Sve o lutriji Bonus Draws u 2023

Bonus izvlačenja čine online lutriju ugodnijom. Moguće je osvojiti još više uz bonus izvlačenja kroz dvije vrste tiketa: džekpot i scratch tiket. Postoje brojna izvlačenja bonus kartica za struganje. Svaka kartica za struganje sadrži tajni broj koji igrač treba da unese na svoj online lutrijski račun da bi ušao u izvlačenje.

Kod nekih loto lokacija, igrači moraju skenirati QR kod tiketa pomoću aplikacije. Scratch bonus izvlačenje daje igračima drugu šansu za pobjedu. Uslovi za svako izvlačenje bonusa određuju koje tikete za grebanje ispunjavaju uslove za ulazak.

Sve o lutriji Bonus Draws u 2023
Sve što trebate znati o izvlačenju bonusa na lutriji

Sve što trebate znati o izvlačenju bonusa na lutriji

Da bi koristili tikete za džekpot, igrači bi prvo trebali otvoriti račun sa najboljim bonus lutrijama. Učesnici obično ulaze u izvlačenje džekpot bonusa putem a mobilna aplikacija obezbeđeno lutrijom. Legitimne aplikacije za lutriju se mogu preuzeti na Google Play i App Store.

Pravo učešća imaju ne-dobitni i dobitni tiketi koji ispunjavaju uslove izvlačenja džekpot bonusa. Od presudne je važnosti odigrati džekpot igru prije podnošenja tiketa na validaciju. Novi igrači trebaju znati da ni mobilna aplikacija lutrije ni web stranica ne određuju dobitnički status tiketa. Trebalo bi sačekati proglašenje pobjednika nakon izvlačenja.

Sve što trebate znati o izvlačenju bonusa na lutriji
Kako koristiti bonus izvlačenja: Kako se prave pobjednici?

Kako koristiti bonus izvlačenja: Kako se prave pobjednici?

Nakon kupovine tiketa za lutriju sa izvlačenjem bonusa, nema boljeg osjećaja nego kada igrač sazna da li je dobio. Ali kako se tačno biraju pobednici? Neverovatno je koliko se toga dešava iza kulisa. Obično svi tiketi imaju iste šanse za dobitak.

Ali izvlačenja lutrijskih bonusa se provode kako bi se odabrali pobjednički brojevi određene loto igre. Postoje različiti nivoi nagrada na osnovu pobedničkih brojeva. Većina državnih lutrija prenosi svoje izvlačenja uživo na lokalnim televizijskim stanicama ili ponekad putem svoje web stranice.

Kako koristiti bonus izvlačenja: Kako se prave pobjednici?
Razumijevanje mašina za izvlačenje lutrije

Razumijevanje mašina za izvlačenje lutrije

Učesnici lutrije sa izvlačenjem bonusa imaju samo jedan posao: kupiti srećke i čekati ishod. Mašine za lutriju slijede određene sigurnosne protokole dizajnirane za pravičnost i slučajnost prilikom izvlačenja lutrije. Bez obzira na vrstu lutrije, dobitnici se biraju nasumično u transparentnom procesu koji se emituje javnosti.

Igrači mogu gledati kako mašine za izvlačenje miješaju brojeve i konačni odabir. Postoje dvije vrste mašina za crtanje online lutrijski bonusi, naime gravitacioni pik i vazdušna mešavina.

1. Gravity Pick Machine

To je popularna mašina za izvlačenje lutrije najpoznatija po vrhunskoj sigurnosti i poštenju. Istaknute lutrije kao što su Powerball, EuroMillions i Mega Millions koriste gravitaciju za pravljenje crteža. Mašina ima lopatice koje se okreću u suprotnim smjerovima. Njegove gumene kuglice padaju iz prozirnih cijevi i padaju u komoru za miješanje.

Rad lopatica je da mešaju loptice dok traženi brojevi prolaze kroz donju. Optički senzor ih prati, ispuštajući tačan broj loptica dok gledaoci budu svjedoci akcije.

2. Mašina za mešanje vazduha

Mašina se obično koristi u igrama SuperEnalotto, EuroJackpot, Pick 3 i Pick 4. Ima komoru punu ping-pong loptica koje se pokreću pomoću ventilatora ugrađenog na dnu. Ove lopte su iste veličine i težine. Dobitne loptice napuštaju komoru i guraju se u poslužavnik.

Izvlačenje lutrije se može dogoditi za nekoliko minuta. Da bi crtež bio 100% fer, proces uključuje dosta preliminarnih radova. To znači da se moraju napraviti neki pred-crteži. Odgovorni službenici su odgovorni da osiguraju da svaki broj listića ima jednake šanse za pobjedu. Ovo je posebno važno za one koji kupuju karte online.

Srećom, neke online platforme su olakšale stvari ljubiteljima lotoa. Oni kupuju loto karte u ime kupaca i skeniraju ih putem online naloga. Zatim šalju rezultate, obavijesti o pobjedama i detalje o depozitu na račun igrača.

Iako ne postoji softver za predviđanje dobitnog broja, igrači mogu povećati svoje šanse za dobitak odabirom neuobičajenih brojeva, kupovinom više tiketa i igranjem pravih igara.

Razumijevanje mašina za izvlačenje lutrije
Razumevanje uslova izvlačenja bonusa

Razumevanje uslova izvlačenja bonusa

Lutrije s izvlačenjem bonusa imaju zahtjeve za klađenje kako bi se spriječila zloupotreba bonus kodovi od strane igrača. Da bi stekli pravo na izvlačenje bonusa, učesnici moraju koristiti opciju opt-in na stranici lutrije nakon otvaranja računa. Prilikom preuzimanja bonusa, besplatni novac je dostupan samo za opklade i ne može se odmah pretvoriti u pravi novac.

Ovaj bonus se obično deponuje u poseban novčanik sa određenim uslovima klađenja koji moraju biti ispunjeni. Mnogi početnici imaju problema s razumijevanjem ovih pojmova. Jednostavno rečeno, uslov klađenja je iznos, obično višestruki bonus dobitaka i depozita, koji se mora uložiti prije povlačenja.

Zahtjevi za klađenje su neizbježni osim ako igrač ne želi da se odrekne izvlačenja bonusa. Iako ograničavaju mogućnost igrača da se povuče, potencijalni bonus može značajno povećati bankroll. To znači više šansi za dobitak i besplatno isprobavanje novih loto igara.

Najbolje lutrije za izvlačenje bonusa biraju se nasumično uz pomoć softvera koji obično provjerava renomirano tijelo za kockanje. Takav softver koristi generator slučajnih brojeva ili RNG za odabir dobitne kombinacije lutrijskih listića.

Razumevanje uslova izvlačenja bonusa
Koje lutrije nude izvlačenje bonusa?

Koje lutrije nude izvlačenje bonusa?

Desetine izvlačenja lutrijskih bonusa provode vanjski sudije, obično dva puta sedmično. Manja izvlačenja mogu se objaviti svakodnevno. Svaki pobjednički tiket ima pravo na punu oglašenu nagradu. Kupovina više tiketa predstavlja veće šanse za dobitak od jednog tiketa. Evo pregleda najvećih lutrija na svijetu i načina na koji se izvlače.

Koje lutrije nude izvlačenje bonusa?
Mega Millions

Mega Millions

Mega Millions izvlačenja se održavaju u utorak i petak navečer u WSB-TV studiju u Atlanti. Igra uključuje odabir 5 bijelih loptica iz seta od 70 i dodatne Gold Mega Ball iz drugog seta od 25. Šest odgovarajućih brojeva na listiću osvajaju džekpot.

Sigurnost je ključna za svako izvlačenje, stoga su aparati za lutriju osigurani na sigurnim lokacijama kojima samo službena lica mogu pristupiti. Osim toga, mašine su nasumično odabrane i certificirane od strane Mega Millions koordinatora u prisustvu nezavisnog revizora. Time se osigurava 100% slučajnost i da svaki broj tiketa ima jednake šanse za pobjedu.

Izvlačenje Mega Millions uključuje dvije različite mašine s jedinstvenim setovima loptica. Jedna mašina bira bele pobedničke loptice, dok druga bira zlatnu mega loptu. Uz to, svaka sesija prije izvlačenja se snima na video, što traje oko 3 sata.

Mega Millions
Powerball

Powerball

Powerball pobjednici se objavljuju u srijedu i subotu uveče. Crteži uživo koji se održavaju u Universal Studios u Orlandu na Floridi se emituju uživo na TV-u i online, a kasnije se oglašavaju u novinama. Svako izvlačenje ne garantuje osvajanje džekpota.

Bit će novo izvlačenje ako niko ne odabere svih šest dobitnih brojeva, tako da se džekpot prebacuje. Kada vrijednosti džekpota rastu, dolazi do više kupovine tiketa, pa se prodaje sve više kombinacija brojeva. Vjerovatnoća da se izvlačenje neće završiti pobjednikom smanjuje se s vremenom.

Powerball džekpot obično počinje od 40 miliona dolara, raste za 10 dolara i više nakon svakog izvlačenja bez dobitka. Nagrada bi mogla dostići stotine miliona, poput istorijske Powerball lutrije iz 2016. koja je dostigla preko 1,5 miliona dolara. Osim džekpota, dodjeljuju se i novčane nagrade u rasponu od 4 do 2 miliona dolara.

Vrijednost nagrade je zasnovana na tome koliko brojeva igrač tačno pogodi. U svakom izvlačenju može biti nagrađen samo određeni broj dobitnika.

U Powerball-u, igrači trebaju spojiti pet bijelih i jednu crvenu loptu sa pobjedničkim izborom. Stoga se u svakom izvlačenju koriste dvije mašine za izvlačenje lutrije. Ovo su gravitacione mašine koje izvlače srećne brojeve u roku od nekoliko minuta nakon detaljne procedure pre izvlačenja.

Powerball
Izvlačenje UK Loto

Izvlačenje UK Loto

Nacionalna lutrija Ujedinjenog Kraljevstva koju vodi Camelot Group je licencirana od strane Nacionalne komisije za lutriju. Baš kao i popularne lutrije u SAD-u, UK Lotto je nadgledan od strane revizora treće strane kako bi provjerio pravednost.

Jedan od službenika žrijeba iz Camelot grupe naređuje kada počne novi žrijeb i brine se da sve prođe kako treba. Štaviše, tim za usklađenost sa nacionalnom lutrijom mora biti prisutan tokom izvlačenja u srijedu, petak i subotu.

Izvlačenje UK Loto koristi 13 mašina koje su nasumično odabrane kada proces dođe do kraja. Svaka mašina je drugačije označena. Prvih šest imena izvedeno je iz legende o kralju Arturu, tj. Arthur, Galahad, Merlin, Guinevere, Vyvyan i Lancelot. Ostale mašine nose imena dragog kamenja, od kojih svaka simbolizuje nešto jedinstveno.

Mašine za izvlačenje i setovi loptica su obezbeđeni nakon crteža i dalji pristup je veoma ograničen. Međutim, prije izvlačenja, pečati se moraju provjeriti na bilo kakvo neovlašteno mijenjanje. Mašine se redovno testiraju od strane Nacionalnog ureda za mjerenje.

Izvlačenje UK Loto
Cash4Life Draws

Cash4Life Draws

Cash4Life je lutrija sa više država s potencijalnim dobitkom od 1.000 dolara dnevno, za cijeli život (minimalno 20 godina). U drugoj alternativnoj nagradi, pobjednik dobija 1.000 dolara svake sedmice doživotno. Cash4Life izvlačenja se održavaju svakog dana u 21:00 EST u New Jerseyu. Pojedinačna karta košta 2$ i svi zainteresovani igrači moraju kupiti prije 20.45 EST.

Postoje dva načina igranja: igrači mogu sami birati brojeve na platnom listu ili prepustiti kompjuteru da bira umjesto njih. Dobitna kombinacija mora imati 5 odgovarajućih brojeva između 1 i 60, plus Cash Ball broj od 1 do 4.

Izvlačenje se vrši uz pomoć sertifikovanog softvera za generator slučajnih brojeva. Dobitnici Cash4Life džekpota se obavještavaju putem e-pošte. Nagrade ispod $599,50 se pripisuju na bankovne račune igrača. Svaku nagradu izvan ovog treba zatražiti na lutriji države New Jersey.

Cash4Life Draws
Eurojackpot izvlačenja

Eurojackpot izvlačenja

Eurojackpot je evropska lutrija sa potencijalnom zaradom do 90 miliona evra. Jedna karta košta 2€ i svaka utakmica se sastoji od pet brojeva u rasponu od 1-50. Potrebna su još dva eurobroja između 1 i 10 da bi se kompletirala dobitna kombinacija. Većina igrača pristupa Eurojackpotu putem mobilne aplikacije.

Izvlačenje Eurojackpota se održava u Helsinkiju svakog petka u 20 sati i Finskoj u 21 sat po italijanskom vremenu. Utakmica počinje u 6 ujutro i završava se svake večeri u 23 sata. Igrači koji koriste aplikaciju Eurojackpot mogu gledati izvlačenja koja se prenose uživo. Događaji su takođe prikazani u zvaničnim biltenima evropskih i italijanskih platformi za klađenje.

Eurojackpot izvlačenja
Odgovorno kockanje na lutriji

Odgovorno kockanje na lutriji

Kockaru je teško priznati da ima problem s kockanjem. U početku poriču dok se ne pojave ozbiljne posljedice. Neki kladionici se čak iritiraju kada neko dovodi u pitanje njihove navike kockanja. Zavisna osoba može učiniti sve da sakrije svoje borbe od svojih najmilijih. Dobra stvar je što postoji mnogo načina za prevladavanje ovisnosti o kockanju.

Briga o sebi je bitan korak ka odgovornom kockanju. Za igrače lutrije je ključno da se brinu o sebi jer je psihička iscrpljenost stvarna. Određivanje pauze može pomoći da zadržite kontrolu. Dobro je opustiti se nakon dugog perioda igranja loto igara na mreži. Trčanje, druženje i hodanje mogu učiniti da se osjećate bolje.

Traženje profesionalne podrške je vjerovatno najhrabriji potez koji igrač može napraviti nakon što shvati da je prešao neke granice. Bilo bi korisnije razgovarati s nekim ko kockare ne osuđuje kao profesionalni savjetnik ili finansijski savjetnik. Razgovor o emocionalnim i finansijskim opterećenjima pomaže u ublažavanju stresa.

Prije kupovine srećke, igrači bi trebali znati svoja ograničenja i biti spremni prihvatiti gubitke. Minimiziranje nivoa uključenosti ključno je za pridržavanje postavljenog budžeta. Određeni budžet daje jasan putokaz za finansije i procenat prihoda koji treba da ide na lutriju. Pravo razmišljanje takođe pomaže u rješavanju problema kockanja.

Treba preuzeti kontrolu nad svojim mislima kako bi mogli zaustaviti nagon kada im se poželi kladiti u pogrešno vrijeme. Odgovornim kockarima su zajednička ova uvjerenja:

  • Nije moguće predvidjeti ishod lutrijske opklade
  • Nema mašina za isplate
  • Šanse ne idu nikome u korist
  • Kuća će uvijek imati prednost nad igračima
  • Nema pobjede
  • Nijedna određena mašina ne može povećati nečije šanse
  • Srećni obojeni džokej je mit
  • Nošenje određene odjeće ili amajlija ne funkcionira
Odgovorno kockanje na lutriji