Vodiči

February 28, 2023

Da li biste trebali unajmiti advokata za lutriju ako dobijete na lutriji?

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Ako biste osvojili loto, mogli biste vjerovati da bi najteži izbor bio odlučiti šta ćete prvo kupiti sa svojim dobicima. Ali činjenica je da će vam trebati pomoć da uštedite što više novca za kasniju upotrebu. I prva stvar koju trebate učiniti da dobijete tu pomoć je da pozovete advokata za lutriju.

Da li biste trebali unajmiti advokata za lutriju ako dobijete na lutriji?

Šta je advokat za lutriju?

Prije nego čak i uzmu džekpot, veliki dobitnici na lutriji moraju napraviti mnogo teških izbora. Kao da stvari već nisu dovoljno komplikovane, svaka jurisdikcija za hostovanje lutrije ima pravila za unovčavanje dobitnog tiketa i plaćati najmanji mogući iznos poreza. Ovo je kada bi pomoć advokata bila korisna.

Pobjednici bi trebali okupiti tim savjetnika, uključujući advokata za lutriju, koji će im pomoći da se snalaze u zakonima prikupljanja nagrade bez ikakvih grešaka koje se mogu izbjeći. Najbolji advokat za lutriju može zaštititi nasljedstvo dobitnika i osigurati zbrinjavanje njihovih najmilijih.

Možda vam neće biti potreban advokat koji se posebno oglašava kao advokat za lutriju, ali biste trebali potražiti nekoga sa iskustvom sa značajnim nenapredovanim prihodima. Najbolji advokati lutrije znaju kako se snalaze u poreznom sistemu, trustovima, oporukama i zaštiti imovine.

Šta advokati lutrije nude primaocima džekpota

Možda nećete biti voljni da platite značajan dio svog dobitka za honorare advokata na lutriji ako ste se upravo dočepali velike sume novca. Međutim, ulaganje u stručnog advokata je u vašem najboljem interesu. Neke stvari koje advokati lutrije rade za dobitnike džekpota su navedene u nastavku.

Čuvanje vašeg identiteta

Činjenicu da ste osvojili na lotu trebate čuvati u strogo čuvanoj tajni kako ne biste postali žrtva parnica, prevara i tražbina za sitni novac. Međutim, spriječiti da vijesti prođu u javnost nije lako. 

U nekim jurisdikcijama, dobitnici lutrije mogu ostati anonimni dok traže svoju nagradu. Neke organizacije dozvoljavaju pobjednicima da podnesu zahtjeve pod imenom organizacije, štiteći ih od neželjene pažnje. Da bi sačuvali svoju privatnost, dobitnici na lutriji treba da izaberu iskusnog advokata.

Osnivanje trusta je još jedan održiv način da dobijete nagradu. Privatnost pobjednika će biti zaštićena, a povjerenje će spriječiti pobjednika da ne oduva svoju nevjerovatnu dobit odjednom. Advokat lutrije može pomoći dobitniku da odluči da li je povjerenje u njihovom najboljem interesu, a ako jeste, može pomoći u osnivanju povjerenja.

Uspostavljanje pouzdane savjetodavne grupe

Novom dobitniku lutrije potreban je snažan sistem podrške, a ne samo advokat. Takođe je važno konsultovati se sa ovlašćenim računovođom i finansijskim planerom koji ima iskustva u radu sa neočekivano značajnim sumama novca. Advokat dobitnika na lutriji može ih posavjetovati o tome koga još uključiti u svoj savjetodavni tim.

Smjernice o različitim aranžmanima plaćanja

Na nedavnim dobitnicima lutrije je da biraju između paušalnog iznosa i anuiteta. Advokat lutrije će ih moći obavijestiti o svim finansijskim i pravnim implikacijama. Oni su u boljoj poziciji da ponude smjernice od nasumičnih članaka koji se nalaze na internetu jer su upoznati s financijskom situacijom pobjednika.

Sprečavanje osnovnih grešaka

Najbolji advokat za lutriju zna u koje opasnosti mogu upasti neoprezni dobitnici lutrije. Advokat može savjetovati kada je najbolje vrijeme za naplatu dobitka, kako čuvati tikete do tada, kako kontrolisati rashode i osigurati sigurnost i još mnogo toga. Kako biste izbjegli žrtvu prokletstva lutrije, mudro je potražiti savjet advokata lutrije.

Ukidanje neosnovanih tužbi

Prevaranti često jure za dobitnicima na lutriji jer znaju da imaju veliku sumu novca u banci. Prevaranti pokušavaju da se dočepaju novca dobitnika lutrije raznim metodama, a podnošenje neozbiljnih tužbi je jedna od njih.

Advokat lutrije brani svoje klijente u takvim slučajevima i savjetuje ih kako da se zaštite od bilo kakvih prijetnji prije nego što se dogode. Jedan od najboljih prinosa na ulaganje u honorare advokata za lutriju je odbacivanje ovih smetnji.

Šta tražiti kod advokata za lutriju

Budući da uspješni ljudi provode toliko vremena sa svojim finansijskim timom, ključno je da se osjećaju opušteno i da vjeruju svakom članu. Naravno, advokat mora biti dobro upućen u specifične probleme sa kojima se susreću dobitnici na lutriji.

Nijedan dobitnik na lutriji ne bi trebao lakomisleno uputiti takav poziv. Takozvani advokat za lutriju, Jason Kurland, uhvaćen je 2020. kako je od svojih klijenata preuzeo 100 miliona dolara i na kraju je optužen. Da ne biste izgubili novac zbog nepoštenih ljudi, pazite kome ga dajete.

Stvari o kojima treba razmisliti prije nego što angažirate najboljeg advokata za lutriju uključuju:

Ample Experience

Najveći pravnik lutrije je dobro upućen u zakone o lutriji i ima iskustva u zagovaranju drugih velikih dobitnika i onih koji su zapali u iznenadnu financijsku nevolju. Poresko zakonodavstvo, upravljanje povjerenjem, upravljanje bogatstvom i druge finansijske brige u vašoj nadležnosti trebale bi biti u njihovoj kormilarnici.

Naknade

Čak i dobitnici džekpota moraju biti oprezni kako bi izbjegli preveliku potrošnju na honorare advokata za lutriju. Ugledni advokat za lutriju neće vam ponuditi da uzme dio vašeg profita, a vi ne morate birati najskuplju koju možete pronaći. Umjesto toga, bolje je dogovoriti poštenu satnicu ili zadržavanje. Laffeyjeva matrica može biti gruba procjena troškova pravnog zastupanja.

Disciplinski zapisnik

Ako je advokat disciplinski kažnjen za bilo šta, to treba da znate pre nego što ga angažujete. Da biste provjerili disciplinsku historiju potencijalnih advokata, možete izvršiti pretragu od države do države na mreži.

Ličnost

Ne biste trebali zanemariti svoj instinkt u vezi sa advokatom za lutriju. Trebali biste imati potpuno povjerenje u svog advokata i uživati u radu s njima. U redu je ako vi i vaš advokat ne kliknete, čak i ako su odlični.

Da biste pronašli najboljeg advokata za lutriju za svoje potrebe, najbolje je intervjuisati više pojedinaca. Ako vam je potrebna pomoć u pronalaženju kvalifikovanih kandidata, lokalna advokatska komora je dobro mjesto za početak. Oni će vas moći uputiti na odgovarajući put.

Final Thoughts

Poslije osvajanje značajnog džekpota na lutriji, pronalaženje kompetentnog advokata za lutriju trebao bi biti glavni prioritet. Prije nego što objavite svoju pobjedu bilo kome izvan vaše porodice i bliskih prijatelja, a posebno prije nego što prikupite novac od nagrade, trebali biste dobiti pravni savjet.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball Jackpot se popeo na 47 miliona dolara: šta treba da znate
2024-05-14

Powerball Jackpot se popeo na 47 miliona dolara: šta treba da znate

Vijesti