Vijesti

October 2, 2023

Nagrada od 1,04 milijarde dolara za preuzimanje nakon posljednjeg Powerball izvlačenja

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Nakon izvlačenja održanog 30. septembra 2023., Powerball džekpot je prešao granicu od 1 milijarde dolara. Ovo je bilo nakon što je džekpot ostao bez potraživanja i dostigao 1,04 milijarde dolara, sa gotovinskom vrednošću od 478,2 miliona dolara za sledeće izvlačenje u ponedeljak uveče.

Nagrada od 1,04 milijarde dolara za preuzimanje nakon posljednjeg Powerball izvlačenja

Nijedna karta nije imala svih šest brojeva u Powerball izvlačenju u subotu. Pobednički brojevi su bili 19, 30, 37, 44, 46 (bele lopte) i 22 (crvena Powerball). Takođe, Power Play množitelj je bio 2X.

Ali žreb je predstavljao radostan trenutak za više od 2,5 miliona tiketa Sjedinjene Države. Od ovog zapanjujućeg broja, pet listića se poklopilo sa svih pet bijelih lopti i osvojilo po milion dolara.

Druge dvije karte, prodate u Indijani i Sjevernoj Karolini, imale su istu kombinaciju bijele lopte i zaradile su 2 miliona dolara uz Power Play funkciju, što košta dodatnih 1 dolar po igri. Ostale značajne pobjede uključivale su 55 tiketa koji su osvojili po 50.000 dolara i devet tiketa sa po 100.000 dolara.

Velika nagrada Powerball posljednji put je osvojena 19. jula, kada je pobjednički listić u Kaliforniji imao iste brojeve za svih pet bijelih i crvenih lopti, što je ostvarilo Džekpot od 1,08 milijardi dolara. Od tada niko nije osvojio džekpot za 32 uzastopna izvlačenja.

Ova nagrada je drugi po veličini džekpot lutrija ove godine i četvrti po veličini u čitavoj istoriji lutrije. Edwin Castro, bivši učenik javne škole iz Kalifornije, Sjedinjene Države, drži rekord za najviša Powerball pobjeda nakon što je krajem prošle godine osvojio 2 milijarde dolara.

Ako sretni igrač Powerballa osvoji džekpot u ponedjeljak, imat će ove dvije opcije:

  • Uzmite nagradu vrijednu procijenjenih 1,04 miliona dolara u anuitiziranim isplatama
  • Uzmite paušalni iznos procijenjen na 478,2 miliona dolara

U prethodnom slučaju, operater lutrije kaže da će igrač dobiti trenutnu uplatu, a zatim 29 godišnjih uplata koje će se povećavati za 5%. Procjene za dvije opcije ne uključuju poreze.

Karta za Powerball košta 2 dolara i dostupna je u 45 država, okrugu Kolumbija, Portoriku i američkim Djevičanskim ostrvima. Izvlačenje se prenosi uživo iz studija za izvlačenje lutrije Florida u Tallahasseeju u ponedjeljak, srijedu i subotu u 10:59 EST. Igrači također mogu prenositi izvlačenje lutrije na web stranici Powerball.com.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević
undefined is not available in your country. Please try:

Najnovije vijesti

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote
2024-05-07

Decenija sanjanja: kako osvajanje 10.000 funti mjesečno za 30 godina mijenja živote

Vijesti