Najbolji Mark Six Lutrija u 2024

Predani igrači online lutrije u Hong Kongu ulažu svoje vrijeme u odabir najboljih igara na koje se mogu kladiti i često se zadovoljavaju sa Mark Six. Ali, možda su skloni da igraju ovu lutriju jer ne dolazi sa složenim pravilima. Umjesto toga, Hong Kong Jockey Club (HKJC) propisuje korake koje kockari moraju slijediti da bi učestvovali i otišli sa džekpotom ako imaju sreće.

Povrh svega, Mark Six postoji već decenijama (to je kineska najdugovječnija lutrija), tako da se može sa sigurnošću reći da je osvojio poverenje mnogih igrača u regionu. Budući da je to slučaj, oni se ne ustručavaju da se klade na to jer znaju da je to legitimno.

Najbolji Mark Six Lutrija u 2024
Gdje kupiti karte za Mark Six
Gdje kupiti karte za Mark Six

Gdje kupiti karte za Mark Six

"Gdje i kako kupiti tiket za lutriju Mark Six online" je pitanje koje mnogi stanovnici Hongkonga postavljaju kada žele da se klade na ovu opciju kazina. Evo jedne fantastične vijesti – postoji nekoliko pouzdanih načina da to učinite.

Za početak, kockari mogu dobiti svoje online lutrijska karta sa Happy Valley i Sha Tin trkališta. Igrači koji ne mogu doći na ove dvije lokacije mogu slobodno posjetiti bilo koju od HKJC-ovih podružnica za klađenje van terena, ali vrijedi napomenuti da njihovo radno vrijeme ovisi o tome da li je nogomet zakazan za isti dan. Alternativno, možete kupiti karte za Mark Six online ili telefonom.

Standardni ulaz za Mark Six je po cijeni od 10 HK$, a igračima je također dozvoljeno djelomično ulaganje od 5 HK$. Svoju kartu morate kupiti prije 21:15 na dane kada se izvlače, obično utorkom, četvrtkom i subotom. Žrijeb se pomjera za nedjelju ako se na potonjem održavaju trke konja.

Gdje kupiti karte za Mark Six
Kratka istorija Marka Šestog

Kratka istorija Marka Šestog

The Hong Kong Jockey Club lansirao je Mark Six u prvoj sedmici septembra 1975. godine, nadajući se da će ukinuti sve veće ilegalne nagradne igre u to vrijeme. Međutim, mnogi igrači su bili oduševljeni ovom igrom jer je predstavljala priliku da brzo zarade.

Na primjer, prvo izvlačenje Mark Six imalo je džekpot od 120.000 HK$, dovoljno za kupovinu stana u nekim od urbanih područja Hong Konga kasnih 1970-ih. Međutim, za kratko vrijeme kockari su shvatili da su šanse za pobjedu male, pa su se na to kladili radi zabave.

U početku, Mark Six dolazi sa formatom 6 od 14, koji je promenjen u crtež 6 od 36 1976. Danas se može pohvaliti formatom 6 od 49 koji je na snazi od 2002

Kratka istorija Marka Šestog
Je li Mark Six legalan?

Je li Mark Six legalan?

Da, lutrija Mark Six je odobrena Uredbom o kockanju (Cap. 148) u Hong Kongu. Međutim, to je dozvoljeno samo za igrače od 18 i više godina; ovi pojedinci se mogu kladiti na njega online ili u fizičkim kockarnicama u kojima se prihvaćaju njegove opklade.

Treba napomenuti da se turisti takođe mogu kladiti na Mark Six kada su u Hong Kongu, ali ne i kada su izvan regiona. Ali, opet, ova lutrija je među rijetkim zakonitim oblicima kockanja u potonjem. Stoga kupci ne bi trebali brkati njegovu legalnost s drugim zabranjenim opcijama, kao što je offshore online klađenje.

Je li Mark Six legalan?
Kako igrati Mark Six Lotto?

Kako igrati Mark Six Lotto?

Kao što se i očekivalo, svaki zainteresovani igrač mora prvo znati kako kupiti kartu za Mark Six prije nego što učestvuje. Zatim, nakon što ga steknu, mogu naučiti proces igranja igre.

Dakle, evo kako se to radi. Kockari počinju odabirom vrste unosa; dostupne opcije su:

 • Single
 • Višestruko
 • Bankar
 • Quick-Pick

Ulazak igrača obično određuje sljedeće korake koje treba slijediti. Na primjer, jedan unos zahtijeva od njih da izaberu šest brojeva u rasponu od 1-49. Međutim, oni mogu odabrati sedam ili više brojeva u istom opsegu ako kreiraju druge unose, kao što su Multiple ili Banker.

Na primjer, kada igrač unese jedan unos, bira šest loptica ili brojeva, a još jedna (Bonus lopta) se izvlači iz neizabranih 43 loptice; sedam čine dobitnu kombinaciju. Ako ih ogledaju izvučeno na lutriji, kockar osigurava džekpot.

Neki igrači ne znaju kako igrati Mark Six online, ali ne bi trebali brinuti o tome jer je procedura ista kao što je gore objašnjeno. Međutim, postoji još jedan uslov; morate registrovati račun za klađenje kod HKJC da biste se kladili na lutriji.

ako to učine, morat će otići u jednu od filijala za klađenje van kursa sa svojom identifikacionom karticom, bankomatom za tekući ili štedni račun u Hong Kongu i depozitom od 100 HK$.

Kako igrati Mark Six Lotto?
Koje su šanse za osvajanje Mark Six?

Koje su šanse za osvajanje Mark Six?

Kladionici uvijek žele znati svoje šanse da budu nagrađeni kad god igraju Mark Six. Pa, ova lutrija ima sedam nagradnih nivoa, a šanse za osvajanje džekpota su 1 prema 13.983.816. S druge strane, vjerovatnoća osvajanja nagrada u drugim divizijama je 1 prema 54.

Mark Six ima minimalni džekpot od 8 miliona HK$, ali dobitnici su dobili mnogo više u istoriji ovog lota, zahvaljujući izvlačenju Snowball. Na primjer, igrač je osvojio 86,8 miliona HK$ u septembru 2017, a drugi je dobio 164,49 miliona HK$ u istom mjesecu 2014.

Koje su šanse za osvajanje Mark Six?
Opcije isplate ako igrač osvoji Ocjenu šest

Opcije isplate ako igrač osvoji Ocjenu šest

Hong Kong Jockey Club je pobjednicima Mark Sixa prilično olakšao primanje isplata. Dakle, ako je neko izvršio svoju prijavu online, džekpot se uplaćuje direktno na njihov kockarski račun; mogu ga povući kad god im odgovara sve dok su verifikovani.

 • Neprovjereni računi za klađenje mogu pokrenuti isplate samo nakon što njihovi vlasnici predoče dokaz svoje lične karte i adrese.
 • Pobjednici Mark Sixa koji su svoje karte kupili van mreže trebali bi otići u HKJC kladioničarsku podružnicu u blizini kako bi preuzeli svoje nagrade. Konkretno, to moraju učiniti u roku od 60 dana od pobjede.
 • Mark Six džekpotovi se isplaćuju samo kao jednokratni veliki iznosi i ne oporezuju se.

Šta ako je pobjednik stranac?

Ako se dobitnik džekpota nalazi izvan Hong Konga, još uvijek može zatražiti svoju nagradu. Oni koji su svoje karte kupili dok su bili u regionu mogu unajmiti usluge ovlaštenog lutrijskog agenta kako bi preuzeli svoje nagrade. Naravno, onima koji igraju online igricu je lakše jer se novac polaže na njihove verifikovane račune za klađenje.

Dobitnici Foreign Mark Six moraju se upoznati sa lokalnim zakonima svoje zemlje kako bi znali da li se njihovi dobici oporezuju ili ne.

Opcije isplate ako igrač osvoji Ocjenu šest
Savjeti i trikovi za igru Mark Six

Savjeti i trikovi za igru Mark Six

 • Ne postoji siguran način da dobijete Mark Six jer, kao i sve druge online lutrije, dobitnici su nasumični. Ipak, igrači spremni da preuzmu rizik i klade se na njega mogu se barem naoružati s nekoliko trikova kako bi uživali u glatkim iskustvima klađenja.
 • Dakle, prva stvar koju učesnik Mark Six treba da uradi je da savlada igru. Naravno, super je lako igrati! Ali je također jedinstven, što znači da njegova pravila nisu slična onima drugih opcija. Na primjer, ako kockar ne zna šta se od njega očekuje, besmisleno je kupovati tiket jer su mu šanse za dobitak čak i s njim nule.
 • Još nešto što Mark Six online kladionici mogu učiniti kako bi se dobro proveli igrajući igru je da iskoriste alate za predviđanje kako bi generirali brojeve koji će vjerovatno pobijediti u sljedećem izvlačenju. Tipično, ovaj softver posmatra obrasce, kao što su brojevi koji se uvijek pojavljuju u svim dobitnim kombinacijama, kako bi došao do hladnih i vrućih brojeva. Potonji su oni čija je vjerovatnoća da će biti izvučeni velika.
 • Kopanje dublje u Mark Six je također vrijedan savjet za kladioničare, čak i ako znaju kako ga igrati. Ovo im daje uvid u kritične stvari kao što su vrste prijava koje mogu napraviti, šta da rade ako dobiju i koliko često mogu da se klade na lutriji.
Savjeti i trikovi za igru Mark Six