Najbolji Sportka Sazka Lutrija u 2024

Tri od četiri odrasle osobe u Češkoj povremeno su igrale igre na sreću. Većina sudjeluje u lutrijskim igrama radi zabave i povremene finansijske koristi. Kao i drugi sportovi, lutrija je popularna u cijeloj zemlji jer stvara uzbuđenje i šansu za veliki dobitak.

Tri puta sedmično, srijedom, petkom i nedjeljom održavaju se crteži Sportke Sazke. U 19:00 sati na dan izvlačenja, klađenje je zatvoreno. Igrači mogu vidjeti rezultate na web stranici Sazke. Alternativno, igrači mogu pogledati video o izvlačenju, provjeriti dobitne brojeve i vidjeti da li se njihova opklada kvalifikuje za bilo koju nagradu.

Najbolji Sportka Sazka Lutrija u 2024
Kako kupiti kartu za lutriju Sportka Sazka online
Kako kupiti kartu za lutriju Sportka Sazka online

Kako kupiti kartu za lutriju Sportka Sazka online

Pojedinci su dobrodošli da gledaju izvlačenje uživo u Studiju Pokrok. Izvlačenje se vrši nakon što prođe određeno vrijeme za TV prenos. Vlasnici pozivaju sve zainteresovane u studio da se sami uvjere. Međutim, u ponudi je ograničen broj mjesta za svako izvlačenje.

Igra je dostupna i online i preko Sazka maloprodajnih lokacija. Osnovna procedura je jednostavna. Igrači biraju svoje brojeve, kupuju karte Sportka Sazka lutrije online i čekaju izvlačenje. Jedan ima mogućnost učestvovanja u bilo kojem od tri dana izvlačenja, dva uzastopna dana izvlačenja ili sva tri.

Sportka je među najbolje online lutrije u Češkoj Republici. Ujedno je i najjeftiniji, što doprinosi njegovom kontinuiranom uspjehu. Pojedinačna opklada na Sportku zahtijeva minimalno ulaganje od 20 CKZ (0,8$). Osim toga, ako igrači odluče povećati svoje šanse za pobjedu, mogu potrošiti više.

Kako kupiti kartu za lutriju Sportka Sazka online
Istorija Sportke Sazke

Istorija Sportke Sazke

Lutrija u Češkoj ima dugu istoriju koja datira još od kasnih 1940-ih. U početku je Staska, kladionica osnovana 1948. godine, upravljala nacionalnom lutrijom u Češkoj. Staska je kladioničarima dala priliku da dobiju klađenjem na sportske događaje.

U to vrijeme država je vodila i lutrije za prikupljanje sredstava, kao što je Čehoslovačka klasna lutrija. Međutim, nakon promjene valute 1953. godine, sve vrste kockanja su smatrane zabranjenim.

Tri godine kasnije, komunistička vlada odlučila je da implementira neke zakone kako bi zaustavila nelegalno igranje igara koje je u toku. Dana 15. septembra 1956. godine, vlada je dala Saszka Entertainment AG zeleno svjetlo za upravljanje nacionalnom lutrijom.

Lutriju Sportka osnovao je Saszka 1957. godine i igra se i danas. Sportka je dobila ime po tome što je svaka od 49 korištenih lopti imala naziv koji je bio povezan sa određenim sportom.

Istorija Sportke Sazke
Da li je Sportka Sazka legalna za igranje?

Da li je Sportka Sazka legalna za igranje?

Sportska Sazka je legalna, a igrači mogu učestvovati bez brige da će se suočiti sa zakonom. Otkako se Češka Republika odvojila od SSSR-a 1990. godine, lutrije su tamo bile dozvoljene.

Zakon o kockanju iz 2016.1, koji je zamijenio Zakon o lutriji iz 1990. godine, reguliše i fizička i online mjesta lutrije. 2012. godine postalo je dozvoljeno online kockanje, a 2016. godine ponuđeno je više opcija za klađenje. Osim toga, Česi mogu učestvovati međunarodne lutrije online bez straha od kršenja zakona.

Tržište kockanja je dostupno svima, iako su sve lutrije obavezne da obezbede poreske prihode. Stoga, operateri lutrije zahtijevaju drugu licencu. Vrste igara i veličine džekpota koje operateri mogu ponuditi su pod uticajem opštinskih vlasti. Svaki nagradni fond koji premašuje 100.000 CSK (3988$) mora biti dostavljen na odobrenje gradskoj opštini.

Da li je Sportka Sazka legalna za igranje?
Kako igrati Sportka Sazka lutriju na mreži

Kako igrati Sportka Sazka lutriju na mreži

Sportka nije teška za lutrije koji su već upoznati sa standardnim propisima. Iako mogu postojati male varijacije, većina igara ima slična pravila. Prvi korak podrazumijeva odabir grupe brojeva iz određenog raspona.

