Najbolji Lotto 6/49 Lutrija u 2023

Lotto 6/49 je jedna od 3 nacionalne lutrijske igre u Kanadi. Međupokrajinska je i registrovana je od strane Međupokrajinske lutrijske korporacije. Kada je prvi put predstavljen, započeo je revoluciju lutrije u Kanadi; budući da je igraču omogućilo da odabere željene brojeve, odštampani listići lutrije polako su počeli nestajati.

Prethodne nacionalne igre, kao što su Olimpijska lutrija, Loto Canada i Superloto, više ne postoje jer su njihovi koncepti bili manje privlačni stanovništvu.

Najbolji Lotto 6/49 Lutrija u 2023
Gdje kupiti karte za Loto 6/49?

ILC ima 5 regionalnih podgrupa: Atlantic Lottery Corporation, British Columbia Lottery Corporation, Ontario Lottery and Gaming Corporation, Loto-Québec i Western Canada Lottery Corporation. Postoji nekoliko razlika u ovim regijama u pogledu nekih detalja pravila Loto 6/49.

U prosjeku, dobitnik džekpota Lotto 6/49 osvaja oko 8,8 miliona dolara. Ne postoji samo jedan pobjednik po izvlačenju; postoji neograničen broj pobjednika jer postoji oko 8 različitih načina za pobjedu kada igrate Loto 6/49.

Section icon
Gdje kupiti karte za Loto 6/49?

Gdje kupiti karte za Loto 6/49?

Moguće je kupiti tikete Loto 6/49 online na službenim regionalnim web stranicama, na različitim regionalnim mobilnim aplikacijama, kao i u fizičkom prodavcu koji posjeduje ILC računar. To uključuje trgovine prehrambenim proizvodima, trgovine i drogerije, kao i druge lokacije. Lotto 6/49 je vrlo popularna lutrija i stoga je vrlo lako pronaći.

Gdje kupiti karte za Loto 6/49?
Istorija Loto 6/49

Istorija Loto 6/49

Uvedena 12. juna 1982., Lotto 6/49 je prva nacionalna kanadska lutrijska igra koja omogućava igraču da odabere cifre koje želi. Kada je uveden, igrač je plaćao $1 po učešću. Da bi se povećao džekpot, trošak učešća je povećan na 2 dolara 2004. i na 3 dolara 2013. godine.

Danas je na raspolaganju minimalni iznos novca za osvajanje džekpota: 5 miliona dolara. Svake sedmice postoje 2 crteža. Nije zagarantovano da će džekpot biti osvojen na svakom izvlačenju. Ako se ne zatraži, prodaja sljedećeg izvlačenja se dodaje na 5M$ i tako dalje. Tu je i nagrada od 1M$ koja se garantuje da će biti podeljena na svakom izvlačenju.

Tokom godina, najveći džekpot koji je osvojio igrač Loto 6/49 bio je 2015. godine u gradu u Ontariju. Dobitniku džekpota pripalo je 64 miliona dolara, iznos novca koji od tada više nije dostignut. U prosjeku, džekpot je oko 8,8 miliona dolara kada ga igrač preuzme.

Istorija Loto 6/49
Da li je Lotto 6/49 legalan?

Da li je Lotto 6/49 legalan?

Da, Loto 6/49 je legalan. Zakonodavna je zvanična organizacija, Međupokrajinska lutrijska korporacija, kao i različite regionalne organizacije. Prihodi ostvareni prodajom Loto 6/49 raspoređuju se proporcionalno prodaji provincija. Kao i svaka druga vrsta lutrije, morate biti punoljetan da biste učestvovali. U Kanadi, zakonska starost je 18 ili 19 godina u zavisnosti od provincije.

Da li je Lotto 6/49 legalan?
Kako igrati Loto 6/49

Kako igrati Loto 6/49

  • Loto 6/49 je lako razumjeti. Kao što naziv govori, Lotto 6/49 je izbor od 6 cifara između 1 i 49 koji omogućavaju igraču da osvoji džekpot. To se zove redovna selekcija. Cifre redovnog odabira može izabrati igrač ili ih nasumično odabere računar lutrije.

  • Postoji i izbor za garantovani lot od 1M$, što je jedan broj od 10 cifara koji se garantovano nalazi na jednom od tiketa. Broj zagarantovanog lota se uvijek nasumično bira računarom lutrije kako bi se osiguralo da svaki put postoji samo jedan pobjednik.

  • Da bi pobijedio, igrač mora imati dvije ili više cifara koje odgovaraju onima koje su nasumično izvučene za regularni izbor, ili tačan broj zagarantovanog lota.

  • Loto 6/49 je varijabilna lutrija sa džekpotom. To znači da je moguće da cifre džekpota nisu date igraču. Ako se ne osvoji, novac raste dok se ne osvoji.

