Vodič za igranje i osvajanje EuroMillions

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

EuroMillions lutrija je globalni fenomen i krunski dragulj evropske kockarske industrije. Igrači u ovoj evropskoj lutriji mogu da učestvuju za samo dva evra, a glavna nagrada je 190 miliona evra.

Čak i ako ne osvojite džekpot, EuroMillions nudi impresivne utješne nagrade. Ako želite da saznate više, čitajte dalje.

Ovaj sveobuhvatni vodič za lutriju će odgovoriti na svako pitanje koje imate u vezi s EuroMillions-om, kao i SuperDraws, bonus igre, nagrade i još mnogo toga.

Šta je EuroMillions?

EuroMillions je transnacionalna lutrija koja zahtijeva sedam tačnih brojeva da biste osvojili džekpot. Pokrenuli su ga 7. februara 2004. francuski Française des Jeux, španski Loterías y Apuestas del Estado i britanski Camelot. Igra je trenutno dostupna igračima u Andori, Austriji, Belgiji, Francuskoj (uključujući prekomorske regije i zajednice), Irskoj, Ostrvu Man, Lihtenštajnu, Luksemburgu, Monaku, Portugalu, Španiji, Švajcarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Format igre je jednostavan: igrači biraju pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva dodatna broja, poznata kao "Lucky Stars", iz zasebnog fonda od 1 do 12. Da bi osvojio džekpot, igrač mora upariti svih sedam brojeva nacrtana. Nagrada eskalira svaki put kada se džekpot ne osvoji, što dovodi do veoma velikih džekpota, koji često dostižu stotine miliona evra.

Popularnost EuroMillions-a dijelom je posljedica velikih džekpota, te je postala jedna od najpoznatijih lutrija u Evropi. Igra je proizvela brojne multimilionere i nastavlja da privlači igrače sa izgledima za pobjede koje će im promijeniti život.

Kada će EuroMillions održati ždrijeb?

Izvlačenje EuroMillions lutrije se održava dva puta sedmično, utorkom i petkom, u 20:45 po pariškom vremenu. Rezultati lutrije postaju dostupni petkom i utorkom u 23 sata i objavljuju se trgovcima i medijima. Možete pronaći najnoviji rezultati EuroMillions na većini lutrijskih web-mjesta, a možete koristiti i namjenski čeker kako biste osigurali točnost brojeva. Ova provjera će brzo i jednostavno utvrditi da li se brojevi koje ste odabrali podudaraju s dobitnom kombinacijom.

Lutrije više nisu toliko popularne na televiziji kao što su nekada bile, a rezultati lutrije EuroMillions nisu više zastupljeni na nacionalnim televizijskim programima ili na naslovnim stranicama novina. Međutim, zahvaljujući internetu, sada su dostupniji nego ikada prije.

Kada je EuroMillions SuperDraw?

Od svih EuroMillions izvlačenja, SuperDraw je onaj koji biste najviše voljeli osvojiti. Biti pobjednik EuroMillionsa nije samo stvar izbora, doduše, iako ako ćete se više truditi, sada je vrijeme za to.

Dakle, šta tačno izdvaja SuperDraw?

 • Jedna od prednosti je ta što je nagrada uvijek najmanje devetocifreni. To je minimum sto miliona evra.
 • Postoji ogromna količina pažnje i buke oko EuroMillions SuperDraw-a. To izaziva stampedo za kupovinu lutrijskih listića i podiže nagradu na nevjerovatnih 100 miliona eura.
 • Ako se EuroMillions džekpot ne osvoji, on se preokreće, a luda gužva za tiketima se nastavlja. Kada dostigne 190.000.000 eura, daljnja povećanja će se prekinuti.
 • SuperDraw je proizveo neke od najvećih dobitaka u istoriji EuroMillionsa, a kako lutrija raste u popularnosti i distribuciji, ova izvlačenja se dešavaju sve češće.

Pripazite na objavljivanje priča o EuroMillions-u kako biste odredili kada će biti sljedeći crteži.

Kako funkcioniše EuroMillions?

Mnogima ljudima koji nikada nisu igrali lutriju EuroMillions ili slične lutrije to može zbuniti. Možda se pitaju kakvu vrstu podrške pruža lutrija koja djeluje u više evropskih zemalja. Oni također mogu imati pitanja o tome zašto određene nacije ispunjavaju uslove za bonus igre, dok druge nisu. Osim toga, ako karte možete kupiti samo od ovlaštenih prodavača, možda neće biti jasno kako im se može pristupiti na internetu.

