Najbolji France Keno Lutrija u 2024

France Keno, kojim upravlja privatna kompanija La Francaise des Jeux Group (FDJ), je lutrijska igra koja omogućava igračima da biraju između 2 i 10 brojeva iz grupe od 1 do 70. Igra se izvlači dva puta dnevno, sedam dana u sedmici, a ima maksimalni džekpot od dva miliona eura. Međutim, samo igrači koji su rezidenti Francuske ili su u posjeti zemlji mogu igrati ovu igru.

Da bi učestvovali, igrači moraju da odluče koliki iznos opklade žele da polože, a koji može da se kreće od jednog do deset evra. Oni također imaju opciju dodavanja množitelja ili igre Joker+ ako žele. Igrači mogu kupiti karte od licenciranih prodavača FDJ, na web stranici Francaise des Jeux ili putem mobilne aplikacije.

Najbolji France Keno Lutrija u 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Šta je francuski Keno?

Francuska Keno je popularna lutrijska igra u Francuskoj, poznata po svojoj fleksibilnosti i redovnim izvlačenjima. Radi u formatu u kojem igrači biraju brojeve iz određenog raspona, obično između 1 i 70 ili 1 i 80. U svakom izvlačenju, određeni broj dobitnih brojeva se bira nasumično. Broj odabranih brojeva i broj dobitnih brojeva može varirati, nudeći različite načine igranja i pobjede.

Jedinstveni aspekt France Kena su njegova česta izvlačenja, koja se često održavaju dva puta dnevno. Ovo povećava šanse za igrače da učestvuju i pobede. Iznosi nagrada u Keno-u zavise od toga koliko brojeva igrač odabere i upari, te iznos na koji odluči da se kladi. Što se više brojeva podudara, to je nagrada veća. Osim toga, igrači mogu odabrati da umnože svoje dobitke kroz funkciju koja se zove "Množilac" opcija, koja, ako je odabrana, povećava cijenu tiketa, ali može značajno povećati novčanu nagradu.

France Keno privlači širok spektar igrača zbog svojih jednostavnih pravila i fleksibilnosti koju nudi u pogledu iznosa klađenja i odabira brojeva. Dostupan je na raznim lokacijama u Francuskoj i na mreži, što ga čini pogodnim za entuzijaste da redovno igraju. Kao i kod svih oblika kockanja, igrači moraju igrati odgovorno, imajući na umu da su šanse za osvajanje velikih iznosa relativno male, a primarni cilj bi trebao biti zabava, a ne finansijska dobit.

Gdje kupiti karte za Keno (francuski)?

Da biste kupili karte za Keno u Francuskoj, imate nekoliko opcija:

  • Lokalni ovlašteni trgovci na malo: U cijeloj Francuskoj postoje brojni ovlašteni maloprodajni objekti, kao što su duvandžinice, kiosci i neki supermarketi, gdje možete kupiti karte za Keno. Ove lokacije često prikazuju službeni logotip lutrije, što ih čini lakim za identifikaciju.
  • Online putem zvanične web stranice lutrije: Francuska nacionalna lutrija, koja upravlja Kenom, nudi online platformu na kojoj možete kupiti karte. Da biste koristili ovu uslugu, obično morate da registrujete nalog, a možda ćete morati da budete stanovnik Francuske ili u zemlji da biste pristupili sajtu i obavili kupovinu.
  • Mobilne aplikacije: Neke zvanične aplikacije za lutriju vam to dozvoljavaju kupite Keno karte direktno sa svog pametnog telefona ili tableta. Ove aplikacije su obično dostupne za iOS i Android uređaje i mogu se preuzeti iz odgovarajućih trgovina aplikacija.
  • Automati za prodaju srećki: U nekim područjima možete pronaći automatizirane automate za prodaju karata za Keno. Ove mašine se obično nalaze u oblastima sa velikim prometom kao što su trgovački centri ili transportna čvorišta.

Prilikom kupovine Keno karata, bilo lično ili online, uvjerite se da kupujete od renomiranih i ovlaštenih izvora. Za pouzdane informacije i preporuke na gdje možete kupiti karte, možete posjetiti platforme kao što je LottoRanker. Također je važno pridržavati se lokalnih zakona koji se tiču ​​starosnih ograničenja i propisa o kockanju. Ako niste u Francuskoj, provjerite da li je francuski Keno dostupan međunarodnim igračima putem online lutrijskih usluga, ali uvijek provjerite legitimnost i pravni status ovih usluga u vašoj jurisdikciji.

Istorija francuskog Kena

Kaže se da su Keno, lutrija i bingo sve potiče iz Kine prije više od 2.000 godina. Prvu lutriju u Francuskoj odobrio je Franjo I 1539. u zamjenu za godišnju naknadu. Lutrije su se naizmenično smenjivale između legalnog i ilegalnog statusa tokom narednih vekova. Lutrija i igre tipa lutrije konačno su legalizovane 1933. godine u Francuskoj i do danas su dozvoljene.

Keno (FR) je prvi put igran 1993. godine i u početku se igrao samo jednom sedmično, četvrtkom. Dvije godine kasnije, dodato je još jedno izvlačenje koje će se održati u utorak, što ga čini izvlačenjem svake dvije sedmice. Sljedeće 1996. godine počeo je da se crta svakog dana u sedmici.

2003. godine, Keno Soir je dodat kako bi to bilo dva remija dnevno. Igra je postala poznata kao Keno Lifetime Winner 2013. Neki od originalnih množitelja su ukinuti da bi ostala tri; x2, x3 i x5. Igrači u Francuskoj mogu legalno igrati Keno i druge online lutrije od 2009. godine.

Je li Keno (FR) legalan?

Lutrije, uključujući Keno, legalne su i na i van mreže u Francuskoj, licencirane su i regulirane od strane francuske vlade. Igrači moraju imati 18 ili više godina da bi igrali, a bit će potreban dokaz o starosti. Lutrije su legalne u Francuskoj od 1933. godine, a online kockanje je legalno od 2009. godine zbog Zakona o igrama na sreću (2010-476).

Međutim, samo igrači u Francuskoj mogu igrati Keno (FR), bilo da su francuski državljani ili gosti. Osim toga, samo francuski državljani mogu igrati online jer je ilegalno da se francuski operateri registruju igrači iz drugih zemalja, uključujući i EU.

Kako igrati Keno

Igrači odlučuju koliko brojeva između dva i 10 žele da izaberu iz grupe od jedan do 70. Zatim treba da izaberu iznos opklade od jednog, dva, tri, pet ili 10 eura. Postoji i mogućnost odabira množitelja koji će udvostručiti iznos opklade koji treba platiti (na primjer, jedan euro opklada + množitelj = dva eura).

Iako je originalna opklada udvostručena sa množiteljem, stvarni dobici se mogu pomnožiti sa tri ili pet ako su izabrani. Što se više brojeva podudara i što je veća opklada, to će biti veći iznos nagrade.

Kada su kuglice izvučene, biće odabrano 20 loptica, nakon čega slijedi množitelj, koji može biti x2, x3 ili x5. Igrači moraju biti sigurni da su svoje karte kupili najmanje jedan sat prije vremena izvlačenja, a to je 13:00 za podne i 20:00 za večernje izvlačenje. Igrači sa fizičkim tiketima moraju čuvati svoje račune na sigurnom mjestu jer će od njih tražiti bilo koju nagradu.

Joker+

U sekundarnoj igri, Joker+ se može dodati Keno tiketu za dodatnih jedan ili dva eura u zavisnosti od odabrane opklade. Igrači ne biraju sami brojeve, jer ih Flash sistem automatski generiše kada igrači potvrde igru. Da bi pobijedili, igrači moraju upariti svih sedam cifara po redoslijedu izvlačenja kako bi osvojili 500.000 eura.

Francuska Keno raspored žrebanja

France Keno nudi redovna izvlačenja tokom cijele sedmice, pružajući igračima više mogućnosti da okušaju sreću. Tačan raspored izvlačenja može varirati ovisno o platformi ili provajderu kojeg odaberete. Međutim, većina platformi nudi izvlačenje svakih nekoliko minuta, nudeći brzo i uzbudljivo iskustvo igranja.