  • Dva su izvlačenja sedmično, srijedom i subotom. Svaki put se izvlači 7 regularnih cifara za odabir. Prvih 6 brojeva su dobitni brojevi, a posljednji je bonus broj. Da biste osvojili veliki džekpot, vaše brojke moraju odgovarati prvih 6 cifara, ali redoslijed nije bitan. U prosjeku, džekpot se procjenjuje na 8,8 miliona dolara.

  • Svakim izvlačenjem se izvlači i garantovani broj lota. To je jedinstveni 10-cifreni broj koji daje 1 M$ igraču koji ima isti broj na listiću.

  • Postoji 6 drugih načina za osvajanje manjih lotova: podudaranje 5 cifara (oko 2.000 USD u prosjeku), podudaranje 4 cifre (oko 80 USD u prosjeku), podudaranje 3 cifre (10 USD) i podudaranje 2 cifre (besplatna karta). Bonus broj se uzima u obzir za posljednja 2 načina za pobjedu. Ako igrač ima 2 cifre koje se poklapaju plus bonus broj, osvaja 5 dolara. Ako se podudaraju 5 cifara plus bonus broj, igrač u prosjeku osvaja oko 111.000 dolara.

Kako igrati Loto 6/49
Koje su šanse za osvajanje Loto 6/49?

Koje su šanse za osvajanje Loto 6/49?

Šanse za osvajanje Loto 6/49 variraju u zavisnosti od broja igrača. Sve u svemu, šanse za dobitak na bilo koji način kada igrate Loto 6/49 su oko 1/6,6. Šanse za osvajanje velikog džekpota su oko 1/14 000 000. Najlakše je osvojiti besplatni tiket, dok je najteži veliki džekpot. Da biste osvojili garantovani lot, to je 1 na broj učešća.

Koje su šanse za osvajanje Loto 6/49?
Mogućnosti isplate ako pobijedite

Mogućnosti isplate ako pobijedite

Ako igrač osvoji manje od 600 dolara, fizički trgovac koji posjeduje ILC kompjuter može dati novac. Igrači moraju biti oprezni, jer kada prodavac potvrdi kartu, samo oni ili ILC mogu dati novac. Ako trgovac na malo nema dovoljno novca, pobjednik će morati čekati do 6 sedmica prije nego što primi novac od ILC-a.

Ako igrač osvoji više od 600 dolara, postoje 3 opcije za primanje novca. Pobjednik može poslati svoju kartu poštom, donijeti je u centar za potraživanja ili je donijeti u kazino. Poštom, može proći do 6 sedmica da pobjednik primi novac. Ako je igrač osvojio više od 1000$, postoje neki dokumenti koje treba popuniti i poslati ili donijeti sa pobjedničkim tiketom.

Ako je tiket kupljen online ili u nekoj od aplikacija, a osvojeni iznos je manji od 25.000 dolara, bit će deponovan na račun pobjednika. Ako je iznos novca veći od 25.000 dolara, ILC će direktno kontaktirati pobjednika da objasni modalitete plaćanja.

Mogućnosti isplate ako pobijedite
Savjeti i trikovi za igranje Loto 6/4

Savjeti i trikovi za igranje Loto 6/4

Moguće je grupno kupiti tikete Loto 6/49 i podijeliti novac između učesnika. Postoje online grupe, kao i grupna formula i grupna konvencija. Online može biti od 2 do 100 učesnika! Formula je od 2 do 20 učesnika, a konvencija je za više od 20 učesnika.

Svaka regija ima dodatnu igru koja košta 1 dolar i koja se može kombinirati s tiketom Lotto 6/49. Ova igra ima 3 različita naziva ovisno o regiji: Tag, Extra ili Encore. 4 cifre u BC, 6 cifara u regiji Atlantika ili 7 cifara drugdje se dodaju na Lotto 6/49 tiket.

Ako se 4 od 4 cifre poklope, džekpot iznosi 500.000 dolara. Ako se 6 od 6 cifara poklopi, džekpot iznosi 100.000 dolara, a ako se 7 od 7 cifara poklapa, džekpot je 250.000 dolara (u zapadnom regionu) ili 1 milion dolara (u Ontariju i Québecu). Postoje i druge male cijene za manje odgovarajućih brojeva.

Pored glavnog izvlačenja Loto 6/49, postoje regionalna izvlačenja: Québec 49, Atlantic 49, BC 49, Ontario 6/49 i Western 49. Ovi izvlačenja se odvijaju u isto vrijeme kada i Lotto 6/49 izvlačenja i ponude uporediva nagrada. Ova lokalna izvlačenja daju mogućnost igraču da bira između kupovine tiketa Loto 6/49, kupovine regionalnog tiketa ili igranja oba sa istim brojevima na jednoj listi.

Savjeti i trikovi za igranje Loto 6/4