Najbolji La Primitiva Lutrija u 2024

La Primitive, što znači 'Primitiv', je vjerovatno najstarija lutrija na svijetu koja datira još iz 1763. godine. Ona je čvrsto omiljena među španskim građanima i igračima iz cijelog svijeta sa svojim dvonedeljnim izvlačenjima. Ima zagarantovan džekpot od 3 miliona evra koji se u stvarnosti ispostavi da je veći od ovoga zbog neograničenih prevrtanja bez ograničenja džekpota.

Igrači moraju upariti 6 brojeva i broj Reintegro lopte da bi osvojili džekpot, od kojih je najveći iznosio 107,7 miliona eura u 2015. Karta košta samo 1 euro za šansu da osvoje na 7 nagradnih nivoa. Ulaznice su dostupne svima koji su sa 18 i više godina. Svako sa prebivalištem u Španiji, ili u poseti, može kupiti karte u lutrijskim prodajnim mestima širom Španije. Alternativno, karte se mogu kupiti online na službenoj web stranici organizatora, Loterias y Apuestas del Estado.

Najbolji La Primitiva Lutrija u 2024
Gdje kupiti karte za La Primitiva
Gdje kupiti karte za La Primitiva

Gdje kupiti karte za La Primitiva

Igrači izvan Španije mogu lako kupiti srećke La Primitiva putem web stranice treće strane. Ove web stranice će kupovati karte za strane igrače preko svojih agenata koji se nalaze u Španiji.

Gdje kupiti karte za La Primitiva
Istorija La Primitive

Istorija La Primitive

La Primitiva je zvaničnik lutrija u Španiji koji svoje korene vuče još iz osamnaestog veka. Uveo ga je španski kralj Karlos III kao sredstvo za generisanje novca za javne usluge koje bi inače bile finansirane povećanjem poreza građanima Španije.

Prvobitno je bio poznat kao 'Loteria por Numeros' (Lutrija po brojevima) i odigrao se 1763. godine sa 75% prodaje karata išlo na nagrade. Moderno ime La Primitiva nastalo je 1812., ali je ukinuto kraljevskim dekretom 50 godina kasnije 1862.

Sa sve većim zahtevima za više lutrija u dvadesetom veku, La Primitiva je ponovo pokrenuta 1985. godine od strane Organismo Nacional de Loterias y Apuestas del Estado, vladinog tela koje se bavi španskim lutrijama. Originalna igra nije uključivala Reintegro loptu koja je uvedena u igru 1991. godine.

La Primitiva je bila ogroman uspjeh i bila je katalizator za osnivanje još dvije španske lutrije, BonoLoto 1988. i El Gordo 1993. Prvobitno otvoren samo za španske građane, sada svako može igrati Primitiva online.

Istorija La Primitive
Da li je La Primitiva legalna?

Da li je La Primitiva legalna?

Svi koji imaju 18 ili više godina mogu igrati La Primitiva bilo lično ili putem online lutrijska karta. Nekada je bila rezervisana samo za državljane Španije, a sada je mogu igrati turisti u Španiji od španske Uredbe o igrama na sreću (Zakon 13/2011). Kako nema potrebe za španskim boravkom, igrači iz cijelog svijeta mogu igrati kupovinom lutrije online od treće strane.

Pošto ovi agenti kupuju karte u ime svojih klijenata, to je legalno za njih. Igrači moraju osigurati da su web stranice s kojima igraju pravilno licencirane kako bi zaštitili sebe i svoje lične podatke.

Da li je La Primitiva legalna?
Kako igrati La Primitiva

Kako igrati La Primitiva

Igrajte Primitiva online za više pogodnosti ako ste fizički u Španiji. Ovi igrači i igrači na drugim mestima će morati da znaju kako da igraju Primitiva onlajn da bi uživali u garantovanom džekpotu od 3 miliona evra i 6 drugih nagradnih nivoa. La Primitiva se izvlači svake dvije sedmice u četvrtak i subotu u Madridu u 20.30 GMT i košta 1 euro.

Igrači trebaju odabrati 6 brojeva iz grupe od 49 i odabrati broj između 0-9 za Reintegro loptu. Tokom izvlačenja bira se 6 brojeva, zatim 7. koji se zove komplementarna lopta, a zatim se broj Reintegro lopte bira iz posebnog bubnja.