Razumijevanjem rasporeda žrijebanja, možete planirati svoju igru ​​i osigurati da nikada ne propustite priliku da učestvujete u uzbuđenju France Kenoa.

Francuska Keno dobitne kvote

Francuski Keno je jedan od najbolje online lutrije zbog svojih povoljnih koeficijenata. Maksimalni džekpot za uparivanje brojeva 10/10 sa opkladom od 10 eura bez množitelja je dva miliona eura. Šanse da se ovo dogodi su 1 prema 2,147,181.

Šanse za pobjedu variraju u zavisnosti od broja brojeva koje je igrač odabrao i koliko je pogodaka. Dobici se mogu povećati klađenjem većih opklada i aktiviranjem množitelja.

Šanse za podudaranje brojeva 2/2 su 1 prema 13, dok su šanse za podudaranje brojeva 4/4 1 prema 189. Ispravno podudaranje brojeva 8/8 ima kvotu 1 prema 74.941, što će dati nagradu od 8.000 eura za 1 euro opklada.

Opcije isplate ako osvojite Keno

Sve nagrade je potrebno preuzeti u roku od dva mjeseca od datuma izvlačenja. Svaka nagrada veća od 2.000 eura će zahtijevati od igrača da priloži lična dokumenta kako bi mogao preuzeti nagradu. Ako igrači imaju dovoljno sreće da ispravno upare brojeve 9/9 ili 10/10, imaju mogućnost primanja paušalnog iznosa ili doživotnih anuiteta.

Igrači koji su igrali u prodavnici FDJ-a morat će otići u centar za plaćanje La Francais des Jeux, a oni koji su igrali na mreži će dobiti e-poštu sa detaljima o sljedećim koracima. The opcije isplate variraju u zavisnosti od metode kojom se igra igrala.

Ako se igra sa prodavcem

Dobitak od 300 eura ili manje može se zatražiti od bilo kojeg FDJ prodavača, ali dobitak iznad ovog iznosa će zahtijevati od igrača da ode u centar za plaćanje La Francaise des Jeux. Nagrade od 300 do 30.000 eura mogu se uplatiti direktno na bankovni račun igrača bankovnim transferom na nekom od POS-ova.

Ako se igra na mreži ili putem mobilne aplikacije

Dobici od 2.000 eura ili manje će se automatski pripisati na račun igrača. Dobici iznad ovog iznosa će zahtijevati predočenje ličnih dokumenata prije nego što se direktno prebace na bankovni račun igrača.

Savjeti i trikovi za igranje Keno France

Keno, kao ostale igre lutrije, je igra na sreću, ali neki igrači će možda želeti da pokušaju da razviju specifične strategije zasnovane na statistici igre. Na primjer, veliki udio (otprilike trećina do polovine) izvučenih brojeva se ponavlja iz posljednje utakmice ili igre prije toga.

Ovi vrući brojevi su, dakle, razumni za igranje, ali vjerovatno ne ako su izvučeni prethodna tri uzastopna puta. Određivanje vremena kada treba igrati određene brojeve takođe može biti isplativa strategija. Igrači mogu pronaći Keno (FR) statistiku na web stranici FDJ kako bi im pomogli da identifikuju vruće i hladne brojeve.

Strategije brojeva

Neki igrači vole da igraju hladne brojeve koji se ne biraju često. Igranje ovih brojeva moglo bi biti korisno jednostavno zato što kasni sa izvlačenjem. Također je statistička istina da neće svi brojevi biti parni ili svi neparni, već mješavina ta dva.

Pobjede su, dakle, vjerovatnije ako igrač odabere balans parnih i neparnih brojeva. Isto važi i za male ili visoke brojeve. To znači da igrači mogu imati veću prednost ako igraju ravnomjernu kombinaciju niskih i visokih brojeva.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, poznata kao 'Lucky Lotti' u LottoRankeru, kombinuje svoj južnoamerički njuh sa dubokom stručnošću u globalnim lutrijama. Sa suncem okupanih plaža Rija, Isabella dekodira zamršenosti lutrije, donoseći igračima najbolje savjete i trikove.

