Rješenja za sigurno plaćanje za igrače online lutrije za 2024

Ako tražite odličnu web lokaciju za online lutriju, vjerojatno ste se zapitali, 'da li su dostupni načini plaćanja sigurni?' Zahvaljujući širokom spektru internetskih načina plaćanja, isplate na lutriji postale su pristupačnije nego ikad.

Sve što trebate je pronaći legitimnu lutrijsku stranicu na mreži, napraviti depozit, kupiti srećku i odabrati svoje brojeve. Ako odgovaraju brojevima izvlačenja, onda je nagrada na lutriji vaša. U nekim lutrijama možete osvojiti manje nagrade ako se vaši brojevi podudaraju s određenim brojevima u džekpotu. Od e-novčanika do MasterCard-a i Visa-e, postoji mnogo načina da podignete svoje dobitke na loto-u sa vrhunskih stranica. Evo svega što trebate znati o sigurnim načinima plaćanja.

Visa

Internetske stranice lutrije prihvaćaju širok izbor opcija plaćanja. Visa je često jedan od najboljih izbora. Kao uobičajen i pristupačan sistem plaćanja, Visa koristi svoj međunarodni doseg kako bi pružila opcije transfera novca za gotovo neograničen broj proizvoda i usluga, uključujući lutrije i drugu zabavu u igrama na mreži.

Prikaži više
MasterCard

MasterCard je multinacionalna korporacija za finansijske usluge sa globalnom klijentelom. Trenutno se rangira kao druga najveća kompanija za e-platne kartice na svijetu. Međutim, kompanija svoje kartice ne izdaje direktno korisnicima, već finansijskim institucijama koje ih potom izdaju svojim klijentima u njihovo ime. MasterCard može biti debitna ili kreditna kartica.

Prikaži više
Skrill

Kao popularan internet e-novčanik, Skrill nastavlja da privlači potrošače koji traže jeftin način za prijenos novca na internetu. Sa samo nekoliko klikova, kupac može deponovati i disperzirati sredstva preko provajdera plaćanja, koji je sada jedan od vodećih servisa plaćanja širom svijeta.

Prikaži više
Neteller

Većina online igrača ima Neteller na svojoj listi preferiranih načina plaćanja. Ovo sredstvo plaćanja je privlačno zbog svoje jednostavnosti upotrebe. Neteller je u vlasništvu i pod upravom britanske kompanije Paysafe Group. Osnovan je davne 1999. godine. Međutim, sve do 2000. godine počeo je da obrađuje plaćanja online kockanja, uključujući i lutrije.

Prikaži više
PayPal

PayPal je jedan od najsigurnijih i najbržih načina plaćanja putem interneta. Prihvata ga nekoliko online lutrijskih stranica kao što su Megarush i Crazy Lottos. Osnovan prije petnaest godina, PayPal je jedan od najefikasnijih e-novčanika i ima milione registrovanih korisnika širom svijeta. Igrači mogu koristiti PayPal za kupovinu lutrijskih listića, klađenje, uplate i isplate. Takođe je prilično lako otvoriti PayPal račun.

Prikaži više
PaysafeCard

Paysafecard, metoda prepaid online transakcija, datira iz 2000. godine kada ju je osnovala grupa poduzetnika iz Beča, Austrija. Od svog lansiranja, on-line plaćanja čini lakšim kao i korištenje gotovine. Vremenom su ga preuzele različite kompanije kao što je Skrill 2013. Dvije godine kasnije, Optimal Payments Group je preuzela Skrill i rebrendirala u Paysafe Group. Firma je licencirana od strane Financial Conduct Authority of UK (FCA) i partner je sa svjetski poznatom Mastercard karticom.

Prikaži više
Apple Pay

Apple Pay je uspostavio svoju poziciju među najčešće korištenim metodama depozita na lutriji. U idealnom slučaju, Apple Pay je rješenje za mobilno plaćanje i digitalni novčanik koji se koristi samo na Apple ili iOS uređaju, obično pametnom telefonu spojenom na internet. Apple uređaji uključuju iPhone, iPad, Apple satove i Macove. Apple Pay je prvobitno lansiran u SAD-u, ali je trenutno dostupan korisnicima u više od 70 zemalja širom svijeta. Broj raste svake godine.

