Najbolji EuroMillions Lutrija u 2024

EuroMillions je uzbudljiva lutrijska igra koja je zaokupila maštu igrača širom Evrope. Uz priliku da osvojite džekpotove koji će vam promijeniti život i uzbudljivo iskustvo igranja, nije ni čudo što je EuroMillions postala jedna od najpopularnijih lutrija na svijetu. U ovom sveobuhvatnom vodiču ući ćemo u istoriju EuroMillions-a, istražiti mehaniku igre, razgovarati o izgledima za pobjedu i pružiti vrijedne savjete kako povećati vaše šanse da postanete pobjednik EuroMillionsa.

Najbolji EuroMillions Lutrija u 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Gdje kupiti karte za EuroMillions

Možete kupiti online lutrijska karta za EuroMillions tako što ćete se prijaviti na stranicu EuroMillions u vašoj zemlji, pod uslovom da:

 • Vi ste u toj zemlji u to vrijeme; i
 • Ta zemlja je jedna od devet u kojima EuroMillions posluje.

To je važno razmatranje, jer je – iz pravnih razloga – učešće u ovoj online lutriji ograničeno na ljude koji se u to vrijeme nalaze u zemlji koja učestvuje. Ako se nalazi u drugoj zemlji, vaša kupovina online lutrije će biti spriječena.

A drugi problem nastaje ako dobijete i skoro je isti – na koji bankovni račun želite da prebace novac? Naravno, ako ste osvojili veoma veliku svotu, isplatiće se otputovati u dotičnu zemlju, nastaniti se i otvoriti bankovni račun – ali to teško da će biti razumno ako imate, recimo, pet evra .

Istorija EuroMillions

Prvobitna namjera je bila da se ovo pokrene online lutrija 1999. godine u isto vrijeme kada je uvedena nova valuta EU, euro – ali, iz raznih razloga, to se nije dogodilo. EuroMillions su konačno počeli pet godina kasnije, u februaru 2004. U to vrijeme jedine uključene zemlje bile su Francuska, Španija i Velika Britanija, od kojih treća nije ni usvojila euro (i još uvijek nije, a ni sada nije čak i članica EU), a prvi džekpot bio je vredan 15 miliona evra.

U narednim godinama, pridružile su se Austrija, Belgija, Irska, Luksemburg, Portugal i Švajcarska (koja takođe nije u EU i takođe nema evro kao valutu). Jedan od najneverovatnijih aspekata EuroMillions-a je čist veličina nagrada u ponudi. U ovom trenutku, najveći džekpot ikada osvojen je 190 miliona evra.

Vrlo često, džekpot osvaja lutrijski sindikat – nagradu od 183 miliona eura podijelile su tri osobe koje su zajedno kupile isti tiket – ali Dolores McNamara u Irskoj je osvojila 77 miliona funti u dvije hiljade i pet, a 2009. nepoznato Španjolka je osvojila 110 miliona funti.

Da li je EuroMillions legalan?

EuroMillions je legitimna i legalna lutrijska igra koja radi pod strogim propisima i nadzorom nacionalnih lutrijskih organizacija zemalja učesnica. Svaka zemlja ima svoj skup pravila i propisa koji se odnose na lutrije, osiguravajući da su igrači zaštićeni i da se igra vodi pošteno. Operateri lutrije primjenjuju rigorozne mjere sigurnosti kako bi zaštitili integritet izvlačenja i osigurali da su sve nagrade ispravno dodijeljene.

Važno je napomenuti da je EuroMillions dostupan samo u zemljama učesnicama. Međutim, zahvaljujući pojavi online lutrijskih platformi, igrači iz cijelog svijeta sada mogu pristupiti EuroMillions-u i učestvovati u ovoj uzbudljivoj igri.

Kako igrati EuroMillions

Učešće u EuroMillions-u je jednostavno, tako da ne morate biti iskusni igrač lutrije da biste se uključili u akciju. Da biste igrali, morate odabrati pet glavnih brojeva iz grupe od 1 do 50 i dva Lucky Star broja iz grupe od 1 do 12. Možete odabrati svoje brojeve ili se odlučiti za Quick Pick, gdje sistem nasumično bira brojevi za vas. Svaki red brojeva košta 2,50 €, a na svakom tiketu možete igrati do najviše pet linija.

Nakon što odaberete svoje brojeve, možete igrati jedno ili više izvlačenja unaprijed. EuroMillions izvlačenja se održavaju dva puta sedmično, utorkom i petkom, nudeći vam obilje prilika za velike pobjede. Kako biste povećali svoje šanse za pobjedu, također možete odabrati da igrate dodatne igre, kao što su UK Millionaire Maker ili European Millionaire Maker, koje nude dodatne nagrade.

