Najbolji Bingo 5 Lutrija u 2024

Bingo 5 je popularna zabava među japanskim igračima. Međutim, za razliku od najboljih online lutrija u drugim zemljama, ovdje nije baš popularna jer je bila među oblicima kockanja koji su donedavno bili zabranjeni. Ali, uglavnom, popularnost online lutrijskih igara brzo dobija na značaju, a Bingo 5 zauzima centralno mesto.

Šta je Bingo 5? Bingo 5 je u suštini lutrija sa osam brojeva. Iako ime sugerira da je to "5", to ne znači nužno da igrači mogu odabrati skup od pet brojeva. Umjesto toga, svaki tiket ima devet kvadrata sa skupom od pet brojeva po redu. Igrači moraju izabrati broj iz svakog polja, osim onog u sredini označenog sa "Besplatno"

Gdje kupiti karte za Bingo 5
Gdje kupiti karte za Bingo 5

Gdje kupiti karte za Bingo 5

Uz rastuće interesovanje za igru, nije iznenađujuće da su igrači zabrinuti i za opcije kupovine ulaznica. Kao i većina online lutrija danas, Bingo predstavlja dvije glavne opcije kupovine karata – online i lutrije.

Brojači lutrije, za početak, sinonim su za igru Bingo 5. Igrači moraju posjetiti samo kopneni šalter lutrije i kupiti tiket ili listić sa oznakama.

Udaljavajući se od konvencionalne kupovine karata, sada je moguće da igrači kupuju online srećke sa službene web stranice lutrije. Za online kupovinu, igrači se moraju registrirati na službenoj web stranici, navodeći svoje lične podatke i podatke o plaćanju.

Gdje kupiti karte za Bingo 5
Istorija Binga 5

Istorija Binga 5

Dok je Japan poznat po mnogim stvarima, tehnologiji, drevnim kulturama i kuhinji, nema mnogo o njihovom igre lutrije. Iza kulisa, međutim, Japanci već nekoliko vekova igraju lutriju.

U prošlosti su lutrije vodile vjerske ustanove, a pobjednici su dobivali amajlije koje su predstavljale bogatstvo i sreću. Današnjim igračima lutrije premotava se širok raspon nagrada. Evo kratke istorije Bingo 5(JP) lutrije.

Bingo 5 je relativno nova igra među Japancima. Ova sedmična lutrija koja održava svoje lutrije svake srijede objavljena je 3. aprila 2017. Ovu lutriju vodi Mizuho Financial Group, koja također prikazuje zvanične rezultate lutrije.

Međutim, što se tiče prošlih pobjednika igre i iznosa dobitaka, organizatori ili Mizuho ne nude zvanične podatke na svojoj web stranici, mizuhobank.co.jp.

Što se tiče igranja Bingo 5, nije bilo značajnijih promjena tokom godina – odaberite jedan broj u osam kutija svake igre i sačekajte izvlačenje. Dok su igrači morali da kupuju karte u fizičkim prodavnicama u prošlosti, savremeni igrači dobijaju fleksibilnost i pogodnost onlajn igranja.

Istorija Binga 5
Da li je Bingo 5 legalno igrati?

Da li je Bingo 5 legalno igrati?

Zakonitost Bingo 5 obično je uobičajena briga među kockarima. Ova zabrinutost često proizilazi iz činjenice da je većina oblika kockanja u Japanu zabranjena već dugi niz godina. Kao rezultat, sportsko klađenje a lutrije su u suštini bile glavne opcije dostupne igračima u prošlosti.

Bingo 5, u svom osnovnom obliku, kategorizira se kao lutrija. Kao takav, Bingo 5 direktno spada na listu zakonski dozvoljenih oblika kockanja. Japanski igrači, stoga, ne bi trebali imati o čemu da brinu kada igraju ovu igru. Osim toga, činjenica da je povezan sa Mizuho Financial Group dodatno naglašava njenu zakonitost.

Da li je Bingo 5 legalno igrati?
Kako igrati Bingo 5

Kako igrati Bingo 5

Igranje Bingo 5 bi trebalo biti lako, čak i za igrače koji prvi put igraju. Međutim, igranje igre ponekad može biti zbunjujuće. Da bi razumjeli kako igrati ovu 'jednostavnu' lutriju, igrači moraju znati kako igra funkcionira.

Bingo 5 koristi devet kvadrata, osam sa brojevima, a jedan je slobodan. Devet kvadrata je sadržano u tri reda i tri kolone, formirajući veći kvadrat koji obuhvata kvadrate manjeg broja.

Centralni kvadrat nije numerisan (BESPLATNO), dok ostali kvadrati sadrže po pet uzastopnih brojeva. Kao takav, svaki vlasnik online lutrijskih tiketa sanja da odabere brojeve koji čine što više redova.

