Najbolji OZ Lotto Lutrija u 2023

Lutrije i loto igre su sinonimi za industriju kockanja. Lutrije su među najstarijim oblicima kockanja u ljudskoj istoriji. Međutim, popularnost lutrije je izuzetno porasla tek u 19. veku, kada su male lutrijske radnje posvećene prodaji lutrijskih listića narasle u većini gradova. Danas lutrije brzo zauzimaju pozadinu, a većina igrača se kreće online. Zemlje poput Australije, na primjer, uvele su nacionalnu lutriju kao što je Oz Lotto, koja je vjerojatno jedna od najigranijih i nagrađivanijih online lutrija danas.

Svakog utorka, Oz Lotto igrači čekaju u iščekivanju da su tačno predvideli da će sedam loptica biti izvučeno iz grupe od 1 do 45. Igrači koji daju tačna predviđanja mogu osvojiti od $2,000,000 do $100,000,000, u zavisnosti od veličine džekpota glavne divizije. Oni također mogu odabrati više brojeva za osvajanje u više nagradnih podjela.

Najbolji OZ Lotto Lutrija u 2023
Gdje kupiti karte za Oz Lotto
Gdje kupiti karte za Oz Lotto

Gdje kupiti karte za Oz Lotto

Australski igrači također mogu kupiti karte u lokalnim trgovinama sa legalnim licencama ili putem interneta. Većina OZ loto igrača radije kupuju zvaničnu lutriju putem interneta. To se lako može učiniti od bilo kojeg od australijskih zvaničnih online prodavaca lutrijskih karata. Međutim, igrači su dužni prethodno provjeriti pravni status stranice uplata depozita.

Dobra stvar kod kupovine srećke putem interneta od vjerodostojnih izvora je da igrači igraju s povjerenjem da im je zagarantovan ulazak u izvlačenje. Još bolje, lični i finansijski detalji neće biti ugroženi.

Gdje kupiti karte za Oz Lotto
Istorija Oz Lotto

Istorija Oz Lotto

Oz Lotto je predstavljen u februaru 1994. godine, čime je postala prva nacionalna loto igra. Iako je relativno nov, OZ Lotto uživa u bogatstvu obreda, legendi i čari, koje australski loto igrači visoko cijene.

Prvobitno, Oz Lotto je bila igra sa 6 brojeva, koja je zahtijevala od igrača da predvide šest od 45 mogućih izbora. Međutim, deset godina kasnije, u oktobru 2005. godine, loto je uveo sedmi broj. Ovaj novi razvoj doveo je do rebrendiranja kompanije, naglašavajući sedmu loptu ili broj kao npr Oz 7 Lotto i Super 7's OZ Lotto.

Tokom godina, popularnost Oz Lotta može se pripisati velikim džekpotima i jednostavnim pravilima. Govoreći o velikim džekpotovima, najveći iznos džekpota u istoriji OZ loto-a iznosi 111.972.151,04 dolara, koji su osvojila četiri pobjednika Divizije 1 2012. godine.

Od 2013. godine, skoro 5,7 milijardi dolara je osvojeno u novčanoj nagradi u istoriji igre. Ovaj iznos je podijeljen između preko 120 miliona tokom 19 godina koliko je igra postojala. Nije dugo trebalo, sa 70 miliona osvojenih u 2018., 150 miliona dolara u 2019. i 55 miliona dolara u 2021.

Ako se može proći kroz povijest igre, Oz Lotto će nesumnjivo ostati omiljena online lutrija u Australiji.

Istorija Oz Lotto
Da li je OZ Lotto legalan?

Da li je OZ Lotto legalan?

Zakonitost i offline i online lutrija u Australiji je relativno jednostavna. Jedini uslov među operateri online lutrije je dobiti licencu na nivou države ili teritorije. Što se tiče legalnosti OZ lutrija, igrači mogu biti mirni znajući da je sigurno igrati u ovom kazinu.

Da li je OZ Lotto legalan?
Kako igrati OZ Lotto

Kako igrati OZ Lotto

OZ loto se može igrati kupovinom listića za klađenje u lokalnim trgovinama ili online. Vrijedi napomenuti da gotovo svaki licencirani australski kazino nudi OZ loto. Igrači moraju početi tako što kreiraju račun na vjerodostojnom web-mjestu, snalaze se u kupovini lutrijskog tiketa na mreži i biraju svoje prijave za online igru.

Igrači bi trebali početi tako što će odlučiti o načinu odabira svojih brojeva. Igrači mogu odabrati najviše devet brojeva između 1 i 45. Igrači sa srećnom kombinacijom mogu odabrati ručni unos i dodati svoje 'sretne' brojeve.

U drugim slučajevima, igrači mogu odabrati opciju brzog odabira, algoritam koji će im pomoći birati nasumične brojeve. Kada igrač kupi karte za igru online i završi biranje brojeva, ostaje samo da sačeka sedmično izvlačenje u utorak.

