Najbolji Mega Millions Lutrija u 2024

U ovom vodiču za lutriju Mega Millions saznajte sve o klađenju na jednu od najvećih lutrija u Sjedinjenim Državama. Najveći Mega Millions dobitak bio je nevjerovatnih 1,537 milijardi dolara. Za početak, Mega Millions je online lutrija dostupna igračima u 45 država u Sjedinjenim Državama, uz Distrikt Kolumbija i Djevičanska ostrva Sjedinjenih Država. Nažalost, u ovom trenutku, Mega Millions nije dostupan u pet država; Alabama, Havaji, Aljaska, Utah i Nevada.

Iako se radi o lutriji sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, igrači izvan Sjedinjenih Država mogu igrati Mega Millions. Ovo je sve dok oni kupe karte fizički dok posjećuju bilo koju državu ili regiju u kojoj je Mega Millions dostupan.

Najbolji Mega Millions Lutrija u 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Kako kupiti lutriju online

Mega Millions lutrijske karte dostupne su za kupovinu u 45 država u kojima je lutrija legalna, plus Distrikt Kolumbija i Djevičanska ostrva Sjedinjenih Država. Karte se, između ostalog, mogu kupiti u trgovinama, trgovinama i benzinskim pumpama. Važno je napomenuti da se karte za Mega Millions ne prodaju na Aljasci, Utahu, Mississippiju, Havajima, Nevadi i Alabami.

Moguća je i kupovina ulaznica za Mega Millions online. Postoje mnoge stranice na kojima igrači unutar ili izvan Sjedinjenih Država mogu kupiti tikete za ovu lutriju. Nakon završetka kupovine na takvim stranicama, karte se kupuju u ime igrača.

Istorija Mega miliona

Istorija lutrije Mega Millions seže do 1996. godine kada je bila poznata kao Velika igra. Nakon džekpota od 363 miliona dolara za Big Game 2000. godine, povećalo se interesovanje za igre na sreću. Zatim su se New York i Ohajo pridružili New Jerseyu, Georgiji, Marylandu, Illinoisu, Massachusettsu, Michiganu i Virginiji kako bi stvorili Mega Millions.

Prodaja ulaznica za Mega Millions službeno je počela 15. maja 2002. godine, dok je prvo izvlačenje održano 17. maja 2002. Danas je Mega Millions jedan od dva najveća džekpota u Sjedinjenim Državama, zajedno sa Powerballom.

Kako funkcionira lutrija Mega Millions

Lutrija Mega Millions je igra na sreću koja nudi igračima priliku da osvoje ogromne novčane nagrade. Igra se igra biranjem pet brojeva iz grupe od 70, kao i Mega Ball broja od 1 do 25. Da bi osvojili džekpot, igrači moraju tačno upariti svih šest brojeva.

Osim džekpota, postoji još nekoliko nagradnih nivoa u lutriji Mega Millions. Ove nagrade se kreću od nekoliko dolara do stotina hiljada dolara, u zavisnosti od broja podudarnih brojeva. Čak i ako ne osvojite džekpot, i dalje imate šansu da osvojite značajnu sumu novca.

Igranje lutrije Mega Millions je jednostavno i lako. Možete kupiti kartu od ovlaštenog prodavca ili igrati online. Cijena pojedinačnog tiketa je 2 USD, a možete odabrati da dodate opciju Megaplier za dodatnih 1 USD, što može pomnožiti vaše dobitke bez džekpota do 5 puta.

Kako igrati Mega Millions lutriju na mreži

Igranje lutrije Mega Millions nikada nije bilo lakše zahvaljujući online platformama koje omogućavaju igračima da kupuju karte iz udobnosti svojih domova. Da biste igrali Mega Millions online, slijedite ove jednostavne korake:

 1. Pronađite renomiranu platformu za online lutriju koji nudi ulaznice za Mega Millions.
 2. Kreirajte nalog i uplatite sredstva na vaš račun igrača.
 3. Odaberite lutriju Mega Millions sa liste dostupnih igara.
 4. Odaberite svoje brojeve i sve dodatne opcije, kao što je Megaplier.
 5. Potvrdite kupovinu karte i pričekajte izvlačenje.
 6. Ako pobijedite, platforma će vas obavijestiti i kreditirati vaš dobitak na vaš račun igrača.

