Vijesti

September 13, 2022

Lutrije sa najboljim dobitnim kvotama

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Igrači lutrije imaju široke mogućnosti kada biraju koju će lutriju igrati. Zahvaljujući posredničkim prodavačima karata i lutrijskim sindikatima, oni mogu pristupiti praktično svakoj lutriji na globalnom nivou. Odabir najbolje lutrije zahtijeva nekoliko razmatranja, uključujući iznos nagrade za džekpot i cijenu ulaznica. 

Lutrije sa najboljim dobitnim kvotama

Međutim, najvažnije razmatranje treba da budu dobitne kvote, koje daju informaciju o vjerovatnoći osvajanja džekpota ili bilo kojeg drugog nagradnog ranga. Neki od web stranice za online lutriju sa najboljim pobjedničkim kvotama su istaknute u nastavku.

French Lotto

French Lotto poznato je da nudi nenadmašne šanse za pobjedu, s izvlačenjima koja se održavaju tri puta sedmično. Igrači imaju jednu od šest šanse da osvoje nagradu. Atraktivne kvote se ne nude kao kompromis iznosa nagrada za različite nagradne nivoe. 

Minimalni iznos džekpota za ovu lutriju je 2 miliona evra, sa 1 milion evra koji se dodaje na iznos džekpota svake nedelje dok srećni igrač ne pobedi. Šanse za osvajanje francuskog loto džekpota su jedan prema 19 miliona, što je ipak bolje od onoga što nude mnoge druge lutrije.

Spanish Lotto

Španski loto se takođe prodaje kao jedna od najboljih lutrija koja nudi najbolje šanse za dobitak. Najniži nagradni rang, koji se odnosi samo na Superball, ima šansu od 1 prema 16. Međutim, cijena karte je 1,75 €, ali je nagrada za dobijanje šanse 1 od 16 samo 1,5 €. To ga čini više utjehom za gubitak nego pravom nagradom.

Međutim, nagrade su mnogo bolje za više nagradne nivoe. Da bi osvojili džekpot, igrači moraju upariti pet brojeva i superloptu, s šansom za pobjedu 1 prema 31.625.100. Početni iznos džekpota je 5 miliona evra, koji se menja svake nedelje. Šanse za osvajanje bilo koje nagrade u španskom lotu su 1 prema 10. Izvlačenja se održavaju dva puta sedmično.

UK National Lotto

UK National Lotto je jedna od najvećih lutrija u Evropi, koja se može pohvaliti velikim džekpotovima. Koeficijenti su prije 2015. godine bili atraktivniji od većine drugih natjecateljskih lutrija. Igra je rekonstruirana 2015. kako bi se povećao skup brojeva sa 49 na 59, od kojih bi igrači trebali upariti šest brojeva. 

Kao rezultat toga, izgledi za džekpot su se promijenili sa 1 prema 15 miliona na 1 prema 45 miliona. Međutim, broj nagradnih nivoa se također povećao, pri čemu su niži nagradni razredi imali atraktivne dobitne kvote. Ukupni pobjednički izgledi za bilo koju nagradu u Nacionalnom lotu su 1 prema 9.3.

EuroMillions

EuroMillions jedna je od najvećih i najpopularnijih lutrija na evropskom kontinentu. Poznat je po svojim ogromnim džekpot nagradama, koje se mogu osvojiti spajanjem pet brojeva iz grupe od 50 i dva druga broja od 12. Šanse za osvajanje džekpota su relativno niske i iznose otprilike 1 prema 139,8 miliona. 

Međutim, lutrija ima 13 nagradnih nivoa, s najnižim nagradnim redom koji zahtijeva da igrači odgovaraju samo dva glavna broja uz kvotu 1 prema 22. Mnogi nagradni razredi rezultiraju kvotom 1 prema 13 za osvajanje bilo koje nagrade.

Mini Lotto

Mini Lotto je ugledna poljska lutrija. Lutrija je manje poznata zbog manjih ponuda za džekpot, obično oko 50.000 €. Međutim, niske džekpot nagrade su ponuđene na atraktivne kvote za pobedu od oko 1 od 850.000. Štaviše, kupovina karte košta samo 25p. To olakšava igračima da kupe mnogo tiketa za određeno izvlačenje, povećavajući njihove šanse za pobjedu još više.

Ostale lutrije sa atraktivnim kvotama za dobitak koje vredi spomenuti su Australian Lotto sa 1 prema 12 šansi, MegaMillions sa 1 prema 24 šanse, PowerBall sa 1 prema 24,8 i Eurojackpot sa 1 prema 26 šansi. Više informacija o najboljim lutrijama možete pronaći na stranicama za rangiranje lutrije.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije
2024-03-24

Mega izvlačenje: otkrivanje magije iza kolosalne naklade "Dear" lutrije

Vijesti