EuroMillions lutrija nije u vlasništvu nijedne kompanije. Umjesto toga, to je zajednički napor koji vode najveći nacionalni operateri lutrije u zemljama učesnicama, kao što je Camelot u UK. Svaka kompanija dobila je odobrenje od strane odgovarajuće državne lutrije za pružanje legitimnih lutrijskih igara. Udruživanjem svojih resursa, stvorili su ogromnu lutriju - EuroMillions.

Kada kupite kartu za EuroMillions u UK, Camelot, kao operater, prima dio prihoda. Ovaj prihod se koristi za finansiranje raznih projekata u Velikoj Britaniji, baš kao što se to radi sa UK Lotto. Slično tome, ako svoju kartu kupite u Francuskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji učesnici, vaša kupovina doprinosi finansiranju projekata u toj zemlji.

Operateri mogu ponuditi dodatne igre za povećanje prodaje. Na primjer, Camelot može pokrenuti dodatnu igru ​​kako bi ostvario dodatni prihod koji bi više nego pokrio dodatne troškove. Ovo je jedan od načina na koji se određuju bonus igre i nude zemljama koje ispunjavaju uslove.

Extra EuroMillions događaji u Ujedinjenom Kraljevstvu

Irska, Francuska, Španija, Portugal, Austrija, Belgija, Luksemburg i Švajcarska su među ostalim zemljama koje nude lutriju EuroMillions. Sljedeće igre su, međutim, ekskluzivne za Ujedinjeno Kraljevstvo.

UK Milionair Maker

Ako kupite EuroMillions kartu u UK, automatski ćete biti uključeni u izvlačenje UK Millionaire Maker. Da biste učestvovali, sve što treba da uradite je da platite malu naknadu od £2,50.

Svaki red brojeva na vašoj karti ima svoj jedinstveni devetocifreni kod koji možete pronaći na dnu karte.

Da biste potvrdili svoje rezultate Millionaire Maker-a, možete odnijeti svoju kartu kod prodavača u trgovini ili koristiti EuroMillions ček. Ako igrate online, dobit ćete e-mail obavještenje ako pobijedite.

Da biste preuzeli svoju nagradu od 1.000.000 funti, morate ispravno unijeti devet znakova u navedenom nizu.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks je lutrija koja se može igrati samostalno. Međutim, njegovi rezultati su zasnovani na rezultatima EuroMillions. Možete odabrati jedan do pet primarnih brojeva i pokušati ih upariti s pobjedničkim brojevima. Svaki ulaz košta 1,50 funti. Za pobjedu u igri neophodno je spojiti sve odabrane brojeve sa pobjedničkim brojevima.

Ako želite da kupite karte lično, morate ih kupiti od ovlašćenog prodavca koji se nalazi u jednoj od kvalifikacionih zemalja. Kao rezultat toga, grčka lutrijska organizacija ne učestvuje, ne može imati koristi i nema interes za prodaju karata u Grčkoj.

Gdje se uklapaju online lutrije?

Specifičnosti načina na koji ovi pružatelji usluga funkcionišu će se razlikovati ovisno o lokaciji. Državne lutrije posjeduju ili su odgovorne za nekoliko internet kazina. S druge strane, neke stranice vam dozvoljavaju da se "kladite na ishod" lutrije na isti način na koji biste se mogli kladiti na rezultat fudbalske utakmice.

Klađenje funkcionira slično kao kupovina ulaznice za koncert. Osim toga, oni obezbjeđuju nagrade koje odgovaraju nagradama divizije EuroMillions. Sve izgleda baš onako kako bi bilo od legitimnog prodavca.

EuroMillions pravila

Igrači biraju pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva Lucky Star broja od 1 do 12. Da biste pobijedili, morate upariti izabrane srećne brojeve sa izvučenim. Ako uparite svih sedam brojeva, osvojit ćete dio džekpota, koji počinje od 17 miliona eura (otprilike 14 miliona funti) i prenosi se ako se ne preuzme.

Pored džekpota, postoji 12 manjih nivoa nagrade, tako da možete osvojiti čak i ako uparite samo dva od primarnih brojeva.

Evo nagrada i kvota na lutriji EuroMillions.

Matched NumbersUdio u nagradnom fonduOddsAve. Iznos nagrade/Izvlačenje
5 + 2 Lucky Stars50%1 od 139.838.160£57,977,286.83
5 + 1 Lucky Star2,61%1 od 6,991,908£268,955.13
50,61%1 u 3.107.514,67£29,307.58
4 + 2 Lucky Stars0,19%1 u 621.502,93£1,655.22
4 + 1 Lucky Star0,35%1 u 31.075,15£97.43
3 + 2 Lucky Stars0,37%1 u 14.125.07£56.55
40,26%1 u 13.811,18£33.16
2 + 2 Lucky Stars1,30%1 u 985,47£11.29
3 + 1 Lucky Star1,45%1 u 706.25£8.52
32,70%1 u 313,89£7,07
1 + 2 Lucky Stars3,27%1 u 187,71£5.76
2 + 1 Lucky Star10,30%1 u 49.27£4.47
216,59%1 u 21.9£2.71

Moguće kombinacije brojeva ostaju iste bez obzira na ukupan broj igrača. Kada više od jednog pojedinca odabere pobjedničke brojeve, pot se ravnomjerno dijeli na njih.

