Najbolji Ekstra Pensja Lutrija u 2024

Jedna od najigranijih lutrijskih igara u Poljskoj zove se Ekstra Pensja, koju vodi Totalizator Sportowy. Ekstra je među najboljim online lutrijama u Poljskoj i ima izvlačenja svakog dana u 21:00 sati po lokalnom vremenu. 2021. 13. marta, sretni igrač iz Goline u Koninu je odigrao tiket za brzi izbor u prodavnici na Kolejovoj 42. Bio je jedan od nekoliko ljudi koji su igrali brojeve 2, 15, 19, 26 i 35 i još jedan broj 4 i osvajao 5.000 PLN (1029 dolara) svakog mjeseca ukupno 20 godina.

16. januara 2021. brojevi za mjesečnu nagradu od 5.000 PLN (1029 dolara) - 1, 5, 7, 24, 32 i bonus broj 2 - ispravno su odabrani od strane neidentifikovanog pobjednika. Ovaj pobjednik je rodom iz Chrzanówa, i kao i svi ostali dobitnici, njihov identitet je zaštićen.

Najbolji Ekstra Pensja Lutrija u 2024
Kako kupiti kartu za lutriju Ekstra Pensja online
Kako kupiti kartu za lutriju Ekstra Pensja online

Kako kupiti kartu za lutriju Ekstra Pensja online

Ekstra Pensja crteži su otvoreni samo za lokalne igrače. Oni, međutim, mogu odlučiti da učestvuju kupovinom u obližnjoj prodavnici ili putem online lutrijska karta putem web stranice ili aplikacije Gry Lotto PL. Cijena karte Ekstra Pensja je 5 PLN (1 $) po ulazu i 1 PLN (0,21 $) za dodavanje bonusa za Ekstra Premia.

Igranje sa množiteljem 10x košta 50 PLN (10 USD). Odabirom opcije Izvlačenja unaprijed prilikom kupovine, igrači mogu učestvovati u do 8 uzastopnih izvlačenja.

Suprotno nekima druge loto igre, Ekstra Pensja isplaćuje mjesečne dobitke u narednih 20 godina. Igrači biraju pet brojeva od dostupnih 35 i jedan od 4 dostupna. Učesnici mogu izabrati da stave svoju opkladu na brojeve ili koriste nasumično izvlačenje. Čak iu sljedećih osam izvlačenja pojedinci mogu igrati iste brojeve. Igrači precrtavaju 5 od 35 i sve četiri cifre na prazno.

Kako kupiti kartu za lutriju Ekstra Pensja online
Kratka istorija Ekstra Pensja

Kratka istorija Ekstra Pensja

19. oktobra 2014. godine Ekstra Pensja se prvi put pojavila tokom loto studija, uprkos tome što je rasprodaja već trajala tri dana. Ova lutrija je prva od ovih "čudnih" igara pušten u Poljskoj Dobitak je odmah nesolventan, a igrač prima uplatu. Ova plata je u rangu sa standardnom platom u statusu. Razmatra se u zahtjevima za kredit i čak se prenosi kroz porodicu.

Način na koji se igra nije mnogo promijenio od kada je prvi put razvijena. Prije 11. septembra 2015. izvlačenja su bila samo srijedom i nedjeljom. Tog dana su dodana izvlačenja u petak.

Opcija množenja uvedena je 2016. godine, podižući primarnu nagradu na čak 50.000 PLN (10.297 USD) mjesečno tokom 20 godina. Godinu dana kasnije, igra je proširena na dnevno crtanje umjesto samo dva puta sedmično. Ekstra Premia bonus igra je posljednja promjena u 2019.

Da li je Ekstra Pensja legalna?

Ekstra Pensja je legalna u Poljskoj. Značajno je da je većina opcija za online kockanje zabranjena ili ograničena na državne monopole. Jedini izuzeci su online kockanje i vođenje promotivnih lutrija, za koje je potrebna prethodna dozvola.

Kratka istorija Ekstra Pensja
Kako igrati Ekstra Pensja lutriju online

Kako igrati Ekstra Pensja lutriju online

Igrači biraju pet brojeva između 1 i 35 i dodatni broj između 1 i 4. Takođe je izvodljivo adresirati svaku od četiri opcije. Za 1 PLN, učesnici mogu izabrati da dodaju Ekstra Premia bonus igru. Žreb za dodatnu igru, poznat kao Extra Bonus, odvija se odmah nakon izvlačenja za Ekstra Pensja.

Igrači moraju napraviti redovnu opkladu od 1 PLN da bi učestvovali. Njihovi brojevi će tada biti uključeni u oba izvlačenja. Zainteresovani pojedinci treba da kupe karte Ekstra Pensja lutrije online, da ih čuvaju i da se vrate da vide najnovije rezultate lutrije Ekstra Pensja. Najmanje dva redovna broja moraju se podudarati da biste bili kvalifikovani za nagradu.

