Najbolji New York Lotto Lutrija u 2023

New York Lotto online je lutrija sa sjedištem u SAD-u koja je osnovana 1967. godine. Bila je to treća postavka te vrste u zemlji nakon New Hampshirea i Portorika. Lutrija je državni poduhvat posebno od strane Komisije za igre na sreću države New York. Prihod zarađen od ove lutrije se usmjerava na javno obrazovanje. Državna lutrija ima sjedište u Schenectadyju i striktno je ograničena na igrače koji imaju najmanje 18 godina.

Za varijaciju brzog izvlačenja koja je oblik kenoa, minimalna dob je postavljena na 21 godinu. Dobici iz ove lutrije podliježu državnim i saveznim porezima

Najbolji New York Lotto Lutrija u 2023
Gdje kupiti karte za New York Lotto (6-loptica, 7-loptica)

Gdje kupiti karte za New York Lotto (6-loptica, 7-loptica)

Da biste se kvalifikovali za priliku za New York Lotto tikete online, morate nabaviti tiket koji ih automatski stavlja u izvlačenje. `Pod uslovom da igrač ima propisane godine, ispunjava uslove za loto tiket. Lutrija obično se nabavljaju putem interneta putem određenih mobilnih aplikacija. Alternativno, možete kupiti srećku kod preporučenih prodavaca. Neki trgovci na malo su bazirani u prodavnicama alkohola. Na takvim mjestima kupci ulaznica moraju imati najmanje 21 godinu.

Karte je potrebno kupiti na preporučenim prodajnim mjestima kako biste izbjegli lažiranje. Neki od najtraženijih online trgovaca New York Lotto ulaznicama su Radfan INC, You Jia Grocery INC, Mahbub Deli i Market INC, te sretni Lotto Gourmet Deli&Groc koji se nalaze u Brooklynu.

Kupci u New Yorku suočeni su s izazovom da ne mogu kupiti karte putem interneta. Za različite igre, ulaznice su dostupne na određene dane. Na primjer, karte za Powerball dostupne su ponedjeljkom, srijedom i subotom, dok se karte za MegaMillions prodaju samo utorkom i petkom.

Gdje kupiti karte za New York Lotto (6-loptica, 7-loptica)
Istorija njujorškog lota

Istorija njujorškog lota

Prvi značajan napredak u sektoru lutrije u SAD bilo je 1966. godine kada su stanovnici New Yorka glasali za ustavni amandman koji je dozvoljavao lutriju kojom upravlja vlada. Sa 60% glasača za, formirana je komisija za lutriju u okviru Odjeljenja za poreze i finansije. Prema zakonu, prihod od lutrije trebao je pomoći vođenju obrazovanja.

Prvi slogan na ovoj online lutriji bio je "Vaša životna šansa da pomognete obrazovanju". Do danas je lutrija postigla svoj cilj jer je uspjela prikupiti više od 34 milijarde dolara, a sve je iskorišteno za finansiranje obrazovanja.

Putovanje lutrije nije bilo glatko. U jednom trenutku 1976. godine, prodaja karata je obustavljena na oko devet mjeseci nakon skandaloznog događaja. Za pobjednike su odabrane neprodate karte. Drugom prilikom, državni službenici su bili uključeni u uticanje na ulaznice u poštanskoj sobi.

Nedavno, 2013. godine, New York Lotto je spojio poslovanje s radom New York State Racing and Wagering Board i formirao Komisiju za igre na sreću države New York.

Istorija njujorškog lota
New York Lotto Legality

New York Lotto Legality

Budući da je New York Lotto državna operacija, podrazumijeva se da je poduhvat legalan. Pod uslovom da su učesnici punoletni, slobodni su da učestvuju. Državni zakoni se koriste da regulišu loto koji pomaže u prikupljanju prihoda. Aktivnosti koje se smatraju nezakonitim i kažnjivim uključuju prodaju karata maloljetnicima.

New York Lotto Legality
Kako igrati New York Lotto

Kako igrati New York Lotto

Kako igrati New York Lotto na mreži je prilično lak zadatak za igrače, a ostalo je prepušteno lutriji da izvrši izvlačenje. Od igrača se traži da odabere svoje željene srećne brojeve. Dobitni brojevi se automatski biraju pomoću mehaničke lopte. Dok se žrijebanje odvija, nezavisni sudije žele da nadgledaju proces.

