Najbolji Pick 3 Lutrija u 2024

Pick 3 lutrija je igra izvlačenja iz dana u dan koju organizuje Nacionalna lutrija u Belgiji. U ovoj igri, kao što ime govori, izvlače se tri slučajna broja iz raspona od nula do devet. Iako su svi izvučeni brojevi kritični, njihov redoslijed pojavljivanja je jednako važan. Izvlačenja se odvijaju svakodnevno, osim nedjelja i državnih praznika. Dakle, igra omogućava igračima da kupe karte i učestvuju svaki dan.

Izbor 3 nije dostupan svima; samo oni u Belgiji mogu igrati igru sve dok su navršili zakonsku dob za kockanje. Međutim, drugi državljani koji posjete Belgiju također mogu učestvovati u ovoj igri loto sve dok su unutar granica zemlje.

Najbolji Pick 3 Lutrija u 2024
Šta je Pick 3 (Belgija)?
Šta je Pick 3 (Belgija)?

Šta je Pick 3 (Belgija)?

Pick 3 u Belgiji, koji se često naziva i "Pick3", je dnevna lutrija koju nudi Nacionalna lutrija Belgije. To je jednostavan i popularan oblik lutrije koji igračima pruža priliku da svaki dan osvoje nagrade.

U igri Pick 3, igrači biraju tri broja, svaki u rasponu od 0 do 9. Format igre je jednostavan: birate trocifreni broj, a ako se vaš broj poklapa s onim izvučenim na lutriji, osvajate nagradu. Žreb za Pick 3 se odvija svakodnevno, što znači da igrači imaju priliku da osvoje nešto svaki dan.

Jedan od privlačnih aspekata Pick 3 je njegova jednostavnost i relativno dobre šanse za dobitak u poređenju sa složenijim lutrijskim igrama. Igrači obično mogu da biraju da li žele da igraju za tačan meč (gde brojevi moraju biti istim redosledom kao što su izvučeni) ili za bilo koji redosled (gde brojevi mogu biti bilo kojim redom).

Iznos nagrade u Pick 3 obično zavisi od toga koliko se kladite i vrste igre (tačan redosled naspram bilo kojeg naloga). To je popularna igra za one koji uživaju u lutriji, ali više vole igru ​​koju je lakše pratiti i koja nudi češće prilike za dobitak.

Pravni okvir

Nacionalna lutrija Belgije nadgleda pravni okvir za Pick 3 i druge lutrijske igre. Ovo osigurava da igre slijede belgijske zakone o kockanju, koji imaju za cilj osigurati poštenu igru, transparentnost i odgovorno igranje. Zakoni također ograničavaju kockanje maloljetnicima. Prihodi ostvareni od Pick 3 i drugih lutrija obično doprinose javnim fondovima i programima socijalne skrbi. Pravni okvir daje prioritet sigurnosti igrača i odgovornom igranju na sreću, uz mjere za pomoć onima koji imaju problema s kockanjem. Djelujući unutar ove pravne strukture, Pick 3 ne samo da pruža zabavu već i pozitivno doprinosi društvu.

Istorija Pick 3

Uvedena od strane Nacionalne lutrije u septembru 2002., Pick 3 je lutrijska igra koja je u suštini ostala ista u smislu pravila i formata od svog uvođenja. Nacionalna lutrija, državni entitet sa ekskluzivnim pravima za organizovanje lutrijskih igara u zemlji, ima dugu istoriju koja datira još iz belgijskog kolonijalnog perioda kada je bila poznata kao kolonijalna lutrija. Godine 1962. restrukturirana je i preimenovana u Nacionalnu lutriju. Pored Pick 3, organizacija nudi i druge igre u zemlji, uključujući EuroMillions.

Šta je Pick 3 (Belgija)?
Gdje kupiti karte za Pick 3 (Belgija)?

Gdje kupiti karte za Pick 3 (Belgija)?

