Najbolji Lotto Max Lutrija u 2023

Jedna od najpopularnijih šema online lutrije u Kanadi je Lotto Max, kojom upravlja Međuprovincijalna lutrijska korporacija. Svake sedmice se održavaju dva Lotto Max izvlačenja: utorkom i petkom. Neki zainteresovani igrači možda ne znaju kako kupiti loto tiket Lotto Max online. Drugi nastoje razumjeti osnovna pravila igre, šanse za pobjedu i stručne prijedloge. Ovaj post rješava ove probleme na pravi način.

Budući da je nacionalna lutrija, Lotto Max se igra u svim kanadskim regijama. Svaka provincija ima jedinstven kompjuterski sistem; stoga, distributeri onlajn karata samo verificiraju karte koje su kupljene u njihovim regijama. Oni koji žele igrati Lotto Max online trebaju kupiti karte samo na ovlaštenim stranicama. U većini slučajeva treba da kreiraju nalog sa platformom koju su izabrali.

Najbolji Lotto Max Lutrija u 2023
Gdje kupiti karte za Lotto Max
Gdje kupiti karte za Lotto Max

Gdje kupiti karte za Lotto Max

Odatle je kupovina lutrije putem interneta jednostavna. Većina dilera koji prodaju Lotto Maxtickets online također imaju druge igre na svojim web stranicama. Dakle, kada se korisnik prijavi, treba da navede vrstu lutrije u kojoj želi da učestvuje. Nakon što klikne na dugme "Kupi ulaznicu", mora izabrati svoje srećne brojeve koji se automatski generišu.

Obavezno je pregledati detalje, npr. broj igranja prije odjave s odgovarajućim načinom plaćanja. Dodavanje višestrukog izvlačenja je dodatna prednost. Pretplata na biltene je veoma preporučljiva da ne biste propustili izvlačenje.

Gdje kupiti karte za Lotto Max
Istorija Loto Max

Istorija Loto Max

Lotto Max, koji je preuzeo od svog prethodnika Lotto Super 7, pokrenut je 19. septembra 2009. Igra je prvi put izvučena 25. septembra 2009. sa džekpotom ograničenim na 50 miliona CAD. S obzirom da je cijelo vrijeme bio dobro primljen Kanada, Lotto Max prihodi iz prvih deset mjeseci bili su veći od onih u Super 7 u godini najprodavanije.

Ukupni nagradni fondovi, koji su blizu najvećih američkih džekpota, bili su razlog trenutnog uspjeha ove igre. Štoviše, vjeruje se da funkcija MaxMillion povećava šanse igrača da osvoji veću nagradu.

Do jula 2015. glavni džekpot je dostigao 60 miliona kanadskih dolara. Sljedeće godine, velike promjene su uvedene od strane Međupokrajinske lutrijske korporacije, ali one su stupile na snagu na izvlačenju 2019. koje je održano 14. maja. 8. juna 2018. na izvlačenju je zabilježeno ukupno 50 MaxMillion nagrada, ali ga je nadmašio oktobar. žreb koji se desio iste godine. Izvlačenje 26. oktobra iznosilo je ogromnih 115 miliona kanadskih dolara za 55 MaxMillions. Pobjednik tog izvlačenja došao je iz Edmontona

Istorija Loto Max
Da li je Lotto Max legalan?

Da li je Lotto Max legalan?

Kanadski zakon dozvoljava pokrajinskim vladama da upravljaju i kontrolišu lutrije, uključujući Lotto Max. Građanima i stranim državljanima je dozvoljeno da učestvuju u ovim igrama i oni moraju kupiti online lutrijske karte u kanadskim dolarima. Pokrajinske izvlačenja u Ontariju, na primjer, nadgledaju Ontario Luttery and Gaming Corporation.

Prema Krivičnom zakoniku, operateri online lutrije ne može dodijeliti nagrade samo na osnovu čistog nedostatka. Učesnici moraju finansirati opklade novcem ili bilo kojim vrijednim predmetom. U Kvebeku, organizacije koje vode loto moraju se registrovati kod vlasti, osim ako njihove igre imaju međunarodni opseg ili su usmjerene na igrače iz drugih provincija. Osim toga, operateri moraju platiti poreze, poštarinu i dostaviti detalje o svim pobjednicima.

Da li je Lotto Max legalan?
Kako igrati Lotto Max online

Kako igrati Lotto Max online

Lutrijska karta daje igraču pravo da učestvuje u Lotto Max-u. Jedna karta košta 5 C$ i dolazi sa dva dodatna brza odabira. Na raspolaganju je 50 brojeva, a učesnici treba da odaberu sedam od njih. Igrač može odabrati svoj početni set od sedam brojeva ili brzi izbor za nasumičan izbor od 3 seta. Svaka ulaznica nudi maksimalno pet predstava ili 15 izbora. Uz dodatni C$1, možete imati četiri automatski odabrana broja i imati šansu da osvojite pola miliona.