U svakom izvlačenju, šest brojeva se bira iz glavnog fonda i odabire se bonus lopta. Glavni lonac brojeva je između 1 i 59. Ako neko želi da učestvuje u izvlačenju, treba da se pobrine da kupi karte 15 minuta pre izvlačenja kako bi prošao krajnji rok. Da biste dobili učešće u izvlačenju, morate izdvojiti oko 1 dolar. 1 dolar daje igraču dva različita reda brojeva.

Kako igrati New York Lotto
Koje su šanse da osvojite New York Lotto (6-loptica, 7-loptica)?

Koje su šanse da osvojite New York Lotto (6-loptica, 7-loptica)?

Ova lutrija se može pohvaliti brojnim izvlačenjima koje igrači mogu osvojiti. Powerball i Megamillions su među dostupnim izvlačenjima. Takođe, postoje igre kao što su Cash4Life, Numbers, Win4, Take 5, Pick 10 i Quick Draw koje su dostupne na ovoj lutriji. Igre i izvlačenja privlače različite kvote i isplate. Igrač ima šansu 1 prema 46,02 da osvoji jednu od pet nagrada ponuđenih u ovoj lutriji.

Za džekpot, dobitne kvote su niže i iznose 1 prema 45,057,474. Šanse za drugu poziciju koja odgovara 5 brojeva i a bonus su na 1 od 7,509,579. Treća pozicija sa pet odgovarajućih brojeva ima koeficijent 1 prema 144.415. Spajanje četiri broja takođe ima nagradu, a kvote igrača sa ovom opcijom su 1 prema 2180. Da bi imao šansu za bilo koju nagradu ovdje, igrač mora upariti tri broja, a šanse su 1 prema 96.

Koje su šanse da osvojite New York Lotto (6-loptica, 7-loptica)?
Mogućnosti isplate prilikom osvajanja New York Loto

Mogućnosti isplate prilikom osvajanja New York Loto

New York Lotto je još jedan oblik izvlačenja u kojem se može učestvovati. Izvlačenju se posvećuje minimalna pažnja zbog loših isplata. Ovdje igrači trebaju odabrati šest brojeva iz grupe od 59 brojeva. Minimalni džekpot u ovom izvlačenju počinje od 2 miliona dolara. Brojka može rasti s vremenom zbog prevrtanja. Rolover znači scenarije kada se izvlače i nijedan igrač nije osvojio džekpot.

Sa svakim izvlačenjem bez pobjede, cifra raste za 300.000 dolara. Ovo online lutrijska karta nema granica. To znači da dobici mogu ići na beskonačnu cifru pod uslovom da nijedan igrač nije upario šest brojeva. Tri odgovarajuća broja se nagrađuju sa $1 što je minimum koji se može dobiti.

Izvlačenje se vrši svake srijede i subote u 20:15 po istočnom vremenu. Novčane nagrade u iznosu do 600 dolara mogu se zatražiti i preuzeti u bilo kojem prodavcu lutrije pod uslovom da ih je prethodno obavijestio. Svaku cifru iznad toga treba prikupiti u New York Lotto centru za potraživanje.

Mogućnosti isplate prilikom osvajanja New York Loto
Savjeti i trikovi za igranje New York Loto

Savjeti i trikovi za igranje New York Loto

Igrači igraju New York Lotto Online sa pobjedničkim mentalitetom. Dobici nikada nisu osigurani na New York Lotto online. Online lutrija je igra na sreću, ali ipak se mogu primijeniti neke strategije u odabiru brojeva. Može se koristiti naučno kombinovane brojeve koje proizvode lutrijski sistemi. Ostali trikovi koje igrač može primijeniti kako bi osigurao da će najbolje iskoristiti New York Lotto (6-loptica, 7-loptica) uključuju:

Mešanje brojeva

Prilikom biranja brojeva, preporučljivo je da igrači ne biraju grupe od jednog broja, kao što je odabir samo 20 ili čak biranje jednocifrenih brojeva kao što su 1 i 5. Ovo je namijenjeno da se osigura da se igra uravnotežena igra čime se povećavaju igračeve šanse za pobjedu. Kombinacija brojeva treba ravnomjerno sadržavati visoke i niske brojeve u datom polju brojeva.

Pomiješajte i parne i neparne brojeve

Kada birate kombinaciju od šest brojeva, dobar je trik da ujednačeno odaberete i neparne i parne brojeve, recimo tri neparna i tri parna broja. Sa ovakvim rasporedom brojeva, igrač ima veće šanse prilikom žrebanja.

Savjeti i trikovi za igranje New York Loto