Vremena izvlačenja svakog broja u proteklih 20 izvlačenja prikazana su putem statistike pogodaka i promašaja. Ova tabela se ažurira svaki put kada se izvuče broj. Broj izvlačenja od posljednjeg izvlačenja datog broja je naznačen u svakom redu. Prosječno vrijeme između izvlačenje broja može se izračunati kako bi se utvrdilo da li je dospjelo ili kasni.

Kako igrati Ekstra Pensja lutriju online
Koje su šanse za osvajanje Ekstra Pensja?

Koje su šanse za osvajanje Ekstra Pensja?

Ekstra Pensja džekpot ima šansu za osvajanje jedan prema 1,298,528. Vjerovatnoća podudaranja brojeva 5 i 1, koja plaća procijenjenih 5.000 PLN mjesečno tokom 20 godina, je 1 prema 1.298.522. Igrači dobijaju 25.000 PLN za uparivanje pet brojeva, sa šansom od 1:432.843 da to učine.

Nagrade za podudaranje 4 + 1 i 4 su 1.000 PLN i 200 PLN, respektivno. Međutim, šanse za podudaranje tih brojeva su 1 prema 8,657 i 1 prema 2,886, respektivno. Igrači koji odgovaraju 3 + 1 i 3 dobijaju 80 PLN i 25 PLN, respektivno. Šanse su 1 prema 299 i 1 prema 100. Podudaranje 2 + 1 i 2 može zaraditi učesnicima 10 PLN i 5 PLN. Vjerovatnoća je 1 prema 32 i 1 prema 11.

Opcija 10x množenja dostupna je za kupovinu u regularnim i bonus igrama. Sve nagrade ispod 2.280 PLN mogu se preuzeti od susjednih Lotto dilera. Manje nagrade se takođe odmah pripisuju na račune onlajn igrača. Porezi u ukupnom iznosu od 10% bit će odbijeni od svih nagrada koje prelaze 2.280 PLN.

Koje su šanse za osvajanje Ekstra Pensja?
Opcije isplate za dobitnike Ekstra Pensja

Opcije isplate za dobitnike Ekstra Pensja

Svaki igrač koji uloži x 10 ima šansu da zaradi 20-godišnji prihod od 50.000 zlota. To je deset puta više dobitka nego kod tipične opklade. Međutim, cijena kupona za takvu igru će biti proporcionalno viša; to je 50 PLN. Naravno, stopa bi također mogla biti niža, na primjer x 5 (cijena kupona će biti 25 PLN).

Svaki mjesec se može kladiti do 50.000 zlota u trajanju od najviše 20 godina. Na blanko je ispisan izabrani iznos plate. Važno je zadržati vaučer uz Ekstra Pensja opklade. Osim što je neophodan za verifikaciju ishoda izvlačenja Ekstra Pensja, on služi i kao osnova za isplatu dobitaka.

Opcije isplate za dobitnike Ekstra Pensja
Savjeti i trikovi za igranje Ekstra Pensja

Savjeti i trikovi za igranje Ekstra Pensja

Svaki poljski igrač zamišlja da jednog dana dobije na lotu. Šanse za osvajanje džekpota na lutriji su male, ali ipak je bilo nekih dobitnika džekpota. Verovatnoća osvajanja Ekstra Pensja uglavnom je određena slučajnošću, ali postoje neke strategije pojedinci bi trebali pokušati.

Nakon što nauče kako kupiti tiket za lutriju Ekstra Pensja, učesnici mogu dobiti više tiketa ako žele da poboljšaju svoje šanse za dobitak. Nedostatak je što ćete možda morati potrošiti mnogo novca da biste osvojili nagradu. Zbog značajnih troškova koje pojedinci imaju prilikom kupovine svojih tiketa, vrijednost njihovih dobitaka možda neće biti u potpunosti otplaćena.

Druge korisne strategije

Najtipičnija strategija je kupiti jednu liniju i pridržavati je se religiozno za svako izvlačenje. Strah od propuštanja ako se njihovi brojevi pojave u ždrijebu za koji nisu kupili ulaznice motivira igrače. Stoga, igrači moraju prestati razmišljati na taj način i pokušati kupiti više karata za izvlačenja Ekstra Pensja koji se rjeđe dešavaju. Može se bolje pobijediti ako se igra za značajnije uloge.

Osim toga, kako se brojevi iznad često biranih 31 pojavljuju jednako često, igrači bi trebali obratiti veću pažnju na te cifre. Učesnici neće nužno povećati svoje šanse za dobitak na lutriji, ali budući da većina pojedinaca ograničava svoj fond, isplate Ekstra Pensja će obično biti značajne.

Savjeti i trikovi za igranje Ekstra Pensja