Igranje EuroMillions nije ograničeno na stanovnike zemalja učesnica. Zahvaljujući platformama za online lutriju, igrači iz cijelog svijeta mogu lako učestvovati i kupiti svoje karte online. Sve što vam treba je internet veza i spremni ste da se pridružite milionima igrača koji se nadaju da ćete se obogatiti.

EuroMillions Jackpot i struktura nagrada

EuroMillions džekpot je glavna atrakcija ove uzbudljive lutrije. Sa početnim džekpotom od 17 miliona evra, brzo raste sa svakim izvlačenjem u kojem nema dobitnika džekpota. To dovodi do uzbudljivih preokreta i potencijala za svotu novca koji može promijeniti život. Džekpot se može preokrenuti najviše 15 puta, a ako i dalje nema dobitnika, biće raspoređen među dobitnike u sledećem nagradnom rangu.

Osim džekpota, EuroMillions nudi niz drugih nagrada. Ukupno ima 13 nagradnih nivoa, a iznos koji možete osvojiti zavisi od broja glavnih brojeva i Lucky Star brojeva koje odgovarate. Nagrade počinju od malog iznosa za podudaranje samo dva glavna broja, a povećavaju se kako uparite više brojeva. Najviša nagrada bez džekpota dodjeljuje se za podudaranje svih pet glavnih brojeva i jednog Lucky Star broja.

Vrijedi napomenuti da EuroMillions ima ograničenje na iznos džekpota. Kada dostigne 200 miliona eura, ne može dalje rasti. Međutim, ako se džekpot ne osvoji kada dostigne ovaj iznos, on će ostati na 200 miliona eura za četiri izvlačenja. Ako nakon četiri izvlačenja i dalje nema dobitnika džekpota, cijelih 200 miliona eura bit će podijeljeno među dobitnike u sljedećem nagradnom rangu.

EuroMillions dobitne kvote i vjerovatnoće

Iako je osvajanje džekpota EuroMillions možda daleko, postoji još mnogo drugih nagrada koje treba osvojiti. Šanse za osvajanje bilo koje nagrade u EuroMillions-u su otprilike 1 prema 13, a ukupne šanse za osvajanje nagrade u bilo kom nivou su otprilike 1 prema 22. Šanse za osvajanje džekpota su otprilike 1 prema 139 miliona.

Da bismo vam pružili bolje razumijevanje pobjedničkih kvota, evo analize različitih nagradnih nivoa i njihove vjerovatnoće:

 • Uparite 5 glavnih brojeva + 2 Lucky Star broja: 1 u 139,838,160
 • Uparite 5 glavnih brojeva + 1 Lucky Star broj: 1 u 6,991,908
 • Uparite 5 glavnih brojeva: 1 u 3,107,515
 • Spojite 4 glavna broja + 2 Lucky Star broja: 1 u 621,503
 • Spojite 4 glavna broja + 1 Lucky Star broj: 1 u 31,076
 • Uparite 4 glavna broja: 1 u 13.812
 • Spojite 3 glavna broja + 2 Lucky Star broja: 1 u 14.125
 • Spojite 2 glavna broja + 2 Lucky Star broja: 1 u 986
 • Spojite 3 glavna broja + 1 Lucky Star broj: 1 u 707
 • Uparite 3 glavna broja: 1 u 314
 • Uparite 1 glavni broj + 2 Lucky Star broja: 1 u 188
 • Spojite 2 glavna broja + 1 Lucky Star broj: 1 u 49
 • Uparite 2 glavna broja: 1 u 22

Iako izgledi mogu izgledati zastrašujuće, važno je zapamtiti da neko mora osvojiti nagrade, a sreća može pogoditi u bilo kojem trenutku. Uz svaku kartu koju kupite, imate priliku da budete taj sretni dobitnik.

Raspored izvlačenja EuroMillions i rezultati

EuroMillions izvlačenja se održavaju dva puta sedmično, utorkom i petkom, u 20:45 CET. Izvlačenja se održavaju u Parizu, Francuska, a rezultati su ubrzo nakon toga dostupni na službenoj web stranici EuroMillions i raznim platformama online lutrije. Rezultate možete pronaći i na televiziji iu novinama u zemljama učesnicama.

