Vodič za igrače o lutriji i kockanju

Vijesti

2022-07-19

Postoji vrlo mala razlika između kockanja i lutrije, koju većina modernih igrača ne razumije. To često dovodi do žestokih debata među igračima koji pokušavaju da razlikuju to dvoje. Prema zakonskim definicijama, lutrija je igra s relevantnim utvrđenim pravilima u kojoj igrači kupuju tikete koji im daju priliku da osvoje novčane nagrade ili bilo koju drugu unaprijed predviđenu nagradu. 

Vodič za igrače o lutriji i kockanju

Brojne su lutrije dostupne igračima koje mogu uzeti u obzir. Za početnike, platforme za rangiranje lutrije može pomoći igračima da izaberu ono što im najviše odgovara. S druge strane, kockanje se odnosi na zajedničku opkladu ili igru koja slijedi utvrđena pravila kako bi se odredila pobjednička strana ili osoba. Učesnici dobrovoljno kupuju ulaznice uz rizik gubitka vrijednosti ulaznica, sa željom da steknu novčanu ili drugu željenu vrijednost.

Sličnosti zbog kojih igrači uspoređuju lutriju i kockanje

Glavna sličnost između kockanja i lutrije je u tome što igrači riskiraju novac, ali imaju šanse da dobiju više ako se njihove opklade ispune. U lutriji, rizični novac je iznos koji se koristi za kupovinu srećki i čekanje na izvlačenje. Isto tako, u kockanju, igrači se klade na ishod utakmice.

Još jedna sličnost je da igrači nemaju načina da odrede ishod, što znači da su i lutrije i kockarski događaji igre čiste sreće.

I koje su razlike?

Glavna razlika između kockanja i lutrije leži u prirodi takmičenja. U lutriji se igrači često takmiče jedni protiv drugih. To je zato što nagrade koje se nude pobjednicima zavise od iznosa prikupljenog od prodaje ulaznica. Igrači nemaju nikakav uticaj na iznos nagrade. 

Kod kockanja, igrači igraju protiv operatera kockanja, a ne protiv drugih igrača. Igrači takođe imaju šanse da utiču na iznose dobitaka birajući koeficijente koji im najviše odgovaraju. Postoji nekoliko vrsta kockanja, uključujući sportsko klađenje i kazino igre, od kojih sve nude različite igre i kvote.

Jesu li lutrije bolje od kockanja?

Prema većini stručnjaka za kockanje, ne postoji jasan način da se utvrdi da li je lutrija bolja od kockanja. U idealnom slučaju, sve zavisi od preferencija i posebnih potreba igrača. Svi oni nude visok nivo uzbuđenja, što većina igrača obično traži, osim novca od nagrade.

Nivoi uzbuđenja koje igrači mogu iskusiti zavise od nekoliko faktora. Prvi je mogući iznos novca koji igrači mogu osvojiti. Što je iznos veći, to će iskustvo biti uzbudljivije. Iznos uložen ili korišten za kupovinu lutrijskih listića također doprinosi nivou uzbuđenja jer ukazuje na iznos koji će igrači izgubiti ako ishodi ne idu kako treba.

Vjerovatnoća dobitka je još jedan faktor koji doprinosi uzbuđenju koje nude i lutrije i kockanje. Što su veće šanse za pobedu, to će više igrača biti privučeno i doživeti veći nivo uzbuđenja. Konačni doprinos faktoru uzbuđenja je vrijeme prije nego što se odredi ishod opklade i koliko će vremena proći prije nego što igrači mogu ponovo igrati. Što je vrijeme kraće, opklada će biti uzbudljivija. Igrači takođe neće imati dovoljno vremena da donesu racionalne odluke u vezi sa ponovnim igranjem ako se prilika za ponovno klađenje pruži brzo.

Final Thoughts

Sudeći po brojnim mišljenjima, većina igrača lutrije smatra oblikom kockanja, što je tehnički tačno. Međutim, postoji jasna razlika koju većina igrača zna, ali ne mora nužno cijeniti. Razlike takođe nisu toliko bitne, pod uslovom da igrači dobiju ono što žele i uživaju u iskustvu igranja.

Najnovije vijesti

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames lansira svoju inauguralnu online lutriju igru ​​Instant Lucky 7

Vijesti