Najbolji SuperStar Lutrija u 2024

SuperStar je uzbudljiv dodatak poznatoj italijanskoj lutriji, SuperEnalotto. On nudi igračima priliku da osvoje više nagrada uz dodatnu naknadu. Odlukom za opciju SuperStar, igrači mogu povećati broj nagrada na 15, u odnosu na sedam ponuđenih u SuperEnalottu. Usklađivanje sa brojem superzvijezda također povećava veličinu džekpota i može umnožiti redovne nagrade do 100 puta.

Međutim, mnogi online loto igrači, posebno novi, često nisu sigurni kako kupiti SuperStar lutriju putem interneta. Dok prodavači koji borave u Italiji mogu kupiti SuperStar karte od nekoliko prodavaca lutrijskih karata širom zemlje, mnogim ljudima može biti nezgodno da putuju do prodavača, a ponekad čak i čekaju u redu da dobiju karte.

Najbolji SuperStar Lutrija u 2024
Evelyn Thompson
ExpertEvelyn ThompsonExpert
ResearcherAishwarya NairResearcher

Šta je SuperStar Loto?

SuperStar Lotto je uzbudljiv dodatak poznatoj italijanskoj lutriji SuperEnalotto. Pokrenut kao produžetak glavne igre, nudi igračima dodatnu šansu da osvoje veće nagrade. Koncept je jednostavan: kada igrate SuperEnalotto, uz malu dodatnu naknadu, možete odabrati i SuperStar broj. Ovaj broj povećava vaš pobjednički potencijal otključavanjem dodatnih kategorija nagrada.

Poreklom iz Italije, SuperStar Lotto je brzo stekao popularnost zbog jednostavnog, ali upečatljivog zaokreta u tradicionalnim formatima lutrije. Ovu igru ​​regulira italijanska vlada, osiguravajući pošten i transparentan proces. Pridržava se strogih zakonskih standarda, garantujući integritet svakog žreba i sigurnost učešća igrača.

Uzbuđenje SuperStar Lottoa leži u spoju tradicije i inovacije. Dodavanjem dodatnog sloja već popularnom SuperEnalottu, on stvara nove mogućnosti za pobjede i povećava cjelokupno iskustvo igranja.

Gdje kupiti karte za SuperStar

Kada je u pitanju igranje SuperStar online, što je zgodno za nerezidente, karte se mogu kupiti samo preko ovlaštenih online prodavaca. Brza pretraga na mreži može pomoći igračima da pronađu pouzdane prodavce lutrijskih karata i kupe SuperStar karte. Vrijedi napomenuti da neki dobavljači mogu naplaćivati ​​naknade za olakšavanje, a drugi mogu imati skrivene naknade. Načini plaćanja se također mogu razlikovati među dobavljačima.

Igrači takođe dobijaju priliku da kupe karte putem a lutrijski sindikat. To se odnosi na grupu igrača koji udružuju svoj novac i kupuju više listića zajedno, povećavajući šanse za dobitak na lutriji. Igrači moraju biti izuzetno izbirljivi kada se pridružuju sindikatu kako ne bi bili prevareni.

Istorija SuperStar

SuperStar lutrija i SuperEnalotto su u vlasništvu i kojima upravlja kompanija SISAL. Kompanija SISAL osnovana je 1945. godine, ali je tek 1997. godine osnovala SuperEnalotto. SuperEnalotto je naslijedio SuperEnalotto, koji je radio od 1950-ih. Prvo izvlačenje je održano 3. decembra 1997. SuperEnalotto je vrlo brzo postao najbolja lutrija u Italiji i Evropi. SuperStar je uveden 28. marta 2006. kako bi se povećao broj dobitnika nagrada.

SuperStar lutrija je izazvala uzbuđenje među igračima nudeći ogromne mogućnosti za dobitak, ali mnogi elitni igrači ostaju skeptični zbog nerealnih kvota. Međutim, 2. decembra 2008. listić se poklapao sa svih šest glavnih brojeva lutrije i SuperStar brojem. Listić je osvojio džekpot od 45 miliona evra i dodatnih 2 miliona evra za podudaranje sa SuperStar brojem. Džekpot je osvojio sindikat od 30 igrača u Cosenzi.

Da li je SuperStar lutrija legalna?

SuperStar lutrija je legalna. Vodi ga kompanija ovlaštena za pružanje usluga kockanja od strane Malteške uprave za igre na sreću, pod brojem licence MGA/B2C/609/2018. Međutim, postoje ograničenja u pogledu toga ko može igrati lutriju zbog pitanja nadležnosti.

Igračima iz nekoliko zemalja nije dozvoljeno da učestvuju u lutriji, posebno onima iz jurisdikcija u kojima je kockanje zabranjeno. Postoji i starosno ograničenje za igrače koji mogu igrajte lutriju na mreži. Igrači moraju imati 18 godina ili više, ili 21 godinu u nekim zemljama.

