Najbolji OZ Lotto Lutrija u 2024

Lutrije i loto igre su sinonimi za industriju kockanja. Lutrije su među najstarijim oblicima kockanja u ljudskoj istoriji. Međutim, popularnost lutrije je izuzetno porasla tek u 19. veku, kada su male lutrijske radnje posvećene prodaji lutrijskih listića narasle u većini gradova. Danas lutrije brzo zauzimaju pozadinu, a većina igrača se kreće online. Zemlje poput Australije, na primjer, uvele su nacionalnu lutriju kao što je Oz Lotto, koja je vjerojatno jedna od najigranijih i nagrađivanijih online lutrija danas.

Svakog utorka, Oz Lotto igrači čekaju u iščekivanju da su tačno predvideli da će sedam loptica biti izvučeno iz grupe od 1 do 45. Igrači koji daju tačna predviđanja mogu osvojiti od $2,000,000 do $100,000,000, u zavisnosti od veličine džekpota glavne divizije. Oni također mogu odabrati više brojeva za osvajanje u više nagradnih podjela.

Najbolji OZ Lotto Lutrija u 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Kako kupiti Oz Lotto ulaznice

Kupovina Oz Lotto ulaznica je brza i laka. Karte možete kupiti online ili kod ovlaštenih prodavača. Ako odlučite igrati online, jednostavno kreirajte račun sa a renomirana web stranica lutrije, uplatite sredstva i odaberite svoje brojeve. Također možete postaviti ponavljajuću pretplatu kako biste bili sigurni da nikada nećete propustiti izvlačenje.

Ako više volite tradicionalnu metodu, posjetite ovlaštenog prodavača i popunite listić s odabranim brojevima. Prodavac će vam tada izdati tiket koji služi kao dokaz vašeg učešća u izvlačenju. Ne zaboravite čuvati svoju kartu, jer je potrebno preuzeti sve nagrade koje možete osvojiti.

Kako Oz Lotto funkcionira?

Oz Lotto je uzbudljiva lutrija koja igračima daje priliku da osvoje nagrade koje im mijenjaju život. Igra se igra biranjem sedam brojeva iz grupe od 45. Da bi osvojili džekpot, igrači moraju upariti svih sedam izvučenih brojeva. Ali ne brinite, postoji više podjela nagrada, pa čak i ako ne uparite sve brojeve, i dalje možete biti pobjednik.

Izvlačenje se odvija svakog utorka uveče, a dobitni brojevi se nasumično biraju pomoću mašine za lutriju. Pored sedam glavnih brojeva, izvlače se dva pomoćna broja. Ovi dodatni brojevi se koriste za određivanje dobitnika nižih nagradnih divizija.

Važno je napomenuti da redosled izvlačenja brojeva nije bitan. Sve dok imate ispravnu kombinaciju brojeva, u trci ste za nagradu. Dakle, bilo da birate svoje brojeve na osnovu rođendana, sretnih brojeva ili slučajnog odabira, izgledi za pobjedu ostaju isti.

Oz Lotto pravila i propisi

Da biste učestvovali u Oz Lottou, morate imati najmanje 18 godina. Igra je otvorena za stanovnike Australije i može se igrati i online i kod ovlaštenih prodavača. Da biste igrali online, jednostavno kreirajte račun na akreditiranoj web stranici lutrije, depozitna sredstva, i odaberite svoje brojeve. Ako više volite tradicionalnu metodu, karte možete kupiti lično u ovlaštenim poslovnicama.

Kada birate svoje brojeve, imate mogućnost da odaberete svoj ili koristite funkciju QuickPick, koja generiše nasumičan odabir. Cijena jedne igre je 2,30 dolara, a možete igrati do 18 utakmica po listiću. Što više igara igrate, veće su vam šanse za pobjedu.

Takođe je vredno napomenuti da Oz Lotto ima ograničenje džekpota od 50 miliona dolara. Ako džekpot premaši ovaj iznos, a nema pobjednika Divizije 1, višak sredstava će se spustiti na sljedeću nagradnu diviziju. To osigurava da uvijek postoje pobjednici i održava nivo uzbuđenja na visokom nivou.

Šanse za osvajanje Oz Lotto

Svaki loto igrač treba da vodi računa o kvotama. Idealno, ova igra prati format 7/45 za prvoligaški džekpot. Dvije dodatne lopte se računaju za nagrade u nižim divizijama. Nagradne divizije se obično smanjuju za niže divizije. Međutim, šanse za pobjedu se drastično povećavaju za niže divizije.

