Vijesti

July 26, 2022

Najveće lutrije u Aziji za igranje danas

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Lutrije su među najrasprostranjenijim igrama u svijetu. Azija je globalno poznata po lutriji i ima neka od najegzotičnijih kockarskih odmarališta na svijetu. Igrači mogu učestvovati u nekim od najpopularnijih lutrija u Aziji, i offline i online.

Najveće lutrije u Aziji za igranje danas

Loto 6 u Japanu

Lotto 6 u Japanu je jedna od najvećih lutrija u Aziji, sa nekim vrlo izdašnim džekpotovima. Izvlačenje se vrši ponedjeljkom i utorkom u 6:45 navečer po lokalnom vremenu. Loto 6 pruža pristojna prilika za veliku pobedu sa zagarantovanim minimalnim džekpotom od 200 miliona japanskih jena, oko 1,8 miliona dolara.

Nažalost, nagradni limit za Lotto 6 je 600 miliona japanskih jena, ili oko 5,5 miliona dolara. Učesnici mogu koristiti samo jednu uplatu za traženje nagrade na lutriji na Loto 6. Iako se nagrade na lutriji ne oporezuju u Japanu, igrači mogu biti obveznici poreza u svojoj zemlji.

Kako igrati Loto 6

Igrači moraju izabrati šest različitih brojeva iz grupe od 1-43. Dodatna cifra će se automatski izvući. Igrači osvajaju džekpot uparujući svih svojih šest brojeva tiketa sa pobedničkim brojevima otkrivenim na izvlačenju. Učesnici takođe mogu osvojiti nagrade uparujući šest, pet i pet plus bonus loptu, četiri i tri broja. Šanse 1 prema 6,096,454 za osvajanje džekpota smatraju se razumnim.

Loto 7 u Japanu

Igrači moraju izabrati sedam brojeva iz pota od 1-37. Postoje različite tehnike za odabir brojeva lutrije kada igrate online. U većini slučajeva igrači mogu birati svoje lutrije ručno. Igrači također mogu koristiti opciju Quick-Pick za generiranje slučajnog odabira broja.

Jedinstvene značajke Loto 7

Osim toga, biraju se dvije kuglice kako bi se identificirali pobjednici sekundarne nagrade. Na lutriji Japan Lotto 7, ukupno je šest podjela nagrada. Da bi osvojili džekpot u Loto 7, učesnici moraju upariti svih svojih sedam brojeva sa izvučenim brojevima. Uparivanje šest kombinacija sa ili bez Bonus lopte također može osvojiti nagrade.

Također, podudaranje pet ili četiri broja može osvojiti neke nagrade. Osim toga, igrači mogu postići tri cifre plus bonus loptu da bi dobili nagradu. Lotto 7 ima početnu cijenu od 600 miliona jena i gornju granicu džekpota postavljenu na milijardu jena, otprilike 9 miliona dolara. Šanse za osvajanje bilo koje nagrade na ovoj lutriji su 1 prema 42.

Mark Six u Hong Kongu

Lutrija Mark Six u Hong Kongu je takođe još jedna od najpopularnijih onlajn džekpot igara u Aziji. Nema prijenosa ili ograničenja džekpota, a najniži džekpot iznosi 8 miliona HK$. Igranje Mark Six je prilično jednostavno. Učesnici treba da odaberu samo šest brojeva iz lonca od 1-49. Brojevi tiketa igrača moraju odgovarati izvučenim pobjedničkim brojevima da bi osvojili nagradu.

Koje su šanse za pobjedu sa Mark Sixom?

Igrači Mark Sixa imaju 1 prema 13.983.816 šanse za pobjedu. Ako igrači ne osvoje džekpot, i dalje imaju još šest prilika da osvoje nagrade kada igraju Mark Six. Kada igrači izjednače 5, 4 i 3 sa ili bez ekstra lopte, imaju priliku da osvoje određene nagrade. Izvlačenje se održava utorkom, četvrtkom i nedeljom u 21:30 po lokalnom vremenu. Šanse za osvajanje bilo koje od nagrada su 1 prema 54. Hong Kong, kao i Japan, ne naplaćuje poreze na dobitke na lutriji.

Ultra Lotto 6/58 na Filipinima

Džekpot na ovoj lutriji počinje od 49.500.000 filipinskih pezosa, što je otprilike 923.000 dolara. Igrači imaju priliku da osvoje značajne nagrade. Najveći do sada Ultra Lotto 6/58 džekpot dobitak bio je 2018. To je bilo 1,18 milijardi filipinskih pezosa, oko 22 miliona dolara. To je do sada najveći dobitak na lutriji na Filipinima.

Kako igrati Ultra Lotto 6/58

Igrači mogu igrati Ultra Lotto i osvojiti veliki izbor odabirom šest brojeva iz pota od 1-58. Da bi pobijedili, igrači moraju uskladiti svih svojih šest brojeva tiketa sa onima navedenim na izvlačenju. Na sreću, igrači mogu osvojiti uparujući 5, 4 ili 3 cifre na vrhu džekpota. Izvlačenje se održava svakog utorka, petka i nedjelje u 21 sat po lokalnom vremenu Manile.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline
2024-04-15

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline

Vijesti