Vijesti

September 6, 2022

Najveći džekpotovi na lutriji u 2022

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Većina igrača na lutriji je usmjerena na osvajanje velikog džekpota. Iako uvijek postoji šansa da postanete milioner preko noći, sve dok se pokušava, ovaj san se manifestira samo među rijetkim sretnicima.

Najveći džekpotovi na lutriji u 2022

Dobiti na lutriji je jedno, ali dobiti najveću lutriju je druga priča. Džekpotovi dolaze u svim oblicima i veličinama. Neki online lutrije poznati su po visokim početnim džekpotovima, dok drugi dolaze do rekordnih brojeva zbog mehanike igre, kao što je broj aktivnih igrača ili trajanje džekpota.

Najveći džekpotovi na svijetu

Prije nego što se udubimo u neke od najvećih džekpotova danas, bitno je zaviriti u neke od najvećih početnih džekpota dostupnih danas.

U idealnom slučaju, početni džekpot je početni iznos džekpota, koji se obično resetuje nakon pobede. Većina lutrija sa početnim iznosima džekpota nastavlja da raste sa svakim preokretom sve dok iznos džekpota ne dostigne ograničenje ili gornju granicu lutrije.

Tokom godina, većina lutrija s najvećim početnim iznosom, koje postaju najveće, su iz Evrope i Amerike. Dakle, nije iznenađujuće, većina ljubitelja lutrije drži korak sa najvećim džekpotima u Evropi i Americi. Čitajte dalje kako biste saznali više o nekim od najvećih džekpota u Americi i Evropi.

Najveći svjetski džekpotovi

Mega Millions Jackpot

The Mega Millions Jackpot je jedna od najvećih Jackpot igara u Americi. Ova lutrija izvodi svoja izvlačenja dva puta sedmično, dajući igračima priliku da odu sa džekpotom i drugim novčanim nagradama. Igrači moraju kupiti kartu od 2 dolara i odabrati šest brojeva iz odvojenih grupa, pet bijelih loptica i šestu zlatnu mega loptu za igru.

20. jula 2022. Mega Millions džekpot je skočio na rekordnih 630 miliona dolara. Snažan potisak lutrije u velikoj meri inspirisao je ove istorijske vrednosti. Osim toga, ovaj dobitak prati džekpot od 20 miliona dolara osvojen 15. aprila 2022. godine, sa više od 15,5 miliona dobitnih tiketa u ovom prostoru.

Powerball

Izlaziti s, Powerball SAD drži rekord za najveći osvojeni džekpot u 2016. Tri pobjednika su podijelila ovaj rekordni iznos džekpota.

Linija ili tiket u Powerball lutriji obično košta 2 dolara. Međutim, cijena se može povećati na 3 USD za igrače koji uključuju neke dodatke za igranje kao što je "Power Play". Da bi osvojio džekpot, igrač mora upariti pet bijelih loptica na listiću, plus crvenu power loptu.

Budući da Powerball nije osvajan neko vrijeme, izvlačenjem 16. jula vrijednost je porasla na 82 miliona dolara, uz gotovinske opcije vrijednosti 46,6 miliona.

EuroMillions

The EuroMillions Džekpot se igra u devet evropskih zemalja. U ovoj lutriji igrači biraju pet nasumičnih brojeva iz kutije od 50 brojeva i dva dodatna broja poznata kao nula Lucky Stars iz kutije od 11 brojeva.

Uz izvlačenje utorkom i petkom, lutrija EuroMillions nudi zagarantovani početni iznos džekpota od 17 miliona dolara, koji može narasti do impresivnih 240 miliona dolara. Nedavno, 19. jula 2022., igrač iz Velike Britanije osvojio je 230 miliona dolara, nadmašivši prethodni rekord od 220 miliona dolara. Međutim, to sada znači da su brojači vraćeni na početni iznos.

SuperEnalotto

The SuperEnalotto je italijanska lutrija najpoznatija po ogromnim iznosima džekpota. Džekpot počinje od početne vrijednosti od €2 miliona. Ova lutrija održava tri izvlačenja svake nedelje, u utorak, četvrtak i subotu, gde igrači pokušavaju da izaberu šest srećnih brojeva iz grupe od 90. Od 19. jula 2022. SuperEnalottov džekpot iznosi 241,3 miliona evra.

I dok su najveći džekpotovi navedeni ovdje možda najveći na svijetu, stvari se mijenjaju prilično brzo, a rekordi se ruše svaki drugi dan. To znači da se ljubitelji lutrije ne bi trebali ograničiti na imena istaknuta iznad, već nastaviti istraživati druge opcije.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije
2024-03-24

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije

Vijesti