Najbolji Mega Sena Lutrija u 2023

Mega-Sena je rangirana kao najveća lutrija u Brazilu. Kazino radi više od dvije decenije pod upravom Caixa Economica Federal Banke. Uprkos tome što se nalazi u Brazilu, lutrija omogućava igračima iz cijelog svijeta da okušaju sreću. To je omogućeno kupovinom lutrijskih karata online. Lutrija privlači mnoge igrače, i to iz dobrih razloga, kao što će biti istaknuto u ovom članku.

Najbolji Mega Sena Lutrija u 2023
Istorija Mega-Sene
Istorija Mega-Sene

Istorija Mega-Sene

Mega-Sena je osnovana još u martu 1996. godine od strane Caixa Economica Federalne banke, koja i danas vodi lutriju. Postao je prilično popularan u Brazilu od trenutka kada je lansiran, i nastavio je brzo rasti u popularnosti. Otprilike deceniju kasnije, već je stekao popularnost na međunarodnom tržištu.

Rad i igra lutrije ostali su relativno isti tokom godina. Jedina razlika je bila modifikacija opreme koja se koristi za izvlačenje kako bi oni imali moderniji izgled bez uticaja na integritet žrijeba. Mega-Sena nastavlja da raste do danas.

Istorija Mega-Sene
Gdje kupiti karte za Mega-Senu

Gdje kupiti karte za Mega-Senu

Nažalost, Mega-Sena ne prodaje svoje karte direktno online prodavačima. Kompanija prodaje karte samo u brojnim maloprodajnim objektima širom Brazila. Mega-Sena karte su dostupne online na raznim web stranicama specijaliziranim za prodaju lutrijskih karata. Takve web stranice obično imaju lokalne predstavnike gdje se lutrija igra u lokalnoj državi.

Predstavnici vrše kupovinu online lutrijske karte u ime kupca. Kvaka je u tome što operateri web stranice obično naplaćuju malu naknadu za uslugu. Za priliku da učestvujete u lutriji koja nudi do milione dolara, cijena koja se naplaćuje za kupovinu ulaznica obično nije zabrinjavajuća većini igrača.

Igrači moraju biti pažljivi kada traže web lokaciju koja prodaje karte za Mega-Sena kako bi izbjegli prevaru. Prevaranti oglašavaju brojne stranice kao najbolje za ponudu usluga prodaje karata. To može biti prilično privlačno za nove igrače koji žele kupiti karte za Mega-Senu po prvi put i dovesti do gubitka novca. Igrači bi trebali odabrati platforme za prodaju karata na mreži s dobrom reputacijom u koje imaju povjerenje igrača širom svijeta.

Gdje kupiti karte za Mega-Senu
Je li Mega-Sena legalna?

Je li Mega-Sena legalna?

Mega-Sena lutrija radi legalno, u skladu sa svim brazilskim zakonima i propisima o kockanju. Kompanija koja stoji iza toga, Caixa Economica Federal Bank, ima sve relevantne licence i sertifikate za vođenje lutrije u skladu sa zakonima zemlje. Detalji licenciranja i regulative jasno su navedeni na službenoj web stranici lutrije. Lutriju reguliše regulatorno tijelo za kockanje u Brazilu kako bi se osiguralo da se poštuju svi zakoni i propisi.

Mega-Sena je također na tržištu već dovoljno dugo, bez ikakvih pravnih radnji na osnovu statusa legalnosti operatera. To je jasan pokazatelj da lutrija funkcioniše legalno.

Je li Mega-Sena legalna?
Kako igrati Mega-Sena online?

Kako igrati Mega-Sena online?

Igrači moraju kupiti karte za Mega-Sena da bi učestvovali u lutriji. Za početak, igrači moraju odabrati šest brojeva od ukupno 60 brojeva. Odabir se može izvršiti ručno ili pomoću alata za brzo biranje koji odabire nasumično i automatski. Igrači bi trebali odabrati svaki broj samo jednom. Uz alat Quick Pick, igrači prvo moraju odabrati broj ulaznica koje namjeravaju kupiti. To može biti 1, 3, 5, 10 ili 15 karata po kupovini.

Nakon odabira sretnih brojeva, igrači mogu odabrati broj izvlačenja u koje žele učestvovati sa istim tiketima. Što je veći broj izvlačenja, to će karte koštati više. Tehnički gledano, odabir više izvlačenja također povećava šanse igrača za pobjedu.

