Najbolji 4D Loto Lutrija u 2024

Jedna od najpopularnijih lutrijskih igara u Maleziji je 4D Lotto, akronim za četiri cifre. Igrač bira četiri cifre između 0 i 9999. Dvadeset tri broja su izabrana na izvlačenju. Igrači se mogu odlučiti da igraju 4D na nekoliko načina. Ove opcije uključuju standardni unos, i-Perm i 4D rolnu. Nakon završetka izvlačenja, igrači mogu provjeriti zvanične 4D stranice kako bi potvrdili dobitne brojeve ili provjeriti kod agenta za prodaju tiketa.

Pobjednici moraju preuzeti nagrade u roku od 181 dana od datuma izvlačenja lutrije. Evo koraka za traženje dobitaka.

Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Kako igrati 4D Lotto

Standard Entry

Sa standardnim unosom, igrač može izabrati određeni broj, kao što je 2356 i odlučiti se kladiti MALI ili VELIKI. Ako se kladi VELIKO, kupac može osvojiti treću, drugu ili prvu nagradu pored posebne nagrade. Ako se kladi MALO, igrač može osvojiti samo treću, drugu ili prvu nagradu.

Cena karte u Maleziji je 1 ringit (RM). 4D SMALL klađenje nudi bolje šanse za osvajanje velikih suma novca od VELIKE opklade. Međutim, igrač može imati veće šanse da osvoji druge nagrade i utješne nagrade.

4D Roll

Sa 4D Rollom, igrač može zamijeniti R za cifru dobitnog broja. Slovo R predstavlja cifre u rasponu od 0 do 9. Na primjer, ako igrač zamijeni R za gornji broj, 2356 postaje R356, dajući kupcu karte 10 unosa od 0356 do 9356. Igrač može odabrati da stavi R na mjesto bilo koje cifre broja, kao što je 2R56 ili 235R. Budući da igranje Roll varijanti predstavlja 10 ulaza, cijena je 10 RM.

Permutacija osiguranja

Kupovina Permutacije osiguranja daje vlasniku karte brojne varijacije. Igračev unos uključuje varijacije njegovog ili njenog 4D broja. Na primjer, broj 2356 može imati 24 varijacije ili permutacije, kao što su 2536, 2653 ili 5326. Uz i-Perm, igrač bira koliko permutacija želi kupiti, uključujući 24, 12, 6 ili 4.

Cijena varira ovisno o broju odabranih permutacija. Igrač može birati brojeve za svaki tip unosa ručno ili pomoću brzog odabira, koji omogućava računaru da nasumično bira brojeve za igrača. Nijedna metoda ne garantuje pobjedu.

Special Draw

U Maleziji i drugim zemljama, 4D Loto je popularna igra koja privlači veliki broj učesnika. Iako su prihodi od specijalnih 4D izvlačenja opali posljednjih godina, igrači i dalje kupuju karte. U 2019. godini, malezijsko ministarstvo finansija prikupilo je više od 113 miliona RM. Do 2020. ta brojka je pala na skoro 73 miliona RM. Ipak, 4D igra ostaje popularna.

Čak iu jeku pandemije neki igrači kupuju 4D karte za posebne izvlačenja, čak i ako ne u tolikoj količini kao 2019. Do septembra 2021. Ministarstvo finansija prijavilo je samo 38 miliona RM prihoda od specijalnih 4D izvlačenja.

Aplikacije koje će vam pomoći da igrate 4D Lotto

Mayago aplikacija i sličan softver nude igračima način da analiziraju trendove 4D lutrije. Dostupan na raznim jezicima, kao što su njemački, japanski, engleski i kineski, korisnici mogu mijenjati jezike, ovisno o lutrija po izboru.

Osim toga, aplikacije podržavaju 4-cifrene i 3-cifrene lutrijske igre, omogućavajući korisnicima da lako ažuriraju rezultate igara, primaju preporuke brojeva i ističu trendove i obrasce u uzastopnim izvlačenjima.