Stoga, ako igrate za džekpot, a strategija zasnovana na odabiru manje uobičajenih brojeva može povećati vaše šanse za pobjedu.

Možete i vi neka računar nasumično odabere vaše brojeve. EuroMillions ovaj izbor naziva Lucky Dip.

Traženje EuroMillion nagrada

Morate pokazati pobjednički listić da biste preuzeli nagradu. Nagrade osvojene u EuroMillions se traže na nekoliko načina, u zavisnosti od zemlje. Ova tabela sadrži detalje kada pobjednici moraju zatražiti nagradu i posljedice ako to ne učine do navedenog datuma.

DržavaPeriod potraživanjaŠta postaje od nepretraženih nagrada
Austrija3 godineSredstva su vraćena u lutriju tri godine prije nego što su iskorištena za plaćanje povećanih iznosa nagrada.
Belgija20 sedmicaVraćeno u Belgijsku nacionalnu lutriju.
Francuska60 danaKoristi se za podršku specijalnim promocijama, stvarajući nekoliko milionera u roku od nedelju dana.
Ireland90 danaVraćeno Irskoj nacionalnoj lutriji da se koristi u reklamiranju svojih igara, što koristi dobrotvornim akcijama.
Luksemburg60 danaVraćeno u rezervni fond lutrije.
Portugal90 danaDonirano dobrotvornoj organizaciji Santa Casa da Misericórdia sa sjedištem u Lisabonu, koja upravlja bolnicama i podržava druge dobre svrhe.
Španija3 mjesecaDonirano u državnu blagajnu.
Switzerland26 nedeljaDonirao nazad lutriji za buduće dobrotvorne nagradne igre.
UK180 danaDonirano Fondu za dobre stvari Nacionalne lutrije.

Kako odabrati svoju EuroMillions strategiju lutrije

U izvlačenju EuroMillions, svaka moguća kombinacija brojeva ima jednake šanse da bude izabrana. Iako se to može činiti malo vjerojatnim, listić sa sedam nasumično odabranih brojeva ravnomjerno razdvojenih ima iste šanse za pobjedu kao tiket sa sedam uzastopnih brojeva.

Šanse za osvajanje EuroMillions su iste bilo da koristite Lucky Dip ili online vodič za lutriju EuroMillions da odaberete svoje brojeve.

Koji su najčešće crtani brojevi?

EuroMillions i druge najviše fraze za pretraživanje lutrije često se usredotočuju na najčešće izvučene brojeve. Uobičajeni upiti na Google-u, Bing-u i drugim pretraživačima uključuju "EuroMillions najbolji brojevi" i "koji su najčešći EuroMillions brojevi".

U nastavku ćemo proći kroz neke EuroMillions vruće i hladne brojeve koji će vam pomoći da odredite koje ćete igrati. Ali evo trika: malo od ovoga uopće pomaže.

Nema korelacije između prošlih EuroMillions rezultata i budućih ishoda. Činjenica da je određena EuroMillions karta izvučena nekoliko puta u prošlosti ne garantuje da će uskoro biti ponovo izabrana.

Ako se pitate zašto su vaše šanse identične za svaki skup brojeva, to je zato što, kao što smo već pokazali, jeste. Bez obzira na to, ovo je dobro čitanje, a postoje i neki fascinantni uvidi koji se mogu prikupiti u vezi sa najtoplijim i najhladnijim EuroMillions brojevima.

Hot and Cold EuroMillion brojevi

Lako je uočiti da su najčešći i najmanje uobičajeni EuroMillions brojevi veoma različiti tokom prvih sedam godina izvlačenja.

 • I pored preko 370 crteža, broj "28" pojavio se samo 26 puta, dok je broj "50" izvučen 54 puta.
 • Pet godina kasnije, "28" i "50" su postali popularni izbori, sa 67 i 60 izvlačenja, respektivno.
 • Između maja 2011. i septembra 2016., cifra 10 bila je najčešća pojava - nevjerovatnih 70 puta! Broj "41" bio je najrjeđi, pojavio se samo 38 puta.
 • Na 1.225. izvlačenju EuroMillionsa u 2019., broj "46" je bio najmanje popularan, pojavivši se manje od 100 puta, dok je broj "50" bio najpopularniji, pojavio se 145 puta.
 • Navedena statistika "za sva vremena" pokazuje da se najmanji broj dogodio u 7,8% vremena, dok se najveći broj dogodio u 11,8% vremena.
 • Zvanični podaci otkrivaju da je broj "46" najmanje odabran na 1.225. izvlačenju EuroMillionsa, a zatim broj "33", drugi najhladniji broj. Ovo sugerira da igrači pogledaju prošle EuroMillions rezultate kako bi odredili koje brojeve da igraju.