Unosi u Oz Lotto

Vrijedi napomenuti da igrači trebaju voditi računa o unosima koji su im na raspolaganju. U idealnom slučaju, razumijevanje kako igrati Oz lutriju na mreži zahtijeva da igrači razumiju tri glavna pristupa koja su im dostupna. To uključuje:

 • Standardni unos: Ovaj unos omogućava igračima da izaberu sedam brojeva od brojeva između 1 -45.
 • Sistem i izaberite unos: Ova opcija daje igračima šansu da osvoje osam brojeva umjesto sedam, što bi moglo značiti dodatnu šansu za pobjedu.
 • Ulaz unapred: Ovaj odabir daje igračima slobodu biranja naprednih unosa do 10 sedmica. Ovo je korisno za igrače sa zauzetim rasporedom ili ima nešto što bi ih moglo ometati u postavljanju naprednih unosa.
Kako igrati OZ Lotto
Koje su šanse da dobijete Oz Lotto?

Koje su šanse da dobijete Oz Lotto?

Svaki loto igrač treba da vodi računa o kvotama. Idealno, ova igra prati format 7/45 za prvoligaški džekpot. Dvije dodatne lopte se računaju za nagrade u nižim divizijama. Nagradne divizije se obično smanjuju za niže divizije. Međutim, šanse za pobjedu se drastično povećavaju za niže divizije.

Oz lutrije obično nude Super Combo online lutriju koja omogućava igračima da povećaju svoje šanse za dobitak.

Sve u svemu, izgledi za osvajanje džekpota Divizije 1 su 1 prema 45,379,620. Ovo nesumnjivo izgleda kao velika prilika, ali postoji više online lutrija sa 'gorim' kvotama. Osim toga, igrači Oza uživaju u relativno većim izgledima za pobjedu.

Igrači bi trebali razumjeti šanse za dobitak u svakoj od Oz loto divizija:

 • Divizija 1 - 1 u 45,378,620
 • Divizija 2 (utakmica 6 + I dodatni broj) - 1 u 3,241,401
 • Divizija 3 (utakmica 6) - 1 u 180,078 - 1 u 180,078
 • Divizija 4 (Utakmica 5 + 1 Dodatni) - 1 u 29,602
 • Divizija 5 (Utakmica 5) - 1 u 3,430
 • Divizija 6 (4. utakmica) 1 u 154
 • Divizija 7 (utakmica 3 + 1 dopunska) - 1 u 87
Koje su šanse da dobijete Oz Lotto?
Opcije isplate kada igrač osvoji na OZ Lotto

Opcije isplate kada igrač osvoji na OZ Lotto

Kao što je već spomenuto, Oz Lotto nudi jednu od najizdašnijih nagrada u Australiji. High Division obično ima najveću isplatu, iako s nekim ne tako prijateljski kvote.

S obzirom da je isplata prve divizije premašila granicu od 100 miliona dolara prije nekoliko godina, također je vrijedno napomenuti da isplate u svakoj diviziji nisu fiksne. Međutim, minimalna isplata za pobjedu u diviziji jedan iznosi 2 miliona dolara.

Džekpot može ići bez osvajanja za najviše 25 uzastopnih izvlačenja. Ako nijedan igrač ne odgovara brojevima do 26. izvlačenja, onda se džekpot od 2 miliona dolara dodaje Diviziji 2 i ravnomjerno se raspoređuje među igrače u ovoj kategoriji. U osnovi, Ox Lotto radi na a pari mutual format koji uključuje podjelu novca od prodaje karata na osnovu postotaka tablice.

Opcije isplate kada igrač osvoji na OZ Lotto
Savjeti i trikovi za igranje Oz Lotto

Savjeti i trikovi za igranje Oz Lotto

Iskusni loto igrači koji razumiju kako igrati lutriju na mreži koriste različite strategije kako bi poboljšali svoje šanse za dobitak, ako ne, kako bi igru učinili ugodnom. Evo nekoliko trikova koje loto igrači obično koriste.

 • Pridruživanje sindikatu: Sindikat je grupa igrača koji udružuju svoj novac kako bi igrali mnogo unosa. Ova opcija služi da pomogne igračima lotoa da povećaju svoje šanse za dobitak.
 • Koristeći super kombinacije: Super kombinacije u suštini omogućavaju igračima da biraju više od standardnih sedam igara. Ova opcija takođe poboljšava šanse igrača za pobedu, ali takođe dolazi sa dodatnim troškovima.
 • Iskoristite prednosti vrućih brojeva: Neki loto igrači se jako trude analizirati prethodne rezultate kako bi pokušali ispraviti. Iako su rezultati OZ lotoa nasumični, određeni brojevi (vrući brojevi) imaju tendenciju da se pojavljuju više na izvlačenju od ostalih.
 • Ponavljajući pogodak na lutriji: Utvrđeno je da se barem jedan broj u prethodnom izvlačenju ponovo pojavljuje u sljedećem izvlačenju oko 50% vremena.
 • Imati pozitivan stav: Niko ne igra lutriju iz očaja da bi dobio novac. Dok su misli nabijene energijom, igranje s pozitivnim stavom obično izaziva pozitivan odgovor. Međutim, igrači bi uvijek trebali kockati odgovorno, s obzirom na to da će ishodi uvijek biti nasumični.
Savjeti i trikovi za igranje Oz Lotto