Vijesti

November 21, 2023

Najveći dobitci džekpota na lutriji svih vremena

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Zamislite da se jednog dana probudite i saznate da ste osvojili nevjerovatnu svotu novca – dovoljno da promijenite svoj život zauvijek. Ovo nije samo san za nekoliko srećnika. Širom svijeta lutrije su stvorile instant milionere, pa čak i milijardere. U ovom postu ćemo istražiti neke od najneverovatnijih džekpot dobitaka na lutriji u istoriji. Od Sjedinjenih Država do Evrope, ove priče nisu samo o sreći, već i o moći jedne karte koja može promijeniti život.

Najveći dobitci džekpota na lutriji svih vremena

Jackpots

U Sjedinjenim Državama lutrija je popularna zabava, s džekpotima koji često dostižu zapanjujuće iznose. Pogledajmo neke od najvećih pobjeda:

🏆 Pobjeda Powerball od rekordnih 2,04 milijarde dolara (2022.)
U novembru 2022. osvojen je najveći džekpot u istoriji lutrije SAD - nevjerovatnih 2,04 milijarde dolara Powerball. Srećna karta je kupljena u Kaliforniji. Zamislite samo šta biste mogli učiniti s takvim novcem!

🏆 Jackpot Powerball od 1,586 milijardi dolara (2016.)
U januaru 2016. Powerball džekpot je dostigao 1,586 milijardi dolara. Bila je podijeljena između tri pobjednika iz Kalifornije, Floride i Tennesseeja. Svaki pobjednik je kući ponio parče ove ogromne pite, dokazujući da je ponekad dijeljenje zaista brižno.

🏆 Džekpot od 1,537 milijardi dolara Mega Millions (2018)
Mega Millions je također dospio na naslovnice u oktobru 2018., kada je jedna karta u Južnoj Karolini osvojila ogromnih 1,537 milijardi dolara. Ova pobjeda drži rekord za najveći džekpot ikada osvojen jednim tiketom u SAD-u.

Preko Atlantika, evropske lutrije su takođe stvorile ogromno bogatstvo za nekoliko srećnih pojedinaca:

🏆 Italijanski SuperEnalotto: Pobjeda od 371,1 miliona € (2023.)
U februaru 2023. italijanska SuperEnaloto lutrija je dosegla rekord sa džekpotom od 371,1 milion eura. Ova nagrada je podijeljena među 90 igrača, pokazujući nevjerovatan utjecaj lutrije na živote grupe ljudi.

🏆 EuroMillions rekordni džekpot od 230 miliona eura (2022.)
EuroMillions, popularna panevropska lutrija, dostigla je svoj vrhunac u julu 2022. sa džekpotom od 230 miliona evra. Ovu nagradu je preuzeo vlasnik tiketa u Velikoj Britaniji, postavivši novi rekord na lutriji i učinivši nekoga u Britaniji nevjerovatno bogatim.

🏆 Njemački Eurojackpot: dobitak od 120 miliona € (2023.)
U junu 2023., Eurojackpot, još jedna evropska lutrija, dodijelila je svoj najveći džekpot od 120 miliona eura jednom tiketu u Njemačkoj. Ovaj dobitak naglašava rasprostranjenu privlačnost lutrijskih igara širom Evrope.

Zaključak

Priče o ovim monumentalnim dobicima na lutriji više su od brojeva. Oni predstavljaju snove koji se ostvaruju i živote koji se transformišu preko noći. Iako su šanse za osvajanje tako ogromnih iznosa male, ovi sretni dobitnici nas podsjećaju da se ponekad desi nemoguće. Bilo da se radi o SAD ili Evropi, jedna karta zaista može promijeniti sve.

Dakle, sledeći put ti kupiti srećku, sjetite se ovih nevjerovatnih priča. Ko zna, sljedeći pobjednik rekorda biste mogli biti vi!

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline
2024-04-15

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline

Vijesti