Od juni 2024 , najčešće izvučeni brojevi u EuroMillions lutriji su:

 • Loptica broj 21, izvučena 194 puta.
 • Loptica broj 23, izvučena 193 puta.
 • Lopta broj 44, izvučena 191 put.
 • Loptica broj 19, izvučena 190 puta.
 • Loptica broj 50, izvučena 189 puta.

Ovi brojevi su bili najčešći u periodu između prvog izvlačenja 2004. i posljednjeg izvlačenja u juni 2024

EuroMillions Hot and Cold Lucky Star Numbers

Postoji samo 12 sretnih zvijezda. Pogled unatrag na prošla EuroMillions izvlačenja otkriva vrstu trenda koji se može očekivati.

 • Budući da nije bio predstavljen na EuroMillions-u sve do septembra 2016. godine, broj 12 se pojavio najmanje.
 • Sljedeći najmanji su 10 i 11, ali se nisu pojavili do maja 2011. Stoga se ne smatraju "niskim" brojevima.

U trenutku pisanja ovog teksta, najčešće izvučena Lucky Star bila je samo tri puta češća od druge najčešće izvlačene Lucky Star i 47 puta češće od Lucky Star koja je najmanje izvučena.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Šta je EuroMillions?

EuroMillions je popularna transnacionalna lutrija u Evropi. Igrači biraju pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dva "Lucky Stars" broja iz zasebnog skupa od 1 do 12. Spajanjem svih sedam brojeva osvaja se džekpot. Igra je lansirana 2004. godine i dostupna je u nekoliko evropskih zemalja.

Kako igrate EuroMillions?

Da biste igrali EuroMillions, birate pet glavnih brojeva od 1 do 50 i dvije Lucky Stars od 1 do 12. Ako se vaši odabrani brojevi podudaraju s brojevima izvučenim na lutriji, osvajate nagrade. Što više brojeva uparite, veća je nagrada.

Koje su šanse za pobjedu u EuroMillions?

Šanse za osvajanje bilo koje nagrade u EuroMillions-u su otprilike 1 prema 13. Međutim, izgledi za osvajanje džekpota, koji zahtijeva podudaranje svih pet glavnih brojeva i dvije Lucky Stars, su otprilike 1 prema 139 miliona.

Možete li igrati EuroMillions online?

Da, EuroMillions se može igrati online. Mnoge ovlaštene web stranice omogućavaju vam da kupite karte i provjerite rezultate. Uvjerite se da koristite legitimnu i sigurnu web stranicu.

Šta je EuroMillions SuperDraw?

EuroMillions SuperDraw je poseban događaj u kojem se džekpot postavlja na ogroman iznos, bez obzira na ishod prethodnog izvlačenja. Džekpot počinje od oko 100 miliona evra i može se pomeriti do maksimalno 190 miliona evra.

Kako se džekpot EuroMillions preokreće?

Ako nijedan igrač ne osvoji džekpot u izvlačenju, nagrada se prebacuje na sljedeće izvlačenje, povećavajući veličinu džekpota. Ovo se nastavlja sve dok igrač ne pobijedi ili dok džekpot ne dostigne maksimalnu granicu.

Šta se dešava sa nepretraženim nagradama EuroMillions?

Nezatražene nagrade EuroMillions se različito rukovode od strane svake zemlje učesnice. Generalno, nakon određenog perioda, nepreuzete nagrade se vraćaju u fond lutrije za buduća izvlačenja ili se koriste za posebne promocije ili dobrotvorne svrhe.

Postoje li dodatne igre u EuroMillionsu?

Da, neke zemlje nude dodatne igre uz EuroMillions. Na primjer, u UK, igrači mogu ući u UK Millionaire Maker i EuroMillions HotPicks, koji nude dodatne šanse za osvajanje nagrada.

Šta je UK Milionair Maker?

UK Millionaire Maker je dodatna igra za UK EuroMillions igrače. Svaka EuroMillions karta u UK dolazi sa jedinstvenim kodom, a ako se vaš kod poklapa s izvučenim, osvajate milion funti.

Kako se isplaćuju EuroMillions nagrade?

EuroMillions nagrade se obično isplaćuju kao paušalni iznos i neoporezive su u većini zemalja učesnica. Međutim, način plaćanja i porezne implikacije mogu varirati, pa je bitno provjeriti posebna pravila u svojoj zemlji.