Kompletna lista 10 American Express lokacija lutrije 2024

Većina igrača sada preferira online lutriju u odnosu na tradicionalni loto jer ih izlaže značajnom broju džekpotova širom svijeta, kao što su EuroMillions, US Powerball i MegaMillions. Srećom, lutrijske listiće zasnovane na webu mogu se kupiti uz kartične usluge kao što je American Express. Također poznat kao AmEx, American Express je uspješna finansijska organizacija koja se bavi kreditnim karticama, putničkim čekovima i platnim karticama.

Osnovali su ga 1850. godine u New Yorku John Warren Butterfield, William Fargo i Henry Wells. Popularno se koristi u SAD-u, ali je također dostupan u preko 160 drugih zemalja i teritorija. AmEx kartice su evoluirale u neke od najčešće korištenih bankovnih kartica, čineći oko 24% poslovanja s kreditnim karticama u SAD-u.

Kompletna lista 10 American Express lokacija lutrije 2024
Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Kako napraviti depozit kod American Expressa

American Express banka nudi odvojene račune za kartice i štednju. To dvoje se može povezati tako da korisnik može koristiti sredstva sa svog štednog računa preko podataka o kreditnoj kartici bez svake prijave i odjave. Deponovanje novca American Express-om na sajtu za lutriju na mreži je jednostavno kao korišćenje bilo koje kreditne kartice.

Proces je sličan kupovini robe i usluga sa eCommerce stranice sa popularni načini plaćanja kao što je MasterCard ili Visa. Igrači online lutrije koji preferiraju mobilne uređaje ne nailaze na probleme. Evo kako to učiniti.

 1. Prijavite se na web stranicu online lutrije sa registrovanim korisničkim imenom i lozinkom
 2. Idite na Moj račun i kliknite na Blagajnik/Plaćanja
 3. Otvorite karticu Depozit i izaberite American Express sa padajuće liste metoda depozita
 4. Dodajte broj AmEx kartice
 5. Navedite zemlju iz koje lutrija radi
 6. Unesite iznos depozita
 7. Slijedite upute na ekranu (2-faktorska provjera i OTP upiti)
 8. Potvrdite uplatu i pričekajte nekoliko sekundi

Sve dok ima dovoljno sredstava na AmEx računu, depozit će odmah biti premješten na odgovarajući online loto račun. Finansirani loto račun može učestvovati u džekpotima za pravi novac i drugim igrama. Neke lutrijske stranice imaju relativno niske limite depozita, kao što je 10 dolara. Vlasnici American Express kreditnih kartica imaju sreće jer kompanija ne nameće maksimalan limit prijenosa za kartice.

Igrači online lutrije koji vole da kupuju brojne tikete ili stavljaju velike opklade mogu slobodno da napune svoje račune bilo kojim iznosom. Nadalje, AmEx se protivi da lutrijske stranice naplaćuju naknade za transakcije, tako da su svi American Express depoziti besplatni.

Kako izvršiti isplatu putem American Expressa

Kao i kod depozita, isplate lutrije sa American Expressom su jednostavne. Igrači lutrije mogu bez problema lako podići novac putem mobilnog telefona. Proces povlačenja ide kako slijedi:

 1. Posjetite stranicu za isplatu na web stranici za online lutriju
 2. Među dostupnim načinima plaćanja odaberite American Express
 3. Unesite dobitak za isplatu
 4. Pošto je AmEx već korišten za deponovanje, nema potrebe za popunjavanjem podataka o kartici
 5. Potvrdite prijenos i pošaljite detalje na odobrenje od strane provajdera lutrije

Transfer nije tako trenutan kao uplata depozita, ali je relativno brži od većine isplata kreditnim karticama. Nakon što lokacija loto odobri zahtjev, može proći oko 72 sata da novac stigne do pobjednika.