Glavni žreb privlači džekpot od najmanje 10 miliona C$ i maksimalno 70 miliona C$. Ako nagrada dostigne 50 miliona C$, izvodi se još izvlačenja za pomoćne nagrade MaxMillions, od kojih svaka iznosi 1 milion C$. MaxMillions nastavljaju da se akumuliraju dok se ne pronađe pobjednik.

Svake sedmice biće dodatne nagrade ako se ne zatraži džekpot u iznosu od 50 miliona C$ ili više. U slučaju da neko osvoji glavni džekpot, nepretražena MaxMillions nagrada se dodaje džekpotu. Paušalni iznos novca se isplaćuje pobjednicima bez poreza.

Da bi preuzeo nagradu online lutrijsku kartu kupljenu na drugom mjestu, igrač se treba vratiti tamo gdje je prvobitno dobio tiket i poslati ga poštom na odgovarajuću povratnu adresu. Preporučljivo je da odštampate službeni naziv i povratnu adresu i priložite ih obrascu reklamacije. Ovo osigurava da nijedna druga osoba ne preuzme dobitke u slučaju da se listić izgubi.

Kako igrati Lotto Max online
Koje su šanse da osvojite Lotto Max?

Koje su šanse da osvojite Lotto Max?

Spominjanje problema s kockanjem može izazvati misli kockara koji prazni svoje bankovne račune i ušteđevinu kako bi igrao Lotto Max online. Ali istini za volju – igranje online lutrije je oblik kockanja. Međutim, nema štete u tome da zgrabite neke karte za zabavu i priliku da osvojite više novca.

Broj Kanađana koji učestvuju u Lotto Max-u i svake godine osvoje džekpot izuzetno je nizak u poređenju sa onima koji izgube. S obzirom da su stvarne kvote male, igrači bi trebali planirati svoj budžet za klađenje na osnovu vjerovatnoće pobjede kako bi izbjegli prekomjerno trošenje.

Lotto Max možda ima male šanse za pobjedu, ali da li je cijena vrijedna potencijalne nagrade? Gledajući šanse za pobjedu za različite mečeve, evo brojki.

Cijena ulaznice od 5 C$ u tri odabira

 • Glavni Jackpot: 33,294,800
 • MaxMillions 7/7: 33,294,800
 • 6/7+ Bonus broj: 4,756,400
 • 6/7: 113.248
 • 5/7+Bonus broj: 37,749
 • 5/7: 1.841
 • 4/7+Bonus broj: 1,105
 • 4/7: 82,9
 • 3/7+Bonus broj: 82.9
 • 3/7 ($5 besplatna igra): 8.5
 • Bilo koja nagrada: 7

Za MaxMillions, osim ako igrač ne odgovara brojevima 7/7, ne može osvojiti sekundarnu nagradu. Ako nema dobitnog tiketa, glavni džekpot će se prenijeti na sljedeće izvlačenje. U slučaju višestrukih pobjedničkih izbora, ukupna nagrada se dijeli na odgovarajući način. Treba napomenuti da su bonusi 4/7, 3/7 i 3/7+ dio nagradnog fonda, dok se ostatak isplaćuje iz Pool fonda.

Cijena ulaznice od 1 C$ u četiri odabira

Dodatna karta, koja košta dodatnih 1 C$, plaća se na sljedeći način.

 • 1/4: 6.8
 • 2/4: 141
 • 3/4: 9.906
 • 4/4: 3,764,376

Glavna nagrada za Extra je C$500,000. Svaki pobjednik dobiva puni iznos čak i u slučaju više dobitnih brojeva.

Koje su šanse da osvojite Lotto Max?
Savjeti i trikovi za igranje Loto Max

Savjeti i trikovi za igranje Loto Max

Uspjeh an online lutrijska karta nije sve u sreći. Istorija pokazuje da igrači koji su savladali prave strategije imaju veće šanse da osvoje Lotto Max džekpot. Bilo je slučajeva da su ljudi više puta nosili velike nagrade. Određene tehnike su ključne ako igrač želi povećati svoje šanse za pobjedu.

 1. Izbjegavanje klađenja na uzorke i višestruke
 2. Odabir brojeva sa zbirom 141 i 240
 3. Nema klađenja na 7 uzastopnih brojeva
 4. Igra samo jedan broj iz prethodnog izvlačenja
 5. Kombinovanje 3/4 ili 4/3 neparnih prema parnim brojevima

Generalno, preporučljivo je kupiti više Lotto Maxtickets online uzimajući u obzir nečije finansijske mogućnosti. Razlog zašto su uzastopni brojevi obeshrabreni je taj što većina pobjedničkih brojeva (oko 70%) čini ukupan broj u rasponu od 104 do 176. Slično, brojevi u istim grupama brojeva ili sa sličnim posljednjim ciframa nisu dobar izbor.

Vrijedi napomenuti da svaki tiket za online lutriju nosi jednaku vjerovatnoću dobitka. Iako nijedna poznata aplikacija ne može predvidjeti tačnog pobjednika, bolje je igrati s najjedinstvenijim i neuobičajenijim brojevima.

Savjeti i trikovi za igranje Loto Max