Oz lutrije obično nude Super Combo online lutriju koja omogućava igračima da povećaju svoje šanse za dobitak.

Sve u svemu, izgledi za osvajanje džekpota Divizije 1 su 1 prema 45,379,620. Ovo nesumnjivo izgleda kao velika prilika, ali postoji više online lutrija sa 'gorim' kvotama. Uz to, igrači Oza uživaju u relativno većim izgledima za pobjedu.

Igrači bi trebali razumjeti šanse za dobitak u svakoj od Oz loto divizija:

 • Divizija 1 - 1 u 45,378,620
 • Divizija 2 (utakmica 6 + I dodatni broj) - 1 u 3,241,401
 • Divizija 3 (utakmica 6) - 1 u 180,078 - 1 u 180,078
 • Divizija 4 (Utakmica 5 + 1 Dodatni) - 1 u 29,602
 • Divizija 5 (Utakmica 5) - 1 u 3,430
 • Divizija 6 (4. utakmica) 1 u 154
 • Divizija 7 (utakmica 3 + 1 dopunska) - 1 u 87

Opcije isplate kada igrač osvoji na OZ Lotto

Kao što je već spomenuto, Oz Lotto nudi jednu od najizdašnijih nagrada u Australiji. High Division obično ima najveću isplatu, iako sa nekim ne baš prijateljskim kvotama.

S obzirom da je isplata prve divizije premašila granicu od 100 miliona dolara prije nekoliko godina, također je vrijedno napomenuti da isplate u svakoj diviziji nisu fiksne. Međutim, minimalna isplata za pobjedu u diviziji jedan iznosi 2 miliona dolara.

Džekpot može ostati bez osvajanja za najviše 25 uzastopnih izvlačenja. Ako nijedan igrač ne odgovara brojevima do 26. izvlačenja, onda se džekpot od 2 miliona dolara dodaje Diviziji 2 i ravnomjerno se raspoređuje među igrače u ovoj kategoriji. U osnovi, Ox Lotto radi na pari uzajamnom formatu koji uključuje podjelu novca od prodaje karata na osnovu postotaka stolova.

Oz Lotto Jackpot Istorija i značajni pobjednici

Oz Lotto je predstavljen u februaru 1994. godine, čime je postala prva nacionalna loto igra. Iako je relativno nov, OZ Lotto uživa u bogatstvu obreda, legendi i čari, koje australski loto igrači visoko cijene.

Prvobitno, Oz Lotto je bila igra sa 6 brojeva, koja je zahtijevala od igrača da predvide šest od 45 mogućih izbora. Međutim, deset godina kasnije, u oktobru 2005. godine, loto je uveo sedmi broj. Ovaj novi razvoj doveo je do rebrendiranja kompanije, naglašavajući sedmu loptu ili broj kao npr Oz 7 Lotto i Super 7's OZ Lotto.

Tokom godina, popularnost Oz Lottoa može se pripisati velikim džekpotima i jednostavnim pravilima. Govoreći o velikim džekpotovima, najveći iznos džekpota u istoriji OZ loto-a iznosi 111.972.151,04 dolara, koji su osvojila četiri pobjednika Divizije 1 2012. godine.

Od 2013. godine, skoro 5,7 milijardi dolara je osvojeno u novčanoj nagradnoj igri u istoriji igre. Ovaj iznos je podijeljen između preko 120 miliona tokom 19 godina koliko je igra postojala. Nije dugo trebalo, sa 70 miliona osvojenih u 2018., 150 miliona dolara u 2019. i 55 miliona dolara u 2021.

Ako se može proći kroz povijest igre, Oz Lotto će nesumnjivo ostati omiljena online lutrija u Australiji.

Savjeti i trikovi za igranje Oz Loto

Iskusni loto igrači koji razumiju kako igrati lutriju na mreži koriste različite strategije kako bi poboljšali svoje šanse za dobitak, ako ne, kako bi igru ​​učinili ugodnom. Evo nekoliko trikova koje loto igrači obično koriste.

