Vodiči

December 13, 2022

Povećajte svoje šanse za dobitak na lutriji

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Lutrije su izuzetno popularne u svakom kutku svijeta. Šansa za osvajanje suma novca koji mijenja život je nesumnjivo glavna atrakcija. Međutim, postoje li neke strategije koje se mogu koristiti za povećanje šanse igrača da osvoji nagradu? Čak iu potpuno slučajnoj igri kao što je lutrija, postoji niz stvari koje igrač može učiniti kako bi poboljšao svoje šanse za dobitak. Neki od najizvodljivijih načina su navedeni u nastavku.

Povećajte svoje šanse za dobitak na lutriji

Kupite više karata za svaku utakmicu

Kupovina više ulaznica za svaku odigranu utakmicu povećat će šanse za pobjedu, makar i neznatno. Na primjer, šanse za pobjedu Mega Millions je otprilike jedan od 302 miliona ili tako nešto. Ako bi igrač kupio 10 tiketa, šanse bi se povećale na 10 u 302 miliona. Nije veliko povećanje, ali bi ipak ponudilo bolje šanse.

Pridružite se sindikatu

Drugi način da kupite više karata za lutriju je da se pridružite grupi ljudi igrati kao sindikat. Sindikati mogu kupiti stotine tiketa koji dramatično povećavaju izglede za pobjedu. T

Lepota sa sindikatima je da igrači dobijaju više šansi za pobedu bez da moraju da plate sav dodatni novac za karte. Loša strana je to što morate dijeliti nagrade sa ostalim članovima sindikata. Igrači mogu izabrati da osnuju sopstvene sindikate sa porodicom, prijateljima ili kolegama na poslu; ili se pridružite jednom od brojnih online lutrijskih sindikata.

Odaberite igre s boljim kvotama

Mega džekpot lutrije su takođe one sa najvećim kvotama, tako da bi imalo smisla igrati lutrije sa manjim (ali još uvek velikim) džekpotima sa bolje šanse za pobedu. Na primjer, izgledi za osvajanje džekpota Irish Lotto su skoro jedan prema 11 miliona u poređenju sa izgledima od jedan prema skoro 300 miliona za US Powerball. 

Također je vrijedno provjeriti ukupne izglede za osvajanje bilo koje nagrade u različitim lutrijama, pri čemu je najbolja kvota Francuski loto sa šansom jedan prema šest za osvajanje nagrade. Sajtovi kao što su https://lottoranker.com/ može pomoći igračima da odluče koje igre imaju najbolje kvote.

Igrajte Pick-5 ili Pick-4 lutrije

Također je moguće poboljšati šanse igrača za pobjedu igranjem lutrije Pick-5 ili Pick-4, za razliku od regularnih igara Pick-6. Postoje mnoge od ovih vrsta igara u SAD-u kao što su Florida 5, California Fantasy 5 itd. 

Igrači imaju veće šanse za pobjedu jer je potrebno upariti samo 5 brojeva. Ove državne lutrije su također povoljne za igranje zbog manjeg broja pulova kao što je Colorado Cash 5 koji ima broj od samo 32 broja.

Strategije odabira brojeva

Lutrije su igre na sreću sa nasumično odabranim brojevima. Uz to, proučavanje statistike za različite lutrije dalo je opći uvid u brojeve koji će vjerovatno biti izvučeni. Na primjer, vrlo je rijetko da se izvlače uzastopni brojevi, pa bi možda bilo najbolje izbjegavati njihovo biranje. Takođe je malo verovatno da će brojevi sa istom poslednjom cifrom biti u dobitnoj kombinaciji. Isto važi i za sve neparne ili sve parne brojeve koji se izvlače.

Ispostavilo se da se neki brojevi izvlače češće od drugih. Ovi 'vrući' brojevi mogu biti dobar izbor za povećanje šansi za pobjedu. Istina je i da je malo vjerovatno da će neki brojevi biti izvučeni, a možda i ne bi trebali biti odabrani. Međutim, njihov izbor bi također mogao biti dobar potez, posebno ako igrač misli da je vrijeme da se broj poveća. Koristeći a aplikacija za generator brojeva lutrije može povećati i vaše šanse.

Dakle, iako su lutrije po svojoj prirodi igre na sreću, definitivno postoje stvari koje igrači mogu učiniti da bi imali veće šanse za dobitak. Igrači mogu kupiti više tiketa, pridružiti se sindikatu, igrati igre s boljim izgledima za pobjedu ili proučavati statistiku i birati brojeve u skladu s tim.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, nazvana "Lorekeeper Lotto Lorekee" u LottoRankeru, koristi svoje pedantne istraživačke vještine i kulturnu dubinu iz Kerale, Indija, kako bi bacila svjetlo na globalne fenomene lutrije. Opremljena oštrim osjećajem za detalje i sklonošću prema podacima, ona ulazi duboko u svijet lutrije, otkrivajući skrivene dragulje i trendovske obrasce.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Najnovije vijesti

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji
2023-11-21

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji

Vijesti