Mišljenja stručnjaka o Bingo protiv lutrije

Vijesti

2022-07-12

Nedavno se među igračima mnogo priča o bingu i lutriji. Gužva je uzrokovana uglavnom potrebom da igrači pronađu najprikladniju opciju, s obzirom na šanse za pobjedu, iznos dobitka, dostupnost igre i nekoliko drugih faktora. Nekoliko stručnjaka je emitovalo ovu temu, a ovaj zapis donosi neka od njihovih 'mišljenja' o ovoj temi. Međutim, prvo je kratak pogled na dvije igre odličan za početak.

Mišljenja stručnjaka o Bingo protiv lutrije

Bingo

Postoji nekoliko verzija binga, a gotovo sve koriste iste principe igranja. Međutim, ovaj sadržaj će se fokusirati na američku verziju binga. Bingo je kartaška igra koja se oslanja isključivo na sreću. Igrači počinju kupovinom kartica koje sadrže nasumične brojeve. Zatim pokušavaju da upare brojeve koje proziva domaćin s brojevima na njihovim kartama. Igrač osvaja džekpot tako što dobije punu kuću, što znači da se svi brojevi na njegovoj kartici poklapaju sa onima koje je prozvao domaćin.

Lutrija

Lutrija se razlikuje od binga po tome što igrači igraju igru kupujući tikete za određeno izvlačenje lutrije. Svaka karta ima kod ili serijski broj koji je čini jedinstvenom i prepoznatljivom. Igrači tada moraju izabrati svoje srećne brojeve za svaku kartu. Igrač osvaja džekpot ako se svi odabrani brojevi podudaraju sa brojevima rezultata izvlačenja. Većina lutrija obično ima nagrade za propuštanje nekoliko brojeva.

Koje su glavne razlike: mišljenje stručnjaka

Nagrade

Većina stručnjaka se slaže da je novčana nagrada glavna razlika između ove dvije igre. Općenito, poznato je da lutrije dodjeljuju znatno veće nagrade u odnosu na bingo. Razlog tome je što broj igrača na lutriji daleko premašuje broj bingo igrača. Lutrija ima više igrača jer ih je lakše igrati. Također, ima manje lutrija nego bingo igara, s vrhom web stranice za online lutriju predstavljeno od strane rangiranih stranica. Manje lutrija znači da više igrača igra istu lutriju, čime se džekpot brže povećava. Veliki broj kupljenih ulaznica doprinosi većoj nagradnoj igri.

Frekvencija

Druga značajna razlika je učestalost izvlačenja. Lutrije se obično dešavaju rjeđe, a većina njih ima izvlačenje samo jednom ili dva puta sedmično. S druge strane, većina bingo igara se igra svakodnevno, što znači da igrači mogu osvojiti džekpot svaki dan. Neki stručnjaci vjeruju da je visoka frekvencija pogodna za igrače zbog mogućnosti da igraju češće, što znači povećanje šansi za pobjedu po trajanju.

Odds

Jedna od stvari oko koje se gotovo svi stručnjaci slažu kao značajna razlika između lutrije i binga su kvote. Šanse za dobitak na lutriji su prilično niske. To se odnosi čak i na nagrade drugog ili trećeg reda, koje samo nekoliko ljudi obično osvoji u nekim izvlačenjima. U zavisnosti od veličine lutrije, šanse za dobitak mogu biti jedna prema milion, ako ne i gore.

Šanse za osvajanje džekpota u online bingu su također niske, ali nisu kao one koje nude lutrije. Štaviše, igrači i dalje mogu osvojiti niže iznose nagrada uparujući samo jedan red. Koeficijenti na dobitak zavise od broja igrača, ali su uvijek bolji od lutrije.

Nekoliko drugih razlika koje mogu uticati na odluke igrača o tome koju igru da igraju uključuju proces odabira brojeva, društvenu interakciju, kategorije nagrada i cijene ulaznica.

Final Thoughts

Mišljenja stručnjaka pokazuju da igrači imaju veće šanse da dobiju na bingu, ali da mogu osvojiti znatno veće nagrade na lutriji. Lutrije su puno popularnije od binga, a očekuje se da će situacija potrajati i duže zbog atraktivnih iznosa džekpota. Međutim, izbor igre svodi se na preferencije igrača.

Najnovije vijesti

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7

Vijesti