Pojedinci moraju izabrati šest cifara u Sportki koje se kreću od 1 do 42. Takođe, postoji mogućnost izbora određenih brojeva ili da se oni kreiraju nasumično. Što više odabranih brojeva odgovara izvučenim brojevima, to je veća nagrada, prema smjernicama. Međutim, da bi osvojili nagradu, igrači imaju koristi ako imaju najmanje tri točne utakmice.

Sportka crteži uključuju i drugi broj koji se izvlači. U svakom izvlačenju Sportke izvlači se sedam brojeva, što je neznatno odstupanje od uobičajenih lutrijskih igara. Na primjer, na razliku između druge i treće pozicije utiču različiti brojevi.

Igrači osvajaju treće mjesto kada tačno pogode pet cifara. Međutim, ako pojedinac tačno pogodi pet brojeva pored drugog, prelazi na drugo mjesto. Dobici se takođe mogu pomeriti sa nivoa džekpota na nivo super-džekpota kao rezultat dodatnog broja.

Super-džekpot može biti vrijedan stotine miliona kruna, dok je vrijednost džekpota obično u rasponu od miliona kruna.

Kako igrati Sportka Sazka lutriju na mreži
Koje su šanse za pobjedu Sportka Sazka

Koje su šanse za pobjedu Sportka Sazka

Uprkos super-džekpotu, nagrada za džekpot je sama po sebi priličan iznos. Obično je to najmanje nekoliko miliona kruna. S obzirom na veličinu nagrade, osvajanje nagrade je izazovno. Igrači moraju pravilno procijeniti šest brojeva da bi pobijedili.

Šanse mogu dati učesnicima bolju predstavu o tome koliko će biti izazovno osvojiti džekpot. U Sportki su šanse za osvajanje džekpota 1 prema 285.384. Iako je to vrlo neuobičajeno, moguće je usrećiti se i život drastično promijeniti.

Opcije isplate za pobjednike Sportka Sazka

Bez obzira na to koliko pojedinci dobiju, ako su kupili tiket za lutriju na mreži, oni i dalje mogu primiti svoju nagradu koristeći bezgotovinski pristup. Čak i ako pojedinci povuku samo 5.000 kruna svaki dan, oni i dalje mogu zatražiti nagradu na Sazka prodajnim mjestima.

Osim toga, opcija bezgotovinskog podizanja dostupna je svake sedmice za do 500.000 kruna. Novac se također može odmah prenijeti na bankovni račun koji pripada igraču. Ako sudionici daju svoju opkladu na prodajnom mjestu, postupak je malo drugačiji.

U toj situaciji, morate ili otići na prodajno mjesto ili u poslovnicu Sazke kako bi zatražili svoj dobitak. Može se osvojiti do 250.000 kruna, a igrači mogu preuzeti svoju nagradu na Sazka prodajnom mjestu. Potraživanje više od 1.000 kruna odjednom zahtijeva od igrača da zakažu vrijeme unaprijed.

Nadalje, igrači koji osvoje nagradu od više od 250.000 kruna moraju preuzeti svoju nagradu u poslovnim uredima kompanije Sazka. Da biste preuzeli nagradu, zakažite sastanak s njima i ponesite kartu i službenu legitimaciju.

Koje su šanse za pobjedu Sportka Sazka
Savjeti i trikovi za igranje Sportka Sazka

Savjeti i trikovi za igranje Sportka Sazka

  • Super-jackpot nagrada se osvaja kada su pravilno odabrani osnovnih šest brojeva i drugi broj. Ispravnim odabirom prvih šest brojeva može se osvojiti samo džekpot.
  • Pravljenjem sistemskih opklada i ponovljenim klađenjem, učesnici mogu povećati svoje šanse za dobitak. Sistemske opklade podrazumijevaju odabir više brojeva nego konvencionalna opklada.
  • Igrači obično biraju šest brojeva, ali ako stave sistemsku opkladu, mogu odabrati više brojeva. Šanse za pobjedu rastu jer ima više kombinacija od šest brojeva.
  • Grupa se nasumično koristi za odabir svakog broja. Međutim, podaci iz ranijih izvlačenja otkrivaju intrigantan obrazac. Dobivanje uzastopnih brojeva u istom izvlačenju je prilično neuobičajeno.
  • Novi igrači treba da nauče kako da kupe karte za Lutriju Sportka Sazka, a da pritom žele da koriste različite brojeve iz bazena koji im je dostupan. Igrači ne bi trebali birati samo jedan klaster i izbjegavati odabir na osnovu trenda.
  • Iako postoji jednaka šansa da će svaki broj biti izvučen, odabir manje popularnih brojeva djelimično smanjuje šanse za osvajanje džekpota. Stoga, prilikom odabira, igrači moraju razmišljati izvan zajedničkog broja 31. Sa ovim brojevima, pobjednici vjerovatno neće morati dijeliti nagradu s bilo kim.
Savjeti i trikovi za igranje Sportka Sazka