Izbor 3 nije dostupan svima; samo oni u Belgiji mogu igrati igru sve dok su navršili zakonsku dob za kockanje. Međutim, drugi državljani koji posjete Belgiju također mogu učestvovati u ovoj igri loto sve dok su unutar granica zemlje.

Kada se odlučite za igru ​​Pick 3, morate kupiti tiket, koji se može naći na maloprodajnoj lokaciji u Belgiji koju je odobrila Nacionalna lutrija. Karta košta 1 €. Prilikom kupovine tiketa, prodavac daje igraču platni list sa kojeg može izabrati tri broja od nula do devet.

Naravno, brojevi moraju biti u obliku od 000 do 999. Nakon što prodavac obradi listić, on će igraču izdati kartu za igru ​​koja sadrži igračeve kombinacije brojeva i datum izvlačenja. Ovaj tiket se mora dostaviti prilikom prikupljanja dobitaka.

Za one koji ne žele da posećuju prodavce karata, postoji mogućnost kupovine Pick 3 srećke online. To se može učiniti samo putem službene web stranice Nacionalne lutrije. Sajt je dostupan samo iz Belgije, bez obzira da li je neko Belgijanac ili stranac. Stoga je moguće igrati online igru ​​bez napuštanja udobnosti svog doma.

Važno: Prilikom kupovine ulaznice u maloprodaji, treba je osigurati i ovjeriti potpisom na poleđini. Ako se to ne dogodi i neko drugi to pronađe, može potpisati i iskoristiti to za preuzimanje nagrade u slučaju pobjede.

Gdje kupiti karte za Pick 3 (Belgija)?
Kako igrati Pick 3

Kako igrati Pick 3

Igranje Pick 3 je prilično jednostavno i nudi jednostavan format za entuzijaste lutrije. Evo kako možete učestvovati:

 1. Odaberite svoje brojeve: U Pick-u 3 potrebno je odabrati tri broja, svaki od 0 do 9. Ovim odabirom se formira trocifreni broj koji ćete koristiti za izvlačenje. Možete sami odabrati ove brojeve ili se odlučiti za 'Brzi odabir', gdje se brojevi generiraju nasumično za vas.
 2. Odlučite se za vrstu igre: Pick 3 često omogućava igračima da odaberu kako žele da odgovaraju brojevima. Možete igrati za tačan meč (Straight), pri čemu vaši brojevi moraju odgovarati izvučenim brojevima u tačnom redoslijedu. Alternativno, možete igrati za bilo koji redoslijed (Box), gdje se brojevi mogu podudarati bilo kojim redoslijedom.
 3. Stavite svoju opkladu: Odlučite koliko želite da uložite na svoju kartu. Iznos na koji se kladite može uticati na potencijalni iznos nagrade.
 4. Provjerite rezultate izvlačenja: Izaberite 3 izvlačenja se obično dešavaju dnevno. Rezultate možete provjeriti na službenoj web stranici lutrije, u maloprodaji ili u lokalnim medijima, ovisno o tome gdje igrate.
 5. Pobjeda: Ako se vaši odabrani brojevi poklapaju s brojevima izvučenim prema vašoj vrsti igre, osvajate nagradu. Tačan iznos zavisi od vaše opklade i vrste igre.
 6. Traženje nagrada: Ako pobijedite, možete preuzeti svoju nagradu prema pravilima lutrije. Manje nagrade se obično traže kod prodavača, dok će veće nagrade možda morati da se traže u lutriji ili putem službenog obrasca za zahtjev.

Zapamtite, pravila i procedure mogu se neznatno razlikovati ovisno o specifičnim pravilima igre Pick 3 na vašoj lokaciji, tako da je uvijek dobra ideja provjeriti lokalne smjernice lutrije za najtočnije informacije.

Kako igrati Pick 3
Koje su šanse za pobjedu u izboru 3?

Koje su šanse za pobjedu u izboru 3?

Koeficijenti za pobjedu u Pick 3, popularnoj lutriji, zavise od vrste igre koju odaberete. Igra obično omogućava igračima da odaberu tri broja, svaki od 0 do 9, i nudi različite načine za uparivanje ovih brojeva sa izvučenim rezultatima. Evo općih kvota za najčešće tipove igre u izboru 3:

1. Straight Play: U strejt igri, morate da uparite sva tri broja u tačnom redosledu kojim su izvučeni. Šanse za pobjedu u direktnoj igri u izboru 3 su 1 prema 1000, budući da postoji 1000 mogućih trocifrenih kombinacija (od 000 do 999).

2. Box Play: Igra u kutiju omogućava veću fleksibilnost, jer možete pobijediti ako se vaši brojevi podudaraju s izvučenim brojevima bilo kojim redoslijedom. Šanse se razlikuju u zavisnosti od toga da li imate ponovljene brojeve u svom izboru:

 • 3-Way Box: Ako su dva vaša broja ista, a jedan je različit (kao 112), ovo je poznato kao 3-smjerna kutija. Šanse za pobjedu su 1 prema 333,3.
 • 6-Way Box: Ako su sva tri vaša broja različita (npr. 123), ovo je 6-smjerna kutija. Šanse za pobjedu u ovom slučaju su 1 prema 166,7.

3. Straight/Box Play: Neke igre Pick 3 nude kombinovanu igru ​​u kojoj možete pobijediti ako se vaši brojevi podudaraju u tačnom redoslijedu (Ravno) ili bilo kojim redoslijedom (Boks). Šanse za pobjedu u ovoj vrsti igre su kombinacija strejt i kutija.

4. Parovi: Neke varijacije Pick 3 takođe dozvoljavaju klađenje na samo dva od tri broja (Prednji par, Zadnji par, itd.). Šanse za pobjedu u opkladi na par su 1 prema 100.

Važno je napomenuti da su ovo opšte kvote i da mogu neznatno da variraju u zavisnosti od specifičnih pravila igre Pick 3 u vašoj oblasti. Uvijek provjerite kod svoje lokalne lutrije za najtačnije i detaljnije informacije.

Koje su šanse za pobjedu u izboru 3?
Opcije isplate ako osvojite Pick 3 (Belgija)

Opcije isplate ako osvojite Pick 3 (Belgija)

Ovisno o iznosu dobitaka, postoje različiti načini na koje igrači mogu preuzeti svoje nagrade.

 • Dobici do €1,000: Dobitnici koji spadaju u ovaj raspon mogu podići svoj novac na bilo kojem od prodajnih mjesta ovlaštenih od strane Nacionalne lutrije. Od igrača se može tražiti da se vrate kasnije u slučaju da nema dovoljno float-a.
 • Dobici od €1,001 do €2,000: U ovoj kategoriji pobjednici imaju tri opcije. Oni mogu preuzeti svoj novac na prodajnom mjestu, bilo kojoj regionalnoj kancelariji Nacionalne lutrije ili u sjedištu operatera. Morate doći sa svojim brojem računa, dobitnom tiketom i ličnom kartom.
 • Od 2.001 € do 25.000 €: Igrači mogu preuzeti svoje dobitke u regionalnoj kancelariji Nacionalne lutrije ili u njihovom sjedištu. Kancelarije su otvorene radnim danima, od 9 do 16 časova po belgijskom vremenu.
 • Dobici iznad €25,000: Ova kategorija je za velike pobjednike. Iz sigurnosnih razloga, njihovi dobici se mogu podići samo u sjedištu Nacionalne lutrije u Briselu, glavnom gradu Belgije. Igrač mora ponijeti svoju ličnu kartu, kartu i broj računa.
Opcije isplate ako osvojite Pick 3 (Belgija)
Savjeti i trikovi za igranje Pick 3

Savjeti i trikovi za igranje Pick 3

Ne postoji ništa kao siguran način da dobijete na Pick 3 lutriji. Bilo da igrate online ili offline, jedna stvar koja se nikada ne mijenja je da rezultati lutrije zavise od sreće.