Prikaži više
American Express

Većina igrača sada preferira online lutriju u odnosu na tradicionalni loto jer ih izlaže značajnom broju džekpotova širom svijeta, kao što su EuroMillions, US Powerball i MegaMillions. Srećom, lutrijske listiće zasnovane na webu mogu se kupiti uz kartične usluge kao što je American Express. Također poznat kao AmEx, American Express je uspješna finansijska organizacija koja se bavi kreditnim karticama, putničkim čekovima i platnim karticama.

Prikaži više

AstroPay

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter

Sigurni načini plaćanja

Sigurni načini plaćanja pružaju sigurna sredstva za polaganje i povlačenje na web stranici za lutriju. Međutim, ako ste loto igrač, potrebna vam je sigurnost da ne postoji rizik od prevare na mjestu plaćanja. Sljedeće funkcije pomažu da se minimizira ranjivost načina plaćanja lutrije.

SSL protokol

SSL je akronim za Secure Socket Layer, protokol za šifriranje za osiguranje web lokacije. Najbolje lutrijske stranice imaju SSL sertifikate, a njihovi URL-ovi počinju sa HTTPS, a ne HTTP. Također ćete primijetiti ikonu katanca pored URL-a. Sa SSL enkripcijom, vaši finansijski podaci su sigurni kada igrate online lutriju.

PCI DSS usklađenost

Industrija platnih kartica ili PCI je regulatorno tijelo koje prati sigurnosne standarde za elektronske transakcije. DSS je skraćenica za standarde sigurnosti podataka. Svaka loto kompanija koja omogućava plaćanje kreditnim karticama treba da bude u skladu sa PCI smernicama.

3D autentifikacija

Ova funkcija sprječava lažne aktivnosti tokom plaćanja kartice. Uz 3D secure autentifikaciju, provajder plaćanja upravlja procesom verifikacije identiteta. Pretpostavimo da koristite Visa za uplatu gotovine na web lokaciju lutrije na mreži. Visa će rješavati zahtjeve za PIN kodom i biometrijske potvrde. Ovo osigurava da samo stvarni vlasnik kartice može kupiti loto karte sa Visa karticom.

Usluga provjere adrese (AVS)

AVS koristi adresu za naplatu koju ste unijeli na web-lokaciju da potvrdi vaš način plaćanja. AVS osigurava da ova adresa odgovara onoj na vašem bankovnom računu ili kreditnoj kartici.

Ostale sigurnosne mjere uključuju ažurirani operativni sistem i tokenizaciju koja zamjenjuje povjerljive podatke nasumičnim znakovima.

Odabir načina bankarstva

Najbolje web stranice lutrije nude obilje metoda depozita i povlačenja. Imajte na umu da su neke opcije samo za depozite. Ali u većini slučajeva, stranica lutrije omogućava igračima da isplate novac koristeći odabranu metodu depozita. Pročitajte uslove i odredbe prije prve transakcije. Kada odlučujete između alternativa, uzmite u obzir sljedeće faktore.

