Najbolji Austria Lotto Lutrija u 2024

Austrijanci igraju brojne nacionalne lutrije i Euromillions širom Evrope, ali daleko najpopularnija kućna lutrija je Austria Lotto poznata kao Lotto 6/45. Kao što ime sugeriše, zahteva od igrača da izaberu 6 od 45 brojeva na izvlačenju dva puta nedeljno u sredu i nedelju, što košta samo 1,2 evra.

Ima minimalni džekpot od 1,5 miliona evra koji se može preokrenuti neograničen broj puta, a najveći isplaćeni džekpot bio je 14,9 miliona evra u 2018. Igrači takođe imaju mogućnost da dodaju 2 sekundarne igre ako žele.

Najbolji Austria Lotto Lutrija u 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Gdje kupiti karte za Austria Lotto?

Kako kupiti tiket za austrijsku lutriju je jednostavno jer se karte za austrijsku lutriju mogu kupiti osobno, online ili putem mobilne aplikacije. Sa preko 5.000 licenciranih lutrijskih agenata proširio po Austriji, igrači u zemlji znaju kako lako kupiti kartu za Austriju loto kod prodavača u blizini.

Alternativno, Austrijanci se mogu registrovati da igraju na win2day.at do kupiti srećku online. Loto 6/45 dostupan je i kao aplikacija u kojoj će se nakon kupovine izdati elektronički račun. Igrači iz drugih zemalja mogu igrati Loto 6/45 online putem web stranice treće strane.

Istorija Austrije Loto

U Austriji postoje vekovi istorije kockanja, a prva lutrija bila je Lutrija Genova 1751. Lutrije je prvobitno vodila privatna kompanija, ali ih je kasnije preuzela vlada. Lutrije su jedini oblik kockanja u Austriji koji je oduvijek bio legalan, za razliku od drugih oblika kockanja koji su se naizmenično mijenjali između legalnog i ilegalnog statusa.

Iako su lutrije oduvijek bile legalne, nisu bile regulirane sve do 1986. godine donošenjem austrijskog zakona o kockanju (GspG). Svrha je bila nadgledanje industrije kako bi se osiguralo da sve lutrije rade pošteno. Austrijska lutrija Toto Company (kasnije promijenjena u Austrijska lutrijska kompanija 1991.) je osnovana i dobila je zakonska prava da upravlja lutrijom u Austriji.

Loto 6/45 je bila jedna od pet lutrija koje je 1986. godine osnovala državna kompanija. Loto 6/45 se prvobitno igrao jednom sedmično, ali je zbog popularnosti počeo da se izvodi dva puta sedmično.

Format igre je od početka ostao isti. Zanimljivo je da je 1990. jedinu dozvolu za izdavanje dobila Austrijska lutrijska kompanija (Osterreichische Lotterien), čime je rad austrijskih lutrija i dan-danas bio državni monopol.

Da li je Austria Lotto legalan?

Lutrije su oduvijek bile legalne u Austriji i regulirane su od strane državnih austrijskih lutrija na osnovu austrijskog zakona o kockanju iz 1986. Igrači u Austriji moraju imati 18 ili više godina da bi legalno igrali lutriju u Austriji.

Postoji i potreba da budete rezident Austrije, sa austrijskim bankovnim računom da biste igrali loto online na jedinoj licenciranoj internet stranici austrijske lutrije, win2day.at. Igrači izvan Austrije mogu igrati legalno kupovinom lutrije online preko agenta treće strane.

Kako igrati Austria Lotto

Loto 6/45 izvlači se dva puta sedmično, srijedom i nedjeljom u Beču, glavnom gradu Austrije. Igrači jednostavno biraju 6 brojeva iz skupa brojeva 1-45.

Bilo da igraju sa fizičkim ili virtuelnim tiketom, igračima će biti predstavljena mreža brojeva 1-45 gdje igrači trebaju označiti kvadratiće svojih odabranih brojeva. Na dan izvlačenja, 6 loptica će biti izvučeno iz bubnja s jednom dodatnom loptom koja služi kao bonus lopta. Ako igrači odgovaraju svih prvih 6 brojeva, oni su dobitnici džekpota.

Postoje dvije sekundarne igre koje se mogu dodati na tiket jednostavnim čekiranjem polja Joker i Lotto Plus kako bi se pružilo više prilika za dobitak. Loto Plus omogućava igračima da ponovo igraju istih 6 brojeva u drugom izvlačenju, ali bez bonus lopta se izvlači.

