Najbolji Irish Lottery Lutrija u 2023

Irska, ostrvo u severnom Atlantskom okeanu, jedna je od zemalja u Evropi sa najboljim lutrijama. Irska nacionalna lutrija ima nekoliko igara na sreću koje su dostupne igračima. Jedna od najnevjerovatnijih stvari u vezi s Irish Lottery je da igrači mogu kupiti brojeve tiketa iz Irske ili drugih zemalja. Irish Lotto 6 ball i 7 balls su među najpopularnijim loto igrama. Neko mora imati loto tiket da bi imao šansu da osvoji izvlačenje.

U teoriji, kupovina karata izgleda kao lak zadatak. Ali dobivanje dobitne kombinacije brojeva nikada nije jednostavno. Igrači bi trebali provjeriti neka od dolje navedenih mjesta kako bi kupili legitimne tikete Irske lutrije.

Najbolji Irish Lottery Lutrija u 2023
Ovlaštene irske lutrije
Ovlaštene irske lutrije

Ovlaštene irske lutrije

Irish Lutrija lako se mogu kupiti od ovlaštenih trgovaca širom Irske. Od igrača se traži samo da posjete ovlaštenu prodavnicu karata i izvrše kupovinu. Odabir brojeva ulaznica je na odluci igrača. Oni mogu odabrati da igraju svoje brojeve ili se odluče za slučajni odabir.

Igrači koji se često osjećaju sretnima izaberite njihove brojeve. Drugi radije okušaju sreću u slučajnom odabiru. Igrači dobijaju fizičke karte nakon uplate. Svim igračima koji kupuju karte od ovlaštenih prodavača savjetujemo da ne napuštaju radnju bez fizičke karte.

Online Dealers

Iako internet ima neke nedostatke, svi moraju priznati da je učinio stvari lakšim i boljim. Igrači koji ne žive u blizini ovlaštenih maloprodajnih objekata mogu kupiti tikete Irish Lottery iz udobnosti svojih domova putem svojih mobilnih telefona ili osobnih računara. Igrači se samo moraju prijaviti na svoje Irish Lotto račune i kupiti tiket.

Jedna od prednosti kupovina loto karata online je da se ne treba bojati da će izgubiti kartu ili je oštetiti. To je zato što broj karte ostaje siguran na mreži. Igrači koji igraju online također su obaviješteni da li su pobjednici nakon izvlačenja. Osvojene nagrade se također isplaćuju automatski.

Ovlaštene irske lutrije
Istorija Irske lutrije

Istorija Irske lutrije

Irska nacionalna lutrija osnovana je 1986. Lutrija s državnom licencom osnovana je da prikupi novac za dobre svrhe. Prve karte za struganje izdate su 27. marta 1987. Lotto je tada pokrenut 1988., a prvo izvlačenje obavljeno je 16. aprila 1988. Danas oko 40 posto odraslih u Irskoj igra nacionalnu lutriju. Do sada je na lutriji prikupljeno više od četiri milijarde eura.

Istorija Irske lutrije
Da li je irska lutrija legalna?

Da li je irska lutrija legalna?

Kockanje je regulisano u Ireland već dugi niz godina. Irski zakon pravi razliku između igara, klađenja i lutrije. Lutrije u Irskoj su legalne i svaki igrač može kupiti tikete Irske lutrije bez straha da će biti na pogrešnoj strani zakona. Zakoni o igrama na sreću i lutriji daju lutriji ovlaštenje da posluju u cijeloj Irskoj. Irska nacionalna lutrija trenutno potpada pod Zakon o nacionalnoj lutriji iz 2013., koji je zamijenio odredbe Zakona o nacionalnoj lutriji iz 1986. godine.

Da li je irska lutrija legalna?
Kako igrati irsku lutriju

Kako igrati irsku lutriju

Igrati Irish Lotto je vrlo lako. Potrebno je manje od tri minute da jedan počne. Irski loto mogu igrati igrači iz Irske i van zemlje. Evo jednostavnih koraka koje igrači mogu koristiti da bi došli do sljedećeg unosa. Možda je to nečiji srećan dan.

Odaberite šest brojeva

Bilo da igrač igra u trgovini ili na mreži, prva stvar koju treba učiniti je odabrati šest brojeva između jedan i 47. Igrači mogu odabrati te brojeve koristeći mrežu brojeva ili koristiti brzi odabir da dobiju šest nasumičnih brojeva. Lotto karte se prodaju za dva eura po liniji. Igrači moraju kupiti dvije linije. Minimalni trošak za ulaz je četiri eura.

Odaberite koje crteže želite unijeti

Igrači mogu kupiti karte za oba nedjeljna izvlačenja ili izabrati jedno izvlačenje, bilo srijedom ili subotom. Oni biraju dane izvlačenja na listiću za igru. Online igrači bi trebali odabrati svoje opcije na platformi.

Odaberite opciju 'Plus'

Dodavanje ove opcije košta dodatnih jedan euro. Kada neko doda plus, dobija automatski ulaz u izvlačenja Plus Tombola, Loto Plus 1 i Lotto Plus 2.

