Vijesti

August 23, 2022

Pobjednik lutrije se bori da preuzme nagradu od 270.000 dolara

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Mješavina sreće i bola zadesila je Alžirca nakon što je osvojio 270.000 dolara lutrija neočekivani prihod u Belgiji. Neidentifikovani 28-godišnji muškarac osvojio je ogromnu nagradu sa greb kartice u vrijednosti od samo 5 dolara. Međutim, on ima poteškoća da preuzme svoju nagradu jer je neregistrovana osoba u Belgiji.

Pobjednik lutrije se bori da preuzme nagradu od 270.000 dolara

Njegov nedostatak papira znači da ne može otvoriti bankovni račun, koji je potreban za primanje isplata lutrije koje prelaze 100.000 dolara. Ovo je čovjeka ostavilo u dilemi, pitajući se da li ima sreće ili nesreće u ovom trenutku.

Alternativni kanali potraživanja

Dobitnik na lutriji, očajnički želeći da prikupi ono što vidi kao iznos koji će mu promijeniti život, pokušao je iskoristiti prijatelja koji je imao pravu dokumentaciju da preuzme nagradu za njega u Briselu. Međutim, vlasti su uhapsile navedenog prijatelja i poznanika zbog sumnje da su ukrali kartu. Njih dvojica su kasnije pušteni nakon što je pobjednik priznao da su pokušavali uz njegovo odobrenje.

Pobjednik je sada dobio usluge advokata, Alexandera Verstraetea, kako bi mu pomogao u potrazi. Verstraete je već napredovao. Naterao je vlasti da se obavežu da neće deportovati pobednika dok ne dobije svoju torbu bogatstva. Advokat pomaže dobitniku da stupi u kontakt sa svojom rodbinom u Alžiru u pokušaju obrade ispravne dokumentacije. Izvještaji AFP-a pokazuju da im lutrija nije otkrila dokumentaciju potrebnu za obradu uplate.

Zanimljivo je gledati kako se odvija događaj u aprilu 2022., ali barem je pohvalna ljubaznost belgijskih vlasti da ga puste da se mota.

Izbezumljeni lov na sreću

Dok je dobitak na lutriji čista sreća, Alžirac ga je zaista želio. Napustio je svoj dom zemlja početkom godine i otputovao u Španiju brodom. Najkraći prijelaz između dvije obale je 9-satni put, koji može trajati i do 15 sati. I to na dobrom i legalnom brodu.

Zatim je prešao preko Španije i Francuske pješice prije nego što je ušao u Belgiju, gdje je kupio sretnu kartu u luci Zeebrugge. Zanimljivo je razmišljati o tome šta mu je moralo prolaziti kroz glavu dok je kupovao kartu, vjerovatno bez novca i umoran. Sud u Brižu, regiji u kojoj je karta kupljena, zadržava kaznu dok se stvar ne riješi.

Početna destinacija pobjednika bila je Velika Britanija, ali izgleda da ga je sreća uvjerila da se nastani u Belgiji. Kaže da će novčanu nagradu iskoristiti da sebi stvori život u Belgiji. Traži ženu i osnovati porodicu. U duhovitom osjećaju koji pokazuje njegovu otpornost, on naglašava da želi pronaći ženu srcem, a ne novcem.

Uslovi lutrije opet stoje na putu

Ovaj incident još jednom stavlja u prvi plan kako rokovi i uslovi mogu biti kamen spoticanja čak i uz legitimnu pobjedu. Kada je kupio kartu, uslovi plaćanja su vjerovatno bili posljednja stvar na koju je Alžirac mislio. Sada mora proći kroz još jednu borbu da preuzme svoj novac.

Iako je to prijatna muka, uvek je važno da se igrači upoznaju sa uslovima takmičenja pre nego što počnu da igraju. Gdje je moguće, uvijek se pridržavajte tih uslova od samog početka. To štedi mnogo boli i troškova u slučaju velike pobjede.

Nadajmo se da će Alžirac (vjerovatno budući Belgijanac) dobiti svoju nagradu bez previše trošenja na proces praćenja. I ostvari njegovu želju za dobrim životom.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 6. aprila: Da li je neko osvojio džekpot od 1,30 milijardi dolara?
2024-04-07

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 6. aprila: Da li je neko osvojio džekpot od 1,30 milijardi dolara?

Vijesti