Stvari koje treba izbjegavati nakon pobjede na lutriji

Vijesti

2022-07-05

Svi sanjaju o osvajanju višemilionskog džekpota na lutriji. Pojedinci koji osvoje loto imaju život zauvek preokrenut. Pobjednici iznenada postaju veoma bogati. Međutim, ako neko nije pažljiv, može u kratkom periodu izgubiti svoj sretni udar. Stoga bi svaki dobitnik lutrije trebao izbjegavati nekoliko osnovnih grešaka.

Stvari koje treba izbjegavati nakon pobjede na lutriji

Ako pojedinac osvoji loto, ovaj članak će ga voditi o tome što ne treba raditi. Često postoji mnoštvo savjeta dostupnih igračima o tome šta da rade ako osvoje loto. Međutim, rijetko postoje posebne izjave upozorenja. Pobjednici mogu postati mete, dok će drugi odmah stvoriti neprijatelje. Neki ljudi, međutim, ispadaju sami sebi najveći neprijatelji.

Nepotpisivanje karte

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koje prave pobednici. Preplavljeni su uzbuđenjem. Moglo bi biti katastrofalno ako osoba izgubi srećku koja nije potpisana. Neko drugi bi mogao podići kartu i preuzeti je. Borba oko ovoga će biti težak zadatak.

Uzimanje novca odmah

Nakon nekoliko godina, većina dobitnika na lutriji ponovo se nađe bez novca. Igrači nikada ne bi trebali uzeti novac unaprijed bez plana. Prva stvar bi trebala biti dobiti savjet od poreznog stručnjaka i renomirani finansijski savjetnik u uglednoj firmi za upravljanje novcem. Ovi stručnjaci će pomoći pobjedniku da odluči između paušalnog plaćanja i isplate anuiteta.

Pojedinac možda nema sve potrebne alate da zaštiti imovinu od svih rizika. Porezne strategije i strategije zaštite imovine su takođe ključne za igrače. Imovina pobjednika će biti bolje zaštićena ako imaju kompetentno i pouzdano osoblje.

Zavist za slavne osobe

Za neke poznate ličnosti može se činiti praktičnim da ih prati pratnja ili filmska ekipa. Slično, pobjednici se mogu osjećati primorani da posjeduju brojne skupe automobile, pa čak i privatne avione. Ovo može dovesti do bankrota dobitnika na lutriji vrlo brzo. Dobitnici lutrije moraju se oduprijeti slavnoj i sportskoj ljubomori.

Igrači pobjeđuju na bilo kojem web stranica za online loto često može osjetiti potrebu da se time pohvali. Međutim, hvalisanje može dovesti osobu u opasnost na razne načine. Svako ko je ikada učinio uslugu pobjedniku osjeća se da ima pravo da podijeli novčanu nagradu. Kod otmica može biti još opasnije jer se mora platiti otkupnina i može završiti tako što će neki ljudi biti ubijeni. Preporučljivo je ostati anoniman sve dok to vlada dozvoljava.

Pokušaj izbjegavanja plaćanja poreza može se čak svidjeti nekim naivnim pojedincima. Biti bogat omogućava osobi da angažuje bolje advokate i brani se na sudu. Međutim, bezobziran život uz malo poštovanja zakona nikada neće spriječiti osobu izvan zatvora. Stoga, niko nikada ne bi trebao vjerovati da zakoni i standardi pristojnosti ne vrijede za njih.

Razvijanje u High Roller

Igrači moraju izbjeći prelazak sa skromnog života na trošenje stotina hiljada dolara svake sedmice u trenu. Igrači moraju unaprijed procijeniti svoja očekivanja kako bi spriječili sebe na propast. High-rolling je skup, a dobici idu brzo.

Nije preporučljivo kupovati mnogo osobnih automobila ili kuća. Nadalje, treba se suzdržati od kupovine svega za prijatelje i porodicu.

Jedna česta tema sa dobitnicima na lutriji (i presudama) koji dobiju velike sume novca je da ih prijatelji i porodica počnu poticati na brojne poslovne prilike. Naravno, neki će zvučati fantastično, ali drugi će zvučati suludo. Pobjednici moraju biti oprezni u podržavanju bilo kojeg koncepta koji im se predstavi.

Trošenje bez budžeta

Svaka nagrada na lutriji je ograničena suma novca. Igrači moraju imati strogi budžet prije nego što obave značajnu kupovinu ili promijene stil života.

Ostali dobitnici mogu odlučiti da doniraju u dobrotvorne svrhe. Počeće da daju donacije dobrotvornim i verskim organizacijama. Nažalost, u budućnosti može doći do značajnih kriza i možda nedostajati resursi za intervenciju.

Bilo da pobjednici izaberu paušalnu isplatu ili anuitet, nikada ne bi trebali biti dužni u bliskoj ili dugoj budućnosti. Ponovni bankrot sa zakašnjelom hipotekom, plaćanjem automobila i ličnim troškovima je najgori slučaj.

Najnovije vijesti

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7

Vijesti