Najbolji SuperStar Lutrija u 2023

SuperStar se ističe kao jedan od najuzbudljivijih dodataka najpoznatijoj italijanskoj lutriji, SuperEnalotto. Igračima nudi priliku da osvoje dodatne nagrade, ali uz dodatnu naknadu. Odabirom opcije SuperStar povećava se broj nagrada na 15, u odnosu na sedam ponuđenih za SuperEnalotto. Usklađivanje sa brojem superzvijezda također povećava veličinu džekpota i može povećati redovne nagrade do 100 puta.

Većina online loto igrača, posebno novih, obično izražava zabrinutost oko toga kako kupiti SuperStar lutriju putem interneta. Za početak, igrači koji žive u Italiji mogu kupiti SuperStar karte od mnogih prodavaca lutrijskih karata širom zemlje. To je laka alternativa, ali mnogim ljudima može biti nezgodno jer je potrebno vrijeme da se dođe do prodavača, a ponekad čak i čekanje u redu za nabavku karata.

Najbolji SuperStar Lutrija u 2023
Flag

Najbolja kazina

ba Country FlagCheckmark

TheLotter

ba Country FlagCheckmark
BonusMjesečne kartice za struganje!
Show less...Prikaži više
Uzmite svoj bonus
  • VIP klub popust
  • Višejezično
  • Dostupna svjetska lutrija
Show less...
Prikaži više
  • VIP klub popust
  • Višejezično
  • Dostupna svjetska lutrija

TheLotter, broj licence: MGA/CRP/402/2017, je u vlasništvu i pod upravom Lotto Direct Limited, registarski broj: C77583. Ova kompanija je licencirana i regulisana od strane Malteške uprave za igre na sreću. To znači da vlada Malte budno pazi na TheLotter kako bi osigurala da sve njegove operacije budu legalne i nekontrolisane. Osnovan 2002. godine, TheLotter je nezavisna usluga za kupovinu karata, sa preko 20 međunarodnih kancelarija.

Gdje kupiti karte za SuperStar
Gdje kupiti karte za SuperStar

Gdje kupiti karte za SuperStar

Kada je u pitanju igranje SuperStar online, što je zgodno za nerezidente, karte se mogu kupiti samo preko ovlaštenih online prodavaca. Brza pretraga na mreži može pomoći igračima da pronađu pouzdane prodavce lutrijskih karata i kupe SuperStar karte. Vrijedi napomenuti da neki dobavljači mogu naplaćivati naknade za olakšavanje, a drugi mogu imati skrivene naknade. Načini plaćanja se također mogu razlikovati među dobavljačima.

Igrači takođe dobijaju priliku da kupe karte putem a lutrijski sindikat. To se odnosi na grupu igrača koji udružuju svoj novac i kupuju više listića zajedno, povećavajući šanse za dobitak na lutriji. Igrači moraju biti izuzetno izbirljivi kada se pridružuju sindikatu kako ne bi bili prevareni.

Gdje kupiti karte za SuperStar
Istorija SuperStar

Istorija SuperStar

SuperStar lutrija, i SuperEnalotto općenito je u vlasništvu i pod upravom kompanije SISAL. Kompanija SISAL osnovana je 1945. godine, ali je tek 1997. godine osnovala SuperEnalotto. SuperEnalotto je naslijedio SuperEnalotto, koji je radio od 1950-ih. Prvo izvlačenje je održano 3. decembra 1997. SuperEnalotto je brzo postao najbolja lutrija u Italiji i Evropi. SuperStar je predstavljen 28. marta 2006. kako bi se povećao broj dobitnika nagrada.

SuperStar lutrija je izazvala uzbuđenje jer je igračima nudila ogromne mogućnosti za dobitak, ali većina elitnih igrača i dalje je pomalo skeptična prema 'nerealnim kvotama'. Međutim, tek 2. decembra 2008. godine tiket se poklapao sa svih šest glavnih brojeva lutrije i SuperStar brojem. Karta je privukla džekpot od 45 miliona evra i dodatnih 2 miliona evra za podudaranje sa SuperStar brojem. Džekpot je osvojio sindikat od 30 igrača u Cosenzi.

Istorija SuperStar
Da li je SuperStar lutrija legalna?

Da li je SuperStar lutrija legalna?

SuperStar lutrija je legalna. Vodi ga kompanija ovlaštena za pružanje usluga kockanja od strane Malteške uprave za igre na sreću, pod brojem licence MGA/B2C/609/2018. Međutim, postoje ograničenja u pogledu toga ko može igrati lutriju zbog pitanja nadležnosti.

Igračima iz nekoliko zemalja nije dozvoljeno da učestvuju u lutriji, posebno onima iz jurisdikcija u kojima je kockanje zabranjeno. Postoji i starosno ograničenje za igrače koji mogu igrajte lutriju na mreži. Igrači moraju imati 18 godina ili više, ili 21 godinu u nekim zemljama.

Da li je SuperStar pošteno?

SuperStar je poštena lutrija. Sva izvlačenja se održavaju transparentno i pod nadzorom nadležnih regulatornih tijela. Takođe nije bilo pokrenutih slučajeva prevare ili bilo kakvih drugih sličnih problema u vezi sa lutrijom.