Korisnici aplikacije za lutriju mogu istražiti svaki mogući broj, uključujući tačna podudaranja i permutacije. Ispitujući brojeve iz istorijskih izvlačenja, igrač može razumjeti parne, neparne, visoke i niske kombinacije. Ove informacije su od neprocjenjive vrijednosti za informirani odabir broja karte, dajući vrijedan uvid za analizu.

Aplikacije za lutriju takođe pružaju funkcionalnu podršku u načinu izvoza statistike i generisanja brojnih preporuka, na osnovu statističke analize. Za igrača, aplikacija za lutriju je cijenjen partner u generiranju vjerojatnih brojeva, analizi historijskih podataka lutrije i praćenju prošlih izvlačenja.

Kvote 4D Lotto

BIG Odds

Osvojiti BIG je lakše, jer BIG 4D nudi najbolje kvote, čak i ako su nagrade manje. Sa 23 broja i 5 odvojenih pobjedničkih nivoa. Tri broja ulaznica osvojit će u prve tri kategorije. Preostalih 20 brojeva je podijeljeno, ostavljajući 10 pobjedničkih brojeva za kategoriju posebne nagrade, a preostalih 10 za kategoriju utješne nagrade. Sledeće predstavljaju nagrade koje se dodeljuju VELIKIM igračima.

  • 1. nagrada - 2.500 RM
  • 2. nagrada - 1.000 RM
  • 3. nagrada - 500 RM.
  • Specijalna nagrada - RM 180
  • Utešna nagrada - 60 RM

SMALL Forecast

4D MALI dobici su veći od VELIKIH nagrada. Međutim, manje je pobjednika i manje šansi za pobjedu. Od 23 izvučena broja, igračima su na raspolaganju samo tri nagrade. Dobici se distribuiraju prema sljedećem rasporedu u Maleziji.

  • 1. nagrada - RM 3,500
  • 2. nagrada - 2.000 RM
  • 3. nagrada – 1.000 RM

Preuzimanje 4D loto nagrada

Pobjednici moraju priložiti pasoš ili identifikaciju uz ulaznicu. U Malezija, igrač koji osvoji manje od 60.000 RM može prikupiti sredstva iz 4D prodajnih mjesta. Dobici veći od 60.000 RM, ali manji od 2.000.000, igrači mogu podići novčanu nagradu od 4D regionalne kancelarije.

Za dobitke veće od 2,000,001 RM, igrači moraju preuzeti nagradu iz 4D administrativnog sjedišta. Za Magnum 4D, pobjednici moraju otputovati u Kuala Lumpur. Za službeno prikupljanje novčane nagrade potrebno je zakazivanje.

U Maleziji službenici lutrije održavaju 4D izvlačenja nedjeljom, subotom i srijedom. Posebna izvlačenja se održavaju nekim danima, obično utorkom. Operater mora imati ovlaštenje Ministarstva za održavanje posebnog izvlačenja. Igrači mogu čuti o ovim posebnim izvlačenjima na događajima kao što su rođendani vladara ili kineska Nova godina.

Agenti za prodaju karata obavještavaju igrače o posebnom izvlačenju oko 7 dana prije datuma izvlačenja. Operateri lutrije su ovlašteni od strane vlade. Igrači mogu birati između ovlaštenih kompanija, kao što su ToTo 4D, Magnum 4D, STC ili Sabah. U osvajanju velikih iznosa, igrači moraju tražiti iznose iznad 2.000.001 RM direktno iz sjedišta odgovarajuće kompanije.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, poznata kao 'Lucky Lotti' u LottoRankeru, kombinuje svoj južnoamerički njuh sa dubokom stručnošću u globalnim lutrijama. Sa suncem okupanih plaža Rija, Isabella dekodira zamršenosti lutrije, donoseći igračima najbolje savjete i trikove.

Send email
More posts by Isabella Garcia