Vijesti

March 8, 2022

Pet čudnih slučajeva dobitnika na lutriji

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Pošto su lutrije postale glavna stvar, dobitnici su nebrojeni. Mega Millions, EuroMillions, Powerball i ostali su u centar pažnje doveli nekada nepoznate osobe. Ali onda, ova grupa ima sve vrste likova. Postoje mnoge uspješne priče za dobitnike lota, ali i one čudne. Ovaj članak dijeli pet čudnih priča o dobitnicima na lutriji.

Pet čudnih slučajeva dobitnika na lutriji

Gerald Muswagon

Jedna od najčudnijih loto priča je o Geraldu Muswagonu, dobitniku 10 miliona dolara na lutriji u izvlačenju 1998. godine. Kada je porodični čovjek iz Winnipega preuzeo nagradu, krenuo je u kupovinu kupujući svojoj porodici i prijateljima otmjene automobile i investirajući u raskošnu kuću koja je bila u režimu zabave 24/7. Također je bio umiješan u nekoliko incidenata sa zakonom, od DUI do seksualnog napada. Na kraju je švorcirao i počeo da radi sitne poslove da bi preživio prije nego što je kasnije sebi oduzeo život. Sedam godina nakon što je dobio na lutriji, Muswagon je nestao.

Urooj Khan

Još jedan tragičan završetak bio je Urooj Khan, koji je ubijen zbog svog bogatstva, ali je stvarni uzrok njegove smrti otkriven godinama kasnije. Khan je bio uspješan biznismen u poslu s kemijskim čišćenjem kada je izvukao milijun dolara na lutriji u Ilinoisu na izvlačenju 2012. godine. 

Odlučio je da uzme paušalni iznos od 424.500 dolara umjesto anuiteta. Nije ni znao da će novac dovesti do njegovog ubistva. Nažalost, Khan je umro za manje od mjesec dana nakon što je dobio na lutriji. Intrigantno je da je umro samo dan nakon što mu je ček poslan poštom. Kasnije je otkriveno da je ono što je proglašeno prirodnom smrću trovanje cijanidom.

Jack Whittaker

Džekpot na lutriji ne bi trebao biti izvor problema, ali ne i za Jacka Whittakera, dobitnika Powerballa od 314,9 miliona dolara. U vrijeme kada je osvojio džekpot, Whittaker je vrijedio oko 17 miliona dolara i živio je prilično dobrim životom kao predsjednik ugovorne firme s najboljim učinkom. Ali kada je unovčio svoj dobitak na lotu, nastao je pakao. 

Citiran je Whittaker koji kaže da nije bilo kontrole pohlepe otkako je dobio na lutriji. Prskao je novac i rasipao ga po striptiz klubovima. Postao je veliki pijanac i često je ulazio u svađe i probleme sa zakonom. U trenutku njegove smrti 2020. godine, objavljeno je da je Whittaker švorc.

Billie Bob Harrell Jr.

Radnica Home Depota Billie Bob Harrell Jr. je vidjela reklame za loto na TV-u, bilborde, loto stranice, pa čak i novine i postao redovan. Kada je dostigao džekpot od 31 milion dolara, značilo je da neće nastaviti da pravi zalihe na policama. Umjesto toga, krenuo je u pretjeran život, dijelio novac prijateljima i porodici, crkvama i dobrotvornim organizacijama. 

Harrell nije shvaćao da je njegov novac ono što svi žele. U prvoj godini stvari su krenule po zlu kada je saznao da više nema novca. Njegov brak je počeo da jenjava, i konačno je morao da radi sitne poslove kako bi sastavio kraj s krajem. Konačno, iz frustracije, Harrell se upucao manje od dvije godine nakon što je dobio na lutriji.

Abraham Shakespeare

Život povremenog radnika Abrahama Šekspira promenio se kada je osvojio Florida Lotto unovčivši 17 miliona od 31 miliona džekpota. Nevolje su počele kada ga je tužio njegov kolega s kojim je kupio karte. Nažalost, tu nije bio kraj njegovim nevoljama. 

Počeo je nehajno da prska novac i samo nekoliko mjeseci nakon dobitka na lutriji, njegova jedina preostala imovina bila je kuća od milion dolara i nekoliko automobila. 2009. godine je proglašen izgubljenim, da bi naredne godine pronađen mrtav. Poznanica, Dorice Moore, osuđena je za njegovo ubistvo i osuđena na doživotnu kaznu. Šta je bio njen motiv? Shakespeareov novac, koji je pronevjerila.

Gore navedene su neke od najčudnijih priča o dobitnicima na lutriji. Još jedna čudna, ali smiješna priča je španska novinarka Natalia Escudero. Bila je toliko uzbuđena što je dobila dobitnu kartu da je dala otkaz na televiziji uživo samo da bi shvatila da je osvojila samo 5.500 dolara.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. aprila sa džekpotom od 115 miliona dolara u igri
2024-04-23

Powerball dobitni brojevi za izvlačenje 22. aprila sa džekpotom od 115 miliona dolara u igri

Vijesti