Vijesti

October 27, 2023

IGT produžava sadašnje partnerstvo sa lutrijom Kentucky do 2036

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

IGT-ova matična kompanija, International Game Technology Global Solutions Corporation, produžila je dva ugovora sa Kentucky Lottery. Ugovorom će operater lutrije nastaviti primati ažuriranja od IGT Global Solutions Corporation do 2036. godine.

IGT produžava sadašnje partnerstvo sa lutrijom Kentucky do 2036

Prema sporazumu, IGT će obezbijediti platformu Aurora, koju će Lutrija Kentuckyja koristiti na svojih 3.400 maloprodajnih lokacija širom Sjedinjene Države. Kompanija će također implementirati nadograđeni iLottery sistem sa integracijom u oblak.

Tokom intervjua, Mary R. Harville, izvršni direktor Kentucky Lottery Corporation, rekla je:

" Lutrija Kentucky je u partnerstvu sa IGT-om od početka poslovanja i mi smo nastavili da tražimo načine, u partnerstvu sa IGT-om, da modernizujemo našu ponudu u poslednjih 30 i više godina. Poboljšanje naših lutrijskih rešenja sa IGT-ovim maloprodajnim i iLottery sistemima i praktičnim Samouslužni maloprodajni terminali će nam pružiti više mogućnosti da odgovorno povećamo našu prodaju i vratimo dodatna sredstva za stipendije i grantove za studente Kentucky koledža."

Za moderniziranu iLottery platformu, dobavljač igre lutrije će uvesti usluge integracije oblaka uz maloprodajni hardver Aurora. Platforma će uskoro biti instalirana u regulisani operater lutrije. Ovo ažuriranje će poboljšati sistem na nekoliko načina, uključujući sigurnost, skalabilnost i brzinu kojom se nove funkcije mogu implementirati. Osim toga, omogućava brže i lakše uključivanje podataka i uvida. IGT sistem iLottery uključuje robusne, odgovorne alate za kockanje.

Jay Gendron, IGT-ov glavni operativni direktor za Global Lottery, rekao je: 

"Lutrija Kentucky je uvijek bila na čelu inovacija lutrije, a IGT sa zadovoljstvom nastavlja podržavati ove napore modernizacije. IGT-ov način razmišljanja za budućnost i portfelj proizvoda sljedeće generacije su kritični u današnjem evoluirajućem lutrijskom prostoru. U narednih 10 godina, gradit ćemo naše dugogodišnje partnerstvo s Kentucky Lottery i primijeniti našu sofisticiranu tehnologiju kako bismo dodatno poboljšali iskustvo igrača."

Prema novom ugovoru, IGT će isporučiti preko 4000 Retailer Pro terminala i 850 GameTouch(TM) 28 lutrijskih automata za trgovce Kentucky Lottery.

SVP Global iLottery u IGT Srini Nedunuri je primijetio:

"U 2016., Kentucky Lottery je postao jedan od prvih IGT-ovih klijenata u SAD-u koji je pokrenuo iLottery program. Od tada, IGT je radio s Kentucky Lottery kako bi utrostručio broj online izvlačenja dostupnih igračima, kao i pružio ogroman portfelj uvjerljive trenutne igre. IGT-ova platforma iLottery zasnovana na oblaku će ponuditi Lutriji veću fleksibilnost, povećanu analitiku i puni paket naprednih funkcija za upravljanje igračima i alata za odgovorno igranje."

Ova najava dio je dugoročnog cilja kompanije da učvrsti svoju poziciju u Sjedinjenim Državama. Nedavno je programer softvera produžio svoj ugovor sa California Lottery za još jedan 7 godina. IGT je takođe potpisao a Produženje ugovora na 10 godina sa Pan Malaysian Pools za nadogradnju postojeće sistemske tehnologije.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, nazvana "Lorekeeper Lotto Lorekee" u LottoRankeru, koristi svoje pedantne istraživačke vještine i kulturnu dubinu iz Kerale, Indija, kako bi bacila svjetlo na globalne fenomene lutrije. Opremljena oštrim osjećajem za detalje i sklonošću prema podacima, ona ulazi duboko u svijet lutrije, otkrivajući skrivene dragulje i trendovske obrasce.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Najnovije vijesti

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji
2023-11-21

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji

Vijesti