 • sigurnost: Sigurna obrada plaćanja je ključna za izbjegavanje kršenja podataka i finansijskih gubitaka. Budite dobro informisani tako što ćete razumjeti sigurnosne mjere koje je provajder plaćanja uveo.
 • Brzina prijenosa: Budući da želite odmah uplatiti novac na svoj loto račun, počnite s istraživanjem koliko dugo je financijskom dobavljaču potrebno da oslobodi sredstva. Odaberite metodu koja olakšava bržu isplatu lutrije za vašu udobnost.
 • Transakcijske naknade: Većina depozita na online lutrijama je besplatna, ali vam može biti naplaćeno podizanje dobitaka određenim metodama. Najbolje je odabrati način plaćanja sa najnižim naknadama kako biste povećali svoju profitnu maržu. Kalkulator isplate lutrije vam omogućava da vidite koliko će vam biti naplaćeno za isplatu.
 • Ublažavanje prijevara: Pametno je koristiti metod transakcije koji može otkriti sumnjive aktivnosti na mreži. Trebali biste moći ograničiti koliko možete potrošiti na online lutrije.
 • mjesna nadležnost: Različite države imaju različite kontrole finansijskog upravljanja za online lutriju. Provjerite je li vaša kupovina srećke u skladu s lokalnim zakonima.
 • Kurs: Neke alternative su ograničene na određene regije i valute. Kada koristite takve metode, vaš novac se pretvara u globalno prihvaćenu valutu i može se primijeniti naknada za zamjenu.
 • Bankarski limiti: Obično, lutrijska stranica određuje limite depozita i povlačenja. Međutim, neki sistemi elektronskog plaćanja nametnuli su ograničenja koliko možete potrošiti na internetu. Mnogo puta ćete morati da kontaktirate bankarskog provajdera da biste uklonili ovo ograničenje.
 • Ali postavljen je iz sigurnosnih razloga. Obavezno potvrdite dnevni maksimalni limit povlačenja vašeg načina bankarstva na lokaciji loto kako biste izbjegli kršenje odredbi i uslova. Najbolja opcija omogućava manje isplate, tako da ne morate predugo čekati da biste uživali u nagradi.
 • Bonus za način plaćanja: Možda imate pravo na poseban bonus u zavisnosti od metode depozita. Nisu svi e-novčanici, banke i kartice kvalificirani za ovu posebnu promociju. Jedna od opcija koja privlači ovaj bonus je Bitcoin. Prije nego počnete igrati loto online, idite na stranicu promocije i pročitajte pravila o bonusima.
 • Mobilna prilagodljivost: Da li online trgovac dozvoljava transakcije putem mobilnog telefona? Većina online lutrijskih stranica danas je optimizirana za mobilne uređaje. Pobrinite se da vaš finansijski provajder ima prilagodljivo iskustvo plaćanja za različite mobilne operativne sisteme i mreže.

Kako napraviti depozit kada igrate lutriju

Morate biti registrovani igrač da biste uplatili depozit i platili online lutriju. Svaka stranica ima listu bankarskih metoda. Primjeri su PayPal, Visa, ACH elektronski ček, MasterCard, Discover Credit Card, WebCash, PayNearMe, PA Lottery Play+, itd. Slijedite ova uputstva da biste uplatili novac na svoj lutrijski račun:

 • Sa svojim emailom/korisničkim imenom i lozinkom, prijavite se na nalog lutrije
 • Idite do odjeljka blagajne i odaberite 'Plaćanje/Depozit.'
 • Sa liste dostupnih izaberite željeni način depozita
 • Unesite iznos kojim želite uplatiti račun
 • Pratite uputstva na ekranu da potvrdite svoj identitet

Web lokacije za online lutriju koriste moderne tehnologije šifriranja kako bi bili anonimni dok uplaćujete depozit. Zagarantovana vam je privatnost i sigurnost finansijskih podataka. Zatim, želite da kupite karte za učešće u lutriji. Evo koraka koje treba slijediti.

 • Za svoju prvu kupovinu obavezno dovršite registraciju i odaberite opciju plaćanja u gore istaknutim koracima
 • Odaberite željenu lutriju
 • Popunite karte koje želite da kupite i opcije igranja (slučajni brojevi)
 • Kliknite na dugme za reprodukciju i odaberite koliko želite potrošiti
 • Potvrdite kupovinu karte i pričekajte poruku potvrde

Ako transakcija ne prođe, pokušajte s drugim načinom plaćanja. Kada koristite PayPal, uvjerite se da je povezan s bankovnim računom, a ne kreditnom ili debitnom karticom. Drugi provajderi kao što je PA Lottery Play+ omogućavaju vam da se povežete sa svojim bankovnim računom, kreditnom i debitnom karticom.

Korištenje PayPal-a kada igrate loto

PayPal je jedan od najpouzdanijih e-novčanika za instant depozite na lutrijskim stranicama. Vrlo je cijenjen u cijelom svijetu i omogućava brze isplate lutrije. Sigurnost je najznačajnija prednost korištenja PayPal-a na web lokaciji lutrije na mreži.

Kompanija ima dugu istoriju sigurnih onlajn transakcija, podržanih end-to-end enkripcijom i dvofaktorskom autentifikacijom. Na blagajni se vaši podaci nikada ne dijele ni sa kim osim s PayPal-om. Većina online lutrija koje prihvataju PayPal imaju ponudu dobrodošlice za nove igrače. Ali dobro je provjeriti prije nego što zatražite bonus.

Kako napraviti depozit koristeći PayPal

Polaganje sredstava na web lokaciju lutrije sa vašim PayPal saldom je jednostavno. Može potrajati duže od debitne kartice jer je PayPal posrednička usluga trgovaca. Nalazi se između vašeg bankovnog računa i stranice lutrije. Ali proces slijedi ove jednostavne korake:

 • Na kontrolnoj tabli blagajne odaberite PayPal za depozite
 • Unesite iznos koji želite uplatiti
 • Pojavit će se novi prozor u kojem se morate prijaviti na svoj PayPal račun
 • Novac se trenutno prenosi tako da možete početi igrati loto

Kako podići dobitke na lutriji koristeći PayPal

Stranica lutrije želi da unovčite načinom plaćanja koji ste odabrali za depozit. Ako odaberete PayPal, nećete imati problema s povlačenjem svojih dobitaka. Evo procedure.

 • Idite na odjeljak za isplatu i zatražite isplatu
 • Kliknite na PayPal (to će biti prva opcija)
 • Unesite svoje podatke za prijavu i lozinku
 • Provajder lutrije će potvrditi zahtjev
 • Primite sredstva na svoj PayPal račun nakon 12 do 24 sata

Kada imate novac na svom PayPal računu, možete ga koristiti za kupovinu robe i usluga na mreži ili podizanje na svoj bankovni račun. Možda će vam biti naplaćena naknada za prijenos sredstava u banku.

Kako izvršiti povlačenje

Čestitamo na osvojenom lotu! Prije povlačenja nagrade, provjerite je li web stranica potvrdila vaš identitet. Prijavite se na svoj račun i slijedite dolje navedene korake.

 • U meniju računa pritisnite dugme 'Podigni sredstva' ili slično dugme
 • Kliknite na bankovni račun ili e-novčanik na koji želite povući da biste pokrenuli proces
 • Ako ste već naveli željeni način plaćanja, on će se pojaviti na padajućoj listi
 • Unesite dobitke na lutriji koje želite iskoristiti i popunite sve potrebne podatke
 • Kliknite na Pošalji za nastavak procesa
 • Primit ćete poruku koja potvrđuje vaš zahtjev za povlačenje

Obratite pažnju na ograničenja povlačenja prije isplate. Kao dio kontrole protiv prijevare, od vas će se tražiti da dostavite neke dokumente tokom vašeg prvog zahtjeva za povlačenje. Ovo je da bi se osiguralo da je novac pravilno i zakonito prenesen.

Svoj identitet možete dokazati ličnom kartom, pasošem ili vozačkom dozvolom koju je izdao državni organ. Kao dokaz adrese možete dostaviti važeći račun za komunalne usluge, ali on ne smije biti stariji od tri mjeseca.

Dok se isplata obrađuje, pojavit će se kao zahtjev na čekanju na vašem loto računu. Nakon odobrenja, bit će premješten u historiju transakcija. Ako naiđete na izazove u procesu ili želite nešto pitati, ne ustručavajte se kontaktirati korisničku podršku.

Generalno, ne možete povući iznos koji premašuje vaše depozite. Ovo je u skladu sa praksama protiv pranja novca.

Neke online lutrije nude loto aplikacije koje možete preuzeti na svoj pametni telefon. Proces povlačenja je isti. U prosjeku, povlačenju i na desktopu iu aplikaciji može proći dva do pet radnih dana da stignu na vaš bankovni račun.

Najbolji načini plaćanja lutrije

Ljudi igraju lutriju jer žele da dobiju novac. Brz i siguran proces plaćanja je od najveće važnosti. Sa najnovijim razvojem u finansijskoj industriji, pojavili su se brojni načini plaćanja lutrije. Razumijemo da nije lako odabrati jedan s obzirom na to da oni imaju svoje prednosti i nedostatke.

Kako ocjenjujemo i pregledavamo opcije plaćanja

Prije nego što na našoj web stranici predstavimo bankarsku metodu, mi je temeljito pregledamo i ocjenjujemo prema našem znanju u industriji i iskustvu igrača. Naše preporučene metode moraju zadovoljiti specifične kriterije.

 • Mora biti široko dostupna i prihvaćena širom svijeta
 • Treba da garantuje sigurnost i povjerljivost
 • Trebao bi biti popularan među igračima
 • Mora imati jake standarde šifriranja kako bi se spriječilo kršenje podataka
 • Potrebno je imati pouzdanu korisničku podršku

Ugledne lutrijske organizacije prihvataju depozite i isplaćuju dobitke bez kašnjenja. Neke stranice nude bolje transakcione metode od drugih. U našim naglascima navodimo samo one s visokim prodajnim točkama.

