Vijesti

May 4, 2024

Trka za bogatstvom: Mega milioni i Powerball džekpotovi se penju do zapanjujućih visina

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

U neviđenom nizu sreće – ili nesreće, ovisno o tome kako na to gledate – i Mega Millions i Powerball džekpotovi su narasli do suma koje suze oči, očaravajući naciju i izazivajući snove o nezamislivom bogatstvu. Od utorka, Mega Millions džekpot je naglo skočio na procijenjenih 875 miliona dolara, sa gotovinskom opcijom od 413,5 miliona dolara, dok Powerball džekpot ne zaostaje mnogo, iznosi nevjerovatnih 687 miliona dolara, uz gotovinsku vrijednost od 327,3 miliona dolara.

Trka za bogatstvom: Mega milioni i Powerball džekpotovi se penju do zapanjujućih visina

Ključni za poneti:

  • Mega Millions džekpot dostigao je procenjenih 875 miliona dolara, što je tek šesti put u svojoj skoro 22-godišnjoj istoriji da se popne ovako visoko.
  • Powerballov džekpot je porastao na 687 miliona dolara, nastavljajući niz izvlačenja bez dobitnika glavne nagrade od januara.
  • Uprkos tome što nema dobitnika glavne nagrade, nedavna izvlačenja su proizvela milione manjih dobitnika, naglašavajući rasprostranjeni uticaj ovih lutrija.

Iščekivanje se povećava kako se približava izvlačenje Mega Millions, nakon niza izvlačenja zbog kojih je glavna nagrada nedostižna. Prema najnovijem saopštenju za štampu, neuspjeh da se "upari svih šest brojeva izvučenih u petak uveče" doveo je džekpot do njegovog trenutno zapanjujućeg iznosa. To je rijedak događaj, s napomenom na lutriji: "To je samo šesti put u skoro 22-godišnjoj istoriji igre da je džekpot dostigao ovaj nivo; samo pet džekpotova koji premašuju milijardu dolara su bili veći."

Iako je glavna nagrada ostala nepreuzeta, izvlačenje Mega Millions u petak nije prošlo bez pobjednika. Podijeljen je impresivan broj od 1.587.100 pobjedničkih tiketa, uključujući dobit od 1 miliona dolara u drugom rangu za sretan tiket u New Yorku i 39 pobjeda trećeg reda širom zemlje. Uzbuđenje nije ograničeno na Mega Millions. Powerball džekpot je također doživio svoj dio akcije, sa preko 872.000 tiketa koji su osvojili novčane nagrade u posljednjem izvlačenju, uprkos tome što nijedan dobitnik džekpota nije dobio od 1. januara.

Ova uzbudljiva saga o slučaju i bogatstvu naglašava ne samo ogromne sume u igri, već i široko rasprostranjeno učešće i nadu koje lutrije poput Mega Millionsa i Powerballa inspiriraju. Sa izvlačenjem postavljenim za utorak (Mega Millions) i srijedu (Powerball), sve oči su uprte u nagradu, čekajući da vide ko će, ako iko, izaći kao pobjednik u ovoj trci za bogatstvo.

Za one koji su opčinjeni dramom i sanjaju o vlastitoj pobjedi na džekpotu, zapamtite: Šanse su astronomske, ali privlačnost transformacijskog bogatstva i dalje privlači milione u igru. Bilo da to vidite kao bezazleno lepršanje ili zadivljujući spektakl, ne može se poreći da su Mega Millions i Powerball džekpotovi postali kulturni fenomen, izazivajući razgovore, snove, pa čak i osjećaj zajednice u zajedničkoj potrazi za bogatstvom.

(Prvi put prijavio: Ljudi, Datum)

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Powerball Jackpot se popeo na 47 miliona dolara: šta treba da znate
2024-05-14

Powerball Jackpot se popeo na 47 miliona dolara: šta treba da znate

Vijesti