Najbolji EuroMillions Lutrija u 2023

EuroMillions je offline i online lutrija koja se igra istovremeno u devet evropskih zemalja (Austrija, Belgija, Francuska, Irska, Luksemburg, Portugal, Španija, Švajcarska i Ujedinjeno Kraljevstvo). Izvlačenja se održavaju dva puta sedmično; zagarantovano je da džekpot nikada neće biti manji od 17 miliona evra i može da poraste do 230 miliona evra. osim toga, različite zemlje vode dodatne igre za koje je ulaz ograničen na dotičnu zemlju.

Najbolji EuroMillions Lutrija u 2023
Gdje kupiti karte za EuroMillions
Gdje kupiti karte za EuroMillions

Gdje kupiti karte za EuroMillions

Možete kupiti online lutrijska karta za EuroMillions tako što ćete se prijaviti na stranicu EuroMillions u vašoj zemlji, pod uslovom da:

 • Vi ste u toj zemlji u to vrijeme; i
 • Ta zemlja je jedna od devet u kojima EuroMillions posluje.

To je važno razmatranje, jer je – iz pravnih razloga – učešće u ovoj online lutriji ograničeno na ljude koji se u to vrijeme nalaze u zemlji koja učestvuje. Ako se nalazi u drugoj zemlji, vaša kupovina online lutrije će biti spriječena.

A drugi problem nastaje ako dobijete i skoro je isti – na koji bankovni račun želite da prebace novac? Naravno, ako ste osvojili veoma veliku svotu, isplatiće se otputovati u dotičnu zemlju, nastaniti se i otvoriti bankovni račun – ali to teško da će biti razumno ako imate, recimo, pet evra .

Gdje kupiti karte za EuroMillions
Istorija EuroMillions-a

Istorija EuroMillions-a

Prvobitna namjera je bila da se ovo pokrene online lutrija 1999. godine u isto vrijeme kada je uvedena nova valuta EU, euro – ali, iz raznih razloga, to se nije dogodilo. EuroMillions je konačno počeo pet godina kasnije, u februaru 2004. U to vrijeme jedine uključene zemlje bile su Francuska, Španija i Velika Britanija, od kojih treća čak nije ni usvojila euro (i još uvijek nije, a ni sada nije čak i članica EU), a prvi džekpot bio je vredan 15 miliona evra.

U narednim godinama, pridružile su se Austrija, Belgija, Irska, Luksemburg, Portugal i Švajcarska (koja takođe nije u EU i takođe nema evro kao valutu). Jedan od najneverovatnijih aspekata EuroMillions-a je čist veličina nagrada u ponudi. U ovom trenutku, najveći džekpot ikada osvojen je 190 miliona evra.

Vrlo često, džekpot osvaja a lutrijski sindikat – nagradu od 183 miliona evra podelile su tri osobe koje su zajedno kupile istu kartu – ali Dolores Meknamara u Irskoj je osvojila 77 miliona funti u dve hiljade pet, a 2009. nepoznata Špankinja osvojila je 110 miliona funti.

Istorija EuroMillions-a
Da li je EuroMillions legalan?

Da li je EuroMillions legalan?

Jednostavan odgovor je: Da, jeste. Ali također podliježe zakonima zemalja u kojima posluje, a oni se mogu razlikovati od zemlje do zemlje. U Velikoj Britaniji, na primjer, ne možete igrati EuroMillions online osim ako nemate najmanje 18 godina.

Da li je EuroMillions legalan?
Kako igrati EuroMillions online?

Kako igrati EuroMillions online?

Prvo, imajte na umu da se izvlačenja vrše u 20:00 po UK vremenu (koje će biti drugačije u drugim evropskim zemljama) utorkom i petkom. Ako želite da igrate, morate da kupite karte za igru online pre nego što se izvlačenje završi – najkasnije do 19:30 po UK na dan izvlačenja, ali nemojte zaboraviti da online transakcije mogu biti prekinute iz više razloga i razuman igrač online lutrije kupuje svoje karte ranije od toga.

Ne zaboravite provjeriti lutriju EuroMillions rezultati nakon igranja ove vrste lota. Bila bi šteta da ne možete prikupiti svoj dobitak jer ste propustili provjeriti rezultate loto EuroMillions.

Biranje vaših brojeva

Morate odabrati pet glavnih brojeva između 1 i 50 i još dva broja između 1 i 12 (oni su poznati kao brojevi Lucky Star). Ako biste radije prepustili sve slučaju, zatražite Lucky Dip i EuroMillions računar će to učiniti izaberite svoje brojeve nasumce.

