Vijesti

March 22, 2022

Najveće nepotražene lutrijske karte

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Lutrije postoje već decenijama, a desetine dobitnika traže velike novčane nagrade. Ali onda, neke velike novčane pobjede su ostale nepotražene iz ovog ili onog razloga. U ovom pregledu saznajte neke od najvećih nepotraženih lutrijskih tiketa u istoriji lutrije.

Najveće nepotražene lutrijske karte

1. EuroMillions - £64 miliona

EuroMillions je najveći džekpot na svijetu, ali nažalost, jedan od dobitnika nije uspio preuzeti svoje bogatstvo. Igrač je 2012. godine kupio kartu u prodavnici koja se nalazi u oblasti Stevenage and Hitchin. Ali čak i nakon nekoliko žalbi, dana loto stranice pa čak i kampanja na bilbordu, kupac ulaznica se nikada nije javio. 

Ovo ostaje najveća nepotražena nagrada na lutriji, a veliko je pitanje da li kupac tiketa zna da ima dobitni listić ili je zalutao? Sve rečeno i urađeno, karta je istekla, a novac je potrošen u dobrotvorne svrhe. Zanimljivo je da su ovaj džekpot osvojena sa dva listića. Na sreću, drugi vlasnik tiketa je preuzeo svoju nagradu.

2. Powerball - 77 miliona dolara

Druga najveća nepreuzeta lutrijska nagrada uključuje Powerball, jednu od najvećih lutrija u Sjedinjenim Državama. Karta kupljena u Gruziji na stajalištu kamiona u Tallapoosa osvojila je 77 miliona dolara na žrebu 2011. godine. Nažalost, nakon 180 dana niko nije došao da preuzme nagradu, pa je novac vraćen državama učesnicama. 

Dakle, gdje je otišao kupac? Da li su znali da su pobijedili, ili je to još jedan slučaj pogrešne karte? Da li je pobjednik izgubio svoju kartu u gradiću sa južnjačkim šarmom ili je još uvijek negdje skrivena? Niko ne zna!

3. Mega milioni - 68 miliona dolara

Treće, na ovoj listi je slučaj kupca karata iz Njujorka. Nepoznati pobjednik je kupio kartu Mega Millions u New Yorku za izvlačenje 2002. godine. Iako je Fritzner Bechette došao po nagradu nakon isteka tiketa, njegov razlog zašto nije zatražio nagradu bio je slab. Bilo to tačno ili netačno, pouka ostaje, nemojte izgubiti srećku. 

Nakon dugog natezanja u sudnicama, pokazalo se da je Fritzner Bechette prevarant. Zvaničnici nisu pronašli kartu koja bi odgovarala njegovom opisu, pa je na kraju ostao bez ičega. Stvarni pobjednik je možda još uvijek tamo, ne znajući da bi prije dvije decenije bili milioneri.

4. SuperLotto Plus - 63 miliona dolara

Još jedan bizaran slučaj lutrije koja nije potražena dogodio se nedavno 2016. godine kada je SuperLotto tiket kupljen u Kaliforniji osvojio 63 miliona dolara.

Nakon isteka roka od 180 dana, još jedan prevarant, Brandy Milliner, izašao je iz vatrenog oružja tvrdeći da je on stvarni dobitnik lota i čak je predstavio tiket. Nakon što je predao svoju kartu, čak je dobio i čestitku. Ali istina je izašla na vidjelo nakon dubljeg ispitivanja. On nije bio legitimni dobitnik jer se njegov tiket nikada nije podudarao sa pobedničkim tiketom!

5. Powerball - 51,7 miliona dolara

Na broju pet na ovoj listi najvećih lutrija bez potraživanja nalazi se Powerball tiket za lutriju kupljen u Indijani 2002. godine. Vrijedan 103 miliona dolara, drugi pobjednik nije preuzeo džekpot, iako je drugi pobjednik zatražio svoj udio u iznosu od 51,7 miliona dolara. Čak i nakon emitovanja reklama, karta je konačno istekla, a jedan sretni igrač iz Indijane nije imao sreće!

Završavanje

Gore navedene su najveće nepotražene lutrije u istoriji lutrije. Još jedan vrijedan spomena je Mega Millions tiket vrijedan 46 miliona dolara, kupljen u New Yorku 2006. Dakle, koja je velika lekcija iz ovog skupa - nikada nemojte izgubiti srećku i, što je najvažnije, nikada ne propustite izvlačenje. 

Zanimljivo je da su neki sretni igrači propustili izvlačenje, ali su ipak preskočili datum isteka tiketa. Na primjer, legitimni kupac tiketa zatražio je 369,9 miliona dolara Powerball lutrije, ali je nakon toga dugo vremena ostala nepotražena.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 6. aprila: Da li je neko osvojio džekpot od 1,30 milijardi dolara?
2024-04-07

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 6. aprila: Da li je neko osvojio džekpot od 1,30 milijardi dolara?

Vijesti