Kako igrati SuperStar lutriju

Igranje SuperStar lutrije je jednostavan proces koji uključuje kupovinu SuperEnalotto tiketa na bilo koji od dostupnih metoda. Da biste igrali, morate odabrati šest sretnih brojeva u rasponu od 1 do 90. Ako se svih šest brojeva poklapa sa pobjedničkim brojevima, osvajate džekpot.

Međutim, uz dodatnu naknadu od 0,50 € po prijavi, možete učestvovati u SuperStar lutriji. Ovo vam omogućava da odaberete dodatni broj iz različitog skupa brojeva u rasponu od 1 do 90. Možete odabrati isti broj i za početni odabir i za izbor SuperStar. Postoji nekoliko alata za brzi odabir i generatora slučajnih brojeva koji će vam pomoći da odaberete svoje brojeve.

Nakon što odaberete svoje brojeve, morate pričekati relevantno izvlačenje. SuperStar izvlačenja lutrije se održavaju tri puta sedmično utorkom, četvrtkom i subotom. Prilikom izvlačenja određuju se dobitni brojevi.
Ako se svi brojevi koje ste odabrali poklapaju sa pobedničkim brojevima, osvajate džekpot i dodatnih 2 miliona evra za superstar broj. Postoji i nekoliko drugih nagradnih nivoa za lutriju, što znači da možete osvojiti spajanjem samo tri glavna broja i SuperStar broja.

Koje su šanse da osvojite SuperStar?

Šanse za dobitak na SuperStar lutriji zavise od onih za osvajanje glavnog žrijeba SuperEnalotto. Šanse za podudaranje svih šest glavnih brojeva i SuperStar broja su 1:56,035,316,700. Nagrada za to je džekpot plus 2 miliona evra. Usklađivanje pet glavnih brojeva, veselo, i broja SuperStar ima kvotu 1:9,339,219,450.

Spajanje pet brojeva plus SuperStar broj ima kvotu od 1:112,520,716. Nagradni nivoi idu do najnižeg nivoa koji odgovara samo broju SuperStar, koji ima kvotu 1:138. Ukupne šanse da igrač osvoji nagradu superstar je 1:90.

Nagrade

Nagrade za podudaranje sa SuperStar brojem variraju u zavisnosti od broja glavnih šest brojeva koji se podudaraju za SuperEnalotto lutriju. Spajanjem svih šest brojeva dobija se džekpot i dodatna 2 miliona evra. Uparivanje pet brojeva, veselog broja i broja SuperStar donosi pobjedniku 25 puta veću nagradu za meč 5.

Četiri i tri podudarna broja plus SuperStar broj imaju 100 puta veću nagradu za meč 4 i nagradu za meč. Igrači koji odgovaraju samo broju SuperStar i nijednom od glavnih brojeva zarađuju nagradu od 5 €.

Opcije isplate

Opcije isplate zavise od osvojenog iznosa i načina plaćanja koji se koristi za kupovinu srećke. Treba napomenuti da igrači moraju preuzeti svoje nagrade u roku od 90 dana nakon izvlačenja ulaznica, nakon čega gube nagradu. Dodatno, sve nagrade iznad 500 € podliježu porezu od 20%.

Igrači uvijek mogu zatražiti nagrade manje od 520 € od prodavača karata ili od 39.000 trgovaca širom Italije. Kupci mogu primiti iznos u gotovini ili čeku. Nagrade između 521 € i 5,200 € mogu se preuzeti samo u prodavnici u kojoj je karta kupljena ili u poslovnicama SISAL-a. Konačno, nagrade veće od 52.000 € mogu se preuzeti samo u poslovnicama SISAL-a, a isplate se obavljaju bankovnim transferom.

Savjeti i trikovi za igranje SuperStar lutrije

Ne postoje posebni savjeti ili trikovi koje igrači mogu koristiti koji garantuju dobitak na SuperStar lutriji. Međutim, neki mogu značajno povećati šanse za pobjedu, od kojih su neke istaknute u nastavku.

Kupite više unosa

U idealnom slučaju, igrači koji igraju SuperStar online povećavaju svoje šanse za dobitak kupovinom više karata. Međutim, izabrani sretni brojevi na bilo koji dan lutrijska karta online za isti žreb bi trebao biti različit.

Trošak kupovine previše tiketa za online lutriju može biti ogroman za mnoge igrače. Pridruživanje lutrijskim sindikatima je jednostavan način da smanjite troškove uz povećanje šansi za dobitak, iako će se novac od nagrade morati podijeliti među svim članovima sindikata.

Igrajte često

U idealnom slučaju, igrači koji ne kupe online lutrijsku kartu za izvlačenje nemaju nikakve šanse da dobiju na lutriji. Često igranje na taj način daje igračima više šansi za pobjedu uprkos tome što šanse za pobjedu ostaju iste za svaki remi.