Ako igrate online, ne morate da brinete sami provjerite rezultate. Većina platformi za online lutriju automatski će vas obavijestiti ako ste osvojili nagradu. Svoje tikete možete provjeriti i ručno upoređujući svoje brojeve sa pobjedničkim brojevima objavljenim na službenoj web stranici EuroMillions.

Strategije za povećanje šansi da osvojite EuroMillions

Iako je EuroMillions igra na sreću, postoji nekoliko strategija koje možete primijeniti kako biste povećali svoje šanse za pobjedu. Evo nekoliko savjeta koje treba imati na umu:

 • Igrajte redovno: Što više tiketa kupite, veće su vam šanse za pobjedu. Razmislite o postavljanju budžeta i dosljednom igranju kako biste povećali svoje izglede.
 • Pridružite se sindikatu: Sindikat je grupa igrača koji udružuju svoj novac kako bi kupili više karata. By pridruživanje sindikatu, možete povećati svoje šanse za pobjedu bez trošenja više novca.
 • Odaberite nepopularne brojeve: Mnogi igrači imaju tendenciju da biraju brojeve koji su im značajni, kao što su rođendani ili godišnjice. Odabirom manje popularnih brojeva smanjujete šanse da ćete morati podijeliti nagradu s drugim dobitnicima.
 • Pusti tople i hladne brojeve: Neki igrači vjeruju da su određeni brojevi "vrući" i vjerovatnije da će se pojaviti u budućim žrebanjima, dok su drugi "hladni" i manje je vjerovatno da će se pojaviti. Možete pratiti učestalost brojeva i u skladu s tim napraviti svoje odabire.
 • Uzmite u obzir tvorca milionera: Ako igrate iz Ujedinjenog Kraljevstva, ne zaboravite da uđete u igru ​​UK Millionaire Maker. Ova dodatna igra garantuje stvaranje milionera u svakom izvlačenju, bez obzira na džekpot EuroMillions.

Zapamtite, iako ove strategije mogu malo povećati vaše šanse za pobjedu, EuroMillions je na kraju igra na sreću. Uživajte u uzbuđenju i uzbuđenju igranja i ne zaboravite da igrate odgovorno.

EuroMillions Syndicates i opcije grupne igre

Ako želite maksimizirati svoje šanse za pobjedu, a da ne probijete banku, pridruživanje EuroMillions sindikatu ili sudjelovanje u grupnoj igri može biti odlična opcija. Sindikati vam to dozvoljavaju udružite svoj novac sa drugim igračima, povećavajući svoju kupovnu moć i broj ulaznica koje možete kupiti.

Dostupni su različiti sindikati, od malih grupa prijatelja ili porodice do velikih online sindikata sa hiljadama članova. Kada se pridružite sindikatu, doprinosite ukupnoj kupovini karata, a sve osvojene nagrade dijele se među članovima sindikata. Na ovaj način možete povećati svoje šanse za pobjedu bez trošenja bogatstva.

Opcije grupne igre dostupne su i na mnogim online lutrijskim platformama. Ovo vam omogućava da se pridružite grupi igrača za određeno izvlačenje, bez dugoročne obaveze sindikata. Vi doprinosite kupovini ulaznica za to izvlačenje, a sve osvojene nagrade dijele se među članovima grupe. Grupna igra može biti zabavan i pristupačan način da povećate svoje šanse za pobjedu.

Prije nego što se pridružite sindikatu ili učestvujete u grupnoj igri, važno je uspostaviti jasna pravila i sporazume sa ostalim članovima. Ovo uključuje odlučivanje o tome kako će se nagrade podijeliti, koliko često će se kupovati karte i kako će se upravljati sindikatom ili grupom.

Najveći broj dobitnika EuroMillions

Francuska i Velika Britanija imaju najveći broj pojedinačnih dobitnika džekpota na EuroMillion lutriji po 114; Španija je blizu sa 112. Na drugom kraju ljestvice, Luksemburg ima samo 3, a Irska 18.

Najveće nagrade koje su osvojene po zemljama

 • Austrija 130 miliona evra
 • Belgija 188 miliona evra
 • Francuska 220 miliona evra
 • Irska 188 miliona eura
 • Luksemburg 66 miliona evra
 • Portugal 190 miliona evra
 • Španija 190 miliona evra
 • Švicarska 230 miliona CHF
 • UK 170 miliona eura
About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, ili "Lucky Evie", kako je poznata u LottoRankeru, kombinuje svoj britanski analitički način razmišljanja sa strašću prema brojevima kako bi čitateljima ponudila najbolje strategije lutrije. Sa šarmantnih ulica Londona, ona prebire podatke o lutriji, osiguravajući da igrači imaju sve što im je potrebno za donošenje informiranih odluka.