Bingo 5 Metoda/Pravila

Od devet polja, cilj igrača je da napravi tačna predviđanja, izražena u vidu linija. Igra ima ukupno 8 linija, tri okomite, tri horizontalne i dvije dijagonale. Ako se prijavni broj igrača poklapa sa izvlačenjem lutrije, uključujući i besplatnu kutiju u sredini, osvajaju prvu nagradu. Ipak, ovdje je pregled nekih mogućih scenarija pobjede:

 • Osam linija se poklapa da se kvalifikuju za prvi nagradni nivo (džekpot)
 • Šest linija koje se poklapaju kvalifikuju drugi nagradni nivo
 • Pet linija se poklapa da se kvalifikuju za treći nagradni rang
 • Četiri linije su odgovarale četvrtom nagradnom nivou
 • Tri horizontalno usklađene linije kvalifikuju se za peti nagradni rang
 • Dvije linije su se poklopile za kvalifikaciju za šesti nagradni rang
 • Jedna linija se poklopila za kvalifikaciju za sedmi nagradni rang
Kako igrati Bingo 5
Koje su šanse da osvojite Bingo 5?

Koje su šanse da osvojite Bingo 5?

Svaki igrač koji želi da igra Bingo 5 nesumnjivo bi bio zainteresovan za šanse za pobedu. Većina igrača je izvučena u lutrije sa impresivnim kvotama, ali to ni na koji način ne utiče na njihove šanse za dobitak. Osvojiti Bingo 5 prvenstveno je stvar sreće.

Igrači zapošljavaju različite strategije da nagnu vagu u svoju korist. Neki bi mogli izabrati često birane brojeve, dok se drugi odlučuju za funkciju brzog odabira (QP). U svakom slučaju, korištenje brzog odabira ili ručno ne mijenja vjerovatnoće. Uz to, evo vjerovatnoće osvajanja Bingo 5 nagrada na lutriji:

 • Prva nagrada (8 redova) – 1/390,625
 • Druga nagrada (6 redova) – 1/24.414
 • Treća nagrada (5 redova) – 1/8.138
 • Četvrta nagrada (4 reda) – 1/2,035
 • Peta nagrada (3 reda) -1/313
 • Šesta nagrada (2 reda) – 1/59
 • Sedma nagrada – (1 red) 1/7

Iako su vjerovatnoće u suštini konstantne, novčana nagrada za odgovarajuće nivoe često varira u zavisnosti od broja pobjednika. Na primjer, manje pobjednika bi moglo vidjeti da je iznos dobitka prilagođen naviše, dok više pobjednika smanjuje dobitak.

Koje su šanse da osvojite Bingo 5?
Opcije isplate ako osvojite Bingo 5

Opcije isplate ako osvojite Bingo 5

Opcije isplate dostupne za svakog igrača koji ima kartu Bingo 5 uključuje:

 • Prva nagrada – 5.556.200 JPY
 • Druga nagrada – 300.000 JPY
 • Treća nagrada – 45.000 JPY
 • Četvrta nagrada – 18.200 JPY
 • Peta nagrada – 2.500 JPY
 • Šesta nagrada – 700 JPY
 • Sedma nagrada – 200 JPY

Što se tiče isplata, Bingo 5 se oslanja na linije, a ne na pogađane ili odabrane brojeve. Na primjer, ispravan izbor u gornjem lijevom, srednjem lijevom i donjem desnom kutu ne kvalifikuje se za pobjedu jer ovi pikovi ne čine liniju.

Opcije isplate ako osvojite Bingo 5
Savjeti i trikovi za igranje Binga 5

Savjeti i trikovi za igranje Binga 5

Dobitak na lutriji Bingo 5 može biti velika prilika, ali to ne znači da se igrači smatraju nemoćnim kada nagnu vagu u svoju korist.

Igrači lutrije nesumnjivo nisu imuni na savjete o lutriji koji ne rade. Pa, pošto ne postoji poznat način na koji igrač može precizno predvidjeti brojeve izvučene u sedmičnom izvlačenju Bingo 5, igrači bi barem trebali ostati realni kada traže glavnu nagradu.

Ipak, evo nekoliko savjeta za igrače online lutrije koji bi mogli povećati njihove šanse za dobitak:

 • Birajte brojeve nasumično i izbjegnite da padnete u iskušenje da smislite "pametan" obrazac
 • Upotrijebite funkciju brzog odabira dok popunjavate svoju online lutriju na mreži
 • Često birajte "rijetko birane" brojeve, ne da biste poboljšali šanse, već da biste dobili punu isplatu

Što se tiče upotrebe trikova i izlaska "ispred krivulje", još uvijek nema poznatih trikova za igranje Bingo 5 na mreži. Međutim, za razliku od najboljih online lutrija i igara s brojevima, postoje slučajevi kada će jednostavno pogađanje dva broja uspostaviti liniju, što u konačnici poboljšava njihove šanse. I tako, najpoznatiji trik je igrati često i odgovorno.

Savjeti i trikovi za igranje Binga 5