Najbolji Powerball Lutrija u 2024

Jedna od najvećih lutrija danas je Powerball, ranije poznata kao Lotto America. Lutriju vodi neprofitna organizacija koja se sastoji od nekoliko američkih korporacija i lobista koji rade pod jednim kišobranom pod nazivom Multi-State Luttery Association (MUSL). Powerball je dostupan u 45 država u SAD-u i Distriktu Kolumbija, Američkim Djevičanskim ostrvima i Portoriku.

Iako se ova online lutrija nalazi u Sjedinjenim Državama, igrači izvan zemlje mogu učestvovati. Međutim, oni moraju fizički kupiti svoje karte u bilo kojoj jurisdikciji za prodaju karata Powerball-a.

Najbolji Powerball Lutrija u 2024
Gdje kupiti karte za Powerball?
Gdje kupiti karte za Powerball?

Gdje kupiti karte za Powerball?

U 45 država, Distriktu Kolumbija, Američkim Djevičanskim otocima i Portoriku, igrači mogu kupiti karte za Powerball na benzinskim pumpama, trgovinama ili trgovinama. Za zapisnik, Powerball srećke se ne prodaju na Aljasci, Havajima, Misisipiju, Nevadi, Juti i Alabami.

Kako kupiti srećku online

Powerball srećke se mogu kupiti i online. Ali samo u nekoliko država igrači mogu kupiti svoje karte za lutriju online, a to su Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, North Carolina, North Dakota i Pennsylvania.

Za zapisnik, postoje određene lokacije na kojima se karte za Powerball prodaju legalno u gore navedenim državama. Ove stranice vodi ili državna lutrijska korporacija ili vlada. Igrači koji kupuju karte sa sajtova trećih strana rizikuju da izgube svoje dobitke.

Gdje kupiti karte za Powerball?
Istorija Powerball-a

Istorija Powerball-a

Istorija Powerballa seže do 1988. godine, kada je bio poznat kao Lotto America. Ali onda, 1992. godine, rebrendiran je u Powerball. Prvo izvlačenje Powerballa održano je 22. aprila 1992. godine.

Kada je Powerball predstavljen, počeo je da koristi dva bubnja za izvlačenje dobitnih brojeva, loto model koji su usvojili i drugi popularne online lutrije uključujući Mega Millions, australijski Powerball, britanski Thunderball, EuroMillions i Eurojackpot.

Najveći pobjednici Powerballa

Tokom godina, bilo je mnogo pobjednika Powerballa. Od 2021. godine najveći pojedinačni pobjednik Powerballa je Manuel Franko, 18-godišnjak iz Wisconsina koji je osvojio nevjerovatnih 768,4 miliona dolara u martu 2019. Međutim, najveća Powerball nagrada ostaje 1,586 milijardi dolara, ali je podijeljena između tri pobjednika sa Floride, Kaliforniji i Tenesiju.

Istorija Powerball-a
Da li je Powerball legalan?

Da li je Powerball legalan?

Powerball je legalan u većini država u Sjedinjenim Državama. Ali kao što je ranije spomenuto, neke države zabranjuju Powerball i lutrije općenito. Zemlje poput Aljaske, Havaja, Misisipija, Nevade, Jute i Alabame zabranjuju ovu lutriju. Međutim, stanovnici ovih država mogu kupiti karte za Powerball sve dok su fizički u državama koje dozvoljavaju igru.

Powerball starosne granice

Iako igrači iz mnogih američkih država i izvan SAD-a imaju pravo da učestvuju u ovoj lutriji, oni moraju ispuniti zakonsku starosnu dob u svojoj jurisdikciji. Na primjer, u većini američkih država igrači moraju imati više od 18 godina da bi igrali Powerball online ili van mreže.

Da li je Powerball legalan?
Powerball porezi

Powerball porezi

Osim zahtjeva za jurisdikciju i uzrast, igrači moraju biti svjesni poreskog režima. Powerball i druge lutrije podliježu i saveznim i možda državnim porezima.

Powerball federalni porezi

Od 2021. pobjednici Powerballa plaćaju 25% Internal Revenue Service (IRS). Ovo se odnosi na sve dobitke iznad $5,000.

Powerball državni porezi

Kada su u pitanju državni porezi, oni se razlikuju u zavisnosti od poreskih zakona u državi. Neke države, uključujući Pensilvaniju, Kaliforniju, New Hampshire, Delaware, Floridu, Južnu Dakotu, Washington, Tennessee, Teksas i Wyoming, ne oporezuju lutrije. Međutim, kao što su Maryland i Washington DC uzimaju blizu 9% državnih poreza.

Što se tiče pobjednika izvan Sjedinjenih Država, postoji paušalna naknada od 30%.

Powerball porezi
Kako igrati Powerball online?

Kako igrati Powerball online?

US Powerball je među najpristupačnijim lutrijama za igranje. U osnovi, Powerball pobjednički brojevi se izvlače iz dva bubnja. Prvi bubanj ima bijele kuglice (WB) numerirane od jedan do 69, dok drugi bubanj ima crvene kuglice, inače poznate kao power balls (PB), numerirane od jedan do 26.

Da bi ušao u igru, igrač prvo mora kupiti tiket po cijeni od 2$. Sljedeći korak je da odaberete pet brojeva bijelih kuglica iz prvog bubnja i jedan broj crvene kuglice iz drugog bubnja. Oni koji ne žele sami birati brojeve mogu odabrati opciju auto-pick (brzi odabir), gdje se brojevi iz oba bubnja biraju automatski.