Vrhunski provajderi primjenjuju sigurnosne mjere koje garantuju sigurnost vaših finansijskih i ličnih podataka. Dobar primjer je 128-bitna enkripcija koja kodira informacije kako bi vaša sredstva bila sigurna od hakera. Evo nekih od najsigurnijih opcija za igranje online lutrije.

Visa

Visa je jedna od najuspješnijih mreža sa globalnim dosegom idealnim za plaćanje online loto tiketa. Kompanija održava odličnu reputaciju za sigurnost. Nije iznenađenje da gotovo sve lutrije prihvataju Visa kreditne kartice za depozite i isplate.

Kompanija je poznata po poduzimanju strogih mjera protiv sumnjivih aktivnosti, tako da biste se trebali osjećati sigurno koristeći je. Uz Visa, možete uplatiti relativno velike iznose na svoj odgovarajući loto račun. S druge strane, ne dozvoljavaju sve lutrije isplate pomoću Visa kreditnih kartica. Provjerite sitni otisak prije obrade vaše isplate.

MasterCard

MasterCard takmiči se sa Visom kada je u pitanju sigurnost i sigurnost kreditnih kartica. Mnoge web stranice lutrije ga prihvaćaju, a možete birati između različitih elitnih kartica, ovisno o vašoj banci koja je izdala. Vaši podaci ostaju povjerljivi, tako da ne biste trebali biti zabrinuti za bilo kakvu prevaru. Takođe ćete imati luksuz da uplatite velike depozite na svoj lutrijski račun. Ponekad se mogu primijeniti naknade ovisno o vrsti kartice.

Skrill

Ovo je način plaćanja baziran u Engleskoj koji postoji u posljednje dvije decenije. Obično se koristi u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali je uspio steći međunarodnu bazu kupaca.

Skrill naplaćuje male naknade za deponovanje i povlačenje. Depoziti su trenutni, dok isplata može potrajati do dva dana. Vaši podaci su sigurni jer ih Skrill ne prosljeđuje trećim stranama. Mnogi loto igrači ga vole jer omogućava trenutni pristup svojim bankama preko interneta.

Osim toga, možete koristiti 40 različitih valuta iz više od 200 zemalja. Za razliku od nekih usluga online trgovaca, Skrill ima renomiran sistem korisničke podrške u kojem možete pitati bilo šta u bilo koje vrijeme putem live chata. Jedino ograničenje je da sve lutrije ne prihvataju Skrill plaćanja.

Bankovni transfer

Gotovo sve online lutrijske stranice prihvataju direktne bankovne transfere. Ovisno o vašoj banci, možete platiti naknadu za transakciju. Vrijeme obrade može potrajati od jednog do pet radnih dana. Strastveni kockari ne vole da čekaju predugo, i zato većina njih preferira e-novčanike nego bankovne transfere.

Opet, većina banaka ne odobrava zahtjeve koji dolaze iz kockarskih aktivnosti. Ovo bi mogao biti problem ako ste odabrali novu web stranicu lutrije čija je reputacija nepoznata.

Odgovorno igranje

Imajte na umu da su izvlačenja na lutriji nasumična i da svaki tiket koji kupite ima jednake šanse za dobitak. Džekpotovi se mijenjaju svake sedmice, a nagrade se povećavaju kako bi igrači dobili veći potencijalni povrat.

U idealnom slučaju, možete kupiti više tiketa kako biste povećali svoje šanse za pobjedu. Ali kao odgovoran igrač lutrije, trebali biste postaviti ograničenje potrošnje i držati ga se. Pridruživanje online lutrijskom sindikatu također može pomoći u ovom slučaju.

Ostali savjeti koji će vam pomoći da igrate odgovorno su:

 • Nikada ne uzimajte kredit da biste igrali loto online
 • Shvatite to kao razonodu, a ne kao izvor prihoda
 • Izbjegavajte lov na gubitak
 • Nemojte igrati kada ste previše uzbuđeni ili depresivni
 • Koristite odgovorne resurse za kockanje
 • Potražite stručnu pomoć ako mislite da ste ovisni o kockanju
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević