Finland Lotto Results

Finland Lotto 7/40, također poznat kao Veikkaus Lotto, je izvlačenje lutrije jednom sedmično koje se održava subotom u Helsinkiju. To je najveća lutrija koju igra oko 70% finske populacije i drugih igrača širom svijeta.

Igrači u Finskoj mogu kupiti svoje karte na POS-u ili na službenoj Veikkaus web stranici za 1 € po ulazu. Igrači izvan Finske mogu igrati na web stranicama trećih strana. Ima minimalni džekpot od 700.000 €, ali često prelazi 1 milion €, a rekord iznosi 14,1 milion €.

Igrači biraju 7 brojeva od 40 i mogu se odlučiti za plus broj koji će pomnožiti sve nagrade koje nisu džekpot sa 5 za dodatnih 0,50 €.

Ždrijeb se može pratiti uživo na MTV3 kanalu, a rezultati se mogu provjeriti na web stranici Veikkaus ili na web stranici treće strane za igrače koji nisu iz Finske. Igrači moraju pogoditi svih 7 brojeva da bi osvojili džekpot. Nagrade se isplaćuju kao neoporezivi, paušalni iznosi i potrebno ih je zatražiti do 1 godine nakon izvlačenja.

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherPriya PatelResearcher
About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević