Vijesti

October 4, 2022

Najbolje zemlje poznate po svojim lutrijama

Lejla Kovačević
WriterLejla KovačevićWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher

Pogrešno je pretpostaviti da su sve nacionalne lutrije iste. U stvarnosti, postoje velike razlike između lutrija. Oni čitaoci koji su zainteresovani da ih nauče, mogu koristiti LottoRanker kao koristan resurs. Nekoliko lutrija steklo je priznanje zbog svojih kvota, sedmičnih brojeva izvlačenja, veličine džekpota i pogodnosti. Po ovim razlozima posebno se ističu sljedeće zemlje.

Najbolje zemlje poznate po svojim lutrijama

SAD

Naravno, mnogi stručnjaci za lutriju s pravom smatraju Sjedinjene Države globalnim liderom za ove vrste igara. Najistaknutije igre u zemlji ponekad mogu ponuditi više od milijardu dolara džekpota. Glavni nedostatak je što su šanse za stvarnu pobjedu izuzetno male. Ova činjenica nije spriječila građane SAD da redovno kupuju karte. Privlače ih sume novca koje im mijenjaju živote koje osvoje nekolicina sretnika.

Španija

Industrija lutrije u Španiji imala je koristi od mogućnosti kupovine karata putem interneta. Njihovi nagradni fondovi povremeno su dostizali blizu 3 milijarde dolara. Međutim, veće lutrije u Španiji se ne održavaju sedmično. Umjesto toga, javljaju se na sezonskoj osnovi. Uobičajeno je da porodice odlože nešto novca tokom cijele godine u pripremi za ove izvlačenja.

Poljska

Poljske lutrije nisu popularne zbog velikih džekpota, već zato što nude superiorne kvote. U nekim manjim igrama može biti 1 do 850,668 šansi. Oni će se svidjeti kockarima koji traže manje rizika sa nižim prinosima na svoju opkladu. Jackpotovi obično ne prelaze 100.000 dolara. Ovo može odbiti one koji traže uzbuđenje koji kupuju karte u nadi da će promijeniti svoje živote pobjedom. Međutim, svidjet će se i svima koji žele taktički kockati.

Singapur

Najistaknutije lutrije u Singapuru postoje od 1960-ih. Kao rezultat toga, oni su važan dio nacionalne kulture. Najveći dobitak ikada iznosio je oko 10,4 miliona dolara. Generalno, džekpot prelazi 700.000 USD. Jedan od glavnih razloga njegove popularnosti je praktičnost. Za početnike je jednostavno i lako kupiti kartu. To se može učiniti ili online ili od dobavljača trgovine.

UK

Britanski građani imaju prednost pristupa i nacionalnim i evropskim lutrijskim igrama. Kada je riječ o posljednjem, veliki broj pobjednika dolazi iz Velike Britanije. Nacionalne lutrije se igraju tokom cijele sedmice. Nagrada broj jedan često će biti šestocifrena suma. 

Štaviše, manji dobici koji su još uvijek u rasponu od hiljada dolara mogu se postići. Britanci zainteresovani za lutriju treba da uzmu u obzir i potencijalni dobitak i kvote.

Brazil

Iako Evropa i SAD sigurno dominiraju lutrijskom industrijom, oni nisu jedini glavni konkurenti u industriji. Igre koje se prodaju brazilskim građanima su izuzetno popularne. Dva su glavna razloga za to. Cijene ulaznica su prilično niske tako da je mogu nabaviti ljudi iz različitih ekonomskih sredina. 

Istovremeno, džekpotovi mogu biti u rasponu od desetina miliona. Izvlačenja s najvećim potencijalnim povratom se održavaju jednom godišnje. Ovo čini zajednicu lutrije u Brazilu sličnom španskoj.

Italija

Italija svakako zaslužuje priznanje kao lutrijski div. Država se izdvaja po najvećim mogućim džekpotovima. Jedan sretni Italijan osvojio je impresivnih 256 miliona dolara u jednoj utakmici. Još jednom, glavni problem sa tako unosnim sumama je činjenica da učesnici imaju veoma male šanse da zaista dobiju. U nekim slučajevima, to je 1 od 622 miliona. Iako se to čini nemogućim, oni koji pobjeđuju šanse na kraju dobijaju znatne količine novca.

About the author
Lejla Kovačević
Lejla Kovačević
About

Lejla, iz srca Sarajeva, savršeno spaja bogatu bosansku tradiciju s dinamikom svijeta online kasina. Poznata po svojim pažljivim lokalizacijama, postala je svjetionik za igrače koji traže autentičnu bosansku esenciju u online igrama.

Send email
More posts by Lejla Kovačević

Najnovije vijesti

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline
2024-04-15

Od scratch-offa do džekpota: dobitak od 300.000 dolara žene iz Južne Karoline

Vijesti