Najbolji EuroJackpot Lutrija u 2024

Ako tražite uzbudljivo lutrijsko iskustvo s ogromnim džekpotima i uzbudljivom igrom, onda je EuroJackpot lutrija prava za vas. Sa milionima evra svake nedelje, ova lutrija je stekla ogromnu popularnost širom Evrope. U ovom sveobuhvatnom vodiču, provest ćemo vas kroz sve što trebate znati o EuroJackpot lutriji, od načina igranja do šanse za dobitak i svega između.

Zamislite uzbuđenje da odmah postanete milioner tako što ćete spojiti samo nekoliko brojeva. Uz EuroJackpot lutriju, snovi mogu postati stvarnost. Bilo da ste iskusan igrač lutrije ili ste novi u igri, naš vodič će vam pružiti sve informacije koje su vam potrebne da povećate svoje šanse za veliki dobitak.

Najbolji EuroJackpot Lutrija u 2024
Šta je EuroJackpot?
Šta je EuroJackpot?

Šta je EuroJackpot?

EuroJackpot je lutrijska igra koja učesnicima nudi priliku da osvoje značajne džekpotove. Igra se u odabranim evropskim zemljama, zahtijeva od igrača da izaberu pet glavnih brojeva iz grupe od 1 do 50, kao i dva euro broja iz grupe od 1 do 12. Dobitni brojevi se nasumično izvlače u Helsinkiju, Finska, svakog utorka i petak. Zemlje učesnice su Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Mađarska, Island, Latvija, Litvanija, Nizozemska, Španjolska, Švedska, Norveška i Poljska.

Minimalni džekpot u EuroJackpot-u je 10 miliona evra, a ako se ne osvoji, prebacuje se na sledeće izvlačenje i raste dok ne dostigne maksimalnih 120 miliona evra. Ako se maksimalni iznos džekpota dostigne i ne osvoji, dodatna sredstva koja bi inače povećala džekpot će biti preusmjerena na nagradu druge lige.

Šta je EuroJackpot?
Istorija Eurojackpota

Istorija Eurojackpota

Eurojackpot lutrija je prvi put predložena 2006. godine, nakon značajnih ponuda džekpota u to vrijeme, posebno Euromillions lutrije. Dogovor o pokretanju ove multinacionalne lutrije postignut je 2011. godine u Helsinkiju.

Nakon sporazuma, sedam zemalja, Danska, Finska, Njemačka, Slovenija, Italija i Holandija, učestvovalo je u prvom izvlačenju Eurojackpota 23. marta 2012. Ubrzo nakon toga, igrač iz Njemačke osvojio je 19,5 miliona eura, što je izazvalo interesovanje za lutrija izvan zemlje učesnice.

Druge zemlje su brzo pristupile, uključujući Španiju, Norvešku, Švedsku, Hrvatsku, Litvaniju, Letoniju, Island, Češku Republiku i Mađarsku. Prihvatanjem Eurojackpota u većini evropskih zemalja osigurao je široku publiku.

Dana 3. maja 2013. godine, norveški igrač Yngvar Borgerson osvojio je džekpot. Ovo je bila prva od nekoliko istorijskih pobeda raspoređenih u nekoliko meseci. To je također donijelo nove događaje koji su promijenili format 10. oktobra 2014. godine.

Međutim, ovaj novi format nije spriječio igrače da krenu u veliku pobjedu. Dobici na lutriji džekpota od 31,5, 84,8, 90 i 90 miliona evra zabeleženi su u oktobru 2015., julu 2016., oktobru 2016. i januaru 2017. Iznos od 90 miliona evra osvojilo je pet različitih igrača iz Nemačke (3 igrača) , Danskoj i Holandiji.

Tokom godina pridružile su se i druge evropske zemlje, a od decembra 2020. godine broj zemalja iznosi 18.

Istorija Eurojackpota
Da li je Eurojackpot legalan?

Da li je Eurojackpot legalan?

Danas postoje stotine lutrija, samo što su neke prilično restriktivne. Stoga se pitanje zakonitosti džekpota često postavlja kada se pomene Eurojackpot. Iako je Eurojackot službeno dostupan igračima iz 18 zemalja učesnica, igra je dostupna i na web stranicama lutrije. U idealnom slučaju, ove stranice kupuju karte za igrače unutar određene zemlje učesnice i služe vašim najboljim interesima.

Stoga se igrači iz zemalja koje nisu na popisu ohrabruju da osiguraju da igraju ovu igru ​​licenciranih i reguliranih stranica pod renomiranom jurisdikcijom. Sada kada se o teritorijalnim ograničenjima dobro brinu internetske stranice pod uvjetom da igrači imaju 18+ godina, oni mogu učestvovati u ovoj lutriji.

Da li je Eurojackpot legalan?
Gdje kupiti karte za Eurojackpot?

Gdje kupiti karte za Eurojackpot?

EuroJackpot je popularna transnacionalna evropska lutrija sa velikim džekpotima i povoljnim kvotama. Igrače iz cijelog svijeta privlači, a srećom, postoji nekoliko načina za kupovinu ulaznica.

1.Zvanični prodavci lutrije: U zemljama učesnicama možete kupiti EuroJackpot karte od ovlaštenih prodavaca lutrije, koji se obično nalaze u prodavnicama, supermarketima ili specijalizovanim kioscima za lutriju. Ove fizičke karte su brz i direktan način za ulazak.

2.Zvanične web stranice lutrije: Većina zemalja učesnica ima službene web stranice lutrije na kojima stanovnici mogu kupiti karte online. Ova metoda je praktična jer vam omogućava da kupite karte iz udobnosti svog doma.

3.Agenti online lutrije: Nekoliko online servisa djeluje kao lutrijski agent, omogućavajući ljudima iz zemalja neučesnica da kupe i EuroJackpot karte. Web stranice kao što su theLotter i Lottoland su primjeri takvih platformi. Oni kupuju fizičke karte u ime kupaca ili dozvoljavaju ljudima da se klade na ishod.

4.Usluge pretplate: Neke online platforme nude usluge pretplate, omogućavajući igračima da se pretplate na više izvlačenja. Ovo osigurava da ne propuste nijedno nadolazeće izvlačenje i pruža iskustvo bez muke.

5.Lutrijski sindikati:Pridruživanje online ili offline lutrijskom sindikatu je druga opcija. Sindikati kupuju više listića za izvlačenje, povećavajući šanse za pobjedu. Dobici se zatim dijele među članovima sindikata.

Gdje kupiti karte za Eurojackpot?
Kako igrati EuroJackpot

Kako igrati EuroJackpot

Igranje EuroJackpota je jednostavno. Da biste učestvovali, slijedite ove korake:

 • Odaberite svoje brojeve: Odaberite pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva euro broja od 1 do 12. Možete odabrati svoje brojeve ili koristiti opciju brzog odabira za slučajni odabir.
 • Odlučite o danima izvlačenja: EuroJackpot izvlačenja se održavaju svakog utorka i petka. Odaberite koji dan(e) izvlačenja želite da unesete.
 • Kupite svoje karte: Možete kupiti i EuroJackpot karte online putem ovlaštenih web stranica ili iz maloprodajnih objekata u zemljama učesnicama. Pobrinite se da svoju kartu čuvate na sigurnom kao dokaz vašeg ulaska.
 • Provjerite rezultate: Dobitni brojevi se izvlače u Helsinkiju, Finska, a rezultati su obično dostupni ubrzo nakon izvlačenja. Provjerite da li se vaši brojevi podudaraju s dobitnom kombinacijom da vidite jeste li osvojili nagradu.
 • Zatražite svoj dobitak: Ako ste osvojili nagradu, obavezno pratite konkretne procedure za traženje dobitaka u vašoj zemlji. Svaka zemlja ima svoj rok za preuzimanje nagrada, pa se pobrinite da postupite u navedenom vremenskom okviru.

Važno je napomenuti da iako su izgledi za osvajanje džekpota izazovni, druge kategorije nagrada nude bolje šanse za pobjedu. Dakle, čak i ako ne osvojite džekpot, i dalje imate priliku da osvojite nagradu.

Kako igrati EuroJackpot
EuroJackpot nagrade i isplate

EuroJackpot nagrade i isplate

EuroJackpot nudi niz nagradnih nivoa, pružajući igračima višestruke mogućnosti za pobjedu. Džekpot počinje od 10 miliona evra i može se pomeriti do maksimalno 90 miliona evra. Ako nijedan igrač ne odgovara svih sedam brojeva u određenom izvlačenju, iznos džekpota se prebacuje na sljedeće izvlačenje, što dovodi do još većih nagrada. The šanse za pobedu Džekpot je oko 1 prema 95 miliona, što je čini izazovnom, ali primamljivom igrom.

Pored džekpota, postoji još jedanaest nagradnih kategorija, svaka sa svojim fiksnim iznosom nagrade. Ove nagrade se kreću od nekoliko eura za spajanje dva glavna broja i jednog euro broja do značajnih iznosa za spajanje pet glavnih brojeva i jednog euro broja. Tačni iznosi nagrada variraju u zavisnosti od ukupnog nagradnog fonda i broja pobjednika u svakoj kategoriji. Važno je napomenuti da su nagrade EuroJackpot-a oslobođene poreza u većini zemalja učesnica.

EuroJackpot nagrade i isplate
Koje su šanse za osvajanje EuroJackpota

Koje su šanse za osvajanje EuroJackpota

Šanse za osvajanje bilo kojeg džekpota na lutriji su uvijek male, a Eurojackpot nije izuzetak. Na primjer, šanse za osvajanje džekpota su 1:95,344,20. Ono po čemu se Eurojackpot ističe je to što je ovaj džekpot dizajniran da ima češće isplate od većine džekpota. Međutim, ukupne šanse za pobjedu na Eurojackoptu su 1:35. To znači da svaki igrač ima 35 prema 1 pogodak za osvajanje nagrade dok igra ovu lutriju.

Lista kvota koje nudi Eurojackpot:

 • 5 brojeva + 2 eurobroja (džekpot - 1 u 95,344,200
 • 5 brojeva + 1 eurobrojevi - 1 u 5,959,013
 • 5 brojeva -1 u 3,405,150
 • 4 broja + eurobrojevi - 1 u 423.752
 • 4 broja + 1 eurobroj - 1 u 26.485
 • 3 broja + 2 eurobroja - 1 u 9.631
 • 4 broja - 1 u 15.134
 • 2 broja + 2 eurobroja - 1 u 672
 • 3 lopte + 1 eurobroj - 1 u 602
 • 3 broja - 1 u 344
 • 1 broj +2 eurobroja - 1 u 128
 • 2 broja + 1 Euronumbes - 1 u 42
Koje su šanse za osvajanje EuroJackpota
Savjeti i trikovi za igranje EuroJackpota

Savjeti i trikovi za igranje EuroJackpota

Eurojackopt može biti prilično zbunjujući za igrače koji prvi put igraju. Iako ova lutrija sa džekpotom ima visoke kvote i igrači imaju male šanse, igrač može mnogo učiniti da poboljša svoje šanse za dobitak. Evo nekoliko savjeta koji će pomoći igračima Eurojackpota da igraju pametnije:

 • Imajte mješavinu parnih i neparnih brojeva. O tome govore ranija zapažanja da otprilike 70% dobitaka u Eurojackpotu ima kombinaciju neparnih i parnih brojeva.
 • Izbjegavajte sekvencijalne brojeve. Najčešće nego ne, pobjednički brojevi nisu uzastopni, već su obično raspoređeni po cijelom spektru. Igrači bi stoga trebali odabrati kombinaciju visokih (26-50) i niskih (1-25) brojeva.
 • Posmatrajte poslednje izvlačenje. Dobitni brojevi će često imati barem jedan ponovljeni broj iz posljednjeg izvlačenja. Ovi brojevi se mogu ponavljati, vrući brojevi i vjerovatno će pomoći igraču da pobijedi.
 • Izbjegavajte šare. Igrači bi trebali izbjegavati izradu bilo kakvih šablona. Ovo se odnosi na neparne ili parne brojeve ili brojeve koji završavaju određenom cifrom. Skupovi brojeva ili obrasci rijetko pobjeđuju.
 • Kupite više karata. Koliko god je odgovorno igranje kritično, igračima se savjetuje da kupe više ulaznica za igre online kako bi poboljšali svoje šanse za osvajanje džekpota. Umjesto da trošite svoj mjesečni budžet na više izvlačenja, kupovina više tiketa u jednom izvlačenju poboljšava šanse za dobitak.
Savjeti i trikovi za igranje EuroJackpota

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta je Eurojackpot?

Eurojackpot je transnacionalna evropska lutrija pokrenuta u martu 2012. Dostupna je u više evropskih zemalja i nudi minimalni džekpot od 10 miliona eura, koji se može prebaciti do 90 miliona eura.

Koje zemlje učestvuju u Eurojackpotu?

Zemlje učesnice su Hrvatska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Njemačka, Mađarska, Island, Italija, Latvija, Litvanija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Slovačka, Slovenija, Španjolska i Švedska.

Mogu li igrati EuroJackpot ako nisam iz jedne od zemalja učesnica?

Da, možete igrati EuroJackpot online preko raznih licenciranih lutrijskih agenata. Ovi agenti kupuju službene karte u vaše ime, što vam omogućava da učestvujete u igri bez obzira na vašu lokaciju.

Da li se EuroJackpot dobici oporezuju?

U većini zemalja učesnica, dobitci EuroJackpota su oslobođeni poreza. Međutim, važno je provjeriti posebne porezne propise u vašoj zemlji prebivališta kako biste potvrdili porezne implikacije osvajanja nagrade na lutriji.

Mogu li anonimno zatražiti EuroJackpot nagradu?

Pravila o anonimnosti razlikuju se od zemlje do zemlje. Neke zemlje dozvoljavaju pobjednicima da ostanu anonimni, dok druge zahtijevaju javno otkrivanje njihovog identiteta. Preporučljivo je da se konsultujete sa pravnim stručnjacima ili organima lutrije u vašoj zemlji za više informacija.

Kada se održavaju izvlačenja Eurojackpota?

Izvlačenja Eurojackpota održavaju se svakog petka uveče.

Koje su šanse za osvajanje Eurojackpota?

Šanse za osvajanje džekpota Eurojackpot su 1 prema 95,344,200.

Postoji li više nagradnih nivoa u Eurojackpotu?

Da, Eurojackpot nudi 12 različitih nagradnih nivoa, omogućavajući igračima da osvoje nagrade uparujući različite kombinacije glavnih brojeva i euro brojeva.

Koji je minimalni i maksimalni džekpot u Eurojackpotu?

Minimalni džekpot u Eurojackpot-u je 10 miliona evra, a može se preokrenuti do 90 miliona evra.

Kako se može dobiti Eurojackpot nagrada?

Dobitnici mogu zatražiti nagrade direktno od ovlaštenog prodavača gdje je tiket kupljen ili, za onlajn igrače, preko online platforme na kojoj je tiket kupljen, u skladu sa pravilima i propisima lutrije.