Vijesti

April 12, 2022

Najmlađi dobitnici lutrije svih vremena

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Dok su većina dobitnika na lutriji s velikim novcem obično stari ljudi, nekoliko mladih igrača je također osvojilo glavne nagrade. Ovaj članak se bavi životima najmlađih dobitnika lutrije svih vremena, njihovim novcem od nagrada i gdje su danas.

Najmlađi dobitnici lutrije svih vremena

Jonathan "Jay" Vargas (19) - 35,3 miliona dolara

Jonathan Vargas, zvani Jay, imao je samo 19 godina kada je otišao sa kul 35,3 miliona dolara 2018. godine, nakon što je izjednačio pet bijelih i crvenu loptu u US Powerballu, jednoj od najveće lutrije u svijetu. Život bivšeg građevinskog radnika naglo se promijenio, ali tada se njegova priča nije dobro završila. Živeo je veliko, a njegovo bogatstvo se veoma brzo smanjivalo iako se upisao na kurs ličnih finansija. Uložio je u šou rvanja koji se sastoji isključivo od žena, ali je serija pala na blagajnama samo nakon jedne sezone. To je bio početak njegovog kraja. Danas se priča da je Jay švorc!

Shane Missler (20) - 451 milion dolara

Još jedan sretni mladi dobitnik na lutriji je Shane Missler, koji je sa 20 godina postao milioner nakon što je osvojio Mega Millions džekpot 2018. Bio je jedini dobitnik Mega Millions Jackpota od 451 miliona dolara, ali je odlučio da kući odnese paušalni iznos od 281,874,999 dolara. Srećom po Misslera, pohađao je kurs finansijskog menadžmenta i preko svog advokata je uspio da se održi, za razliku od drugih mladih dobitnika na lutriji koji su razneli svoju sreću.

Michael Carroll (19) - 9,7 miliona funti

Michael Carroll, sa 19 godina, osvojio je cool £9,7 miliona na Nacionalnoj lutriji 2002. godine. Međutim, kao i kod većine mladih dobitnika lota, njegova je bila tužna priča. Rodom iz Norfolka tada je krenuo u pohode, kupivši vilu sa šest spavaćih soba vrijednu 340.000 funti, prije nego što je započeo razvratni život. Takođe je protraćio veliki dio automobila koje je kupio na derbijima rušenja u svom dvorištu. Ubrzo ga je uhvatila loša sreća. Prokockao je sav svoj novac i vratio se svom poslu kao kantar.

Ianthe Fullagar (18) - 7 miliona funti

Sa samo 18 godina, Fullagar je dobio dio džekpota Euromillionsa, odnijevši kući ogromnih 7 miliona funti 2008. U to vrijeme, tinejdžerka je radila kao konobarica od 4,75 funti po satu. Ali, za razliku od mnogih dobitnika na lutriji koji su proćerdali svoj novac, Fullagar je napravio neka mudra ulaganja. Dvije godine nakon što je osvojila džekpot, bila je rangirana kao 27. najbogatija osoba na listi bogatih 2010. u Velikoj Britaniji.

Tracey Makin (16) - 1 milion eura

Među najmlađim dobitnicima na lutriji je Tracy Makin, koja je 1998. osvojila novčanu nagradu od milion evra u lutriji Lucky Dip. Bivša radnica supermarketa odmah je dala otkaz i fokusirala se na ulaganje svog novca. Uz pomoć roditelja donijela je nekoliko mudrih odluka, koje su joj omogućile da opstane sve ove godine.

Callie Rogers (16) - 1,9 miliona funti

Tužna je i priča o Callie Rogers, srećnoj britanci koja je 2003. godine osvojila 1,9 miliona funti. Sa samo 16 godina bila je milioner, ali stvari su krenule na jug skoro odmah nakon što je unovčila njen novac. Otišla je u bujnu kupovinu. Prvo je dobila operaciju povećanja grudi od 11.500 funti, kupila bungalov od 180.000 funti, potrošila 250.000 funti na kokain i 300.000 funti na odjeću. Godinama kasnije, sa svim potrošenim novcem, pokušala je da izvrši samoubistvo, ali je na sreću preživjela. Do 2013. preostalo joj je samo 2.000 funti.

Gore navedeni su neki od najmlađih dobitnika lutrije svih vremena. Ostali vredni spomena su Stuart Donnelly (17) – 2 miliona funti i Džejn Park (17) – 1 milion funti. Zaista, osvajanje džekpota na lutriji može biti podvig koji će promijeniti život, ali tada, bez odgovarajuće finansijske svijesti, novac može otići jednako brzo kao što je došao, ostavljajući dobitnike u jadu.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije
2024-03-24

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije

Vijesti