Send email
More posts by Isabella Garcia

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta je francuski Keno?

Francuski Keno je popularna lutrijska igra dostupna u Francuskoj. Sadrži fleksibilnu igru ​​i česta izvlačenja, obično dva puta dnevno. Igrači biraju brojeve iz određenog raspona, obično između 1 i 70 ili 1 i 80, a zatim žrijebom određuju pobjedničke brojeve. Privlačnost igre leži u njenim jednostavnim pravilima i slobodi koju nudi u iznosima klađenja i izboru brojeva.

Gdje mogu kupiti karte za francuski Keno?

Ulaznice za francuski Keno možete kupiti u lokalnim ovlaštenim prodavačima kao što su duvandžinice i kiosci u Francuskoj, putem službene web stranice lutrije, putem mobilnih aplikacija za iOS i Android uređaje ili na automatima za prodaju srećki u trgovačkim centrima i drugim područjima s velikim prometom. Uvijek budite sigurni da kupujete od renomiranih izvora.

Mogu li igrati French Keno na mreži?

Da, možete igrati French Keno online. Službena web stranica francuske nacionalne lutrije nudi online platformu za kupovinu karata. Međutim, možda ćete morati biti stanovnik Francuske ili u zemlji da biste pristupili stranici i kupili karte.

Koje su šanse za osvajanje francuskog Kena?

Šanse za pobjedu u francuskom Kenou variraju u zavisnosti od toga koliko brojeva odaberete i koji se podudaraju. Na primjer, izgledi za podudaranje 2 od 2 odabrana broja su 1 prema 13, dok su izgledi za podudaranje 8 od 8 1 prema 74.941. Igra je poznata po svojim povoljnim kvotama u odnosu na druge lutrije.

Postoje li dodatne igre u francuskom Kenu?

Da, postoji dodatna igra pod nazivom Joker+ koja se može dodati na vašu Keno kartu uz dodatnu naknadu. U Joker+, brojevi se automatski generišu, a podudaranje svih sedam cifara u izvučenom redosledu može vam doneti do 500.000 evra.

Koliki je maksimalni džekpot u francuskom Kenu?

Maksimalni džekpot u francuskom Kenu za uparivanje 10 od 10 brojeva sa opkladom od 10 eura (bez množitelja) je dva miliona eura. Iznos može varirati u zavisnosti od broja uparenih brojeva i iznosa opklade.

Kako opcija množenja funkcionira u francuskom Kenu?

Opcija množenja u francuskom Kenu omogućava igračima da povećaju svoje potencijalne dobitke. Kada se izabere, udvostručuje cijenu tiketa, ali može pomnožiti dobitak za 2, 3 ili 5 puta, ovisno o izvučenom množitelju.

Je li francuski Keno legalan?

Da, francuski Keno je legalan. To je licencirano i regulirano od strane francuske vlade. Igrači moraju imati 18 ili više godina da bi igrali, a online kockanje u Francuskoj je legalno od 2009. godine.

Kako mogu zatražiti dobitak od francuskog Kenoa?

Dobitke morate zatražiti u roku od dva mjeseca od datuma izvlačenja. Za iznose preko 2.000 eura potrebna je lična dokumenta. Nagrade se mogu zatražiti kod prodavača FDJ za manje iznose ili u platnim centrima La Francaise des Jeux za veće dobitke. Online igrači će dobiti upute putem e-pošte.

Postoje li strategije za igranje francuskog Kena?

Dok je Keno igra na sreću, neki igrači gledaju statistiku igre kako bi odabrali 'vruće' ili 'hladne' brojeve. 'Vrući' brojevi su izvučeni nedavno, a 'hladni' brojevi nisu. Balansiranje odabira između neparnih i parnih brojeva, ili niskih i visokih brojeva, također može povećati vaše šanse. Međutim, ne postoji zagarantovana strategija za pobedu.