Mega-Sena također nudi popust od 5% na cijenu ulaznice za igrače koji odaberu 20 izvlačenja. Kupci tada mogu kliknuti na opciju naplate i platiti karte. Obično postoje različite opcije plaćanja dostupno, omogućavajući igračima da izaberu ono što im najviše odgovara.

Nakon što igrači kupe ulaznice, ne mogu ni na koji način promijeniti svoje odabire. Sljedeći korak je čekanje izvlačenja i provjera da li neki od listića ima brojeve koji odgovaraju onima iz izvlačenja. Podudarni brojevi rezultiraju pobjedama. Što se više brojeva poklapa, to je veći iznos osvojen. Rezultati izvlačenja se obično šalju kao e-poruke svim igračima koji svoje karte kupuju online, što je korisno za one koji ne mogu gledati izvlačenje.

Kako igrati Mega-Sena online?
Koeficijenti za pobjedu Mega-Sene

Koeficijenti za pobjedu Mega-Sene

Mega-Sena ima relativno dobre šanse za dobitak u poređenju sa brojnim drugim lutrijama koje se igraju online. Nudi tri nivoa nagrada za početak, što igračima daje vrlo dobre šanse da nešto osvoje. Prvi nagradni rang, koji se zove Sena, ima šanse za pobjedu 1 prema 50,063,860. Nagrada se dodjeljuje igračima koji odgovaraju svih šest brojeva i imaju postotak nagradnog fonda od 35%.

Drugi nagradni rang se zove Quina i ima šanse za pobjedu 1 prema 154,518. Igrači moraju upariti pet brojeva da bi došli do ovog nagradnog fonda. Quina ima postotak nagradnog fonda od 19%. Quadra je treći nivo nagrade, sa kvotom 1 prema 2,332. Takođe ima procenat nagradnog fonda od 19%. Preostali postotak nagradnog fonda koristi se za financiranje lutrije i raznih drugih izvlačenja.

Koeficijenti za pobjedu Mega-Sene
Iznos nagrade

Iznos nagrade

Mega-Sena nudi minimalni džekpot od oko 1 milion €. Ako niko ne osvoji iznos džekpota, on se prebacuje na sljedeće izvlačenje. To znači da džekpot postaje sve veći dok ga sretni igrač ne osvoji. Ne postoji ograničenje koliko saksija može rasti.

Ako više od jednog igrača osvoji džekpot, igrači dijele iznos jednako. Najniži iznos koji igrači mogu osvojiti obično je oko 120 puta veći od cijene tiketa. Iznosi nagrada čine lutriju Mega-Sena prilično atraktivnom za većinu igrača, uključujući i početnike.

Nešto što treba napomenuti je to lutrijski sindikati obično utiču na dobitne šanse na lutriji. Loto sindikat povećava broj kupljenih tiketa, čime se poboljšavaju dobitne kvote. Na primjer, šanse 1 prema 50,063,860 dobitka za džekpot Mega-Sena lutrije će se poboljšati na 1 prema 50,068,86 za sindikat koji kupi 1000 tiketa. Međutim, sindikati obično dijele nagrade među svim članovima, čime se smanjuje iznos koji svaki pojedinac može osvojiti.

Iznos nagrade
Savjeti i trikovi za igranje Mega-Sene

Savjeti i trikovi za igranje Mega-Sene

  • Koristite formulu za odabir brojeva: Ne postoji način da se predvidi tačan broj u lutriji Mega-Sena. Međutim, igrači bi ipak trebali smisliti formulu ili strategiju koja dobro funkcionira za odabir brojeva. To je posebno slučaj kada se kupuje mnogo karata. Formula bi trebala osigurati da su odabrani brojevi dovoljno raspoređeni da daju najveće šanse za pobjedu u bilo kojem nagradnom rangu.
  • Kupovina što većeg broja karata: Još jedna tajna je kupiti što više karata po izvlačenju. Što je više tiketa kupljeno, veće su šanse igrača za pobedu. Međutim, ovaj savjet ima lošu stranu. Vrijednost svih dobitaka ponekad možda neće nadoknaditi novac potrošen za kupovinu tiketa.
  • Odabir neuobičajenih brojeva: Mega-Sena igrači češće biraju određene brojeve. Odabir brojeva koji se rijetko biraju je odlična ideja. To smanjuje šanse za podjelu nagrada u slučaju pobjede. Takođe ni na koji način ne utiče na šanse za pobedu, jer svi brojevi imaju jednake šanse da budu izvučeni.
Savjeti i trikovi za igranje Mega-Sene