Igranje Mega Millions lutrije na mreži nudi nekoliko prednosti. Omogućava vam da igrate s bilo kojeg mjesta u bilo koje vrijeme i ne morate brinuti da ćete izgubiti svoju kartu ili zaboraviti provjeriti rezultate. Osim toga, online platforme često nude posebne promocije i popuste koji mogu poboljšati vaše iskustvo igranja.

Šanse za osvajanje Mega Millions lutrije

Postoji ukupno 9 načina za osvajanje Mega Millionsa, a početni džekpot varira u zavisnosti od prodaje ulaznica. Početni džekpot se objavljuje prije svakog izvlačenja.

Ispod je devet načina za pobjedu u Mega Millions i odgovarajuće kvote.

 • Velika nagrada (džekpot) - Meč 5WB i GMB: Šanse su 1 prema 302,575,350
 • $1,000,000 - Meč 5WB: Šanse su 1 u 12,607,306
 • $10,000 - Meč 4WB i GMB: Šanse su 1 prema 931,001
 • $500 - Meč 4WB: Šanse su 1 u 38,792
 • $200 - Meč 3WB i GMB: Šanse su 1 u 14.547
 • $10 - Meč 3WB: Šanse su 1 u 606
 • 10 USD - Meč 2WB i GMB: Šanse su 1 prema 606
 • $4 - Meč 1WB i GMB: Šanse su 1 prema 89
 • $2 - Match GMB: Šanse su 1 prema 37

Ukupne šanse za osvajanje nagrade u Mega Millions su 1 prema 24

Pored gore navedenih devet načina dobitka, postoji ekskluzivna funkcija pod nazivom Just the Jackpot. Ovaj tiket košta 3$ i označava zajedno sa dve igre samo za džekpot. Kao što ime govori, Just Jackpot je primjenjiv samo na glavnu nagradu.

Kako preuzeti svoje mega milionske dobitke na lutriji

Dakle, dobili ste na lutriji Mega Millions? Čestitam! Evo korak-po-korak vodiča o tome kako zatražiti svoje dobitke:

 1. Potpišite kartu: Čim shvatite da ste pobijedili, potpišite poleđinu svoje karte. Ovo osigurava da niko drugi ne može preuzeti vašu nagradu ako je karta izgubljena ili ukradena.
 2. Provjerite rok: Svaka država ima određeni rok za preuzimanje nagrada na lutriji. Obavezno provjerite rok za svoju državu i zatražite svoju nagradu prije nego što istekne.
 3. Odaberite opciju isplate: Pobjednici Mega Millionsa imaju izbor da dobiju svoju nagradu kao paušalni iznos ili kao anuitet koji se isplaćuje tokom 30 godina. Pažljivo razmotrite svoje finansijske ciljeve i konsultujte se sa finansijskim savetnikom pre nego što donesete odluku.
 4. Kontaktirajte ured lutrije: Obratite se lutriji u vašoj državi da pokrenete proces traženja nagrade. Oni će vas voditi kroz potrebnu papirologiju i dati uputstva kako da preuzmete svoje dobitke.
 5. Čuvajte svoju pobjedu u tajnosti: Preporučljivo je da vaš dobitak bude povjerljiv sve dok ne preuzmete svoju nagradu i ne preduzmete potrebne korake da zaštitite svoje novostečeno bogatstvo. Ovo može pomoći da se osigura vaša sigurnost i privatnost.