 • Pridruživanje sindikatu: A sindikat je grupa igrača koji udružuju svoj novac za reprodukciju mnogih zapisa. Ova opcija služi da pomogne igračima lotoa da povećaju svoje šanse za dobitak.
 • Koristeći super kombinacije: Super kombinacije u suštini omogućavaju igračima da biraju više od standardnih sedam igara. Ova opcija takođe poboljšava šanse igrača za pobedu, ali takođe dolazi sa dodatnim troškovima.
 • Iskoristite prednosti vrućih brojeva: Neki loto igrači se jako trude analizirati prethodne rezultate kako bi pokušali ispraviti. Iako su rezultati OZ lotoa nasumični, određeni brojevi (vrući brojevi) imaju tendenciju da se pojavljuju više na izvlačenju od ostalih.
 • Ponavljajući pogodak na lutriji: Utvrđeno je da se barem jedan broj u prethodnom izvlačenju lutrije ponovo pojavljuje u sljedećem izvlačenju oko 50% vremena.
 • Imati pozitivan stav: Niko ne igra lutriju iz očaja da bi dobio novac. Dok su misli nabijene energijom, igranje s pozitivnim stavom obično izaziva pozitivan odgovor. Međutim, igrači bi uvijek trebali kockati odgovorno, s obzirom na to da će ishodi uvijek biti nasumični.
About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, ili "Lucky Evie", kako je poznata u LottoRankeru, kombinuje svoj britanski analitički način razmišljanja sa strašću prema brojevima kako bi čitateljima ponudila najbolje strategije lutrije. Sa šarmantnih ulica Londona, ona prebire podatke o lutriji, osiguravajući da igrači imaju sve što im je potrebno za donošenje informiranih odluka.

Send email
More posts by Evelyn Thompson

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta je Oz Lotto i kako funkcioniše?

Oz Lotto je popularna australijska lutrijska igra u kojoj igrači biraju sedam brojeva iz grupe od 45, s ciljem da upare svih sedam izvučenih brojeva kako bi osvojili džekpot. Izvlačenja se odvijaju svakog utorka navečer, a izvlače se i dva dopunska broja koja se koriste za određivanje dobitnika u nižim nagradnim kategorijama.

Koliko košta igrati Oz Lotto?

Igranje Oz Lotto-a je pristupačno, a cijena jedne igre je 2,30 dolara. Igrači imaju mogućnost odigrati do 18 utakmica po listiću, što povećava šanse za pobjedu.

Koje su šanse da dobijete Oz Lotto?

Šanse za osvajanje Oz Lotto jackpota su otprilike 1 prema 45,379,620. Međutim, postoji više podjela nagrada sa povoljnijim kvotama, što omogućava igračima da osvoje druge nagrade čak i ako ne osvoje džekpot.

Mogu li odabrati svoje brojeve u Oz Lotto-u?

Da, igrači imaju mogućnost da biraju svoje brojeve kada igraju Oz Lotto ili da koriste funkciju QuickPick za slučajni odabir.

Koje strategije mogu koristiti da povećam svoje šanse za osvajanje Oz Lottoa?

Neke strategije za povećanje šansi za pobjedu uključuju igranje sa sindikatom za udruživanje resursa, korištenje sistematskog unosa za igranje više kombinacija i razmatranje najčešće izvlačenih brojeva pri odabiru brojeva.

Kako mogu kupiti Oz Lotto karte?

Ulaznice za Oz Lotto mogu se kupiti online putem akreditiranih lutrijskih web stranica ili kod ovlaštenih prodavača. Kada kupujete putem interneta, morate kreirati račun, uplatiti sredstva i odabrati svoje brojeve. Ako kupujete lično, popunjavate listić sa odabranim brojevima.

Šta se dešava ako džekpot Oz Lottoa premaši 50 miliona dolara?

Ako Oz Lotto džekpot premašuje 50 miliona dolara i nema pobjednika Divizije 1, višak sredstava će se spustiti u sljedeću nagradnu diviziju, osiguravajući da uvijek ima pobjednika.

Šta da radim ako osvojim Oz Lotto nagradu?

Ako osvojite nagradu Oz Lotto, pobrinite se da svoju kartu čuvate na sigurnom, jer je ona neophodna za preuzimanje nagrade. Imate do šest godina da preuzmete svoju nagradu, u zavisnosti od države ili teritorije na kojoj je karta kupljena.

Da li se Oz Lotto dobici oporezuju u Australiji?

Ne, dobici na lutriji u Australiji, uključujući i one iz Oz Lottoa, općenito su oslobođeni poreza.

Postoje li alternative igranju Oz Lottoa u Australiji?

Da, postoji nekoliko drugih lutrijskih igara dostupnih u Australiji, kao što su Powerball, Saturday Lotto i Set for Life, od kojih svaka nudi jedinstvene karakteristike i podjele nagrada koje igrači mogu istražiti.