Koliko daleko igrati unaprijed

Igrači zatim odlučuju o broju izvlačenja prije nego što dopune listić za igru. Dostupne opcije su jedno, dva, četiri ili osam izvlačenja. Neki sajtovi dozvoljavaju igračima da kupe karte i do godinu dana unapred.

Plaćajte prijave

Igrači koji kupuju karte u prodavnici trebaju platiti potreban iznos da bi dobili svoje karte. Online računi se naplaćuju prema broju njihovih ulaznih troškova.

Kako igrati irsku lutriju
Koje su šanse za pobjedu na Irskoj lutriji?

Koje su šanse za pobjedu na Irskoj lutriji?

Irska lutrija je i dalje jedna od najpopularnijih lutrija širom svijeta. Dugogodišnja dobra volja igrača, razumne cijene i jednostavnost igre su neki od razloga zašto je Irska lutrija još uvijek visoka u industriji kockanja. Unatoč nekoliko promjena u pravilima igre tokom godina, ona i dalje nudi neke od najboljih kvota u lutrijskim igrama.

Šanse za osvajanje džekpota Irish Lotto trenutno su jedan prema 10,7 miliona. Ovo su vrlo razumne kvote u odnosu na druge lutrije. Irska lutrija ima nekoliko nagradnih nivoa koje je lako osvojiti. Sedma nagrada ima vrlo prijateljske kvote. Od igrača se traži da odgovaraju samo tri broja. Šanse za osvajanje sedme nagrade su jedan prema 54.

Irski loto plus 1 ili 2 kvote su čak i bolje u odnosu na redovne utakmice. Iako su nagrade osvojene u Loto Plus 2 male, barem jedan ima priliku da nešto osvoji. Svaki igrač Irske lutrije mora odabrati najmanje dvije linije. To smanjuje šanse za pobjedu sa jedan prema 10,7 miliona na jedan prema 5,3 miliona. Kupovinom Plus tiketa šanse za pobedu su jedan prema 900.000.

Koje su šanse za pobjedu na Irskoj lutriji?
Opcije isplate nakon pobjede na Irskoj lutriji

Opcije isplate nakon pobjede na Irskoj lutriji

Posljednji korak nakon pobjede na Irskoj lutriji je primanje nagrade. Kako neko traži nagradu zavisi od iznosa osvojenog novca.

Online Players

Igrači koji kupe karte za Irish Lottery online dobijaju uplate prema osvojenim nagradama. Nagrade u vrijednosti od jednog do 99 eura se automatski prebacuju u online novčanik igrača. Šalje se ček za dobitak od 100 do 500 eura. Obrazac zahteva za popunjavanje šalje se pre nego što se da ček na dobitke u vrednosti od 501 do 9.999 evra. Igrači sa dobicima od 10.000 evra i više treba da pozovu Odeljenje za potraživanja nacionalne lutrije i da se dogovore za obradu nagrade.

Maloprodajni igrači

Igrači koji posjeduju kupljene dobitne tikete trebaju preuzeti svoju nagradu u roku od 90 dana od datuma izvlačenja. Ulaznicu je potrebno predočiti prilikom preuzimanja nagrade. Od jednog do 100 eura treba prikupiti kod bilo kojeg agenta Nacionalne lutrije. Od 101 do 2500 eura za preuzimanje u bilo kojoj pošti. 2501 do 14,999 eura koje će se prikupiti u An Post Prize Claim Centru.

Opcije isplate nakon pobjede na Irskoj lutriji
Savjeti i trikovi za igranje irske lutrije

Savjeti i trikovi za igranje irske lutrije

Iako je igračima uglavnom potrebna sreća da dobiju na Irskoj lutriji, još uvijek im je potrebno nekoliko trikova kako bi ih stavili u nagradnu poziciju. Igrači moraju odabrati šest brojeva i upariti ih s onima koji su izvučeni iz pota od jedan do 47 kako bi dobili prvu nagradu. Međutim, postoje i druge nagrade koje se dodjeljuju za podudaranje samo dva broja. Evo nekoliko savjeta kako povećati svoje šanse za pobjedu.

Kladite se dva puta sedmično

Stavite opklade za oba izvlačenja u sedmici kako biste imali novu šansu svakog dana izvlačenja. To je zato što što više opklada neko postavi, veće su šanse za osvajanje nagrade.

Irish Lotto Plus

Najznačajnija karakteristika Irske lutrije su dva dodatna izvlačenja kojima se može pridružiti, a koštaju jedan euro. Igrači bi trebali pokušati da se klade na Lotto Plus 1 i 2 kako bi povećali svoje šanse za pobjedu.

Sistemske opklade

Ove opklade omogućavaju igračima da izaberu više od šest brojeva od 47. Ovo povećava šanse igrača za pobjedu jer to nije standardna opklada. Igrači moraju samo da kliknu na sve brojeve koje žele da naprave sistemsku opkladu. Sve moguće kombinacije brojeva se biraju automatski od odabranih cifara. Igrači koji koriste sistemske opklade imaju priliku da osvoje glavni džekpot ili bilo koju nagradu niže divizije.

Savjeti i trikovi za igranje irske lutrije