Da bi osvojili džekpot, igrači moraju upariti prvih 6 brojeva nakon kojih slijedi Reintegro broj. Ako igrač odgovara samo Reintegro broju, imaće pravo na refundaciju cijene svoje karte koja je nagrada 7. nivoa. Igrači koji odgovaraju komplementarnom broju sa 5 pobjedničkih brojeva osvojit će nagradu trećeg nivoa.

Najmanji broj dobitnih brojeva koji dobijaju nagradu su 3 broja. Novčana nagrada svakog nivoa nije fiksna i određena je kao različiti procenti prikupljenog novca od prodaje ulaznica.

Kako igrati La Primitiva
Koje su šanse za pobjedu u La Primitivi?

Koje su šanse za pobjedu u La Primitivi?

Šanse za osvajanje džekpota (6 brojeva + Reintegro lopta) u ovoj online lutriji su skoro 1 prema 140 miliona. To znači da je prilično teško osvojiti džekpot, ali ipak nudi bolje kvote nego recimo SAD PowerBall. Sa zagarantovanim džekpotom od 3 miliona evra, ove džekpot nagrade mogu biti relativno male, ali sa čestim prevrtanjima i bez ograničenja džekpota, dobici mogu postati veoma visoki.

Rekord je postavljen 2015. godine kada je jedan igrač otišao sa 201,7 miliona eura nakon što se džekpot preokrenuo 56 puta. Međutim, igrači i dalje mogu osvojiti preko 1 milion eura za uparivanje 6 brojeva sa kvotom 1 u skoro 14 miliona.

Možda je najbolji dio igranja Primitive povoljni ukupni izgledi za pobjedu koji su otprilike 1 prema 8, uključujući samo podudaranje Reintegro lopte, da dobijete povrat ulaznice. Postoji 7 nagradnih nivoa koji nude obilje šansi za osvajanje nagrade. Osim uparivanja samo Reintegro lopte, minimalni odgovarajući brojevi za osvajanje nagrade su 3, sa šansom od oko 1 prema 57.000.

Koje su šanse za pobjedu u La Primitivi?
Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri

Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri

Dobici do 40.000 eura su oslobođeni poreza, ali dobici iznad ovog iznosa se naplaćuju po stopi poreza od 20%. Međutim, strani igrači čiji zemljama ako imate sporazum sa Španijom, možda ćete moći da dobijete povrat ovog iznosa. Dobici se moraju preuzeti u roku od 3 mjeseca od izvlačenja i isplaćuju se samo u paušalnim iznosima.

Igrači koji su svoje tikete kupili u maloprodajnom objektu lutrije moći će da podignu nagrade do 2.500 eura. Veće nagrade od ove mogu se podići od odabranih banaka u Španiji ili posjetom sjedištu Loterias y Apuestas del Estado. Online igrači će imati male dobitke deponovane na račune svojih klijenata, dok će veće nagrade biti prebačene direktno na bankovni račun igrača. Nagrade za džekpot potrebno je lično preuzeti iz gore navedenog sjedišta.

Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri
Savjeti i trikovi za igranje La Primitiva

Savjeti i trikovi za igranje La Primitiva

Lutrija je po svojoj prirodi igra na sreću, ali proučavanje prethodnih izvlačenja dalo je neke zanimljive statistike. Vjerovatno je pametno ne odabrati sve parne ili sve neparne brojeve jer statistika pokazuje da je veća vjerovatnoća da će pobijediti kombinacija parnih i neparnih brojeva. Statistika takođe pokazuje da se uzastopni brojevi retko izvlače, pa bi možda trebalo da izbegavate da birate uzastopne brojeve kako biste imali veće šanse za pobedu.

Odabir brojeva sa istim posljednjim ciframa je također vrlo malo vjerovatno, bolje je imati niz različitih završetaka cifara. Većina ljudi se ne kladi isključivo na visoke brojeve (32-49), tako da ako slučajno budu izvučeni, igrači sa ovim brojevima bi imali veće šanse za pobjedu.

Dobitne kombinacije brojeva obično su vrlo raznolike, pa će možda biti od koristi biranje iz cijelog raspona s različitim završnim znamenkama. Postoje i 'sretni' brojevi (38, 39, 47, 3, 45) koji su izvučeni više od svih ostalih brojeva, tako da izbor ovih može dati igraču prednost.

Istina je i da se neki brojevi rijetko izvlače, pa je moguće da i izostavljanje ovih brojeva može biti od koristi. Možda je najbolji savjet da nastavite igrati za šansu za pobjedu. 'Morate biti u tome da biste osvojili' kako kažu.

Savjeti i trikovi za igranje La Primitiva