Vijesti

March 15, 2022

Kako igrati Mega Millions u 2022

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserLejla KovačevićLocaliser

Jeste li ikada čuli za Mega Millions? Ovo je jedan od najvećih loto džekpota u Sjedinjenim Državama, koji privlači sume u milijardama. Na primjer, 2018. godine prodana karta u Južnoj Karolini osvojila je ogromnih 1,537 milijardi dolara, dok je 2021. karta u Michigenu osvojila hladnih 1,05 milijardi dolara.

Kako igrati Mega Millions u 2022

Ako Mega Millions zvuči kao nešto u čemu vrijedi učestvovati, postoji nekoliko stvari koje igrači moraju razumjeti. To je ono o čemu govori današnji komad.

Kako igrati Mega Millions

Igra Mega Millions-a je prilično ista kao i Powerball-ova, još jedna lutrija s najvećom ladicama koja drži rekord za najveći loto džekpot u istoriji; 1,586 milijardi dolara. Ove dvije su lutrije o kojima se najviše priča sajtove za rangiranje loto i svet lutrije.

Igranje

U Mega Millionsu postoje dva bubnja. Prvi ima loptice označene od 1 do 70 (White Balls) - Powerball je 69. U drugom bazenu se nalaze kuglice označene od 1 do 25 (Gold Mega Balls), baš kao u Powerballu.

Cilj igre je spojiti šest pobjedničkih brojeva; pet iz prvog bazena (bijele lopte) i mega lopta. Igrači mogu odabrati da ručno izaberu loptice ili da koriste funkciju Quick Pick/Easy Pick, a brojevi će biti automatski odabrani pomoću Generatora slučajnih brojeva.

O kartama

Za početak, Mega Millions je dostupan u 45 država i dvije druge jurisdikcije; Djevičanskih ostrva Sjedinjenih Država i Distrikta Kolumbija. Ovo su regije u kojima se karte mogu legalno prodavati u prodavnicama, namirnicama, benzinskim pumpama, itd. Međutim, učesnici i dalje mogu kupiti karte za Mega Millions online.

Jedna karta za Mega Millions košta 2 dolara. Za zapisnik, Mega Millions takođe ima funkciju množenja poznatu kao Megaplier. Radi na isti način kao Powerball Power Play, samo što su ovoga puta množitelji za nagrade koje nisu džekpot 2, 3, 4 ili 5 puta. Megaplier karta košta 1 dolar.

Samo džekpot

Tu je i uzbudljiv dodatak u Mega Millions poznat kao Just the Jackpot. Za 3 dolara, igrači dobijaju dvije igre samo za Mega Millions džekpot. Ove predstave ne ispunjavaju uslove za bilo koju drugu nagradu Mega Millions.

Šanse da osvojite Mega Millions?

Kao i sve druge lutrije, šanse za osvajanje Mega Millions su male. Na primjer, izgledi za osvajanje džekpota su 1 prema 302.575.350, dok su šanse za osvajanje džekpota 1 prema 302.575.350, dok je za novčanu nagradu od 1.000.000 dolara 1 prema 12.607.306. Da biste osvojili 2 dolara, šanse su 1 prema 37, dok su ukupni izgledi za osvajanje bilo čega 1 prema 24. Zaista, teško je osvojiti u Mega Millions, ali zapamtite, mnogi su to učinili.

Kako se plaća Mega Millions?

Mega Millions je legitimna lutrija koja isplaćuje sve dobitnike. Ali tada, igrači moraju shvatiti da ova lutrija privlači poreze. U većini država vrijede i savezna i državna porezna pravila. Ali u nekoliko država primjenjuju se samo federalna porezna pravila. Porezi na lutriju su prilično visoki, s obzirom da je najveći dobitnik Mega Millionsa uzeo samo 877,8 miliona dolara od 1,537 milijardi dolara kao paušalni iznos nakon 37% federalnog poreza i 7% u Južnoj Karolini.

Postoje dvije opcije isplate. Pobjednici mogu izabrati da dobiju paušalni iznos ili anuitet. U paušalnom iznosu, sav novac se isplaćuje odjednom. Međutim, to je manje od stvarno osvojenog iznosa. U anuitetskoj opciji novac se isplaćuje u 30 rata. Plaćanje se vrši odmah, nakon čega slijedi 29 godišnjih rata. Ovdje je ukupna isplata veća od stvarnog džekpota za 5%.

S obzirom na to da tiket od 2 Mega Millions može zaraditi milijarde, ovo je lutrija koju vrijedi pokušati. Igrači mogu kupiti više tiketa ili se pridružiti loto bazenima i klubovima kako bi povećali svoje šanse za dobitak.

About the author
Aishwarya Nair
Aishwarya Nair

Aishwarya Nair, nazvana "Lorekeeper Lotto Lorekee" u LottoRankeru, koristi svoje pedantne istraživačke vještine i kulturnu dubinu iz Kerale, Indija, kako bi bacila svjetlo na globalne fenomene lutrije. Opremljena oštrim osjećajem za detalje i sklonošću prema podacima, ona ulazi duboko u svijet lutrije, otkrivajući skrivene dragulje i trendovske obrasce.

Send email
More posts by Aishwarya Nair

Najnovije vijesti

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji
2023-11-21

Svjetska potrošnja na lutriju: trendovi i utjecaji

Vijesti