AusLotto: Zanimljiva istorija lutrije

Vijesti

2022-06-28

Priča o lutriji ima dugu i slavnu priču u Australiji. Uprkos tome, era AusLottoGroup koja je stara 12 godina tek je nedavno počela. Dizajn ALGMO administrativnog sistema je pametan imajući na umu igrače lota. Članstvo u AusLottoGroup pruža jedinstveno izvještavanje, ličnu pomoć i preporuke. Članstvo također garantuje dobitke i isplate, između ostalih pogodnosti za igrače lutrije širom svijeta.

AusLotto: Zanimljiva istorija lutrije

Australijanac Lotto Group upravlja ALGMO administrativnim sistemom i ima komercijalni objekat sa Commonwealth bankom. Provajder je dobio dozvolu da prihvata plaćanja sa popularnih kartica sa bilo kog mesta u svetu bez potrebe za CVV brojem ili imenom računa. Ova dozvola je rezultat visokog uvažavanja administrativne strukture i upravljanja od strane banaka i regulatornih institucija.

Istorija lutrije

George Adams je izmislio prvu lutriju 1881. Adams je otišao u Australiju iz Engleske sa šesnaest godina. Radio je kao berzanski mešetar i pekar, između ostalih poslova. Godine 1881, Adams, koji je takođe radio kao carinik u Sidneju, započeo je svoju kockarsku operaciju uzimajući oklade na konja.

Godine 1895. Adams je stigao na Tasmaniju, baš kada je država izgradila prvu hidroelektranu na svijetu na rijeci South Esk. Država je željela da razvija ovu industriju uz pomoć privatnih investicija i ograničenih državnih resursa. Adams je promicao prednosti državne lutrije pod nazivom Tattersalls vladi Tasmanije.

Tattersalls

George Adams je osnovao korporaciju kako bi prihodi išli porodicama radnika Tattersallsa. Tako su se pojavili "Tattersallovi nasljednici", s narednim generacijama koje su naslijedile dio prihoda kompanije. Budući da se većina ljudi oslanjala na novine za informacije, Tattersallsov prirodni izlaz bila je lokalna novinska radnja. Uspostavljena je šema provizije za prodaju Tattersall kupona.

Tattersalls se udružio s televizijskom stanicom 1960-ih kako bi emitovao ždrijeb, pod nadzorom Tattersall i vladinih vlasti. Kao takvi, kuponi provajdera postali su poznati kao društveno prihvatljiva vrsta kockanja.

Tattersalls je više od sedamdeset godina davao Tasmancima priliku da osvoje bonancu koji će im promijeniti život. U isto vrijeme, provajder je također doprinosio prijeko potrebnim prihodima državi. Od kompanije je zatraženo da dovede Lotto u Viktoriju. 24. juna 1972. pokrenuta je subotnja lutrija na australskom kopnu.

Tattersallova zgrada na St Kilda Roadu u Melburnu je izgrađena. Takođe, širom Viktorije su stvorene maloprodajne prodavnice. Prije nego što je igrač mogao izvršiti uplatu, kupon je generirao kopiju koja je morala biti uparena s originalom. Dana 5. novembra 1979. godine, vlada Novog Južnog Velsa započela je sopstvene crteže za ponedeljak i sredu.

Izvlačenja nacionalne lutrije

Tattersall je pokrenuo lutriju u utorak 1994., a Powerball četvrtkom 1996. Sve države i teritorije složile su se da će zajednički koristiti postojeće izvlačenja za pet dana. Tako je u Australiji ustanovljeno National Lotto Draws.

Sa terminalima u zakupu poslovnicama automatizovan je ručni sistem usaglašavanja kupona. Takođe, dobitne vaučere je trebalo zatražiti u razumnom roku. U suprotnom, vlasnici su morali da predaju pobjednički kupon nadležnoj Upravi državnih prihoda na isplatu.
Tattersalls je odlučio da izađe na australijsku berzu 2005. godine. "Nasljednicima" kompanije je tada bilo dozvoljeno da prodaju svoje dionice široj javnosti.

Tatts Group

Tatts Group je novo ime za Tattersalls. Prodajna mjesta povećavaju prodaju na lutriji od jednog do sljedećeg licencnog perioda prema licencnom ugovoru na 3-5 godina. Ako se poslovanje ne poboljša, licenca se daje drugoj kompaniji koja želi da vodi lutriju.

Pick i PowerHit Lotto unosi značajno povećavaju šanse za dobitak. Međutim, oni ne ohrabruju igrače da troše više novca. Četiri hiljade vlasnika prodavnica kupuju nekoliko sistemskih igara i prodaju ih u sindikatima kako bi povećali trgovinu.

Prodajna mjesta formiraju sindikate različitih veličina kako bi se emocionalno zadovoljili finansijskim prilikama kupaca. Sindikati su stvoreni da povećaju prodaju i time proviziju zarade, a ne da poboljšaju izglede za pobjedu. Samo prodaja izvršena preko terminala prodajnog mjesta može dobiti proviziju.

Poslednje vijesti

Da li biste trebali unajmiti advokata za lutriju ako dobijete na lutriji?
2023-02-28

Da li biste trebali unajmiti advokata za lutriju ako dobijete na lutriji?

Vijesti