Da bi osvojili Powerball glavnu nagradu, igrači moraju tačno pogoditi svih pet brojeva iz prvog bubnja i broj iz drugog bubnja. Ali onda, postoji nekoliko drugih načina da se dobije na ovoj lutriji čak i ako igrači propuste glavnu nagradu.

Ne zaboravite provjerite Powerball rezultate nakon igranja ove igre.

Šta je Powerball Power Play?

2021. Powerball je dodao još jednu uzbudljivu funkciju pod nazivom Power Play. Za početak, ovo je žeton koji povećava dobitke do pet puta kada je nagrada $50,000 i do 10 puta kada je nagrada ispod $150,000. Aktivacija Power Playa košta dodatnih 1 USD. Za zapisnik, Power Play je dostupan u svim državama i jurisdikcijama u kojima se prodaju karte za Powerball osim u Kaliforniji.

Kako igrati Powerball online?
Koje su šanse za pobjedu u Powerballu?

Koje su šanse za pobjedu u Powerballu?

Svako ko kupi kartu za Powerball nada se da će osvojiti glavnu nagradu, ili barem bilo koju drugu nižu nagradu. Ali onda je to tako izazovan podvig sada kada su šanse za osvajanje Powerballa tako male.

Ispod su neke od Powerball nagrada, kako ih osvojiti i kvote.

  • Glavna nagrada $40 miliona+ (5WB + PB): Šanse su jedan prema 292,201,338
  • $1,000,000 (5WB): Šanse su jedan prema 11,688,053
  • $50,000 (4WB + PB): Šanse su jedan prema 913,129
  • $100 (4WB): Šanse su jedan prema 36,525
  • $100 (3WB + PB): Šanse su jedan prema 14,494
  • $7 (3WB): Šanse su jedan prema 580
  • $7 (2WB + PB): Šanse su jedan u 701
  • $4 (1WB + PB): Šanse su jedan prema 92
  • $4 (0WB+ PB): Šanse su jedan u 38
Koje su šanse za pobjedu u Powerballu?
Powerball opcije isplate

Powerball opcije isplate

Kada su u pitanju opcije isplate, postoje dvije dostupne metode.

Dobitnici manje od 600 dolara mogu zatražiti svoj novac kod prodavača lutrije u državi u kojoj su kupili svoj tiket. Što se tiče dobitnika džekpota, oni mogu zatražiti svoj nagradni fond kao paušalni iznos plaćen u dvije rate ili rate plaćene u više od 30 godina.

Paušalne uplate privlače veće poreze, a ukupan iznos je manji, dok je kod anuiteta suma poreza niža, a svaka rata je veća za 5%.

Powerball Draws

Američko izvlačenje Powerball-a održava se tri puta sedmično: ponedjeljkom, srijedom i subotom u 22:59 ET.

Powerball opcije isplate
Savjeti i trikovi za igranje Powerballa

Savjeti i trikovi za igranje Powerballa

Iz gore navedenih kvota za Powerball, jasno je da je osvajanje glavne nagrade Powerball ili osvajanje bilo koje druge nagrade planina za penjanje. To je zato što kvote lutrije su tako vitki. Ali to ne znači da je pobeda u ovoj utakmici nemoguća. Iako je to čista igra na sreću, neke strategije mogu pomoći igračima da povećaju svoje šanse za pobjedu.

Prvi važan savjet za povećanje šansi za pobjedu je kupovina više tiketa, naravno, s različitim Powerball brojevima. Iako će igrač možda morati potrošiti mnogo novca na karte, može se isplatiti ako osvoji neku od velikih nagrada.

Još jedan profesionalni savjet je da se fokusirate na standardne Powerball pobjedničke brojeve. Iako svi brojevi imaju šansu da budu izvučeni, neki su izvučeni više puta.

Pridruživanje lutriji je također još jedna strategija za osvajanje Powerballa. Kada igrate kao porodica, prijatelji ili kolege, velike su šanse da neko od članova pula osvoji džekpot. Ali nedostatak je što će se novčana nagrada morati dijeliti.

Savjeti i trikovi za igranje Powerballa
Završavanje

Završavanje

Ovo je kraj ovog vodiča o tome kako igrati lutriju na mreži. Iako zvuči nemoguće dobiti na Powerball lutriji, vrijedi isprobati kupovinom online lutrijskog tiketa. Međutim, odgovorno kockanje uvijek treba ostati prioritet.

Završavanje

Najnovije vijesti

Powerball ulaznica od 1,76 milijardi dolara prodata u Kaliforniji nakon podudaranja svih šest brojeva
2023-10-15

Powerball ulaznica od 1,76 milijardi dolara prodata u Kaliforniji nakon podudaranja svih šest brojeva

Neizbežno se konačno dogodilo! Dana 12. oktobra 2023., pojedinačna karta prodana u Kaliforniji, Sjedinjene Američke Države, osvojila je odbjegli Powerball džekpot. Ovo je bilo nakon što je sretni igrač upario svih šest brojeva u izvlačenju u srijedu kako bi osvojio džekpot od 1,765 milijardi dolara. Džekpot ima gotovinsku vrijednost od 774,1 milion dolara.

Nagrada od 1,04 milijarde dolara za preuzimanje nakon posljednjeg Powerball izvlačenja
2023-10-02

Nagrada od 1,04 milijarde dolara za preuzimanje nakon posljednjeg Powerball izvlačenja

Nakon izvlačenja održanog 30. septembra 2023., Powerball džekpot je prešao granicu od 1 milijarde dolara. Ovo je bilo nakon što je džekpot ostao bez potraživanja i dostigao 1,04 milijarde dolara, sa gotovinskom vrednošću od 478,2 miliona dolara za sledeće izvlačenje u ponedeljak uveče.