Koristite učinkovitu strategiju za odabir sretnih brojeva

Postoje brojne strategije koje igrači mogu koristiti za odabir sretnih brojeva. Većina strategija osmišljena je za širenje brojeva tako da igrači imaju najveće šanse da upare izvučene brojeve. Strategije su efikasnije za igrače koji kupuju više SuperStar karata na mreži za izvlačenje.

About the author
Evelyn Thompson
Evelyn Thompson
About

Evelyn Thompson, ili "Lucky Evie", kako je poznata u LottoRankeru, kombinuje svoj britanski analitički način razmišljanja sa strašću prema brojevima kako bi čitateljima ponudila najbolje strategije lutrije. Sa šarmantnih ulica Londona, ona prebire podatke o lutriji, osiguravajući da igrači imaju sve što im je potrebno za donošenje informiranih odluka.

Send email
More posts by Evelyn Thompson

FAQ

Sve što trebate znati o kazinima

Šta je SuperStar Loto?

SuperStar Lotto je dodatno izvlačenje italijanske igre SuperEnalotto, nudeći igračima priliku da osvoje veće nagrade. Uz malu dodatnu naknadu, učesnici mogu izabrati SuperStar broj koji otvara više nagradnih kategorija. Porijeklom iz Italije, poznat je po spoju tradicionalne lutrijske privlačnosti i inovativnih zaokreta.

Gdje mogu kupiti SuperStar Lotto karte?

Možete kupiti SuperStar Lotto karte od ovlaštenih online prodavaca. Ovi dobavljači mogu imati različite naknade i načine plaćanja. Budite oprezni sa skrivenim naknadama i uvijek koristite renomirane izvore. Za one koji više vole grupnu igru, pridruživanje lutrijskom sindikatu je opcija, ali uvjerite se da je to grupa od povjerenja kako biste izbjegli prevare.

Kakva je istorija SuperStar lota?

SuperStar Lotto, kojim upravlja kompanija SISAL, počeo je 28. marta 2006. godine. Slijedio je SuperEnalotto, koji je započeo 1997. godine i evoluirao iz starije verzije koja datira iz 1950-ih. Ubrzo je postala popularna lutrija u Italiji i Evropi, poznata po velikim džekpotima i dodatnim mogućnostima za dobitak.

Da li je SuperStar Lotto legalan?

Da, SuperStar Lotto je legalan i reguliran u skladu sa Maltaškom upravom za igre na sreću. Međutim, učešće je ograničeno u nekim zemljama, a igrači obično moraju imati 18 ili više godina, iako neke jurisdikcije zahtijevaju da igrači imaju 21 godinu.

Kako da igram SuperStar Loto?

Da biste igrali, odaberite šest brojeva od 1 do 90 za SuperEnalotto izvlačenje. Uz dodatnu naknadu, možete odabrati SuperStar broj iz istog raspona. Izvlačenja se odvijaju tri puta sedmično, a poklapanjem vaših brojeva sa izvučenim možete osvojiti džekpot i dodatne nagrade.

Koje su šanse za osvajanje SuperStar lota?

Šanse za pobjedu razlikuju se u zavisnosti od kategorije nagrada. Usklađivanje svih šest brojeva i SuperStar broja ima kvotu 1:56,035,316,700. Najniža nagrada se može osvojiti uparujući samo SuperStar broj, sa kvotom 1:138. Ukupne kvote za bilo koju nagradu su 1:90.

Koje vrste nagrada mogu osvojiti u SuperStar Lotto-u?

Nagrade se kreću od €5 za spajanje samo SuperStar broja sa džekpotom plus €2 miliona za spajanje svih brojeva i SuperStar. Ostale nagrade umnožavaju standardne SuperEnalotto dobitke, čineći čak i manje mečeve unosnim.

Koje su opcije isplate za SuperStar Lotto?

Nagrade se mogu preuzeti kod prodavača karata ili ureda SISAL-a, ovisno o iznosu. Dobici ispod 520 € mogu se podići u gotovini ili čeku, dok se veći iznosi obično plaćaju bankovnim transferom. Nagrade se moraju preuzeti u roku od 90 dana od izvlačenja.

Kako mogu povećati svoje šanse za pobjedu?

Kupovina više karata može povećati vaše šanse, ali je važno da odgovorno upravljate svojim budžetom. Pridruživanje sindikatu također može poboljšati izglede uz dijeljenje troškova. Dosljedno učešće i korištenje različitih strategija biranja brojeva može pomoći, iako ne postoji garancija za pobjedu.

Postoje li porezi na dobitke SuperStar lotoa?

Da, dobici iznad 500 € podliježu porezu od 20%. Važno je biti svjestan ovih poreza prilikom izračunavanja potencijalnih neto dobitaka. Uvijek provjerite najnovije porezne propise, jer se oni mogu promijeniti.