Za dodatnih 0,50 eura i priliku da osvoje do 150.000 eura, igrači će osvojiti nagradu ako odgovaraju najmanje 3 broja. Za igru The Joker, igrači ne moraju birati nijedan broj jer 6-cifreni serijski broj loto tiketa djeluje kao brojevi igrača. Igrači moraju imati svih 6 brojeva u ispravnom redoslijedu da bi pobijedili u igri Joker.

Koje su šanse da osvojite Austria Lotto?

Bilo da igrači igraju Loto 6/45 osobno ili kao online lutriju, kvote su vrlo povoljne u odnosu na druge nacionalne lutrije. Ukupni izgledi za osvajanje nagrade u jednom od 8 nagradnih nivoa ove lutrije su 1 prema 12.

Šanse za osvajanje džekpota su 1 prema 8.145.060 što je veoma dobro u poređenju sa Euromilioni sa svojim izgledima 1 prema skoro 140 miliona. Očigledno je da je džekpot mnogo veći za Euromillions i karte koštaju više.

Za nagradu drugog nivoa potrebno je upariti 5 loptica i bonus loptu za mnogo bolje šanse od 1 prema 1,357,510 za osvajanje 5/6 cifre. Kvote se smanjuju kako nagradni nivo opada. Najniži nagradni rang zahtijeva samo da se bonus lopta upari sa kvotom 1 prema 16 da bi se vratila cijena tiketa.

Opcije isplate ako pobijedite u igri

Sve nagrade je potrebno preuzeti u roku od 3 godine od pobjedničkog izvlačenja, što je najduži vremenski period na svijetu za preuzimanje nagrade. Dobici od 1.000 eura ili manje mogu se zatražiti od licenciranih prodavaca lotoa koji se nalaze širom zemlje.

Dobici između 1.000 i 80.000 eura će zahtijevati od pobjednika da popuni obrazac zahtjeva prije nego što čeka 4 sedmice da primi uplatu. Dobitke od preko 80.000 eura potrebno je lično zatražiti u Službi za korisnike austrijskih lutrija u Beču. Svi dobici se isplaćuju kao paušalni iznosi bez raspoloživih anuiteta.

Loto 6/45 je jedna od najboljih online lutrija jer su svi dobici oslobođeni poreza. Međutim, igrači iz drugih zemalja trebaju provjeriti da li će porez platiti u njihovoj zemlji ako osvoje nagradu. Online igrači će automatski primiti dobitke na svoj online lutrijski račun ili direktno na svoj bankovni račun u zavisnosti od iznosa, o čemu će biti obaviješteni putem e-pošte.

Savjeti i trikovi za igranje Austria Lotto

Svi igrači na ili van mreže mogu povećati svoje šanse za pobjedu kupovinom više tiketa, igranjem kao dio sindikata i igranjem 2 sekundarne igre. Kupovina više tiketa očito daje igraču bolje šanse za pobjedu jednostavno zato što igra s više kombinacija brojeva.

Igranje sa sindikatom omogućava članovima sindikata da kupe mnogo više tiketa nego što bi to učinili da igraju kao pojedinac, što rezultira još boljim izgledima za pobjedu. Igranje 2 sekundarne igre daje više šansi za pobjedu, i za samo relativno mali dodatni novac.

Online igrači mogu zaista povećati svoje šanse za pobjedu postavljanjem kombinirane ili sistemske opklade. To znači da odaberete do 12 brojeva umjesto uobičajenih 6 brojeva. Ovi dodatni brojevi će rezultirati u više igara jer će se igrati sve moguće kombinacije od 12 brojeva. Više utakmica statistički znači više šansi za pobjedu, tako da bi dodatni novac mogao biti vrijedan toga.

Online igrači također mogu imati koristi od preuzimanja pretplate na njihovoj web stranici za online lutriju. Ovo će pomoći igraču da unese bilo koju količinu izvlačenja u određenom vremenskom periodu, pazeći da igrač ne zaboravi igrati lutriju.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, poznata kao 'Lucky Lotti' u LottoRankeru, kombinuje svoj južnoamerički njuh sa dubokom stručnošću u globalnim lutrijama. Sa suncem okupanih plaža Rija, Isabella dekodira zamršenosti lutrije, donoseći igračima najbolje savjete i trikove.

Send email
More posts by Isabella Garcia