U zavisnosti od kartice koja se koristi, America Express naplaćuje trgovcu (u ovom slučaju sajt lutrije) 2,5% do 3,5% iznosa transakcije. Ali kompanija ne naplaćuje kupcu (loto igrač). Ako igrač plati bilo kakve troškove povlačenja, to bi bila odluka sa stranice lutrije, a ne AmEx-a.

U zavisnosti od banke igrača, AmEx može biti nedostupan za podizanje dobitaka na lutriji. Neophodno je konsultovati se sa bankom pre nego što unovčite na sajtu za lutriju American Express online.

Primjeri banaka i kreditnih unija koje nude AmEx kartice uključuju American Express Bank, US Bank, Navy Federal, USAA, Wells Fargo, itd. AmEx kartice rijetko izdaju treće strane budući da je American Express i mreža kartica i izdavač kartica . Ipak, kompanija je u partnerstvu sa drugim kompanijama za izdavanje kreditnih kartica, tako da je moguće dobiti AmEx karticu od drugih finansijskih institucija.

Sigurnost i sigurnost u American Expressu

American Express postoji skoro dva stoljeća i uživa veliku reputaciju među kupcima, što znači da je usluga od povjerenja. Online lutrijske transakcije s AmEx-om smatraju se jednim od najsigurnijih.

Kompanija slijedi stroge sigurnosne mjere i zahtijeva od svih svojih trgovaca da ih slijede. Sredstva se nikada ne gube tokom transfera; stoga korisnici jedva doživljavaju probleme s novcem koji im se skida sa kartica i ne dolaze do stranice lutrije.

The web stranica za online lutriju može izgledati zastrašujuće za igrače koji paze na sigurnost podataka kada komuniciraju na mreži. Ali American Express je uložio u vrhunsku sigurnost kako bi osigurao da se sve prijetnje trećih strana osujeti prije nego što naprave bilo kakvu štetu. Njihova šema zaštite potrošača osigurava da se nadoknade novčani gubici koji premašuju 50 dolara koji su rezultat krađe kartice.

American Express koristi tehnologiju šifriranja kako bi zaštitio online račune koji osiguravaju lične podatke korisnika. Automatsko vremensko ograničenje je omogućeno na korisničkom nalogu ako je bio neaktivan 10 minuta.

To znači da nijedan neovlašteni korisnik ne može pristupiti računu čak i ako koristi javni računar ili ostavi svoj uređaj bez nadzora. Za bilo kakve promjene u detaljima za prijavu kao što je lozinka, AmEx će poslati e-poruku s potvrdom kako bi se uvjerio da zahtjev dolazi od ovlaštenog korisnika.

Opcije korisničke podrške American Express-a

U American Expressu korisnici očekuju da će pronaći odgovore i ispuniti svoja očekivanja kroz:

 • Live chat
 • Pretraživač centra za pomoć
 • Telefon
 • Mail

Kada razgovaraju sa online agentom, kupci se moraju prijaviti sa svojim korisničkim ID-om. Ova funkcija je pogodnija za hitne stvari. Alternativno, kupci mogu koristiti telefonske brojeve navedene na stranici Kontaktirajte nas. Svaka linija je dizajnirana za određene usluge kao što su aplikacije za kartice i plaćanja. Neke telefonske linije rade u određeno vrijeme, dok su druge dostupne 24 sata dnevno.

Korisnici koji traže detaljnu pomoć i koji su spremni da sačekaju nekoliko dana mogu slobodno da pišu poštu na jednu od tri navedene adrese. Vrijedi napomenuti da AmEx kartice imaju broj telefona na poleđini. Vlasnici kartica mogu birati ove brojeve bilo kada.

Na kraju, American Express nudi centar za pomoć, koji je glavno informativno središte za odgovore na često postavljana pitanja. Ovdje će kupci pronaći korisne smjernice o zamjeni kartice, kreditnom rezultatu, sporovima oko plaćanja i otvaranju računa.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević