Najbolji SuperEnalotto Lutrija u 2023

SuperEnalotto je najigranija lutrija u Italiji koja radi više od dvije decenije. Ova online lutrija je veoma privlačna jer nudi neke od najvećih džekpotova u igri. U lutriji mogu učestvovati svi koji imaju 18 ili više godina, bez obzira na nacionalnost. Igrači samo trebaju kupiti karte online da bi učestvovali u lutriji. Cijena ulaznice je također prilično fer, posebno s obzirom na to koliki su džekpotovi. Za razliku od mnogih drugih lutrija, džekpot obično ne raste od jednog izvlačenja do drugog.

Najbolji SuperEnalotto Lutrija u 2023
Istorija SuperEnalotta
Istorija SuperEnalotta

Istorija SuperEnalotta

Italijanska lutrija Enalotto osnovana je u Italiji 1950-ih godina. Lutrija je trajala oko četiri decenije do 1996. godine kada je njen rad preuzeo operater lutrije SISAL. SISAL je modificirao lutriju da postane trenutno poznati SuperEnalotto. U to vrijeme nije bilo posebnog žreba za određivanje šest glavnih pobjedničkih brojeva. Umjesto toga, brojevi su bili prvi izvučeni brojevi u loto izvlačenjima Barija, Firence, Milana, Napulja, Palerma i Rima, tim određenim redoslijedom.

Dupli brojevi su onemogućili osvajanje džekpota. SuperEnalotto je koristio drugi broj gradskog izvlačenja ako je prvi broj već korišten. To je pomoglo u rješavanju izazova dvostrukosti brojeva. Zbog toga je vjerovatnoća da će broj dva grada biti isti vrlo niska.

SuperEnalotto je 30. juna 2009. predstavio svoje izvlačenja, koji se koriste do danas. Danas se izvlačenja održavaju tri puta svake sedmice. Sva izvlačenja se održavaju u Rimu utorkom, četvrtkom i subotom. Sva prodaja karata obično se zatvara tačno pola sata prije izvlačenja.

Istorija SuperEnalotta
Gdje kupiti online lutriju za SuperEnalotto

Gdje kupiti online lutriju za SuperEnalotto

Svako ko živi u Italiji može kupiti SuperEnalotto u odabranim prodajnim mjestima unutar zemlje. Glavna briga među igračima je kako kupiti srećku online. Međutim, lakša i praktičnija opcija za sve širom svijeta je kupovina karata za utakmice putem interneta.

Nekoliko platformi za prodaju karata putem interneta nude SuperEnalotto karte za međunarodne kupce. Takve platforme djeluju kao posrednici kako bi proces kupovine bio jednostavan. Imaju lokalne predstavnike koji kupuju stvarne karte u ime prodavača.

Kupci samo treba da odaberu svoje srećne brojeve i plate ulaznice. Dobici se šalju na račun vlasnika tiketa odgovarajućim metodama ako tiket dobije. Pobjednik će možda morati otputovati u Italiju kako bi lično preuzeo nagradu u slučaju većeg dobitka.

Igrači bi trebali biti izuzetno oprezni kada biraju online platformu za kupovinu svojih SuperEnalotto ulaznica. To je zato što brojne prevarantske web stranice iskorištavaju popularnost lutrije da prevare nesuđene igrače. Jednostavan način da izbjegnete prijevarne web stranice je provjera pravih recenzija i rangiranje web lokacija. Držati se web stranica koje rade već duže vrijeme i koje su stvorile solidnu reputaciju je također dobra ideja.

Gdje kupiti online lutriju za SuperEnalotto
Da li je SuperEnalotto legalan?

Da li je SuperEnalotto legalan?

SuperEnalotto je legalna lutrija. Posjeduje sve dozvole za rad koje je izdala vlada. Takođe ga regulišu italijanske vlasti za kockanje, koje osiguravaju da sve njegove operacije budu poštene i u skladu sa zakonima. SuperEnalotto također plaća sve primjenjive poreze, u skladu sa zakonom. 20% svih dobitaka se obično odbija kao porez.

Da li je SuperEnalotto legalan?
Kako igrati SuperEnalotto

Kako igrati SuperEnalotto

Igranje SuperEnalotto online je prilično jednostavno. Za početak, igrači moraju pronaći pouzdanu i renomiranu stranicu za prodaju karata koja nudi SuperEnalotto karte. Sljedeći korak je kupovina ulaznica. Proces kupovine karata može se razlikovati od lokacije do lokacije, posebno u pogledu metode plaćanja korišteno. Ulaznice obično koštaju oko 1 € svaka. Međutim, na nekim web stranicama može biti malo skuplje zbog naknade za uslugu.

Igrači zatim moraju popuniti kupljene karte birajući šest od 90 dostupnih brojeva. Igrači to mogu učiniti ručno ili se odlučiti za korištenje funkcija Quick Pick, koje automatski biraju nasumične brojeve u ime igrača.