Koliko sedmica želite da igrate?

Možete odlučiti da igrate u utorak, petak ili oboje i možete igrati do 4 sedmice unaprijed.

Pravila igre

U svakom EuroMillions izvlačenju, sistem bira 5 brojeva i 2 Lucky Stars, potpuno nasumično. Dobijate nagradu kada uparite neke ili sve ove brojeve. Spojite svih sedam i dobit ćete dio džekpota (ako niko drugi nije upario svih sedam, dobit ćete lot!) to je najviši nivo EuroMillions lutrije – postoji dvanaest drugih nivoa tako da možete osvojiti nagradu sve do uparivanja samo dva broja.

Kako igrati EuroMillions online?
Koje su šanse za osvajanje EuroMillionsa?

Koje su šanse za osvajanje EuroMillionsa?

EuroMillions džekpot kvote za osvajanje najniže nagrade, koju dobijete ako spojite samo dva vaša broja, su 1 prema 22. Odatle pa sve do najveće nagrade – džekpota – za koji morate upariti svih pet brojeva plus oba vaša broja Lucky Star – su 1 prema 139,838,160. Svaki od osam nivoa između ta dva ima svoj skup kvota.

Koje su šanse za osvajanje EuroMillionsa?
Savjeti i trikovi za igranje EuroMillions

Savjeti i trikovi za igranje EuroMillions

Možda mislite da je nemoguće razraditi sistem koji bi učinio vjerovatnijim EuroMillions pobjedu – ali to zapravo nije tako. Ono što treba da uradite je da razmislite o onome što se već dogodilo u prošlosti. Kao prilično jednostavno životno pravilo koje kaže da se ono što se najčešće dešava najverovatnije ponovi, dok se ono što se dešava. Najmanje je vjerovatno da će se to ponoviti. Uzimajući ovo u obzir, evo šta nam govori prošla istorija EuroMillions pobjeda da će vam najvjerovatnije pomoći do nagrade:

 • Kada birate svoje brojeve, odaberite kombinaciju parnih i neparnih
 • Kada birate svoje brojeve, odaberite kombinaciju visokih i niskih

Zašto ta dva pravila? Zato što je više nagrada bilo one s mješavinom neparnih i parnih brojeva nego s koncentracijom na bilo koji – a isto vrijedi i za mješavinu visokih i niskih brojeva.

Svi brojevi koji su osvojili nalaze se na web stranici. Možete ih istražiti. Naći ćete uzorke. Neke grupe brojeva se javljaju češće od drugih. To važi i za neke pojedinačne brojeve. Razmislite koji je uzorak i to će vam reći kada ih igrati.

Savjeti i trikovi za igranje EuroMillions
Najveći broj dobitnika EuroMillionsa

Najveći broj dobitnika EuroMillionsa

Francuska i Velika Britanija imaju najveći broj pojedinačnih dobitnika džekpota na EuroMillion lutriji po 114; Španija je blizu sa 112. Na drugom kraju ljestvice, Luksemburg ima samo 3, a Irska 18.

Najveće nagrade koje su osvojene po zemljama

 • Austrija 130 miliona evra
 • Belgija 188 miliona evra
 • Francuska 220 miliona evra
 • Irska 188 miliona eura
 • Luksemburg 66 miliona evra
 • Portugal 190 miliona evra
 • Španija 190 miliona evra
 • Švicarska 230 miliona CHF
 • UK 170 miliona eura

Dodatne igre za svaku zemlju

Austrija ima ÖsterreichBonus izvlačenje koje je besplatno i može vam osvojiti 100.000 € u svakom izvlačenju. Tu je i Joker uz dodatnu naknadu; dobijete šest cifara i možete osvojiti nagrade uparujući brojeve po redosledu izvlačenja.

 • Belgija ima My Bonus koji je besplatan i ima standardnu nagradu od 500 €
 • Francuska garantuje jednog dobitnika od 1 milion evra u svakom izvlačenju sa My Million, a takođe ima Etoile+ za povećanje nagrada bez džekpota
 • Irska ima 10 pobjednika od 5.000 € u svakom izvlačenju sa Samo za Irsku
 • Luksemburg ima Extra Lux besplatno izvlačenje i takođe dozvoljava pristup Jokeru
 • Portugal ima besplatan žreb za M1lhão za šansu da osvoji €1 milion
 • Španija ima besplatno izvlačenje El Millóna za šansu da osvoji 1 milion eura
 • Švicarska ima 2 Chance i Super-Star
 • Velika Britanija ima besplatan Millionaire Maker sa nagradama od milion funti
Najveći broj dobitnika EuroMillionsa