Vijesti

November 8, 2022

Dobitnici lutrije igraju kao profesionalci

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Osvojiti džekpot je duga prilika, ali šanse ne sprečavaju česte igrače lutrije da iskoriste šansu. U stvari, prodaja karata raste svake godine. Uz više novca koji se usmjerava na projekte javnih radova, obrazovanja i dobrotvornih organizacija, kupovina ulaznice je poput doniranja za dostojan cilj. Kako vrijednosti nagrada eksponencijalno rastu, igrači lutrije smišljaju načine da poboljšaju kvote. 

Dobitnici lutrije igraju kao profesionalci

Pametan igrač koristi jednostavne strategije da pomeri kvote u svoju korist. To je razlog zašto profesionalni igrači lutrije pobjeđuju više puta. Hajde da istražimo nekoliko načina na koje kupac ulaznica može poboljšati svoje šanse za pobjedu.

Kupite dodatne karte

Ima smisla da što više tiketa igrač kupi, veće su mu šanse za pobjedu. Ulaznice koštaju $2. The lutrija je igra brojeva. U zavisnosti od pravila, igrač može odrediti koliko tiketa treba da kupi da bi pobedio. Na primjer, izgledi da pojedini kupac ulaznica pobijedi u igri US Mega Millions su dugi. Sa samo jednim pobjednikom od 302,565,350, velike su šanse da većina igrača jednostavno donira u dobrotvorne svrhe prilikom kupovine tiketa.

Međutim, jedan sretni kupac karata može poboljšati svoje šanse kupovinom deset ili više karata. Nakon kupovine 20 listića, šanse igrača za pobjedu se povećavaju na 1 prema 15,128,768. Kupovinom 100 karata povećavaju se šanse na 1 prema 302.575. Nakon kupovine hiljadu listića, šanse za pobjedu su 1 prema 30.257.

Sa 10.000 Mega Millions karte u ruci, igrač ima šansu za pobjedu jedan prema 3,025. Koliko je sjajno osvojiti najmanje 20 miliona dolara nakon što ste potrošili samo 20.000 dolara? Budući da je početni džekpot za Mega Millions 20 miliona dolara, igrač može osvojiti barem minimalnu nagradu. Iako ne postoji siguran način da se garantuje pobeda, moguće je. Poboljšanje kvota daje igraču veću šansu.

Na sreću, džekpot nije jedina nagrada za Mega Millions. Zapravo, postoji šansa 1 prema 24 za osvajanje jedne od nižih nagrada. Kupovina 24 tiketa osigurava da igrač može nešto osvojiti. 

Međutim, osvajanje manje od 10 dolara nakon što potrošite 48 dolara nije fiskalno ispravan način igre. Za igrača je važno da pregleda svoj budžet kako bi se uvjerio da može priuštiti kupovinu više srećke online. Kao i kod svih kockanja, igrači bi trebali trošiti samo raspoloživi prihod, što neće utjecati na njihov kvalitet života. (npr. igrač ne bi trebao trošiti novac za iznajmljivanje na srećke.)

Odabir kombinacija brojeva

Najvažniji aspekt igranja lutrije je odlučivanje koje brojeve odabrati za tiket. Dobitnici lutrije često imaju neke od istih zajedničkih strategija biranje brojeva.

Isključite uzorke

Administratori obično izvlače nasumične brojeve. Uzorci se rijetko pojavljuju tokom crtanja. Igrači koji biraju brojeve u obrascu smanjuju šanse. Odabir brojeva iz niskog i visokog raspona za nasumično miješanje poboljšava šanse vlasnika karte. Igrač koji odabere šablonski broj ima šanse 1 prema 1000000 za pobjedu. Alternativno, postoji šansa 1 prema 10000 da je pobjednički broj nasumičan.

Igrajte isti broj

Svaki put kada igrač kupi dobitni listić sa istim brojem, ima priliku da dobije na lutriji. Šanse se ne mijenjaju mnogo. Međutim, s više od 300 miliona kombinacija za Mega Millions, neki broj može na kraju pobijediti. Čak i brojevi koje su administratori već izvukli ponavljaju se češće nego što ljudi znaju. Dakle, igranje istog broja povećava šanse kupca tiketa za pobjedu.

Često kupujte karte

Kupovina tiketa je jedini način da dobijete. Profesionalni kupac karata sistematski i dosljedno igra lutriju kako bi poboljšao svoje šanse za dobitak.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline
2024-04-15

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline

Vijesti