Najbolji Melate Lutrija u 2024

Melate je izuzetno popularna lutrija koja se igra u svom rodnom Meksiku i od strane drugih igrača širom svijeta. Lutrija ima dva izvlačenja sedmično, sa dozvoljenim neograničenim preokretima i zagarantovanim minimalnim džekpotom. Postoji devet nagradnih nivoa od kojih najniži nivo treba dva broja da bi se uparili sa šansom 1 prema 10 za osvajanje. Postoje i opcije dodavanja dvije bonus igre kako biste imali još više šansi za pobjedu.

Melate nema najbolje šanse za pobjedu, ali cijene ulaznica su jeftine s jednom ulaznicom koja košta 15 MXN, manje od jednog USD, ako se kupi u Meksiku.

Najbolji Melate Lutrija u 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Gdje kupiti karte za Melate

Melate karte se mogu kupiti Meksiko ili na bilo kojoj online lutrijskoj stranici gdje su karte za ovu igru dostupne. Melate karte se mogu kupiti lično od preko 9.000 Pronostics agencija širom Meksika ili na njihovoj web stranici, kao i na drugim online lutrijskim stranicama.

Igrači moraju kupiti karte prije isteka jednog sata ako kupuju u Meksiku, što znači prije 20.15. Ostali igrači izvan Meksika, koji igraju Melate online, morat će osigurati da dozvole nekoliko sati prije ovog vremena kako bi agentima dali vremena da fizički ode i kupi karte.

Lako je znati kako kupiti Melate lutriju putem interneta. Jednostavno odaberite web lokaciju za lutriju koja nudi Melate tikete, registrirajte račun kod njih, uplatite račun, odaberite šest brojeva i pričekajte da provjerite izvlačenje.

Istorija Melate

Meksiko ima dugu istoriju igre tipa lutrije. Prvu nacionalnu lutriju u Meksiku osnovao je španski kralj Karlos III krajem osamnaestog veka. U to vrijeme igrao je uglavnom viša klasa Meksika. Zbog njegove popularnosti osnovano je mnogo više tombola i lutrija jer je to bilo dobro sredstvo za prikupljanje prihoda za državu. Lutrije su također imale ključnu ulogu u prikupljanju sredstava za rat za nezavisnost, što je rezultiralo širenjem popularnosti igre posebno među vojnicima.

Godine 1920. prethodno nazvana Meksička nacionalna lutrija promijenjena je u Loteria Nacional para la asistencia Publica, ili Nacionalna lutrija za javnu pomoć. Zatim je Melate predstavio državni Pronosticos 1984. Prvobitno je samo građanima Meksika bilo dozvoljeno da igraju ovu lutriju, ali to se promijenilo 2008. godine kada je Pronosticos učinio da su lutrijski listići dostupni online i drugi web stranice za online lutriju počeo nuditi igru.

Originalna Melate igra imala je lopticu od 39 brojeva koja je kasnije promijenjena u 56 brojeva. Još dvije igre su dodane Melateu, Revancha i Revanchita, 1997. i 2010. kako bi se dalo više prilika za pobjedu i dalje koristeći iste Melate brojeve.

Da li je Melate legalan?

Melate je potpuno legalan, ali građani Meksika moraju imati najmanje 21 godinu da bi igrali na zemlji ili na mreži. Ako igrači igraju putem web stranica lutrijskih agenata, moraju provjeriti minimalnu dob potrebnu za igranje u zemlji u kojoj se web stranica nalazi. Ako su agenti trećih strana propisno licencirani, onda je legalno da prodaju srećke jer oni kupuju karte u ime kupca, a ne prodaju na listićima koje su kupili.

Kako igrati Melate

Melate lutrija se izvlači dva puta sedmično, srijedom i nedjeljom u 21.15 u Meksiko Sitiju sa jednim tiketom koji košta 15 MXN, što je manje od jednog USD. Ukupno se izvlači sedam loptica, šest normalnih ili prirodnih i jedna dodatna. Ako igrač odgovara svih šest normalnih brojeva, on je osvojio džekpot.

Dodatna lopta se koristi za određivanje nekih od ostalih osam nivoa nagrade. Džekpotovi mogu dostići prilično visoke iznose jer su preokreti dozvoljeni, a ne postoji ograničenje za džekpot koji ima minimalnu isplatu od 30 miliona MXN.

Melate je vrlo jednostavna igra za igranje kao i mnoge druge lutrije na svijetu. Igrači Melatea samo trebaju odabrati šest brojeva od brojeva 1-56. Odabrani brojevi mogu biti po vlastitom izboru igrača ili nasumično generirani od strane stranice.

Postoji i mogućnost igranja dvije bonus igre Revancha i Revanchita, i dalje koristeći istih šest originalno odabranih brojeva. Za ove dvije igre izvlači se više loptica i može završiti sa minimalnim džekpotom od 20 miliona MXN za podudaranje svih šest brojeva, kao i više nivoa nagrada.

Koje su šanse za pobjedu Melate?

Zbog relativno širokog raspona brojeva, izgledi za osvajanje Melate jackpota su prilično visoki. Ovo nisu najgori koeficijenti na svijetu i prilično se mogu usporediti s brojnim međunarodnim lutrijama. Neke ili ove lutrije nude veće džekpotove, ali su i njihove cijene karata veće. Ljepota Melate lutrije je u njenim jeftinim tiketima i mnogim različitim nivoima nagrada koje nudi, kao i zagarantovanom minimalnom džekpotu koji se može preokrenuti neograničen broj puta.

Ovih devet nivoa nudi mnogo načina da osvojite hiljade nagrada u svakom izvlačenju. Šanse se smanjuju kako se nagradni nivoi smanjuju sve dok ne dostigne šansu jedan prema deset za podudaranje dva broja. Ukupni izgledi za pobjedu su jedan prema petnaest. Sedma lopta, ili dodatna lopta, daje priliku za pobjedu na četiri nivoa nagradnog ranga.

Mogućnosti isplate ako pobijedite u igri

Dobici na lutriji u Meksiku se oporezuju po stopi od 7%, dok se neki dodatni porezi mogu platiti za međunarodne igrače u njihovim zemljama. Nagrade je potrebno preuzeti u roku od 60 kalendarskih dana od dana nakon pobjedničkog izvlačenja. Sve nagrade se isplaćuju kao jednokratne isplate bez mogućnosti anuiteta. Meksički igrači mogu zatražiti bilo koju nagradu od mnogih agencija Pronosticos ili iz njihovog sjedišta u Mexico Cityju, ili direktno na web stranici.

Online igrači koji igraju izvan Meksika dobit će svoje dobitke direktno na svoj račun na stranici. Međutim, vrijeme se razlikuje od lokacije do stranice s nekima plaćanja potrebno je nekoliko dana da budu pušteni na slobodu. Neke web stranice mogu zahtijevati od igrača da potvrde svoj ID i kućnu adresu, ali kada se to učini, to više neće biti potrebno u budućnosti. Igrači takođe treba da pročitaju T i C na sajtu jer će neki naplaćivati proviziju na velike nagrade.

Savjeti i trikovi za igranje Melate

Iako sve lutrije generiraju nasumične brojeve, statistika se može koristiti za pokušaj poboljšanja šanse igrača za pobjedu. Statistike iz prethodnih utakmica pokazuju da igrač mora osigurati ravnotežu parnih i neparnih brojeva jer je malo vjerovatno da će svi dobitni brojevi biti parni ili neparni.

Najvjerovatnije će to biti mješavina 2/4, 4/2 ili 3/3 jer se to dešava u 80% vremena. Pobjednički brojevi će se također najvjerovatnije pojaviti u cijelom rasponu brojeva sa visokim i niskim brojevima, vjerovatnije je u istim kombinacijama kao gore za neparne i parne brojeve.

Također se može ispostaviti da određeni rasponi brojeva (npr. tinejdžeri, dvadesetice itd.) nisu izvučeni u prošlim pobjedničkim brojevima, što znači da ako igrač izostavi te brojeve iz svoje kombinacije, može imati veće šanse.

Druga strategija je da zbrojite sve brojeve koje je igrač odabrao za igru i pokušate osigurati da njihov zbir bude između 131 i 211 jer 70% svih Melate jackpot dobitaka spada u ovaj raspon. Postoje i druge strategije, ali na kraju krajeva, lutrija je i dalje igra na sreću.

About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, ili "Lucky Evie", kako je poznata u LottoRankeru, kombinuje svoj britanski analitički način razmišljanja sa strašću prema brojevima kako bi čitateljima ponudila najbolje strategije lutrije. Sa šarmantnih ulica Londona, ona prebire podatke o lutriji, osiguravajući da igrači imaju sve što im je potrebno za donošenje informiranih odluka.

Send email
More posts by Evelyn Thompson