Da, nikakve igračke vještine ne mogu potaknuti bilo kojeg igrača na pobjedu. Međutim, dok je tačno predviđanje dobitnih brojeva izazovno, igrači mogu uočiti specifične obrasce i trendove iz istorije žrebanja u igri.

Uklanjanjem ovih ponavljajućih obrazaca, neko može mudro eliminisati neke brojeve iz njihovog bazena za igru. Ipak, ova strategija možda neće raditi u svim slučajevima jer se pobjednički brojevi generiraju nasumično.

Ipak, evo nekoliko praktičnih savjeta i trikova koji će pomoći igračima Pick 3 da imaju najbolje iskustvo igranja.

 • Smanjenje dvije cifre na svakoj poziciji trocifrenog broja. Ovo dovodi šanse za pobjedu na jedan prema 512. Eliminisanje više od dvije cifre povećava šanse za pobjedu još više.
 • Za igrače online lutrije, kupovina tiketa Pick 3 samo sa službene web stranice Nacionalne lutrije jedini je siguran način da izbjegnu prevarante.
 • Kupovina više mreža. Igrači s više od jedne mreže imaju veće šanse za pobjedu od igrača s jednom mrežom. Međutim, igrači nikada ne smiju pretjerati kada je u pitanju trošenje novca na kockanje.
Savjeti i trikovi za igranje Pick 3

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta je Pick 3 u Belgiji?

Pick 3 je dnevna lutrija koja se nudi u Belgiji u kojoj igrači biraju tri broja od 0 do 9. Poznata je po svojoj jednostavnosti i nudi priliku za osvajanje nagrada svaki dan.

Kako igrate Pick 3?

Birate tri broja, svaki između 0 i 9. Možete osvojiti ako se vaši odabrani brojevi podudaraju s brojevima izvučenim na lutriji tačnim redoslijedom ili bilo kojim redoslijedom, ovisno o vašoj vrsti igre.

Gdje možete kupiti karte za Pick 3 u Belgiji?

Karte se mogu kupiti kod ovlaštenih prodavača širom Belgije. Možete ih kupiti i online putem službene web stranice Nacionalne lutrije ako se nalazite u Belgiji.

Koje su vrste predstava u Pick 3?

Glavni tipovi igre su Straight, gdje se brojevi moraju podudarati u tačnom redoslijedu, i Box, gdje se brojevi mogu podudarati bilo kojim redoslijedom.

Koliko često su izvlačenja za Pick 3?

Izvlačenje za Pick 3 se odvija svakodnevno, dajući igračima priliku da svaki dan nešto osvoje.

Koje su šanse za pobjedu u izboru 3?

Šanse za pobjedu zavise od vrste igre. U strejt igri, šanse su 1 prema 1000, dok u igri sa kutijama, šanse mogu biti 1 prema 333,3 ili 1 prema 166,7, u zavisnosti od kombinacije brojeva.

Možete li igrati Pick 3 online?

Da, ako ste u Belgiji, možete igrati Pick 3 online preko službene web stranice Nacionalne lutrije.

Kako se dobijaju dobici u izboru 3?

Za manje dobitke svoju nagradu možete preuzeti u bilo kojoj prodavnici lutrije. Za veće iznose, možda ćete morati posjetiti ured Nacionalne lutrije u Belgiji.

Postoje li strategije za poboljšanje šansi za pobjedu u izboru 3?

Iako ne postoji siguran način za pobjedu, neki igrači analiziraju historiju izvlačenja za uzorke ili koriste višestruke mreže kako bi povećali svoje šanse. Zapamtite, rezultati lutrije su zasnovani na sreći.

Koja je važnost kupovine karata od ovlaštenih izvora?

Kupovina karata od ovlaštenih izvora osigurava da je vaša karta važeća i štiti vas od prevara. Uvijek kupujte od službenih prodavača ili na web stranici Nacionalne lutrije.