Vijesti

February 8, 2022

Kako igrati Powerball; vodič za početnike

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Powerball je jedan od najvećih lota na svijetu. Iako su šanse da osvojite džekpot male, bilo je mnogo Powerball dobitnika. Najbolja stvar kod Powerballa je da ako nema pobjednika ni u jednom izvlačenju, iznos džekpota se povećava. Ovaj vodič ima sve za one koji žele okušati sreću u Powerballu.

Kako igrati Powerball; vodič za početnike

Šta je Powerball?

Powerball je jedna od najvećih lutrija na svijetu. Ovo se odnosi i na veličinu džekpota i na to gdje je dostupan. Do sada, najveći Powerball džekpot ikada osvojen iznosi 1,586 milijardi dolara. Ipak, podijeljen je među tri pobjednika. Ipak, pobjednici su imali čemu da se nasmiješe.

Powerball je dostupan u 45 američkih država plus tri druge jurisdikcije; Američka Djevičanska ostrva, Distrikt Kolumbija i Portoriko. Iako je to američka lutrija, svako može učestvovati, bez obzira na lokaciju, sve dok je punoljetan. Postoji mnogo online dilera koji kupuju srećke u ime igrača koji nisu u jurisdikcijama gdje se karte prodaju.

Kako igrati Powerball

Kako se igra Powerball? pa, Powerball jednostavan je za igranje; nisu potrebne posebne vještine. Prvo, igrači moraju kupiti karte dostupne u trgovinama, namirnicama i kao što je ranije spomenuto, mogu se kupiti i online. Cijena jedne Powerball karte je 2 USD, ali tada, u nekoliko jurisdikcija, igrači mogu koristiti Powerball Power Play uz dodatni 1 USD. Powerball Power Play je ekskluzivna funkcija koja povećava dobitke bez džekpota do deset puta.

Igranje

Kao iu MegaMillionsu, u Powerballu postoje dva bubnja. Jedan bubanj ima bijele kuglice (WB) označene od jedne do 69, dok drugi ima moćne kuglice (PB) označene od jedan do 26. Cilj igre je da se poklapaju pobjednički brojevi; pet iz prvog bubnja i jedan iz drugog bubnja

Izvlačenja se održavaju tri puta sedmično. Za početak, Powerball izvlačenja su događaji kada kompanija objavljuje dobitne kombinacije. Iako je osvajanje džekpota krajnji cilj, postoji osam drugih načina za osvajanje.

Koje su šanse za pobjedu?

Kao što je gore spomenuto, osvojiti Powerball je prilično teško. Ispod su šanse za pobjedu:

  • Glavna nagrada $40 miliona+ (5WB + PB): jedan od 292,201,338
  • 1,000,000 dolara (5WB): jedan u 11,688,053
  • 50.000 dolara (4WB + PB): jedan u 913.129
  • 100 USD (4WB): jedan u 36.525
  • 100 USD (3WB + PB): jedan u 14.494
  • 7 dolara (3WB): jedan u 580
  • 7 USD (2WB + PB): jedan u 701
  • 4 USD (1WB + PB): jedan u 92
  • 4 USD (samo PB): jedan od 38

Dobici Powerball džekpota mogu se isplatiti na dva načina; paušalni iznos ili anuitet. Paušalni iznosi su manji od osvojenog iznosa, dok su anuiteti veći od osvojenog iznosa.

Powerball savjeti i trikovi

Powerball je igra na sreću, ali postoje neki savjeti i trikovi koji povećavaju šanse za pobjedu.

Jedna od strategija je, naravno, kupovina mnogo karata, očigledno sa različitim kombinacijama. Ovo može biti skupo, ali povećava vjerovatnoću da ćete pogoditi jednu od dobitnih kombinacija. Još jedan savjet je da se pridružite Powerball bazenima. 

Nadamo se da će jedan član dobiti na lutriji, a zatim podijeliti prihod među ostalima. Konačno, identificiranje uobičajenih pobjedničkih brojeva može imati dug put. Loto stranice kao što su Lotto Ranker imate mnogo drugih savjeta koji će pomoći igračima da osvoje Powerball.

To je to, osnovni vodič o tome kako igrati Powerball. Iako je teško dobiti veliku pobjedu, ipak vrijedi pokušati. Od pokretanja ove lutrije bilo je na desetine dobitnika, tako da dobitak nije nemoguć. Ali onda, igrači moraju biti sigurni da igraju odgovorno. Powerball stvara ovisnost i ne bi trebao biti zamjena za posao ili školu.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, nazvana "Lorekeeper Lotto Lorekee" u LottoRankeru, koristi svoje pedantne istraživačke vještine i kulturnu dubinu iz Kerale, Indija, kako bi bacila svjetlo na globalne fenomene lutrije. Opremljena oštrim osjećajem za detalje i sklonošću prema podacima, ona ulazi duboko u svijet lutrije, otkrivajući skrivene dragulje i trendovske obrasce.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Najnovije vijesti

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji
2023-11-21

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji

Vijesti