Zapamtite, proces traženja vaših Mega Millions dobitaka može se neznatno razlikovati ovisno o državi u kojoj se nalazite. Važno je slijediti posebna uputstva koja vam daje lutrijska kancelarija vaše države kako biste osigurali neometano i uspješno preuzimanje nagrade.

Savjeti za strateško igranje lutrije Mega Millions

Iako dobitak na lutriji Mega Millions u konačnici ovisi o sreći, postoje strategije koje možete primijeniti kako biste povećali svoje šanse za dobitak. Evo nekoliko savjeta koje treba imati na umu:

 1. Pridružite se lutriji: By udruživanje vaših resursa sa drugima, možete povećati svoju kupovnu moć i kupiti više tiketa, čime ćete poboljšati svoje šanse za pobjedu.
 2. Igrajte dosledno: Što više igrate, veće su šanse za pobjedu. Razmislite o postavljanju budžeta i redovnom igranju kako biste povećali svoje šanse da osvojite džekpot.
 3. Odaberite manje popularne brojeve: Mnogi igrači imaju tendenciju da biraju brojeve na osnovu ličnog značaja, kao što su rođendani ili godišnjice. Odabirom manje popularnih brojeva, smanjujete vjerovatnoću da ćete morati podijeliti džekpot s drugim dobitnicima.
 4. Razmotrite opciju Megaplier: Dodavanje Megapliera vašem tiketu može značajno povećati vaše dobitke bez džekpota. To je mala investicija koja može dovesti do većih nagrada.

Iako ovi savjeti mogu poboljšati vaše iskustvo igranja, važno je zapamtiti da je lutrija Mega Millions igra na sreću i da dobitak nikada nije zagarantovan.

Najveći džekpotovi Mega Millions lutrije u istoriji

Lutrija Mega Millions poznata je po svojim zapanjujućim džekpotovima koji mogu promijeniti živote u trenu. Evo nekih od najvećih Mega Millions džekpotova u istoriji:

 1. 1,537 milijardi dolara (23. oktobar 2018.): Ovaj neverovatni džekpot drži rekord za najveću Mega Millions nagradu ikada osvojenu. Srećni listić je prodat u Južnoj Karolini, što ga čini najvećom nagradom na lutriji koju je ikada osvojio jedan vlasnik tiketa.
 2. 1,05 milijardi dolara (22. januara 2021.): Srećni igrač iz Mičigena osvojio je ovaj ogroman džekpot, postavši treći po veličini Mega Millions dobitnik u istoriji.
 3. 656 miliona dolara (30. mart 2012.): Ovaj istorijski džekpot su podelile tri dobitna tiketa prodata u Kanzasu, Ilinoisu i Merilendu.

Ovi ogromni džekpotovi samo su uvid u mogućnosti koje Mega Millions nudi koje mijenjaju život. Hoćete li biti sljedeći veliki pobjednik?

About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, ili "Lucky Evie", kako je poznata u LottoRankeru, kombinuje svoj britanski analitički način razmišljanja sa strašću prema brojevima kako bi čitateljima ponudila najbolje strategije lutrije. Sa šarmantnih ulica Londona, ona prebire podatke o lutriji, osiguravajući da igrači imaju sve što im je potrebno za donošenje informiranih odluka.

Send email
More posts by Evelyn Thompson
Kako igrati Mega Millions

Kako igrati Mega Millions

Da li ste zainteresovani da isprobate svoju sreću sa Mega Millions? Ova lutrijska igra koja obuhvata više država nudi zapanjujuće džekpotove koji bi potencijalno mogli promijeniti vaš život. Sa milionima dolara u igri, nije iznenađujuće da je Mega Millions postao popularan izbor za entuzijaste lutrije širom zemlje. U ovom sveobuhvatnom vodiču ćemo vas provesti kroz sve što trebate znati o igranju Mega Millions, od kupovine ulaznica do razumijevanja kvota. Dakle, hajde da zaronimo i povećamo vaše šanse da osvojite taj džekpot koji će vam promijeniti život!

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta je Mega Millions lutrija?

Lutrija Mega Millions je popularna igra u Sjedinjenim Državama u kojoj igrači biraju brojeve u nadi da će upariti dobitnu kombinaciju i osvojiti novčanu nagradu. Igra nudi nevjerovatno velike džekpotove koji ponekad dostižu i preko milijardu dolara, a igra se odabirom pet brojeva od 1 do 70 i jednog Mega Ball broja od 1 do 25. Izvlačenje se održava dva puta sedmično, utorkom i petkom.

Koliko košta igranje Mega Millions lutrije?

Da biste igrali lutriju Mega Millions, moraćete da kupite tiket koji košta 2 dolara. Takođe imate opciju da dodate funkciju Megaplier za dodatni $1, što može pomnožiti vaše nagrade bez džekpota za 2, 3, 4 ili 5 puta.

Kako mogu povećati svoje šanse za dobitak u Mega Millions lutriji?

Iako se dobitak na lutriji uglavnom svodi na sreću, svoje šanse možete povećati tako što ćete se pridružiti lutrijskom skupu kako biste kupili više tiketa, igrajući redovno, birajući manje popularne brojeve i razmatrajući opciju Megaplier za povećanje dobitaka bez džekpota.

Koje su šanse za dobitak na Mega Millions lutriji?

Šanse za osvajanje variraju u zavisnosti od nivoa nagrade, sa džekpotom od oko 1 prema 302 miliona. Niži nagradni rangovi imaju bolje šanse, kao što je 1 prema 12 miliona za drugu nagradu i u rasponu do 1 prema 37 za najmanju nagradu.

Koji su najveći Mega Millions džekpotovi u istoriji?

Lutrija Mega Millions imala je neke od najvećih džekpotova u istoriji, uključujući dobitak od 1,537 milijardi dolara u 2018., dobitak od 1,05 milijardi dolara u 2021. i dobitak od 656 miliona dolara u 2012. koji su podijelila tri tiketa.

Kako mogu provjeriti rezultate Mega Millions lutrije?

Rezultate lutrije Mega Millions možete provjeriti gledanjem uživo izvlačenja utorkom i petkom u 23:00 po istočnom vremenu, provjerom na mreži ili korištenjem službene aplikacije Mega Millions.

Šta da radim ako dobijem na Mega Millions lutriji?

Ako dobijete na lutriji Mega Millions, odmah potpišite poleđinu svog tiketa, provjerite rok za preuzimanje nagrade u vašoj državi, odaberite između paušalnog iznosa ili isplate anuiteta, kontaktirajte ured lutrije kako biste pokrenuli proces potraživanja i razmislite o tome da zadržite svoj osvojite povjerljivo radi sigurnosti i privatnosti.

Koje su porezne implikacije dobitka na Mega Millions lutriji?

Dobitak na lutriji Mega Millions dolazi sa značajnim poreznim implikacijama, uključujući federalne i eventualno državne poreze na vaš dobitak. Federalna poreska stopa je trenutno 24%, a državne stope variraju. Konsultacije sa finansijskim savetnikom ili poreskim profesionalcem su od ključne važnosti za rešavanje ovih obaveza.

Mogu li igrati Mega Millions lutriju ako ne živim u Sjedinjenim Državama?

Ulaznice za Mega Millions dostupne su u 45 država, Washington DC i Američkim Djevičanskim ostrvima. Ako ne živite u ovim područjima, možda ćete i dalje moći igrati putem online lutrijskih usluga, ali je ključno provjeriti njihov legitimitet i osigurati da su legalni i sigurni za korištenje.

Da li se isplati igrati lutriju Mega Millions?

Igranje lutrije Mega Millions može biti uzbudljiv oblik zabave i podržava različite državne programe. Međutim, ključno je igrati odgovorno, u okviru svojih mogućnosti, i uz razumijevanje da pobjeda nije zagarantovana zbog izuzetno dugih kvota.