Nakon odabira brojeva i predate karte, igračima ostaje samo da sačekaju sljedeće izvlačenje. Ako su svi izvučeni brojevi slični brojevima koje je igrač izabrao, igrač osvaja džekpot. Igrači također mogu osvojiti nekoliko sekundarnih nagrada uparujući nekoliko brojeva.

Postoji šest nagradnih nivoa u SuperEnalottu, dajući igračima mnogo šansi za pobedu. Igrači treba da imaju na umu da se u slučaju državnog praznika izvlačenja mogu odgoditi za sljedeći dan ili održati dan prije rasporeda. Stoga bi svoje karte trebali dobiti na vrijeme.

Kako igrati SuperEnalotto
Koje su šanse za osvajanje SuperEnalota

Koje su šanse za osvajanje SuperEnalota

Uprkos tome što ima ogromnu nagradu za džekpot, SuperEnalotto ima neke od najnižih dobitnih kvota od svih lutrija na globalnom nivou. Šanse za uparivanje svih brojeva za osvajanje džekpota su 1 prema 622,614,630, a šanse za uparivanje pet brojeva su 1 prema 103,769,105. Uprkos lošim kvotama, još uvijek je vrlo moguće pobijediti. To je očigledno po brojnim igračima koji su osvojili tokom godina lutrije.

Minimalni iznos koji igrač može osvojiti je €5. Za to, igrač treba spojiti samo dva broja. Šanse za to su 1 prema 21, što je prilično dobro. Poklapanje tri broja ima kvotu 1 prema 327 i minimalnu nagradu od Ê26. Iznosi nagrada obično variraju za različite izvlačenja u zavisnosti od iznosa koji je dostupan u fondu.

U SuperEnalottu, džekpotovi se obično ne preokreću. Ako nijedan igrač ne osvoji džekpot, novac dostupan za pot se dijeli na procente i spušta na druge nivoe nagrade. Ako se drugi nivo nagrade ne osvoji, dešava se ista stvar. Drugim riječima, u svakom izvlačenju mora se osvojiti ukupan nagradni fond. To znači da igrači mogu osvojiti značajne iznose čak i spajanjem samo nekoliko brojeva. To donekle nadoknađuje niske šanse za dobitak na lutriji.

Postoji loša strana kada se u svakom izvlačenju osvoji ukupan nagradni fond. U idealnom slučaju, džekpot nikada ne raste, kao što je slučaj sa većinom drugih lutrija. Međutim, džekpot je obično dovoljno velik da privuče većinu igrača. Igračima je takođe dozvoljeno da kupe više od jedne karte. Što više tiketa kupac kupi, veće su šanse za dobitak. Međutim, ne postoji način da se profitabilno pokriju svi izgledi.

Opcije isplate SuperEnalotto

Opcije isplate SuperEnalotto zavise od faktora kao što su način plaćanja koji se koristi za kupovinu karte i osvojeni iznos. Plaćanja za male iznose se obično vrše putem istog načina plaćanja koji se koristi za kupovinu karata. Uplate velikih iznosa mogu se izvršiti kao direktni bankovni transferi ili se mogu ponuditi lično putem bankovnog čeka. Igrači moraju preuzeti svoje dobitke u roku od 90 dana nakon izvlačenja.

Koje su šanse za osvajanje SuperEnalota
Savjeti i trikovi za igranje SuperEnalotto

Savjeti i trikovi za igranje SuperEnalotto

Igrači mogu koristiti nekoliko savjeta i trikova kako bi povećali svoje šanse za pobjedu u SuperEnalottu. Prvi i vjerovatno najočitiji savjet je da kupite više ulaznica za isto izvlačenje. Svaka karta treba da ima različite brojeve. Na taj način se povećava vjerovatnoća dobivanja pobjedničkih brojeva, posebno za niže nagradne razrede.

Još jedan savjet je korištenje pouzdane metode unosa u sistem. Primjeri uključuju sistem Multistella, sisteme baza i varijanti i redukovani sistem. Takvi su dizajnirani da maksimiziraju šanse za pobjedu.

Jedini mogući način da dobijete SuperEnalotto je igranje lutrije. Češće igranje povećava i šanse za pobjedu. Igrači bi stoga trebali nastojati da odigraju što više nerešenih rezultata. Još jedan očigledan savjet je da pažljivo provjerite sve tikete nakon izvlačenja kako biste saznali da li je neki od tiketa osvojio.

Igrači također ne bi trebali zaboraviti preuzeti svoje nagrade u roku od 90 dana. Da bi preuzeli dobitak, igrači moraju dostaviti dobitne tikete i dokaz o kupovini tiketa. To obično nije veliki problem za igrače koji igraju online.

Savjeti i trikovi za igranje SuperEnalotto