Da li je SuperStar lutrija legalna?
Kako igrati SuperStar lutriju

Kako igrati SuperStar lutriju

Igranje SuperStar lutrije je prilično jednostavno. Igrači moraju početi kupovinom SuperEnalotto karte na bilo koji način koji je gore naveden. Zatim moraju odabrati šest sretnih brojeva od 1 do 90. Spajanjem svih šest brojeva osvaja se džekpot.

Međutim, oni mogu platiti dodatnu naknadu od 0,50 € po prijavi kako bi dobili priliku da učestvuju u SuperStar lutriji. To im omogućava da izaberu dodatni broj iz različitog skupa brojeva u rasponu od 1 do 90. To znači da igrači mogu odabrati isti broj za svoj početni odabir i izbor SuperStar. Igrači također mogu koristiti razne alate za brzi odabir ili generatore slučajnih brojeva.

Nakon odabira brojeva, igrači moraju sačekati relevantno izvlačenje. SuperStar izvlačenja lutrije se obično održavaju tri puta svake sedmice, utorkom, četvrtkom i subotom. Izvlačenja određuju dobitne brojeve.

Ako se svi brojevi izvlačenja poklapaju sa onim što je igrač odabrao prilikom kupovine tiketa, igrač osvaja džekpot i dodatnih 2 miliona evra za broj superzvezde. Postoji i nekoliko drugih nagradnih nivoa za lutriju, što znači da igrači mogu osvojiti uparujući samo tri glavna broja i SuperStar broj.

Kako igrati SuperStar lutriju
Koje su šanse da osvojite SuperStar?

Koje su šanse da osvojite SuperStar?

Šanse za dobitak na SuperStar lutriji zavise od onih za osvajanje glavnog žrijeba SuperEnalotto. Šanse za podudaranje svih šest glavnih brojeva i SuperStar broja su 1:56,035,316,700. Nagrada za to je džekpot plus 2 miliona evra. Usklađivanje pet glavnih brojeva, veselo, i broja SuperStar ima kvotu 1:9,339,219,450.

Spajanje pet brojeva plus SuperStar broj ima kvotu od 1:112,520,716. Nagradni nivoi idu do najnižeg nivoa koji odgovara samo broju SuperStar, koji ima kvotu 1:138. Ukupne šanse da igrač osvoji nagradu superstar je 1:90.

Nagrade

Nagrade za podudaranje sa SuperStar brojem variraju u zavisnosti od broja glavnih šest brojeva koji se podudaraju za SuperEnalotto lutriju. Spajanjem svih šest brojeva dobija se džekpot i dodatna 2 miliona evra. Uparivanje pet brojeva, veselog broja i broja SuperStar donosi pobjedniku 25 puta veću nagradu za meč 5.

Četiri i tri podudarna broja plus SuperStar broj imaju 100 puta veću nagradu za meč 4 i nagradu za meč. Igrači koji odgovaraju samo broju SuperStar i nijednom od glavnih brojeva zarađuju nagradu od 5 €.

Koje su šanse da osvojite SuperStar?
Opcije isplate

Opcije isplate

Opcije isplate zavise od osvojenog iznosa i načina plaćanja koji se koristi za kupovinu srećke. Treba napomenuti da igrači moraju preuzeti svoje nagrade u roku od 90 dana nakon izvlačenja ulaznica, nakon čega gube nagradu. Dodatno, sve nagrade iznad 500 € podliježu porezu od 20%.

Igrači uvijek mogu zatražiti nagrade manje od 520 € od prodavača karata ili od 39.000 trgovaca širom Italije. Kupci mogu primiti iznos u gotovini ili čeku. Nagrade između 521 € i 5,200 € mogu se preuzeti samo u prodavnici u kojoj je karta kupljena ili u poslovnicama SISAL-a. Konačno, nagrade veće od 52.000 € mogu se preuzeti samo u poslovnicama SISAL-a, a uplate se obavljaju bankovnim transferom.

Opcije isplate
Savjeti i trikovi za igranje SuperStar lutrije

Savjeti i trikovi za igranje SuperStar lutrije

Ne postoje posebni savjeti ili trikovi koje igrači mogu koristiti koji garantuju dobitak na SuperStar lutriji. Međutim, neki mogu značajno povećati šanse za pobjedu, od kojih su neke istaknute u nastavku.

Kupite više unosa

U idealnom slučaju, igrači koji igraju SuperStar online povećavaju svoje šanse za dobitak kupovinom više karata. Međutim, izabrani sretni brojevi na bilo koji dan lutrija online za isti žreb bi trebao biti različit.

Trošak kupovine previše tiketa za online lutriju može biti ogroman za mnoge igrače. Pridruživanje lutrijskim sindikatima je jednostavan način da smanjite troškove uz povećanje šansi za dobitak, iako će se novac od nagrade morati podijeliti među svim članovima sindikata.

Igrajte često

U idealnom slučaju, igrači koji ne kupe online lutrijsku kartu za izvlačenje nemaju nikakve šanse da dobiju na lutriji. Često igranje na taj način daje igračima više šansi za pobjedu uprkos tome što šanse za pobjedu ostaju iste za svaki remi.

Koristite učinkovitu strategiju za odabir sretnih brojeva

Postoje brojne strategije koje igrači mogu koristiti za odabir sretnih brojeva. Većina strategija osmišljena je za širenje brojeva tako da igrači imaju najveće šanse da upare izvučene brojeve. Strategije su efikasnije za igrače koji kupuju više SuperStar karata na mreži za izvlačenje.

Savjeti i trikovi za igranje SuperStar lutrije