Najbolji Nanum Lotto Lutrija u 2022/2023

Nanum Lotto, ranije poznat kao Lotto 6/45, je lutrija najvišeg ranga u Južnoj Koreji. Njegova popularnost proizlazi iz zabavnog igranja i džekpota svjetske klase. Osim toga, loto karte su razumne cijene i koštaju manje od jednog dolara. Ostale istaknute prednosti Nanum Lotto-a uključuju njegovu jednostavnost, gotovinske paušalne isplate za sve nagrade i impresivne nagrade drugog reda. Nažalost, lutrija je dostupna samo stanovnicima Južne Koreje, uključujući turiste.

Izvlačenja Nanum Loto se održavaju jednom sedmično, subotom u 20.40 po lokalnom vremenu. Izvlačenje se obično prenosi uživo na lokalnom privatnom kanalu pod nazivom SBS.

Najbolji Nanum Lotto Lutrija u 2022/2023
Sve što trebate znati o Nanum Lotto
Sve što trebate znati o Nanum Lotto

Sve što trebate znati o Nanum Lotto

Od početka lutrije, proizvela je više od milion dobitnika, od kojih je 4.789 otišlo sa džekpotom. Za razliku od većina online lutrija, lutrija obično ne oglašava garantovane minimalne džekpotove. Ipak, izdvaja 75% svog ukupnog nagradnog fonda za džekpot.

Džekpot se može preokrenuti samo do tri puta. Nakon trećeg prevrtanja, iznosi se spuštaju na sekundarne nagradne nivoe.

Sve što trebate znati o Nanum Lotto
Gdje kupiti karte za Nanum Lotto?

Gdje kupiti karte za Nanum Lotto?

Prva briga većine novih igrača mora biti kako kupiti Nanum Lotto tiket online. Nanum Lotto karte se mogu kupiti samo od fizičkih prodavaca karata širom svijeta sjeverna koreja. Za razliku od mnogih drugih nacionalnih lutrija danas, igrači nemaju mogućnost kupovine karata putem interneta.

Najbolji dio kupovine karte za Nanum Lotto je to što je proces bez problema. Igrač koji ispunjava uslove, 18 godina ili stariji, mora se pojaviti samo u određenom maloprodajnom objektu.

Gdje kupiti karte za Nanum Lotto?
Kratka istorija Nanum Loto

Kratka istorija Nanum Loto

Nanum Lotto je nastao prije samo dvije decenije, nakon što je javnost zahtijevala pouzdanu i poštenu lutriju. Kompanija koja pruža usluge lutrije bila je u vlasništvu i pod upravom Nanum Lotto Inc. Nanum Lotto Inc. je postao jedini pružalac usluga za online lutrije i klađenje 2007. godine putem zvaničnog ugovora sa Korejskom komisijom za lutriju.

Ministarstvo ekonomije i finansija je 2013. godine dozvolilo ovoj organizaciji da preuzme sve oblike lutrija u zemlji. To je pomoglo da njihova lutrija postane jedina legalna dostupna tada.

Organizacija je 2009. godine dobila sertifikat nivoa 1 od Okvir za odgovorno igranje Svjetske lutrijske asocijacije i sertifikat nivoa 2 2013. Te akreditacije i mnoge druge koje je pružalac lutrije stekao tokom godina pomogli su Nanum Lottu da se uspostavi kao pouzdan i renomiran.

Kratka istorija Nanum Loto
Je li Nanum Lotto legalno igrati?

Je li Nanum Lotto legalno igrati?

Nanum Lotto je a licencirana igra lutrije poslovao legalno prema južnokorejskim zakonima. Regulisan je nacionalnim zakonodavnim okvirom, koji pomaže igračima da budu sigurni u pogledu pouzdanosti. Korejska komisija za lutriju prvi put je kompaniji dodijelila petogodišnju licencu za upravljanje nacionalnom lutrijom Južne Koreje 2013. godine.

Pravni ugovor koji čini Nanum Lotto ekskluzivnom nacionalnom lutrijom u Južnoj Koreji proteže se na pružanje sigurnosti i sigurnosti igračima. Među zakonskim zahtjevima je da se lutrije mogu ponuditi samo igračima starijim od 18 godina i da igrači moraju biti zdravi.

Nadalje, provajder lutrije je ograničen na pružanje svojih usluga igračima unutar zemlje, što također znači da igračima nije dozvoljeno igrati Nanum Lotto online.

Je li Nanum Lotto legalno igrati?
Kako igrati Nanum Lotto

Kako igrati Nanum Lotto

Nanum Lotto koristi standardna pravila lutrije u stilu izvlačenja. Da bi započeli igru, igrači moraju kupiti onoliko karata koliko žele prema datumima izvlačenja na koje žele igrati. Zatim moraju odabrati šest glavnih brojeva iz grupe od 45 brojeva.

Ne postoje drugi fondovi za odabir bonus brojeva ili igara dodataka, što Nanum Lotto čini jednom od najpristupačnijih lutrija za igranje. Igrači tada treba da sačekaju izvlačenje nakon što ručno označe loto listiće odabranim brojevima.