Send email
More posts by Evelyn Thompson
Vodič za igranje i osvajanje EuroMillions

Vodič za igranje i osvajanje EuroMillions

EuroMillions lutrija je globalni fenomen i krunski dragulj evropske kockarske industrije. Igrači u ovoj evropskoj lutriji mogu da učestvuju za samo dva evra, a glavna nagrada je 190 miliona evra.

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta je EuroMillions lutrija?

EuroMillions je velika transnacionalna lutrijska igra dostupna u nekoliko evropskih zemalja, uključujući Austriju, Belgiju, Francusku, Irsku, Luksemburg, Portugal, Španiju, Švajcarsku i Ujedinjeno Kraljevstvo. Učesnici imaju priliku da osvoje ogromne džekpotove, koji počinju od 17 miliona evra i mogu narasti do 200 miliona evra. Izvlačenja se održavaju dva puta sedmično utorkom i petkom.

Kako da igram EuroMillions?

Da biste igrali EuroMillions, morate odabrati pet glavnih brojeva u rasponu od 1 do 50, i dva Lucky Star broja od raspona od 1 do 12. Možete sami odabrati brojeve ili odabrati brzi izbor za nasumično generisane brojeve. Svaki red brojeva košta 2,50 €, a po tiketu možete igrati do pet linija.

Mogu li igrati EuroMillions ako nisam u jednoj od zemalja učesnica?

Da, možete igrati EuroMillions s bilo kojeg mjesta na svijetu zahvaljujući platformama za online lutriju. Sve što vam je potrebno je internetska veza za kupovinu karata i učešće u izvlačenju.

Koliki je minimalni džekpot u EuroMillions-u i kako raste?

Minimalni džekpot u EuroMillions je 17 miliona evra. Ako u izvlačenju nema dobitnika džekpota, iznos se prebacuje na sljedeće izvlačenje, povećavajući džekpot. Ovo se može dogoditi i do 15 puta, što može dovesti do džekpota od 200 miliona eura.

Postoje li druge nagrade dostupne u EuroMillions-u osim džekpota?

Da, EuroMillions nudi 13 različitih nagradnih nivoa. Iznos koji možete osvojiti ovisi o broju glavnih brojeva i Lucky Star brojeva koje odgovarate. Nagrade se kreću od manjih iznosa za podudaranje samo dva glavna broja, do značajnih iznosa za podudaranje svih brojeva.

Koje su šanse za pobjedu u EuroMillions?

Šanse za osvajanje bilo koje nagrade u EuroMillions-u su otprilike 1 prema 13, a ukupne šanse za osvajanje nagrade na bilo kojem nivou su oko 1 prema 22. Šanse za osvajanje džekpota su otprilike 1 prema 139 miliona.

Kako radi EuroMillions sindikat?

EuroMillions sindikat je grupa igrača koji udružuju svoj novac kako bi kupili više tiketa, povećavajući svoje šanse za pobjedu. Sve osvojene nagrade dijele se među članovima sindikata. Sindikati se mogu formirati sa prijateljima, porodicom ili onlajn grupama.

Kako mogu provjeriti rezultate EuroMillions izvlačenja?

Rezultati EuroMillions dostupni su na službenoj web stranici EuroMillions, raznim online lutrijskim platformama, te na televiziji i novinama zemlje učesnice. Ako igrate online, većina platformi će vas direktno obavijestiti ako osvojite nagradu.

Koje strategije mogu koristiti da povećam svoje šanse za osvajanje EuroMillionsa?

Neke strategije za povećanje šansi uključuju redovno igranje, pridruživanje sindikatu, biranje nepopularnih brojeva i obraćanje pažnje na "vruće" i "hladne" brojeve. Osim toga, ako ste u UK, učešće u igri UK Millionaire Maker garantuje dodatnog milionera u svakom izvlačenju.

Šta da radim ako osvojim nagradu EuroMillions?

Osvajanje nagrade EuroMillions može promijeniti život i važno je donositi odgovorne odluke. Pravila za preuzimanje nagrade razlikuju se od zemlje do zemlje i ključno je provjeriti posebna pravila i propise u kojima ste igrali. Ako ste igrali na mreži, platforma bi vas trebala voditi kroz proces podnošenja zahtjeva. Ne zaboravite potražiti financijski savjet kako biste odgovorno upravljali svojim novostečenim bogatstvom.