Vijesti

April 19, 2022

Kako dobitnici lutrije troše svoj novac?

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

San o velikom dobitku obično je živ kod većine lutrije. Iako bi cilj mogao biti pomalo nategnut, često se manifestira kada se najmanje očekuje. Kao rezultat, svaki igrač uvijek treba da ima plan kako potrošiti dobitak na lutriji, za slučaj da Lady Luck pozove.

Kako dobitnici lutrije troše svoj novac?

Tokom godina, lutrije su hiljade igrača lutrije učinile milionerima. Neki dobitnici su takođe imali sreću da dobiju na lutriji više puta. Stephan Mendel je jedan od najsretnijih igrača u istoriji lutrije, sa nevjerovatnih 14 dobitaka.

Sada kada je evidentno da je dobitak na lutriji kao npr Mega Millions je moguće, igrači također moraju naučiti nešto o tome kako su prošli pobjednici koristili svoje bogatstvo. Neki igrači su donosili ispravne odluke dok su drugi donosili strašne. Evo pregleda gdje većina dobitnika na lutriji troši svoj novac.

Nekretnina

Nekretnina je nesumnjivo najpopularnije područje za dobitnike na lutriji. Za početak, većina dobitnika odlučila se prvo uložiti u luksuzne kuće. Sa već ispunjenim osnovama, druga najpopularnija upotreba novca od lutrije bila su ulaganja u nekretnine koja osiguravaju budući prihod.

U studiji o dobitnicima na lutriji, takođe je bilo očigledno da deo ovog novca odlazi u industriju nekretnina kada dobitnici otplaćuju hipoteke za svoje prijatelje i porodicu.

Osim toga, igrači lutrije također se jako trude da očuvaju svoje domove u odličnom stanju. Ne samo da ulažu u skupe renovacije, već unajmljuju baštovane i domaćice da se pobrinu za njihova ulaganja.

Investicije

Nakon kupovine nekretnine, dobitnici na lutriji gotovo odmah počinju razmišljati o investicijama. Počinju da traže prilike koje će im omogućiti prihod. Izbor investicije je obično lična odluka.

Većina dobitnika ide različitim putevima kada su u pitanju investicije. Neki pobjednici odlučuju investirati u dionice, kriptovalute ili nekretnine. Dok su neki pobjednici stekli bogatstvo na finansijskim tržištima, nekretnine se često smatraju sigurnijim i sigurnijim putem.

Dobitnici lutrije koji ulažu u nekretnine rijetko pogriješe, s obzirom na to da je industrija u procvatu u gotovo svim dijelovima svijeta.

Luksuz

Dosadašnji dobitnici su potvrdili da su mogućnosti trošenja novca beskrajne. Neka luksuzna potrošnja uključuje sve, od dizajnerske odjeće, vila, luksuznih automobila, trkaćih konja i aviona do lokalnih trkališta.

Jim Hayes je jedan od pobjednika koji se odlučio za ulaganje u luksuz nakon što je 2002. osvojio 2,5 miliona dolara na lutriji. Od svog rekordnog dobitka, Hayes je kupio farmu konja od 1,3 miliona dolara i nastavio renovirati stare zgrade u gostoljubive kuće.

Charitable Causes

Neki dobitnici lutrije obično ne žele posjedovanje i ulaganja. U većini slučajeva, samo oni koji žele donijeti mudre odluke o ulaganju mogu preusmjeriti dio svog novca u dobre svrhe i dobrotvorne organizacije. U svjetlu toga, evo nekoliko dobitnika na lutriji koji su dobili i vratili.

  • Bob Erb: Osvojio 25 miliona dolara od Lotto Max Jackpota i donirao blizu 8 dolara u dobrotvorne svrhe
  • László Andraschek: Osvojio 1,7 miliona dolara (636 mađarskih forinti), založivši većinu svog dobitka svojoj fondaciji koja je podržavala alkoholičare i zlostavljane žene
  • Tom Christ: Osvojio 40 miliona dolara na Loto Max-u i odlučio da donira cijeli iznos u dobrotvorne svrhe

Final Thoughts

Prema studijama koje je sproveo Odbor za standarde sertifikovanog finansijskog planera, jasno je da skoro trećina dobitnika velikih suma na lutriji završi u stečaju u roku od nekoliko godina. Priče o dobitnicima na lutriji koji su zbog nerazumnih finansijskih odluka završili u siromaštvu uvijek će biti intrigantne.

Igračima lutrije se savjetuje da ozbiljno razmisle o svojoj finansijskoj budućnosti ako dođe dan. Iako učenje o tome šta dobitnici na lutriji rade sa svojim novcem može biti dobar način da se pripreme, unajmljivanje pravnih i finansijskih savjetnika je uvijek preporučljivo.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije
2024-03-24

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije

Vijesti