Igrači mogu uporediti izvučene brojeve sa odabranim brojevima. Poklapanje svih šest brojeva osvaja vlasniku tiketa džekpot nagradu. Nedostatak nekoliko brojeva takođe se kvalifikuje za nekoliko sporednih nagrada, koje su takođe obično značajnog iznosa.

Osim toga, a bonus lopta se obično izvlači dodatno na šest glavnih brojeva tokom izvlačenja. Usklađivanje bonus lopte kvalifikuje igrače za nekoliko bonus nagrada.

Ako više igrača osvoji džekpot u jednom izvlačenju, iznos nagrade se jednako dijeli među pobjednicima. Ako niko ne osvoji džekpot, on se prebacuje tri puta, a zatim se spušta na niže nagradne nivoe.

Kako igrati Nanum Lotto
Koje su šanse da osvojite Nanum Lotto?

Koje su šanse da osvojite Nanum Lotto?

Nanum Lotto nudi neke od najboljih dobitnih kvota u odnosu na druge nacionalne lutrije. To je zato što ima pet različitih nivoa nagrada koje igrači mogu osvojiti od bilo kojeg pojedinačnog tiketa. Međutim, razlika između dobitnih kvota za pet nagradnih nivoa je relativno velika, pri čemu osvajanje džekpota ima najniže kvote.

Šanse za osvajanje džekpota spajanjem svih šest sretnih brojeva su 1 prema 8.145.060. Uparivanje pet srećnih brojeva plus bonus lopta, koja osvaja nagradu drugog reda, ima kvotu 1 prema 1.357.510. Nagrada trećeg reda je za uparivanje pet od šest glavnih brojeva.

Šanse za to su 1 prema 5,725. Spajanjem četiri glavne lopte osvaja se nagrada četvrtog nivoa. Šanse za to su 1 prema 733. Posljednji nagradni red je za uparivanje tri od šest glavnih brojeva sa kvotom 1 prema 11.

Dva najniža nagradna ranga imaju relativno atraktivne kvote. Međutim, iznosi dobitaka za te nagradne nivoe su fiksni i relativno su niski. Nagrade za treću i drugu nagradu su slične uprkos velikoj razlici u pobjedničkim kvotama.

Koje su šanse da osvojite Nanum Lotto?
Opcije isplate ako osvojite Nanum Lotto

Opcije isplate ako osvojite Nanum Lotto

Isplate za dobitnike Nanum Lottoa mogu se izvršiti u prodavnici karata ili u uredima Nanum Lottoa, ovisno o osvojenom iznosu. Niži iznosi se plaćaju u prodavnicama u kojima su kupljeni dobitni listići.

Značajniji dobici se isplaćuju iz Nanum Lotto ureda nakon potvrde identiteta dobitnika i validacije dobitnog listića.

Treba napomenuti da su svi dobici Nanum Lotto-a podložni porezima, a igrači tek treba da dobiju priliku da kupe Nanum Lotto karte online. Južnokorejska vlada naplaćuje porez od 22% na sve dobitke manje od 50 miliona KRW (približno 35.800 USD) i 33% na sve dobitke koji prelaze ograničenje. Stope poreza na lutriju su među najvišima u svijetu.

Opcije isplate ako osvojite Nanum Lotto
Savjeti i trikovi za igranje Nanum Loto

Savjeti i trikovi za igranje Nanum Loto

Kupite više karata

Najefikasniji način da povećate matematičku vjerovatnoću dobitka je kupovina više listića za svako izvlačenje. Kupovina više tiketa, čak i na najboljim online lutrijama, ne poboljšava šanse igrača za dobitak, ali barem poboljšava njihove šanse.

Naime, kada kupuje više tiketa za isto izvlačenje, igrač bi trebao biti strateški, diverzificirajući brojeve tiketa kako bi povećao svoje šanse za pobjedu. Punters mogu koristiti brojne efektivne strategije odabira brojeva kako bi se osiguralo da su odabrani brojevi dobro raznovrsni.

Igrajte nakon trećeg prevrtanja džekpota

Drugi praktičan savjet za igru Nanum Lotto treba da sačeka dok se džekpot ne preokrene po treći put. Iznos džekpota je obično najveći u tom trenutku, jer lutrija dozvoljava maksimalno samo tri prevrtanja. Strategija omogućava igračima da iskoriste prvu napojnicu jer mogu uštedjeti svoja sredstva za ulaznice do trećeg prevrtanja i kupiti više tiketa za sljedeće izvlačenje.

Pridružite se lutrijskom sindikatu

Lutrijski sindikati uglavnom zapošljavaju igrači online lutrije, gdje igrači udružuju sredstva za kupovinu online lutrijskih tiketa. Pridruživanje lutrijskom sindikatu je još jedan vrijedan savjet za igrače koji se raduju povećanju svojih šansi za dobitak Nanum Loto.

Međutim, igrači koji ne smatraju da su lutrijski sindikati bazirani na offshoreu prikladni za njih mogu osnovati vlastite tako što će pozvati prijatelje i rođake da igraju istu lutriju. Međutim, povećane šanse za dobitak koje pružaju lutrijski sindikati dolaze po cijenu dijeljenja dobitaka među članovima sindikata.

Savjeti i trikovi za igranje Nanum Loto